Då var det tisdag då!

Jobbade igår, sedan stallet och så en sväng ut i skogen där vi plockade ett par liter svamp!

Idag har jag haft en del på egendan och mer återstår!
Svampen är rensad och förvälld, Lensway är kontaktade (mer om det senare), Kommunen har fått sig en påringning angående min lön. Jag har kopierat upp provet som maken och äldsta ska göra för sitt Övningskort i golf.

Nu ska jag ta tag i några andra projekt här hemma innan det är dags att cykla och hämta lillan på skolan.
Det finns mycket att göra helt enkelt!

Ha en bra tisdag!

Sista chansen att vinna valfritt smycke från Apelsin Gredelin



Avslutas 31/8

TÄVLINGEN HITTAR DU HÄR

Sista chansen att vinna en ring från Mocolo 5!!!



Avslutas 31/8
TÄVLINGEN HITTAR DU HÄR

Skördetid


Jag har garanterat plockat in 60 liter äpplen - varje morgon ser det ut så här på marken....


2 liter körskärstomater blev dagens skörd


Chili har vi också gott om!

Nu har denna vecka rusat förbi!

Jag hinner rent inte vara med i svängarna. I helgen har det blivit att ta hand om en del av skörden här hemma. Äppelkaka är bakad och äppelpajer. Mer är på gång och jag ska försöka fixa bilder och uppdatera mer senare idag. Ha en trevlig söndag!

Wohoo - torsdag = städdag!

Och lillan är hemma och är förkyld!  Perfekt eller hur :-)

Blir inte så mycket gjort med andra ord, men nån liten grej ska vi väl hinna fixa innan maken kommer hem iallafall. Nu ett ryck så att man kan känna sig nöjd med dagen!

Återkommer


Åter till vardagen

tjejerna är i skolan, maken på jobbet och jag är arbetslös! Vardagen är här igen.

Har tagit tag i äppelmoskokningen iallafall eftersom vädret inte är speciellt bra så har det inte blivit någon lingonplockning än, men jag hoppas att det klarnar upp snart så att vi kan åka och plocka årsbehovet.

Har varit och handlat både igår och idag. Nästan 750:- , men frysen är full - det finns köttfärs, fisk, kyckling & annat kött så det räcker till slutet av nästa månad.

Hade tänkt köpa en frukt & svamptork på Coop, men den var slut idag - även om det var lite väl mycket pengar så hade det varit en bra grej, då hade jag kunnat torka äpplen och bär och kunnat använda på ett annat sätt än som nu. Det skulle inte ta en massa plats i frysen heller. Inte för att jag fryser äpplen, de blir inte så roliga då.

Tillbaka till äppelmosandet innan det är dags att hämta lillan på skolan.

Äntligen måndag!

Skolstart för alla tjejer idag! Om en liten stund ska jag dra ner till byn för att kolla på paraden som alla elever i byn ska gå i - nån ny tradition som jag kan tycka är ett bra initiativ från skolornas håll!

Pappa har varit förbi och hämtat lite verktyg, jag undrar vad man ska ta i hyra för dem *s* inte från pappa förstås utan från företagen som hyr honom dessa veckor.

Ha en bra måndag!

Ledig....

Ja, jag är ledig idag - har inte något jobb längre eftersom de kom på att det bara ska jobba män på arbetsplatsen. Thats life!  På ett eller annat sätt kommer det att lösa sig även den här gången - även om det inte är bara jubelrop när det händer en sådan här sak.

Livet går vidare trots allt! 

Min yngsta kusin har tagit sitt förnuft till fånga och flyttar till vår stad! Hon den enda av mina kusiner som aldrig bott här har tagit steget och kommer hit. Två av mina kusiner har alltid bott här.
Nu väntar jag bara på att nästa ska komma "hem".

Jag hoppas att hon ska trivas och att hon törs komma till mig om hon får problem eller så - för jag skulle lika gärna kunna vara hennes mamma - det skiljer bara två år mellan äldsta dottern och henne :-)

Ha en trevlig lördag!

