Chokladbollar
40 st
100 g smör
1½ dl socker
1 msk vanillinsocker
3 msk kakao
3 msk starkt kaffe
5 dl havregryn
Garnering:
Pärlsocker
Ta fram smöret i förväg så att det är mjukt. Rör ihop smör och socker. Blanda sedan i vanillinsocker, kakao, kaffe och havregryn till en jämn massa. Rulla massan till bollar och rulla dem i pärlsockret.
Royal tropic aroma
Kakan
125g smör
2,25 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
2 dl mjölk
1 msk kakao (i 1 msk hett vatten)
Blanda allt utom kakaon.
Häll 2/3 av smeten i en rund form (22 cm i diameter)
Rör i kakaon(utblandat med vattnet) i resterande semt och häll i en likadan form.
Grädda den tjocka kakan i 200 grader i 35 minuter.
Grädda den tunna kakan i 200 grader i 20 minuter.
Låt kakorna svalna
Fyllning:
3 msk smör
5 dl florsocker
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 msk kaffe
Blanda ingredienserna till fyllningen (du kan göra dubbel sats om du vill)
Bred fyllning på den tjocka kakan och lägg den andra ovanpå.
Täck hela kakan med fyllning
125g smör
2,25 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
2 dl mjölk
1 msk kakao (i 1 msk hett vatten)
Blanda allt utom kakaon.
Häll 2/3 av smeten i en rund form (22 cm i diameter)
Rör i kakaon(utblandat med vattnet) i resterande semt och häll i en likadan form.
Grädda den tjocka kakan i 200 grader i 35 minuter.
Grädda den tunna kakan i 200 grader i 20 minuter.
Låt kakorna svalna
Fyllning:
3 msk smör
5 dl florsocker
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 msk kaffe
Blanda ingredienserna till fyllningen (du kan göra dubbel sats om du vill)
Bred fyllning på den tjocka kakan och lägg den andra ovanpå.
Täck hela kakan med fyllning