Hon har återuppstått!

Det är jobbigt att jobba 9-21:15! I dag ringde mitt andra ställe och bokade in mig tre dagar i augusti! Det är faktiskt skönt för jag kommer att få lön för heltid både i juli och augusti!
Det går bra att jobba iallafall även om man är ovan vid rutinerna än, men jag antar tat det ska bli lättare och lättare - jag ser iallafall fram emot att få vara ledig från jobbet i några dagar!

Juni: 146,25 h (176h = heltid)
Juli : 199,25 h (184h = heltid)
Augusti: 193,5 h (168h = heltid)

Bloggtorka....

Har inte bloggat på några dagar.

Det gick bra att jobba på midsommarafton och de hemmavarande familjemedlemmarna hade spenderat dagen mestadels på Havsbadet.

I lördags var vi till Fällfors för att fira Pernilla som fyllt 30 år och Johan och tjejerna passade på att ta en tur i Marranäsvältan


Klok som är bevisligen är gav jag mig inte på äventyret...

I går hade vi besök av Cilia och Mia - vi bjöd på Grekisk pyttipanna och sedan var det dags för fotboll resten av kvällen.

Idag är det jobb för mig (15-21:15) och imorgon och på onsdag är det 9-21:15 som gäller - sedan drar PSG igång!

Ha en toppendag!

Trevlig Midsommar!

Hoppas att alla får en trevlig dag med solsken och trevligt sällskap.

Jag ska dra till jobbet snart - återkommer hem vid 21.45....

Ha det gott!

Solen skiner

och jag ska göra mig klar för att dra iväg till jobbet.

12,25h pass idag och imorgon och jag är redan trött.

Lillan är på väg till dagis och hon var riktigt trött imorse, tur att hon bara ska gå idag denna vecka.

Jag hoppas att tjejerna tar in tvätten idag - även om de bara viker sin egen så vore det bra om de tog in allt.

Om jag orkar skriver jag några rader när jag kommer hem.

Ha en toppendag allihopa!

Soliga onsdag

Idag lyser solen från en klarblå himmel! Eller den gjorde det när jag skrev första gången....Gräsmattan är nyklippt (igår) och det ser rätt anständigt ut på tomten. Jag skulle ha velat åka till Luleå idag för att hinna in en sväng på Lindex - men Johan ska iväg med bilen vid 12 så det funkade ju inte :-(Resten av veckan är det inte heller möjligt, jag får kanske ta och försöka byta bort presentkortet mot något annat istället eftersom det går ut 30 juni.

Imorgon och på fredag jobbar jag hela dagarna, på lördag ska vi till Fällfors - det skulle i så fall vara om vi åkte till Skellefteå innan vi åker till Fällfors, men det blir en himla omväg! Det är så få lediga dagar! Nästa vecka är ju fullproppad. Må-on = jobb to-sö = PSG. Har kört en omgång tvätt, handlat presenter på Dollarstore, hälsat på hos farmor, hängt tvätten, kört igång en till omgång tvätt.... Det finns så mycket att göra och ingen ork.Nu är det här 4 gången jag skriver det här - så nu hoppas jag att jag slipper skriva en gång till - tar Copy så slipper jag nog *s* Det gjorde jag inte, men nu har jag iallafall sparat eländet i Wordpad!

Nu har jag hängt tvätt och startat en tredje omgång - sedan finns det inte plats att hänga mer - jag hoppas att resten ska rymmas iallafall - även om mycket av torkplatserna är upptagna. Förhoppningsvis hinner en del torka innan det är dags att hänga nästa omgång.

Jag har tagit in rabarber och håller på att koka dem så att jag kan göra en rabarberpaj - tänkte ha med mig lite på midsommar - för även om jag jobbar kan jag väl få ha lite midsommarkänsla!


Jag är så trött!

Förlamande trötthet och jag tar mig inte för något. Har pysslat på lite ute i trädgården med att flytta de lupiner i barnkammaren som bekännt färg. Tre var lila och fick flytta till skogen, men en var faktiskt rosa! Det betyder att en av så där 15 stycken som jag frösått från rosa, röda, vita och gula lupiner lyckades bli en annan färg än lila!