Apelsin Gredelin


Som ni kanske har sett så har jag ett samarbete med

Hos Apelsin Gredelin hittar du unika produkter och kläder för barn. Allt är handgjort med mycket kärlek och finns alltid bara i ett eller ett fåtal exemplar. Så underbart att få vara unik, inifrån och ut, att få använda en produkt som man säkert vet är tillverkad med skaparglöd och mycket kärlek! Ett extra stort plus är att många av produkterna är tillverkade i återbrukade material, något Apelsin Gredelin ska bli ännu bättre på!

I butiken finns smycken, kläder, inredning, leksaker och mycket mer!

Själv har jag dessa söta ugglor i mitt hem




Apelsin Gredelin erbjuder alla mina läsare 10% rabatt på sitt köp i webbutiken om de angerr kod Mamma Muh i kommentarsrutan!


Fredag!

Jag är ledig HELA dygnet. Det känns ju inte dumt det, med tanke på att det inte kommer att ske så ofta framöver!
När man har så få lediga dygn känns det faktiskt surt att inte kunna vara ledig, utan man måste ju fixa med allt annat som man inte hinner med när man jobbar en del av dagen. Vädret är trist fortfarande och det gör ju inte humöret bättre precis.

Bjuder på en bild av en riktig spindel som jag hittade när jag var och plockade blåbär för några veckor sedan


Hej världen!

Regn, regn, regn! Haft en usel natt på jobbet och inte fått sova - här hemma gräver de i diket och har gjort sedan jag kom hem. Allt jag vill göra är bara gräva ner mig! Fast det kan man ju inte heller göra. Ingen rolig dag helt enkelt. Allt äppelmos jag kokat och haft i matkällaren har jäst så jag har fått torka äppelmos från vägg och hylla. Tack och lov så har jag äpplen kvar så att jag kan koka nytt. Fast jag förstår inte hur det kunde bli så galet - jag har väl aldrig fått mitt äppelmos att jäsa tidigare! 

Nej, nu ska jag ta tag i städningen här hemma - för det har då ingen annan gjort.

Hoppas att ni har en bättre dag än vad jag har!

Tävling! Vinn valfritt smycke från ApelsinGredelin

Så här tävlar du:

Lott 1 (obligatoriskt): Gå med i ApelsinGredelins Facebookgrupp alt. prenumerera på deras nyhetsbrev (du hittar det längst ner på sidan)
- skriv en kommentar med namnet du gillat med + berätta vilket smycke du vill vinna.

För fler chanser
Lott 2 Länka till tävlingen och ApelsinGredelin i ett inlägg på din blogg och posta direktlänk till ditt inlägg i din kommentar - se till att länkarna fungerar!






" Jag tävlar hos Mammamuh om ett valfritt smycke från ApelsinGredelin


Tävlingen som avslutas 31 augusti hittar du HÄR "

Vinnaren utses 1 september!





Mormor 80 år!

Idag fyller min mormor 80 år så vi har varit på Trundöns byagård och hållit öppet hus.

Mycket fika var det :-)

Bilder kommer senare.

Jag lever!

Även om det inte märks på bloggen. I torsdags var svägerskan och hennes sambo hit och stannade till fredag, på fredag så var jag på anställningsintervju på ett PA-jobb som jag redan ett par timmar senare fick veta att jag fått. Så jag börjar jobba redan på måndag. Schemat är inte bra, men ska justeras eftersom jag hittade en grej som inte riktigt var okej.

Annars har det varit lite annat här hemma. Våra kompisar flyttar upp från Stockholm igen till byn de bodde i för några år sedan och det blir roligt. De kom upp förra veckan och tittade på ett hus och nästa vecka kommer de! För att barnen får börja skolan här på en gång. Så mycket har hänt senaste dygnen. Imorgon fyller mormor 80 år och jag har bakat äppelmuffins som jag ska stoppa kanelfrosting på imorgon.

