Gratis, gratis och mer gratis

Här kommer en del länkar till saker som ger dig gratis saker!  Håll tillgodo!Buzzador där man får testa produkter (och man får mycket varje kampanj)

se tidigare inlägg om vad jag fått i veckan

Buzzscout samma som Buzzador

Sweetcollect - det tar ett tag innan man får sitt godis. Först måste man komma upp i 25 godisar, sedan hamnar man i kö och får vänta, men godiset kommer - jag lovar - värvar man kompisar så får man en godis - just nu en påse skittles.
image11

Mitt senaste paket.....

Gratis Godis - här går det fort att komma upp i 15 godisar (gränsen för att få paket skickat) - värvar man vänner får man en poäng - från 10 poäng kan man byta in poängen mot godis - betydligt "sämre" belöningar än hos Sweetcollect - se tidigare inlägg

Lipton - bli teambassadör och få 4 förpackningar med te gratis (erbjudandet går ut 31/3)
image10

Mer kommer säkert :-)

I brevlådan i veckan

Iallafall det som kommit i början av veckan, jag hoppas naturligtvis att betydligt mer dyker upp

image7
Handduk och badlakan från Ica Kuriren (fick två av varje!)

Och ett paket från Buzzador
image8

Ännu mer skolfunderingar

första dagen utan maken hemma.....  den lilla kommer knappast låta mig få plugga ostört *s*

Tentan klarade jag iallafall av och det var ju skönt det iallafall. Har fått tag på de två första böckerna (tack H) och har så smått börjat ta mig igenom den första. En av två frågeställningar har jag klar.

Men efter en sömnlös natt så känns det ganska hopplöst iallafall - hur i hela friden ska jag orka?!

Och så var det det där med skolan då

Jag började en ny kurs förra veckan. Studie- och yrkesval och karriärutveckling heter den. Inte så speciellt upphetsande kanske och en mängd uppgifter!

Nu till problemet - jag lyckas inte få tag på böckerna! Vi ska ha 8 böcker....

En ska vara läst och frågor ska vara skrivna på den på måndag! En annan ska vara klar två veckor senare. Ingen av böckerna kommer jag att ha förrän uppgifterna på den andra boken ska vara inne.

Det löser sig säkert (hoppas jag) 4 av böckerna gick att hitta på nätet - tack för det! De två böckerna jag väntar på att få kommer ju förr eller senare, men de två andra får jag leta vidare efter ett tag till.

Sen tillkommer ca 1500 sidor i referenslitteratur också till en fördjupningsuppgift vi ska göra utöver de 7 andra uppgifter vi har.

Och en vecka har redan gått och jag har inte ens kommit igång


Lite kom i brevlådan förra veckan

Inte var det mycket, men iallafall en vinst från en tävling jag var med i

image4
Jo, den är signerad


Sen dök det upp lite från Gratis Godis också

image6

I veckan väntas mitt första paket från Buzzador  de söker förresten småbarnsföräldrar med barn upp till 9 månader just nu !

Dagisfunderingar

Det är snart dags att ansöka om dagisplats till det minsta livet i familjen - och utbudet är ju inte precis begränsat....  bara i byn finns ett stort antal förskolor med flera avdelningar på varje - hur vet man vad man ska välja?

Förra gången var det så enkelt - det fanns bara ett intressant alternativ - det är fortfarande det mest intressanta - dock inte på långa vägar speciellt praktiskt.

Det dagiset vi har närmast kan jag säkert gå till för att hämta varje dag utan att ha ihjäl mig, men som min fysiska form varit senaste åren så är det inte säkaret att jag kommer att orka det - då blir det att lillan får vara hemma de dagar jag inte klarar av att spatsera den biten. Sen finns det ytterligare 2 dagis inom rimligt gångavstånd - ett vid de andra tjejernas skola och ett åt ett mer annat håll. Sedan finns ytterligare ett par dagis i byn - alla går naturligtvis att gå till - även om det blir långt.

Sen finns ju alternativet med förra dagiset, men det kräver ju mer - dvs bil dagligen eftersom det inte ligger nära.

Svårt det här - någon som har några tips?!

Tentamen!