Har hunnit med att iallafall påbörja att gräva runt växthuset och har klippt gräsmattan - gräsklippen har jag använt till att täcka i potatislandet.


Sedan så sjungs det i ett och lever om utan bara 17 - ingen gör något här hemma - jag är LESS! och det är bara andra dagen av sommarlovet.

Tisdag!

Inatt har det regnat! Efter jobbet igår bar det va till syrran för att fika - cykling till stallet där de körde häst idag .... Ja, nu är denna termin över iallafall.

Det är en blåsig dag idag och planen är att fixa till bänkar för att plantera jordgubbar runt växthuset - det har äntligen börjat gro i mina pallkragar också - så det är en bit på vägen.

Bst att kasta i sig lite frukost och sätta igång med dagens bestyr!

Ha en bra dag!

Jobbintro!

Snart ska jag kasta mig upp på cykeln och cykla till jobbet. Jag ska gå introduktion idag på jobbet jag ska ha hela sommaren. Känns lite konstigt att gå introduktion när jag redan jobbat två dagar *s* men så kan de bli ibland i denna bransch!

Ska försöka få barnen (de större alltså) att iallafall dammsuga och torka golvet i köket - för det måste verkligen göras!

Igår var det regn och regn och senare på kvällen fullkomligen öste det ner. Jag hoppas verkligen att regnet håller sig borta idag när jag cyklar även om det inte verkar vara så hoppfullt. Ja, ja - jag har ju regnkläder!

Efter jobbet ska jag förbi hos Cilia eftersom hon fyller år - från Cilia bär det av till stallet med mittersta för terminens sista ridlektion!

Fullt upp alltså!

Hoppas att ni får en toppendag!

Regnig söndag!

Idag regnar det och det passar ju bra eftersom jag ändå måste baka till Cilia idag.
Hon fyller år imorgon och jag har lovat att baka iallafall bullar och kolakakor åt henne.

Annars blir det mest att småpyssla här hemma innan fotbollsmatcher och träning drar igång!

Först frukostintag och sedan affären för att köpa jäst och sirap iallafall. Kanske bakar jag bullar till oss också om jag ids, det får jag se.

Måste gå igenom frysen också eftersom någon lämnat den öppen lite för länge....  vem som lämnat den öppen vet ag inte, men det är säkert jag....

Ha en bra dag trots regnet.

Hoppas på en solig lördag!

Gårdagens examen gick av stapeln utan regn, även om det verkade troligt att regnet skulle komma!

Efter examensfikat som bestod av kladdkakemuffins med vispgrädde åkte jag, äldsta tjejen, Cilia och morsan till Partilagret. Jag hittade några BH:ar, ett par piratbyxor och en långärmad tröja.

Johan kämpade på med växthuset - så nu är det enbart de fyra luckorna och de fyra halvtakbitarna som ska på plats.
Ja, och så ska ju golvet jämnas till, det ska läggas markduk och fyllas upp med grus så att det blir ett bra underlag!
I samma veva ska markduk läggas där vi ska ha grus också - jag hoppas vekligen att det kan bli gjort i sommar!

Nu ska jag ta och fixa lite här hemma innan alla andra vaknar! Koka kaffe till exempel!

Ha en underbar dag!

Examen!

Idag är det skolavslutning  för de två stora! Två omgångar i kyrkan och tack och lov är de efter varandra!

Jobbade dag igår på mitt gamla ställe, pratade med teamleadern på mitt nya och ska gå introduktion på måndag, fick även ett extrapass på 6h - så jag får lön för 33h mer i  juni än vad jag var  schemalagd för och det är ju inte illa.
Det blir MINST 517,75h på 13 veckor! (heltid är ju 520h)

06 juni 6h (extra)
07 juni 6h (extra)
11 juni 8,5h (extra)
15 juni 6h (intro)
18 juni 12,25h
19 juni 12,25h
22 juni 6,25h (extra)
23 juni 12,25
24 juni 12,25
29 juni 12,25
30 juni 12,25
+ kommunen 40h
Totalt: 146,25 h (176h = heltid)

