Det är som folkat....

 
Det fanns iallafall plats att äta på Subland
Kyckling med sweetchili blev det :-) mycket gott
 
På Dollarstore var det VÄLDIGT urplockat i vissa hyllor.  En del sorter var helt enkelt slut....
 
 
 

Ny dag

Solen skiner även om det är lite väl kyligt för årstiden. Diskmaskinen är igång och tar hand om den disk som blev igår och jag har tvättat och hängt tvätt - hoppas hinna med en omgång till senare idag. Om en stund ska jag och mittersta på tur till Böle för att kolla på ridvägar eftersom hon ska ta hand om en ponny där nästa vecka. Lillan förljer med min pappa och äldsta till Lillpite och äldstas kompis en sväng för att pappa ska se om han kan fixa lite rörmokeribekymmer de har. Min pappa är världens bästa! Ha en trevlig torsdag!

Konfirmation

Nu är första personan i denna familj konfirmerad!

Premiärbakat glutenfritt

För första gången har jag bakat glutenfria småkakor - de är fullt ätbara :-)

Betongmästarna

 
Jag och pappa har börjat med ett nytt projekt! Vi ska anlägga en trädgård med en massa betongkonst. Eller nej, inte riktigt så, men vi leker lite med betong iallafall
 
Lite har vi redan testat - så vi vet vad som ska massproduceras och vad som är en flopp ;-)
 
Dessa betonghjärtan är ungefär hälften av de beställda  - det blir iallafall en gjutning till innan det är klart - hoppas på nöjda mottagare
 
Denna blir nog ganska bra vid dammen tror jag
 
De här är också ganska fina

Löjliga familjen goes to Sikfors

4/5 av löjliga familen åkte till Sikfors för att kika på lådbilsrace - det var ingen hit.... jag och yngsta gick på promenad till campingen istället - det var trevligare ;-) trots allt så är det trevligt att åka iväg en tur med familjen och uppleva saker!

Löjliga familjen goes Arkeologstigen

Detta inlägg har flyttats till vår gemensamma blogg Löjliga Familjen  
Välkommen att besöka oss där!

Löjliga familjen goes to Bredviksberget

3/5 av den löjliga familjen tog en tur upp på Bredviksberget i går
Sedan körde vi en sväng ut på Näsudden för att kika på sommarbetande PRK-hästar. Vi hittade även ett bygge vi ville adoptera.
Hem och hämtade resterande medlemmar och en sväng till stan för att tjuvlyssna på Brolle, som inte skulle sjunga förrän mycket senare - så efter en promenad vid kanalen åkte vi hem och spelade fotboll istället.....
 
Löjliga familjen i ett nötskal alltså - men trevligt hade vi och ingen ramlade i kanalen eller gjorde illa sig på något sätt!

Midsommar!

Solen skiner och gräsklipparna brummar! För det är inte bara en som passar på nu när det inte regnar *s*
Rabarberpajen är klar att stoppa in i ugnen iallafall och middagsmaten planerad och inköpt - kan inte vara mer förberett än så! Vad som ska ske idag vet vi inte än. Just nu inväntar vi att äldsta ska dyka upp i stan efter drygt en veckas bortavaro i Götet.
Känns som vilken dag som helst förutom solen då! För den har vi inte varit bortskämda med senaste tiden. Dock börjar det synas lite mol och det hade jag kunnat vara utan! Nu tillbaka till hushållssysslor - jag är ju ändå frun i huset...

Bjuröklubb

 
Igår var jag med jobbet till Bjuröklubb  en  udde  i Skellefteå kommun.
På udden finns ett fiskeläge, Jungfruhamn, och flera fornlämningar.

Väster om halvön finns  Gärdviken, där tyska malmstransporter samlades under andra världskriget innan de gick i konvoj mot Tyskland. På platsen byggdes ett kapell på 1600-talet.

Gärdviken fick en lotsplats 1821 och 1859 byggdes en fyr på en klippa 52 meter över havet. Lotsplatsen stängde 1967 och fyren avbemannades 1970.

Området blev ett naturreservat 1976.

Bjuröklubb är extremt solsäkert. Eftersom det ligger ute på en udde i Bottenviken, den östligaste punkten bortsett från Haparandakusten, så håller havsbrisen oftast molnen borta - dock inte igår när vi var där, men vi slapp regnet under tiden vi var på Bjuröklubb, men när vi kom till kapellet då började det att regna

Värt ett besök är det, men ta med fika för det är dyrt

 
 

Ibland förvånas man!

