Adventspyntat

iallafall lite!
Nu kommer snön!Jag tror t.o.m. att katten är glad!

Havrekex, vinbärssaft, hjortronsylt och städning!

Havrekex, vinbärssaft och hjortronsylt har det blivit här hemma idag + att jag snart är klar i köket med städningen (bara spisen och kyl/sval kvar).
Lillans rum har fått julgardiner och vi har rensat i leksakslådor och håller på i bokhyllan så att det ska vara riktigt fint till advent.


Påbörjat julstädningen!

Vi har ju ett stort hus så om jag ska hinna med att städa varje rum ordentligt, då gäller det att köra igång på allvar redan nu! Nej, jag är inte riktigt så galen att jag julpyntar hela huset, men det är ju inte helt fel om man hinner med att städa allt ordentligt iallafall. Nej, jag dammsuger inte väggarna eller torkar taken!

Idag har jag putsat fönster i gästrummet, hängt upp julgardinerna och dammtorkat överallt. Nu var det ju inte så jobbigt eftersom vi just ställt iordning och det inte är en massa saker där inne. Dörrposter och dörr är också torkat (det gör jag inte speciellt ofta) och elementet.  Imorgon blir det ett nytt rum som ska fixas - jag har inte bestämt vilket än dock. Kanske blir det köket - värsta rummet enligt min mening, men det är väl lika bra att ta det då så är det gjort! 

Nu tillbaka till sysslorna!

Andra julförberedelser


Lucialinnen tvättade :-)  något som iallafall jag brukar vara sent ute med!

Julbak och adventskalendrar

Igår hann jag med att baka saffransbullar och två olika kakor inför jul /advent. Tiden rusar verkligen fram och julstämningen är på noll. Solen skiner och vi har +5 grader. I helgen är det julmarknad här i byn och det kan ju kanske sätta igång julstämningen lite. Minsta ska sjunga på invigningen och äldsta ska jobba i pysselhörnan på söndagen. På lördag ska de två äldsta stå på loppis och sälja en massa (bland annat en massa tomtar)

Paketen till julswappen är inslagna

(Tjuvkik till mottagaren)


Alla kan väl se vad det är ?!

Barnens adventskalendrar är klara - bara makens kvar..... det blir inte enkelt att fylla den med bra saker!


Om tre veckor är det ADVENT!

Det är helt otroligt och vi har inte fått vår första snö än!

Igår hade jag pepparkakspremiär på kvällen som lördagsgodisIdag har jag testat adventsljusstakarna så att de ska fungera och stoppat lucialinnen i tvättkorgen så att de ska bli tvättade innan lucia. Julgardinerna är tvättade och ska bara strykas innan de hängs upp! Det mesta inför tillverkningen av julgodis och bakning  julfika är inhandlat - jag är i fas :-)

Hemmets Journals julsite öppnar!

Nu har Hemmets Journal öppnat sin Julsite!

Du hittar den HÄR