På vift

det är vad jag är just nu. Befinner mig i Umeå för vårens sista sammankomst sedan igår. Idag hade vi opponering på vår B-uppsats och jag är glad över de kommentarer jag fick över mitt arbete, även om jag har en del kompletteringar så har jag iallafall verktygen för hur jag ska genomföra det.

Jag hoppas bara att resterande uppgifter blir godkända och att vägledningssamtalet blir godkänt så jag har det ur världen.

Jo, jag tränade igår...... vansinne, men nu är det gjort och det dröjer säkert 3 år till nästa gång. Det var iofs mycket trevligt och ledaren var bra - jo, det är sanning - finns bildbevis på Västerbottensnytt (sena sändningen igår) så det är dokumenterat att jag tränade :-)

Nej, nu ska jag nog kika lite på TV, för jag är inte sugen på att ta en joggingtur precis!  Återkommer med fler rapporter från civilisationen senare

Några fler vinster

har det blivit....

image33

Sovsäck och t-shirt från Cartoon Network

image34

DVD-filmer från tävlingar hos Serla och Findus(findus tävling pågår fortfarande)

image35

och så har det kommit godis från Gratis Godis också

Klagosång från hålan

Ja, idag ska jag klaga och gnälla! Vill du inte läsa så råder jag dig att sluta här :-)


Jag mår dåligt - riktigt dåligt - så dåligt som jag aldrig mått förut - fysiskt alltså. Psykiskt är jag som vanligt men inte riktigt hela dagarna för det orkar jag inte.

Det är som att ha tandvärk i lederna - och det är inte bara i fingrarna och tårna utan i varenda möjlig och omöjlig led i hela kroppen. Vet ni hur många leder man har?!  Det  vill ni inte veta *s*.
Om det bara vore det då skulle jag kanske stå ut, men med huvudvärken som är kronisk och som jag kan leva med om det bara är den och på toppen av det denna förlamande trötthet så orkar jag nästan inte ens kliva upp på morgonen.

Tack och lov tar sig de stora iväg på egen hand på morgonen - de klär sig och äter frukost och kommer iväg i tid - gubben klarar också av att på egen hand komma sig iväg till jobbet ;-).

Men eftersom lillan inte vill ligga och vila hela dagarna och jag trots allt pluggar på heltid och jobbar 25% så måste jag kliva upp. Så långt funkar det.

Jag äter frukost också eftersom lillan måste få mat och hon inte äter välling på morgonen som så många andra barn i detta land. Hon får ny blöja och kläder och vid 10 - ja, då har jag också hunnit att få på mig kläderna.

Men sen är jag slut! Då vill jag sova - det vill inte lillan och det vill inte mitt skolarbete.

Sitter just nu och försäker skrapa ihop de 20p som fattas för att jag ska vara klar med alla lästa kurser. Det handlar inte om 20v jobb som fattas dock utan det är en uppgift från en gammal 10p kurs som måste in (den har kommit bort på posten....) och så det som är kvar på denna kurs.  B-uppsatsen - där diskussionen just skrivs och sen lämnas den in idag. Opponentskap på en annan B-uppsats - vilken vet jag inte än. En skriftlig uppgift på 3 sidor som jag inte ens påbörjat - sen så är det nog inget mer - men allt ska vara klart på söndag!
På måndag är det terminens sista träff i Umeå och förhoppningsvis så är allt klart den veckan och jag har mina 80p på programmet.

Men hur ska man klara av att studera och skriva uppsats när man knappt orkar äta lunch? Lillan får naturligtvis mat - inte alltid så näringsriktig som hon borde - och absolut inte hemlagat varje lunch - för jag orkar inte.

När de andra kommer hem vid 14 tiden är jag så trött och slut att det blir bråk på en gång - och det är inte kul. Hur sommaren ska fungera vet jag inte, jag hoppas bara att det går runt.

Nu orkar jag inte skriva eller klaga mer - dags att ta hand om lillan en stund.

Politik!