04 juli 12,25h
05 juli 12,25h
09 juli 12,25h
10 juli 12,25h
13 juli 12,25h
14 juli 12,25h
18 juli 12,25h
19 juli 12,25h
22 juli 12,25h
23 juli 12,25h
27 juli 12,25h
28 juli 12,25h
31 juli 12,25h
+ kommunen 40h
Totalt: 199,25 h (184h = heltid)

01 augusti 12,25h
02 augusti 12,25h
04 augusti 12,25h
05 augusti 12,25h
07 augusti 12,25h
12 augusti 12,25h
13 augusti 12,25h
15 augusti 12,25h
16 augusti 12,25h
19 augusti 12,25h
+ kommunen 50h
Totalt: 172,5 h (168h = heltid)

1.000.0000 rikare!

på mygg alltså *s*

Sjukt trött!

Jag är så fruktansvärt trött! Sover bra och länge -  så det är inte det somdet hänger på.

Ikväll spelar den stora match i Alvik.

Imorgon ska jag jobba 7-15.30 och har utvecklingssamtal med lillan efter det. Det blir kul att jobba där igen, det var ju ett tag sedan nu.
På fredag är det examen!

För min del är sommaren över - myggen harinvaderat och jag har så svårt för att kunna acceptera att mygg över huvudtaget måste existera!!

Det är inte ett mygg utan miljoner, visst ett och annat kommer naturligtvis  från dammen och det problemet kommer säkert att avhjälpas en del av grodorna, men jag har inte sett många mygglaver i dammen!

Idag har jag iallafall hunnit med att tvätta två omgångar tvätt och klippa det mesta av gräsmattan! Nu väntar jag bara  på att allt jag sått ska börja växa så  att jag kan täcka med gräsklipp, för det ska ju vara effektivt både gödningsmässigt och för att hålla fukten kvar i jorden och sist men inte minst hålla ogräset borta.

Jag funderar på om något är galet eftersom inget  verkar gro i mina pallkragar! Vitlöken växer iallafall ovan jord, men det är det enda. Morötterna har inte kommit upp, inte dillen eller salladen. Eller det har kommit upp några morötter - eller om det är dill, men inte i pallkragen där jag satt dem utan i den bredvid.

Eller sockerärtorna som jag satt har kommit upp - iallafall några av dem *s*, men så här illa har det nog inte varit någon gång tidigare! - det känns inte så iallafall - även om jag antar att det inte brukar ha kommit speciellt långt innan examen andra år heller!

Så var det onsdag igen....

Har lämnat lillan på dagis och beslutademig för att gå ut på altanen för att uppdatera bloggen.

Sagt och gjort - startar datorn och eftersom  den är lite seg så går jag och kör igång kaffet - upptäcker på vägen  att köksbordet måste torkas - vilket jag gör efter att jag satt igång detta kaffe....

När bordet är torkat kommer jag på att jag ju tänkt tvättaen maskin med vittvätt idag  och går ner och sätter igång tvättmaskinen....

Det är så min vardag ser ut - detbli liksom aldrig riktigt som jag tänkt mig!

Jag får väl se det positiva i det hela och faktiskt vara glad att  diskmaskinen  var tömd när jag klev upp (mittersta hade tömt den på EGET initiativ), jag har vattnat mina pallkrageodlingar och  spolat av bordet på altanen och  en omgång tvätt snurrar i källaren  och jag kommer  hinna med att tvätta ytterligare en omgång idag!

Nu ska jag uppdatera min tävlingsblogg och sedan sätta mig och delta i några tävlingar på nätet!

Ha en toppendag!


Härliga, soliga tisdag

Lillan är lämnad på dagis och jag har kikat på när mittersta spelat brännboll (och hon slår - med det menar jag prickar bollen - med det riktiga brännbollsträt - inte plättvändan)

Nu är jag hemma och tänkte fixa och dona lite här hemma innan det är dags att hämta lillan på dagis!

Det blommar för fullt här hemma nu


Körsbärsträdet står i full blom nu!

Djurlivet i trädgården består av en handfull trastungar som kastats ur boet + en omgång som inte kastats ut än.
De är riktigt fula och inte speciellt smarta så jag tror att några stryker med.



Dammen är full av grodyngel - har räknat till över 100 stycken så det kommer att bli många grodor i sommar.