Ha det gott!

Nu har de kommit - min produkter från Toppits



Jag hade turen att vinna produktpaket från Toppits i tre bloggtävlingar tidigare i sommar och nu har de dykt upp!
 Toppits kör en kampanj som ni gärna kan besöka --------->  


Idag kunde jag alltså hämta hem 3 paket innehållande
Aluminiumfolie
Zip-lock zipper
Plastfolie
Stekpåsar
Quicktops 
Fryspåsar
3D-bakplåtspapper

Helt perfekt nu slipper jag köpa sånt på jättelänge!

Regn, regn och åter regn...

Så känns det iallafall även om sommaren fram till denna vecka varit riktigt bra!


Idag har det blivit att koka mer äppelmos (blev 3 liter) eftersom det jag kokat tidigare är borta hos nya familjer.
Passade på att koka körsbärsmarmelad också när jag lika höll på!


Regn, regn och åter regn...

Så känns det iallafall även om sommaren fram till denna vecka varit riktigt bra!


Idag har det blivit att koka mer äppelmos (blev 3 liter) eftersom det jag kokat tidigare är borta hos nya familjer.
Passade på att koka körsbärsmarmelad också när jag lika höll på!

Bild kommer senare - verkar inte funka ladda upp nu

Ring från Mocolo 5


Idag kom min ring från Mocolo 5
Eftersom jag varit tvungen att klippa påde förlovningsringen och vigselringen så valde jag att ta en ring som passar på mitt ringfinger.

Jag valde en smal ring i borstat stål (79.-)

Rekommenderar verkligen företaget - snabb leverans och bra priser!

Just nu kan du vinna en valfri ring i min blogg

Tampons for free & Acnicyl






Tampons for free är ett företag som skickar ut gratis tamponger till sina medlemmar. Detta är möjligt eftersom samarbetspartners/företag köper annonsplats på tampongpaketen. En väldigt genial idé!

Tampons for free lanserades i januari 2011
Vill även du ha snygga tamponger hem till dig - helt gratis?
1. Gå in på www.tamponsforfree.se och registrera dig
2. Tampongerna skickas hem till dig
3. Svara på frågorna i e-nyhetsbrevet du får till din mail i samband med utskicket och få på så sätt nästa gratisutskick



Augustis paket

Augustis partner är Acnicyl, en hudvårdsserie som behandlar och förebygger akne. Under den här månaden kan ni varje vecka vinna produktkit från Acnicyl, läsa allt om akne och oren hud och följa Acnicyl-bloggen!


Jag har haft turen att få hem en nyhet från Acnicyl nämligen deras Everyday cream som jag ska testa - återkommer med recension!


Tar en paus

från städningen, men det går sakta framåt!
Tänk om jag kunde ta en sak i taget istället för 200 projekt år gången! Äggklockan på 5 min och så kör jag på ett ställe *s* nått borde ju bli klart förr eller senare.

Det är hur många rum som helst i detta hus!  De flesta rum är dock helt okej, men rum som bastu, tvättstuga, förråd o.s.v. är ju inte prioriterade ställen att städa på om man säger så! Tar jag 5 minuter om dagen i dessa rum då kommer det naturligtvis att bli klart förr eller senare!

Bastu
Tvättstuga
Rum 1 i förrådet
Rum 2 i förrådet
Rum 3 i förrådet
Hallen utanför matkällaren
Pysselrummet

 
Jag har lyckats bli klar i matkällaren iallafall och det börjar fyllas på bland sylten och saften!!

Skördetid

Blev så illa tvungen att hjälpa äppelträdet att lätta på bördan. Inte för att det är läge att göra det riktigt än, men vad ska man ta sig till när grenarna håller på att knäckas av tyngden. Jag har även beskurit trädet till viss del, för att slippa samma bekymmer nästa sommar.

Nu måste jag ta itu med att koka äppelmos iallafall!  Kanske blir det en omgång äppelmuffins också, eller en äppelkaka


Rabarberbullar

När man ändå håller på i köket så kan man ju passa på att baka lite extra!



