Chokladbollar


40 st

100 g smör
1½ dl socker
1 msk vanillinsocker
3 msk kakao 
3 msk starkt kaffe
5 dl havregryn


Garnering:
Pärlsocker

Ta fram smöret i förväg så att det är mjukt. Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i vanillinsocker, kakao, kaffe och havregryn till en jämn massa. Rulla massan till bollar och rulla dem i pärlsockret.

Royal tropic aroma

Kakan
125g smör
2,25 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
2 dl mjölk
1 msk kakao (i 1 msk hett vatten)

Blanda allt utom kakaon.

Häll 2/3 av smeten i en rund form (22 cm i diameter)

Rör i kakaon(utblandat med vattnet) i resterande semt och häll i en likadan form.

Grädda den tjocka kakan i 200 grader i 35 minuter.
Grädda den tunna kakan i 200 grader i 20 minuter.

Låt kakorna svalna

Fyllning:
3 msk smör
5 dl florsocker
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 msk kaffe

Blanda ingredienserna till fyllningen (du kan göra dubbel sats om du vill)
Bred fyllning på den tjocka kakan och lägg den andra ovanpå.
Täck hela kakan med fyllning

Rabarberpaj

Blanda
2 ägg
4 dl crème fraiche
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
ca 5dl kokade rabarber sockrade efter behag!
Häll fyllningen i formen.

Blanda
3 dl vetemjöl
150 gr smält smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker

Klicka över rabarbersmeten
Grädda i ca 160-170 grader tills kakan är gyllenbrun.

Servera pajen något avsvalnad med glass eller vanlijsås (eller både och)

Muffins

2 ägg
2dl socker
vispas poröst

3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
röres i

50g smält smör
1,25dl mjölk

röres i

Grädda i formar i ca 8 minute 225 grader

Chokladmums

2 ägg
3 dl socker
1 krm salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
100gr smält smör
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
(Småbrödsformar) Lägg smet i halva formen.

Gräddas i 150 grader, ca 15-20 minuter i mitten av ugnen


Kräm
75gr smält smör
1 1/2 tsk vetemjöl
3 msk socker
3 tsk kakao
2 1/2 dl grädde

Koka krämen i ca 3 min sätt den på de varma kakorna.

Kladdkaka med kokostäcke

4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanlijsocker
2 krm salt
175g smör

Blanda och häll i smörad långpanna, grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten.

Täcke
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Blanda i kastrull och låt sjuda under omrörning i 5 minuter.

Ta ut kakan och bred på täcket, grädda ytterligare 10 minuter

RSS 2.0