Det är något som intresserar mig - och nu har jag hittat en blogg som jag ska följa närmare.

Urban Granström (S)

Socialdemokratiskt oppositionsråd och vice ordförande i kommunstyrelsen i Nyköping

Det är kul att det går bra för ens fd klasskompisar och vänner!


Det är lite mycket nu

och således finns det inte alltför mycket tid till att skriva i bloggen. Tyvärr.....

Några vinster har trillat in iallafall och det får man ju vara glad över. Bilder kommer senare.

Bara en dryg vecka kvar tills jag ska vara i Umeå - ser inte fram emot det alls!

Nu är det dags att springa igen.....

Toppentränare och fotbollstrollare

Idag är det fotbollscup i Sikfors - termometern står på 3 grader, men det ser iallafall inte ut som att det ska bli regn. 


Laget har toppentränare! Tränargänget med Robban i spetsen gör ett kanonjobb med de 25 tjejerna.
Majoriteten av tjejerna är -97:or. De är 16 -97:or och det från en årskull som bara innehåller 27.

Det är fantastiskt roligt att se hur dessa tjejer utvecklats under åren. Hur de tack vare tränarstabens sunda inställning till sporten och sportsligheten närmat sig de andra lagen med stormsteg.

Som ett 96/97 lag med företrädelsevis mest 97:or i cuper och turneringar för 96 lag (ibland även 95-96 cuper) har skillnaderna krympt till att vara väldigt liten när det gäller spelet - i vissa fall är tjejerna ikapp.

De minsta tjejerna i laget är inte stora - men numera viker de inte av en tum trots att motståndarna ibland varit 40 cm längre och minst dubbelt så tunga.

Det ligger enbart i tränarstabens förtjänst att dessa numera kallade juniorer fortfarande spelar fotboll.

Mottot "Fotboll ska vara roligt - vi spelar för att vi tycker att det är kul" fungerar och laget får behålla sina spelare.

Alla ska ha lika mycket matchtid
Alla ska få prova på att spela på de positioner de vill
Ett fokus på att alla är lika värda och att alla är lika viktiga i lagets framgångar
Det viktiga är inte att vi vinner utan att vi har roligt


Helgens bortavistelse ska inte glömmas all heder åt alla som fixat och donat för tjejernas "bortavistelse".
Även det ett led i lagets "fostran" att respektera varandra och se till att alla är med i gemenskapen.
Ett mycket viktigt inslag till att få gruppen ytterligare sammansvetsad.
Mängder med god mat var det också.

Det blev så mycket pastasallad kvar att tjejerna kan äta det till lunch idag - perfekt!

Jag hoppas att vi som föräldrar kan stötta tränarnas filosofi.

Ett stort tack till alla engagerade vuxna som ställer upp för andras barn!

Man hinner mycket ibland

Har varit uppe sen 5 - internetuppkopplingen fungerade icket, men i gengäld har jag hunnit med en hel del

Jag har:

fyllt i kalendern i Outlook med shema för skolarbetet,

lagt in alla skoluppgifter i taskmanagern

hunnit med att skriva en av uppgifterna klart (den ska in 28/5)

Satt ett matbrödsdeg på jäsning

Gjort en "smörgåstårta" inför middagsbuffén ikväll (foto och recept kommer senare idag)

+ en hel del "vanligt hushållsgöra som bäddning och sånt


Uppsatsarbetet är dock inte påbörjat ännu. Jo, jag har läst mängder av litteratur, men det är allt. Just nu känns det som om vi inte kommer att hinna

Restuppgiften från praktikkursen är inskickad för drygt en vecka sedan så jag hoppas att jag snart får klartecken om att det var okej - annars har jag snart borta 20p, naturligtvis är en stor del av det klart, bara en liten restuppgift på praktikkursen och så då uppsatsen som säkert måste jobbas på halva sommaren för att få den godkänd.


ska huset rasa....

i mitt huvud?

Eller kommer jag att bli påkörd av ett JAS?