50g jäst
150g smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
2 krm salt
ca 12 dl vetemjöl

Fyllning ca 500g rabarber och 5 dl vaniljkräm

1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och låt den bli ca 37°C. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker,  salt och nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg i ca 5 minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i ca 30
minuter.
2. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
3. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den med resten av mjölet.
4. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen, rulla ihop och skär i centimetertjocka skivor. Ställ dem i en långpanna och låt jära 30 min.
6.  Sätt ugnen på 225°C.
8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
9. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.
10. Låt svalna och skär i bitar 


Rågkakor


(gammal bild)

Idag kändes det läge att baka rågkakor när det inte är så varmt ute längre, sedan är det ju alltid trevligt att ha bröd i frysen.

50g jäst
1/2 tsk salt
0,5 dl sirap
0,5 dl olja
5 dl ljummet vatten
2 msk brödkrydda jag använder anis, kummin & fänkål
ca 13 dl mjöl

Rör i hop noga - låt jäsa till dubbel storlek.
Baka ut 4 kakor, nagga och låt jäsa ytterligare 30 minuter

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 10minuter

KissIda



Mormor och morfar har en katt som börjar bli till åren. 16,5 år är damen och hon har åldrats väl!
Det är en mycket speciell katt... men hon är rätt trevlig ändå!


Carolas tomatsalsa

Jag odlar ju tomater, chili och vitlök i sommar och detta är ett sätt att ta tillvara på skörden

 

 4 normalstora tomater eller 10-15 körsbärstomater
 1 röd chilifrukt
 2 vitlöksklyftor
 2 tsk malen spiskummin
 2 tsk pressad limejuice
 1 msk äppelcidervinäger
 1/2 tsk salt
 1/2 tsk färskstött svartpeppar
 1 tsk chilipulver


Skär tomater och urkärnad chili i bitar.
Mixa alla ingredienser tills allt blir finfördelat.
Kan med fördel göras dagen innan den ska ätas.


Blingit




Blingit.se säljer smycken och accessoarer på nätet.
Förutom sina egna produkter säljer de varumärken som Astrid&Agnes, Baglady, Diddi Design, Humanity, Lotta Djossou, Miss Dee, Oxxo Design, Pearls For Girls, Rock By Sweden, Våga, Åsitas med flera.

  
 

De har ett stort utbud så du hittar säkert massor som du vill ha!


Tävling! Vinn en ring från Mocolo 5



För att vara med i tävlingen

1: Länka till denna tävling med bild och till Mocolo 5
Du kan antingen göra det på egen blogg, hemsida eller Facebook.

2: Skriv en kommentar under DETTA inlägg om att du är med, vilken ring du vill vinna SAMT länk till var du publicerat tävlingen (se till att du har öppen profil på FB)

T.ex


" Jag tävlar hos Mammamuh om en valfri ring från Mocolo 5
Tävlingen som avslutas 31 augusti hittar du HÄR "


Vinnaren utses 1 september!

Safta och sylta är livet!


Kokar rödvinbärssaft så här på kvällskvisten. 

Snygga trädgårdshandskar kom i brevlådan idag också, men inte tror jag att jag vill använda dem...

*Augustivinster

*250:- Ride with style
*200:- cbkids
*Beauty Quick & 1-2-Peel
*"Äta själv" paket från Bambino
*Glasögon LensWay
*Rödvitrandig löpare från Lexington
*Venuskit
*Ansiktsvatten från Saviderma
*Presentkort 4000:- Stadium
*Mary Kay handcreme


Tisdag

Snart dags för jobb igen känner mig helt slutkörd i kroppen och knoppen. Känns nnästan på bihåleinflammation på G. Denna vecka ska jag väl stå ut hoppas jag. Jag behöver ju pengarna. Har hittat ett jobb jag ska söka iallafall, men det är liksom rätt dött på den fronten.

Ha en bra dag!

RSS 2.0