Idag fick jag inloggningsuppgifter för att kunna se mitterstas skriftliga omdömen från skolan - inloggningsuppgifter jag inte behöver mer eftersom hon inte går kvar. I samma veva tänkte jag kika om hennes schema för hösten kommit på hennes nya skola - och visst hade det det! Idag kom även klassindelningen för lillan till hösten - tyvärr inte så positivt för hennes del - förutom att läraren är en av de bästa! Den som lever får se ....

Hmmm

Jag vet inte - men nått är det som är galet med denna nya bloggplattform! Jo, idag har det funkat att läga upp inlägg med bilder och länkar på tävlingssidan - allt har varit frid och fröjd och jag har sett inläggen på sidan om jag kör på index.html vilket det blir om man går från denna sida. Helt plötsligt kommer de nya inläggen inte upp och när jag går på vanliga sidan (utan index) då finn INGA av inläggen uppe.

Ja, det ordnar säkert upp sig det med, men jag saknar det gamla ändå!

Laver - första resan

Laver existerade som samhälle enbart mellan 1936 och 1947, för att sedan försvinna mer eller mindre över en natt.
Gruvsamhället Laver ligger 45 km väster om Älvsbyn och 10 km norr om Nattberget.
Laver var på sin tid ett av de modernaste samhällen som fanns i Sverige med fjärrvärme, gemensam vatten- och avloppsanläggning samt WC och elspisar i alla fastigheter.
Folkets Hus, butik och skola fanns i byn som hade runt 350 innevånare. Efter att gruvdriften blev för kostsam lades gruvan ner efter bara 10 år i drift. All hus monterades ner och flyttades till andra orter. Idag finns endast gruvhålen samt husgrunderna kvar.
Nu planeras en återöppning av dagbrottet - dagens gruvdrift är effektivare.

Det blir snart en ny tripp där jag ska ha med kameran!

Bildbomb


Nej, det är inte jul, men det bryr sig inte min amaryllis om det minsta!


Lupinerna är på gång att börja blomma - tyvärr nästan bara blå/lila :-(

En esam akleja har hamnat i diket med lupinerna - den måste jag nog flytta

Äppelträden blommar för fullt!

Vallmo och en och annan tulpan och lilja trängs i denna bänk!

"Fula" körsbärsträdet blommar rikligt som vanligt!

Måndag :-)

Dagarna rullar på iallafall!  Idag skiner solen från en klarblå himmel och jag ska ta hand om lite tvätt och annat smått. Ska bli en ganska lugn dag hade jag tänkt mig, en sväng till stan och göralite ärenden och kanske ta en sommarlovsglass - för det har vi inte hunnit med än. Ska passa på att fotografera lite ute också nu när det börjat blomma ordentligt i rabatterna!

Ha en toppen måndag - jag återkommer

Woho

jag hittade ett sätt att komma åt mina bloggar.... trycka på blogg.se knappen - - byta blogg går inte - nej, det här var inget bra system...

Nu går det iallafall att lägga in bilder - det fungerade inte igår

Kommer inte alls överens!

med detta nya blogg.se - ärligt talat så tycker jag att det är uselt! Ingenting fungerar som det ska - inte för min del iallafall - men jag kanske bara är dum.... den som lever får se - lär bli minimalt med tävlande på bloggar iallafall så länge det är så här!

Nej.... det här var inte bra blogg.se

Vad är det som hänt?! Loggar in och känner inte igen mig - knepigt att hitta och inte alls som det varit tidigare.

Nu är det ju nytt och jag kommer säkert att lyckas bli vän även med detta, men hittills är det en del saker jag verkligen saknar - möjligheten att sortera inlägg i arkivet via kategori.... för mycket av det jag gör på bloggen (bloggtävlingar t.ex.) kategoriserar jag ju på datum, när jag sedan ska ändra dem när de avslutats måste jag bläddra mig fram till rätt inlägg - DET är obra!

Snart fredag och helg!

Fast först ska jag iväg och jobba journatt och det ska väl gå brad et också - det har blivit några stycken fler än förväntat och det är ju roligt - nästa vecka ser lugn ut så här länge, onsdag ska jag jobba och iväg till Bjuröklubb över dagen sedan ska jag på avslutningskonserten på Festspelen eftersom jag vunnit biljetter!

Ha en bra torsdagkväll för det har jag tänkt ha!

Då har det varit examen

för alla tre tjejer idag - lite segt med 3 omgångar i kyrkan, men det var första och sista året det hände iallafall!

Smörgåstårtan var okej, men de hade stoppat dit leverpastej, fast jag bett att de inte skulle göra det :-(

Nu har jag fullt upp med att tvätta så att det ska finnas rena kläder till äldsta eftersom hon åker på läger redan imorgon!

Snart middag och sedan jobb hela natten!

