Rabarberpaj

Blanda
2 ägg
4 dl crème fraiche
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
ca 5dl kokade rabarber sockrade efter behag!
Häll fyllningen i formen.

Blanda
3 dl vetemjöl
150 gr smält smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker

Klicka över rabarbersmeten
Grädda i ca 160-170 grader tills kakan är gyllenbrun.

Servera pajen något avsvalnad med glass eller vanlijsås (eller både och)

Muffins

2 ägg
2dl socker
vispas poröst

3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
röres i

50g smält smör
1,25dl mjölk

röres i

Grädda i formar i ca 8 minute 225 grader

Chokladmums

2 ägg
3 dl socker
1 krm salt
1 1/2 tsk vaniljsocker
100gr smält smör
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
(Småbrödsformar) Lägg smet i halva formen.

Gräddas i 150 grader, ca 15-20 minuter i mitten av ugnen


Kräm
75gr smält smör
1 1/2 tsk vetemjöl
3 msk socker
3 tsk kakao
2 1/2 dl grädde

Koka krämen i ca 3 min sätt den på de varma kakorna.

Kladdkaka med kokostäcke

4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
2 tsk vanlijsocker
2 krm salt
175g smör

Blanda och häll i smörad långpanna, grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten.

Täcke
75 g smör
2 dl socker
1 ½ dl grädde
1 dl sirap
1 påse kokos

Blanda i kastrull och låt sjuda under omrörning i 5 minuter.

Ta ut kakan och bred på täcket, grädda ytterligare 10 minuter

RSS 2.0