Är det fredagen den 13?


Idag går saker inte min väg......   Jag hade glömt på en platta efter lunchen(det gick bra) när jag skulle bära bort sloffsan ouppätna mat tappar jag ut det över golvet.  D
iskmaskinens filter var igenkleggat så en massa vatten rann ut på golvet - det jag nyss torkat upp en massa soppa från!

Skålar jag går förbi rasar i golvet, jag skvätter vatten över hela mig när jag diskar. När jag vattnat blommorna äker det jord ut från krukorna.

Just när jag ska spara det jag skrivit försvinner hela fönstret - bara 5 minuters jobb, men totss det över 1 sida på en uppgift - nu är det bara att börja om igen.....
Jag ger upp - det är inte meningen att något ska lyckas idag.


Sen är det FOTBOLL för Fia resten av veckan.
Träning imorgon
krattning av fotbollsplan på torsdag
middag(knytkalas) och övernattning på fredag
cup på lördag (och sloffsan ska på kalas mitt i)

Det var iallafall god lunch

image32

Grönsakssoppa och vitlöksbröd :-)


snabbt och enkelt

3 små morötter
2 potatisar
1 vitlöksklyfta
1 dm purjolök
lite vitkål

vatten, buljong och kryddor

mixade allt med lite yoghurt och strödde på persilja

Vardagens vedermödor

Ny dag och nya bekymmer eller hur man nu ska uttrycka det.

Detta blir säkert en vanlig dag i mammamuh's liv.

Hur ser då en vanlig dag ut? Vad har jag planerat för dagen?!

Jag ska läsa en doktorsavhandling idag (det gör jag inte varje dag dock, men det händer) och lämna in lönerapport. Sen ska jag skriva lite på en uppgift som ska in om 3 veckor och fixa intervjufrågor till en annan uppgift. - sånt gör jag ju inte dagligen heller, men mycket av dagarna går till skolarbete. Jag pluggar ju på heltid, så det är ju inte så konstigt.

I övrigt så ska sängar bäddas, torr tvätt vikas och läggas undan, det ska plockas bort iallafall här uppe (det är 120kvm) och blommorna måste vattnas.

Har jag glömt någon? 

Jo, just det aktivera lillan samtidigt också ;-)  men idag är sloffsan hemma (sjuk säger hon) så hon får väl sköta lillasyster då medans mammamuh jobbar på. Det är tänkt att vi ska påbörja uppsatsen nu i veckan och jag känner att jag måste läsa mycket mer!

Dags att klä på sig och köra igång!


Tjäna pengar

Work at Home
E-mailPaysU

 
Kan ju vara trevligt att dra in lite pengar också och inte bara tävla och hoppas på vinst

Måndag - igen

veckorna bara rusar förbi!

Har spenderat mången timma med att läsa. En del bättre än annat, men Anneli Johrdals Klass är du fin nog? rekommenderas.

Andra böcker jag avverkat är Aleksandra Ålunds böcker "Lilla Juga" och Multikultiungdom, Fanny Ambjörnssons bok I en klass för sig och .

Sen har jag avverkat ett par C-uppsatser och håller på med en avhandling av Anna Sandell  Utbildningssegregation och självsortering - Om gymnasieval, genus och lokala praktiker.

Det är väldigt intressant och man får många tips på vad mer man kan fortsätta läsa - om tiden fanns vill säga.

Nu är det inte många veckor kvar tills uppsatsen ska vara inlämnad - och vi har inte ens påbörjat skrivandet! Jag har iallafall läst och läst och läst - så jag har lite på fötterna när det gäller ämnet, men det kommer att bli tight med tid. Speciellt då det inte enbart är skolarbete som ska hinnas med.

Promenerat

Jo, det har jag gjor tidag - och det verkar bli mer eller så kan jag ta cykeln...

Först gick jag och lillan och Mia på Apoteket - sen till affären och så hem hit igen - sen en sväng till Mia och hem igan.