Ha en bra kväll

Tagit tummen ur....

och beställt saker för presentkoder som jag vunnit senaste tiden. Inte mycket - men dock lite att lägga till i julklapps & födelsedagslådorna.

Känner tat det börjar vara dags att få vinna lite mer nu!  Juni har varit en ursligt dålig månad på den fronten!

Apelsinchokladkakor

100 gram rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 gram Marabou apelsinchoklad

Gör så här:
  1. Rör ihop smöret med strösocker och vaniljsocker.
  2. Tillsätt ägget under kraftig omrörning.
  3. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat samt saltet och blanda ner det i smeten.
  4. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten, se till att allt blir ordentligt blandat.
  5. Rulla bollar (ca enkronastorlek) och lägg på plåtar med bakplåtspapper, ca 20 på varje plåt.
  6. Grädda i 175 grader i c:a 10-12 minuter. Låt kallna på plåten

Dålig på att blogga...

hittar inte lusten och viljan riktigt! Egentligen finns massor jag skulle behöva göra, men som sagt så har jag ingen lust!

Tvätten är iallafall omhändertagen och jag ska verkligen försöka fixa i ordning lite mer här hemma - projekt förråd påbörjades så smått igår och eftersom vi ska göra om ett av rummen nere i källaren till musikrum så hann jag med lite där också - det rummet var i stort sett tömt redan så det var inte så ansträngande - nu är det bara lite böcker som ska bäras ut och en del musiksaker som ska bäras in!

Tips: testa My Moment



Smartson söker bloggare som vill testa My Moment som är en ny drickyoghurt från Lindahls Mejeri
KLICKA HÄR

Jag har sett solen!

Idag har solen visat sig inte bara en gång utan flera - dock inte allt för långa stunder. Då och då kommer en riktig regnskur också- så regnet ska vi inte slippa än på ett tag!

Jabbat i natt och ska jobba kommande natt. Känns helt okej de är så snälla och skötsamma så!

Ha en bra torsdag!

Måndag igen då!

och det regnar fortfarande. Blir bilen till jobbet idag - inte enbart p.g.a. regnet utan mest p.g.a. dagens schema...  Har iallafall hunnit med att få undan LITE här hemma under morgonen. Jobb till 15, sedan middag innan vi ska till stallet vid 16, ridning till 17.40 - infoträff inför åk 7 klockan 18 - sedan iväg med mittersta på klassaktivitet där hon ska sova över....  hehe - späckad dag alltså!

Ha det gott!

Regnet bara öser ner...

Det började regna i går eftermiddag och har hållit i sig sedan dess! Dammen har svämmat över! Fast jag passade på att sätta ut alla små vallmoplantor som jag bredsått i växthuset - hade turen att vinna en påse med mixade vallmofröer och visst syns det på sticklingarna att det är några olika sorter! Gräsfröna har börjat gro ordentligt också - det var på tiden.

Nu snart kvällsfix eftersom jag sovit så illa på jobbet i natt!

Junivinster

*Hårfärg från Loreal
*Cliniderm Active Defence spf 15 (30ml)
*Sudocrem 250g
*Chokladkaka Fazer
*Hemlig present Campingtillbehör & Fritid
*Lipgloss Idun Minerals
*Tjuganlott
*Biljetter Euskefeurats konsert på Festspelen
*Buffébiljetter till IKEA:s sommarbuffé
*Tangle Teezer
*Fällkniv
*Ansiktsolja
*Kjol från Lucky Ellen
*Tjuganlott
*The Grey Blu-ray
*YouthCode Luminizer
*Vattenflaska
*Friskies Kattungepaket
*Light Weight Jacket och Rain Pant från Isbjörn fo Sweden
*Rivjärn från Microplane  
*Kokbok
*Ordjakten

Entrébiljett till Forum Museum Rönnskär
*Alfonshus med böcker
*"Paris, chérie"
 

Goodiebag
*Presentkort Skal-man 200:-
*Min Ölbok
*Halsband, armband & ring
*Valfritt fotbollsskal
*Presentkort 200:- miinto
*Mobilfodral & Laptopväska
T-shirtar från Rockadudes


Wow!

1 juni idag alltså. Var har maj tagit vägen?

En hel del jobb har det varit iallafall och snart är det dags att dra iväg på resterande introduktion på nästa gruppbostad! Sedan ska jag vara fullt förberedd att sköta stället *s*  man kan inte påstå att introduktionerna är för långa iallafall!  Känns bra iallafall och jag tror att jag kommer trivas även där. Vilken tur jag haft som får möjligheten att lära känna en massa nya människor genom jobbet!

Ha en bra fredag!

RSS 2.0