Negerbollsuppståndelse.....

Kokosbollar och chokladbollar går FETBORT!  Havrebollar kan jag gå med på, med de övriga två - nej - det är falsk marknadsföring *s*.

Rasistiskt? Nej, inte det minsta.....

Rasism är att indela människor i ett hierarkiskt system av raser där vissa raser tillskrivs moralisk rätt att härska över andra. Det används för att beteckna ett synsätt, ett sätt att behandla människor, och/eller en samhällelig struktur. Liknande men inte fullt ut rasistiska synsätt kallas ofta för främlingsfientlighet.

FN:s konvention om att eliminera alla former av rasdiskriminering definierar rasdiskriminering som

...varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet.

Ta reda på fakta innan ni kallar något rasistiskt. Jag tror på alla människors lika värde oavsett ursprung, sexuell läggning o.s.v.

Det är viktigt att motverka utanförskap och rasdiskriminering, är norgehistorier rasistiska? Är det rasistiskt att säga "hacerse el sueco" detta betyder "göra sig svensk". D.v.s. spela dum ...

Neger (från negro = svart) - ordet negerboll torde komma från att det tidigare var en svart pojke på kakaopaketen.

Lappskojs måte ju vara rasistiskt också i så fall - för lapp - är ju verkligen ett skällsord med negativ klang ;-)

Kommentarer
Postat av: Pappa

Mycket bra skrivet MVG

2009-10-08 @ 18:16:27
Postat av: Mamma

Jag håller med MVG

2009-10-08 @ 18:44:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0