I övrigt så har vi ett par svartvita flugsnappare som huserar i en holk, några utkastade gråsparvsungar som just lärt sig flyga samt iallafall en ekorre.


En solig måndag!

Jag sitter och lägger in en massa nya tävlingar och lämnar kommentarer hos alla som annordnar dem - jag vill ju vinna mer *s*

Det gick bra att jobba i helgen och i veckan ska jag väl gå introduktion också *s* det blir säkert bra. Det enda jag känner att jag borde vara med på är väl dusch annars så har jag ju redan varit med på det mesta.

Idag blir det att packa kläder till dagis eftersom lillan börjar om imorgon! Annars ska vi nog mest pyssla på ute eftersom det är så fint väder! Kanske försöker jag mig på växthuset....

Söndag!

Klockan närmar sig 8 och jag är bara så trött! Just nu skiner solen och jag hoppas verkligen att det håller i sig hela dagen för jag vill gärna spendera tid utomhus - även om jag jobbar.

Träffade andra stället jag vikarierar på vid behov och ska förbi nästa vecka med mitt sommarschema så de vet när jag är tillgänglig. Även om jag hoppas att jag inte behöver hoppa in så många gånger i sommar!

Det kommer ändå bli väldigt många timmar jobb denna sommar!

Jag är inte den som är otacksam, men visst hade det varit kul att få vara ledig lite också!

Ha en toppendag - jag ska göra mig klar för jobbet!

Lördagkväll

Kom  hem från jobbet, hängde tvätt, plockade in i diskmaskinen och körde igång den och plockadeur den  rena disken.

Har även hunnit med att ta ihop den rena tvätten, göra matlåda för morgondagen och köpa lördagsgodis.

Nu vill jag baragå och lägga mig! Tyvärr kommer jag ju inte att jobba bara 6 h hädanefter (även om det blir 6 h även imorgon. Jag tror att det blir tungt att jobba 12 h pass, men föredrar att ha fler lediga dagar iallafall.

Johan är i Rosvik och kör  radiostyrd bil.....

Då var det lördag då!

Kroppen är så trött och vill inte riktigt fungera som den ska. Efter några månader utan större problem med lederna har det nu slagit till igen, precis lagom till jag ska börja jobba.

Jag hoppas att det inte blir så långvarigt,det värsta är ju trots allt att jag blir så fruktansvärt trött under mina skov - så sommaren kommer väl att bestå av jobba och sova, jobba och sova.

När jag gick och lade mig igår var det 4 grader ute.... nu är det väl runt 7, så jag tror att jag hoppar över att cykla idag även om solen skiner - jag får försöka övertyga Johan att köra mig till jobbet idag (och hämta mig förstås)

Hoppas att ni alla får en underbar lördag!

Jobbhelg...

min chef på företaget jag ska jobba för i sommar ringde och undrade  om jag kunde hoppa in och jobba i helgen. Visst sa jag och blev poppis både hos  chefen och arbetsgruppen *s*

Jag hoppas att det ska gå bra. Tack och  lov jobbar jag  bara 9-15 lördag och  söndag.

Inte har jag  hunnit  köpa färg  heller eller plantor.  

Känns som om jag inte hunnit med någonting alls idag....

Det är fredag!

Jag ska sätta mig och lägga upp   fler tävlingar i tävlingsbloggen strax. Jag har haft  turen att vinna en  del  senaste dagarna så det  ä ju inte dumt att  tävla på just nu.

Det är mulet idag,  men  vi ska iväg och köpa färg och kika på ett badrumsskåp kanske och  så fixa lite plantor till växthus  och  sommarplanteringar.

Det ska bli en  härlig dag!


Inte har jag hunnit nått idag....

Har lämnat  in  lönerapporten till kommunen, var förbi hos syrran och så en sväng på ÖB(några konserver och tacomix) och Dollarstore(lite småsaker).

Nu ska  jag  försöka få iordning en pallkrage och så sallasen i iallafall.

Äldsta är på viftmed ett par kompisar, mittersta är och rider hos en kompis och Johan är i Rosvik för  att hämta någon leksaksbil.

Så var det snart helg då...

Det börjar vara segt att  få igång alla på morgonen - på måndag börjar Johan om att  jobba, tjejerna  har  examen nästa fredag. Jag hoppas att växthuset hinner bli klart innan  han börjar jobba.