Nu har jag kommit på att jag kanske skulle behöva fixa middag idag också - och då måste jag och handla om jag ska laga det jag funderar på. Tacogratäng skulle sitta fint idag känner jag :-)

Jag skulle behöva till biblioteket inne i stan också och hämta några böcker, men de stänger 17 och jag hinner nog inte dit.  Lillan sover och lär säkert fortsätta med det en bra stund till.

På tal om Apoteket.

Jag hämtade ut mina örondroppar idag som läkaren skrivit ut.

 Betnovat är ett starkt verkande kortisonpreparat (Stark steroid (grupp III) ). Betnovat används vid behandling av psoriasis, eksem och vissa andra hudsjukdomar.

Om nu eksemet försvinner - då kan man ju inte utesluta att det handlar om psoriasis iallafall....
Lovade ju att uppdatera

Och vet ni vad - läkaren svarade - efter 4 veckors försök får jag tag på denne - och vad tror ni händer?"Jag vet inte vad jag ska ta mig till - det brukar fungera....." Så öronen ser fortfarande ut som - något som katten släpat in, läkaren skulle återkomma i eftermiddag eller imorgon efter konsultation med andra. Annars remiss till någon annan läkare (och då en väntetid på säkert 3 månader).  För lite eksem i öronen - hur svårt kan det vara att få bort?!

Nu kommer jag att sluta behandla så får jag se om jag får hela ansiktet fullt med eksem - det spelar väl ändå ingen roll eftersom jag ändå ser ut som hej kom och hjälp mig, men ingen kom.


Idag snöar det :-)  riktigt vackert måste jag säga även om man inte blir så sugen på att vara utomhus.


När ska jag få någon hjälp?

Efter snart 4 veckors idogt försök att få tag på min läkare ringde jag till mottagningssköterskan (tidsbeställning) och sa som det var. Svaret - ring på läkarens telefontid imorgon. Lyckas du inte då ring tillbaka hit så hjälper vi dig.

Det handlar om att skriva en lapp till läkaren om att salvan jag fått för mina eksem(?) både i och utanför örongångarna inte hjälper i den utsträckning det är tänkt. Alltså att få bort eksemet(?).

Min sjukdomshistoria väldigt kort. Efter en halsfluss (mitt livs första) för tre år sedan fick jag ledvärk och en enorm trötthet. Inte speciellt mycket värk, men så pass att jag tänkte på det.
Förra året blev det värre - från att bara haft problem med fingrarna började även lederna i fötterna att göra ont - ringde VC och läkaren och skulle få en tid - om en månad ungefär. Detta var i slutet av augusti.

I november fick jag nån sorts eksem i örongångarna - väldigt irriterande, men inget jag tänkte på i samband med värken.

Ledvärken blev värre och involverade fler och fler leder - När jag äntligen fick tid hos läkaren i slutet av december innefattades förutom lederna i händer och fötter även hand-, och fotleder, knän, armbågar och höfter. Det är ibland svårt att ens åka och handla - värken går alltså i skov - även om händer och fötter alltid är mer eller mindre påverkade.

En massa prover togs - t.om.lever-, och njurprover....  inga prover visade på något. Ingen sänka, RA- proverna var bra. Jag är fullkommligt kärnfrisk. 

Vid besöket var eksemen inte så jobbiga, men sen slog det till ordentligt och började sprida sig utanför öronen.
Ringde åter VC - och blev sagd att kontakta läkaren. Vilket jag gjorde och fick en tid 3 veckor senare. Fick en salva som KANSKE skulle hjälpa och rådet att kontakta läkaren efter en vecka om det inte gav resultat - det är nu 4 veckor sedan jag var dit.....

Tyvärr stärker misslyckandet av behandlingen mina funderingar om att det faktiskt skulle kunna vara Psoriasisartrit eftersom salvan nästan saknade kortison och bara innehöll bakterie- och svampdödandemedel.

Det blev visst ganska långt trots allt....

Uppdatering kommer imorgon.

RSS 2.0