Idag ska plocksalladen sås, hittade på Coop Forum igår, sedan ska jag fixa på  lite utomhus - måste fixa blommor till korgar och blomlådor också.

Nu ska  jag fixa  frukost och  springa och lägga några  brev på gula lådan!

Ha  en toppendag!

Storleken har nog betydelse....

Iallafall till viss del.

Vår äldsta är inte så lång, men när hon spelar fotboll  i ett 96/97-lag och sjäv nästan är född 1998 - så märks det ibland att många i andra lag är så mycket större.....


Onsdag då... igen

Veckorna rusar fram och om två veckor ska jag börja jobba....  varken anställningspapper eller schema har kommit, jag vet inte när jag ska gå på introduktion eller nått!

Jag ska kasta iväg ett mail till den ansvariga redan nu på morgonen - tänk om det inte funkar med dagis!  Tänk om en massa saker!

Nervös är jag inte än, men det kommer säkert - speciellt att jobba natt och jag hoppas verkligen att det inte är alltför många nätter. Jag skulle ilja veta hur min sommar ser ut så att det går att planera in något annat än jobb - som det känns nu så känns det som att alla dagar i sommar består av jobb, även om jag vet att det inte är så.

Jag vet ju att jag bara ska jobba två dagturer första veckan och att jag har två turer veckan efter (men inte om det är natt eller dag) - sedan fyra (och helg) - två - fyra(helg) - ingen aning om det är nätter eller dagar.

Nu ska jag gå och fixa mail till ansvarig (på andra datorn såklart), äta frukost och ta tag i lite här hemma!


Ha en toppendag!

Ännu en solig dag!

I går började Johan och pappa att montera växthuset - jag flydde fältet (läs var först med mittersta på stallet och sedan på vårfest för stora tjejens klass)


De hann en bra bit iallafall! Nu måste det bara ankras fast i backen med cement innan rutorna kan monteras dit. Snart har jag mitt växthus! Då gäller det bara att fylla det med växter!  Jag har ju redan ett par tomatplantor och en gurkplanta, men det räcker ju inte speciellt långt.

Idag ska jag åka och köpa sättlök, plocksalladsfrön och lite annat som jag ska så i mina pallkragar också - för den biten har blivit eftersatt nu när jag plockat och haft mig inför loppisen. 

När det blir någon mulen/regning dag ska jag ta tag i gästrummet och försöka få ordning där också så att jag kan börja plocka undan nere i källaren. För just nu är ju en massa saker i kartonger i väntan på att plockas upp.

En IKEA-resa måste också göras snart för jag måste ha ett par bokhyllor till att ställa böcker i (och vips försvinner säkert 7 kartonger).

Ha en underbar dag var ni än befinner er!

1 juni i trädgården


Vårt gamla äppelträd står i full blom (det andra är lite senare och har inte börjat blomma än)


Vårt gamla körsbärsträd har också börjat blomma (men det dröjer innan det står i full blom) mitt nya som jag fick när jag fyllde år verkar ha knoppar det med!


I lillans växthus växer det så att det knakar! Tomatplantorna och gurkplantan är dock mina som jag fick när jag fyllde år - de är inhysta i lillans växthus till dess mitt är monterat!

Plommonträdet verkar inte blomma i år heller.... men det är väl så det är - det tar ett tag innan det kommer igång.

Ha en toppenfin dag!

101 saker att göra på 1001 dagar (1 månad har gått)

Start 1 maj 2009 - slutar 27 januari 2012
Saker kvar att göra: 80 st
Slutfört: 21 st

  1. Göra en lista på 101 saker Gjort maj -09

  2. Rensa ur rönnar och andra träd på tomten

  3. Skaffa ett växthus Gjort maj -09
  4. Anlägga en köksträdgård/djupsäng

  5. Rensa ur vita byggnaden

  6. Flytta vita byggnaden

  7. Olja altanen

  8. Göra en stenträdgård

  9. Skaffa en sandlåda

10. Anlägga en grillplats

11. Måla utemöbeln som morfar gjort

12. Fixa fler plantor till dammen  Gjort maj -09
13. Skaffa ytterligare ett fruktträd/buske Gjort maj -09
14. Skaffa ved för vintern 2009/2010
15. Skaffa vad för vintern 2010/2011
16. Skaffa ved för vintern 2001/2012

17. Flytta pionerna Gjort maj -09
18. Flytta plommonträdet Gjort maj -09

19. Klippa rosorna 2009

20. Klippa rosorna 2010
21. Klippa rosorna 2011
22. Ställa i ordning kompost #2

23. Skaffa en duschkabin

24. Köpa nya soffa till vardagsrummet Gjort maj -09

25. Flytta ner vardagsrummet

26. Skaffa golvlist till WC

27. Måla alt. tapetsera WC
28. Måla badrumsskåp WC

29. Måla lilla byrån till WC

30. Köpa soffkuddar

31. Fixa gungstolen & måla den

32. Fixa vaggan

33. Fixa gula barnstolen

34. Sätta in nytt fönster  i badrummet

35. Sätta upp ny panel utanför badrummet och måla den

36. Fixa innerväggen i badrummet

37. Göra om golv och väggar i badrummet

38. Fixa till kökssoffan

39. Fixa skrivbord/klaffbord till mitterstas rum

40. Fixa rullgardin till mitterstas rum

41. Fixa golvlist till lillans rum

42. Stå på loppis 2009 Gjort maj -09

43. Kolla igenom allt Tupperware och sälja det jag inte vill ha kvar Gjort maj -09

44. Städa i garaget

45. Skaffa nya glasögon

46. Ha minst 20 presenter/julklappar i överraskningslådan som jag inte köpt. Gjort maj -09

47. Rensa bort böcker Gjort maj -09

48. Gå igenom köksskåp och rensa bort det jag inte behöver

49. Läsa 100 böcker jag har (11/100)

50. Sy gympapåsar till flickorna

51. Rama in litografin

52. Skaffa grodyngel till dammen Gjort maj -09
53. Gräva ur blombänken vid äppelträdet Gjort maj -09
54. Rengöra markisen Gjort maj -09
55. Få igång GFK-scannern

56. Ha 50.000 på sparkontot (22 523,93)

57. Framkalla en omgång foton

58. Rama in 10 foton

59. Göra ett par förstoringar

60. Skaffa en liten digitalkamera

61. Driva upp sommarblommor 2010

62. Driva upp sommarblommor 2011

63. Tjäna $50 på Mylot ($7:20)

64. Få presentkort på 600:- på Gratis Makeup 

65. Få presentkort på 500:- på Gratis Kläder 

66. Få presentkort på 700:- från  Gratis Bio

67. Få presentkort på 300:- från Gratis Mode

68. Tjäna 300:- på Double.net  (Fått utbetalt: 108,41)

69. Sätta om alla orkidéer Gjort maj -09

70. Åka  till IKEA

71. Städa ur kökssoffan Gjort maj -09

72. Flytta alla spel till gästrummet Gjort maj -09

73. Städa ur matkällaren
74. Flytta frysskåpen  till matkällaren
75. Ordna potatislåda till matkällaren

76. Städa ur inre rummet  i blivande lägenheten

77. Städa ur andra rummet i blivande lägenheten

78. Städa ur gången utanför matkällaren

79. Kasta/skänka till Kupan sådant som inte säljs på Loppis 2009 Gjort juni -09

80. Ställa iordning flyttkartonger  med sådant  som ska sparas i gången

81. Påbörja byggandet av lägenhet

82. Fixa dörr till lägenheten

83. Ordna till  trappan ner till lägenheten
84. Köpa ny grill
85. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2009

86. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2010

87. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2011

88. Ta bort syrenen Gjort maj -09

89. Ta bort granen Gjort maj -09

90. Köpa ny frysbox

91. Göra tepåstavlor

92. Rama in  marina"vykort" till WC

93. Rensa dukar & gardiner

94. Rensa julsaker

95. Rensa leksaker

96. Rensa kläder Gjort maj -09

97. Campa (tält) minst två gånger 

98. Åka och fiska minst två ganger  

99. Besöka Santa's World i Rovaniemi

100. Besöka en nationalpark

101. Slutföra alla saker på denna lista


RSS 2.0