Ja, idag hade jag tenta - och eftersom jag mått superdåligt i kroppen sen sista svängen i Umeå så har det varit dåligt med pluggandet.

Tentan fick jag skriva här i Öjebyn (tack för det M min superbra handledare som jag hade på praktiken) och de stackare som skriver i Umeå började 9 - jag var klar 9.20 (jag började strax efter 8).

Det känns trots allt som att det gick ganska bra - jag tror att jag klarade tentan - även om det kändes omöjligt igår på morgonen.

Den som lever får se - men som sagt det känns inte så otroligt att det gick vägen. Jag får väl tacka min begåvning och allmänbildning om jag klarar den - för jag kan då inte säga att jag pluggat i närheten av vad jag borde.

Nu är det kursstart på ny kurs imorgon + att jag har ett moment kvar från förra kursen som måste göras.  Jag ska nog ro detta i land trots allt!

Min duktiga tjej!

I morse var Fia med i P3's Bubbel och tävlade (och vann) - eller hon tävlade redan tidigare i veckan, men det sändes imorse.

Sen har hon varit ensam hemma hela dagen idag (8-17.30) - hon har till och med varit iväg till affären och köpt smör, för det var ju slut.

Inte för att jag inte trodde att hon skulle klara av det - det var jag helt säker på, men nu vet både hennes far och hon själv att hon är så stor och ansvarsfull att det går alldeles utmärkt att vara hemma på egen hand.

Ni som inte hörde henne imorse kan lyssna på http://www.sr.se/barn/p3bubbel/  
P3 Bubbel med Elin Ek på radiobåten Lördag

Normal - jag?!

You Are 45% Normal

While some of your behavior is quite normal...
Other things you do are downright strange
You've got a little of your freak going on
But you mostly keep your weirdness to yourself
How Normal Are You?

Vardagens vedermödor

Igår spenderade jag en stor del av dagen i Luleå. Min syster skulle skriva tentamen i Engelska (en rest från Engelska B kursen hon läste förra seklet) - förutom att det var rätt tråkigt att spendera många timmar på LTU (dyrt var det att fika också ....) så han jag trots allt plugga lite (läs mikroskopiskt) inför nästa veckas tenta.

Vad det handlar om?  Arbetsmarknaden (nationalekonomi) .....  visst jag ÄR allmänbildad och allt i boken är inte helt främmande, men ändå, en hel del uttryck är trots allt nya även för mig.

Till det positiva hör dock att Julia (en kompis som jag inte sett på länge) lyckades se mig!

Efter en runda på Coop för inköp av diverse matvaror så styrde vi kosan hemmåt.

Vad händer?! Bileländet får punktering! 
Ut med rullstolen
Lokalisera varningstriangeln
Ställa ut ovan nämnda tingest
Plocka ut reservdäcket - jo, det fanns ett reservdäck och det hade luft i sig!
Pillra lös domkraften
Sen innebar det 30 minuters jobb att lyfta bilen med domkraften - det fanns naturligtvis ingen skruvmejsel eller annan grej att använda för att höja den......
Och vad händer då?! ..... handbromsen är inte åtdragen så bileländet rullar framåt och allt jobb är förgäves!

Då dyker min far upp - och han har naturligtvis med sin en grej som man kan använda för att höja domkraften på en så där 3 minuter.... och vips så var däcket bytt.

Hem kom vi tillslut iallafall och tur är väl det, men det var ingen jättepositiv dag.

Inte en enda bil

World of Warcraft

Jag spelar alltså WoW.
Min mainkaraktär är en Tauren Warrior (just nu lvl 68)

image3

Professions
Mining : 375/375
Jewelcrafting: 205/375

Secondary skills
Cooking: 368/375
First Aid: 375/375
Fishing: 199/375

Jag lägger inte ner speciellt mycket tid på att spela för tillfället, men det är ett trevligt tidsfördriv.

Tävlingsmani

Jag spenderar en del tid med att delta i tävlingar online och har gjort det sen i december. Tyvärr har väl utdelningen inte varit den bästa, men skam den som ger sig.

Det har trots allt blivit några. Dessa är de två senaste som hittat till brevlådan

image1

image2

Förhoppningsvis blir det fler vinster.

Annars är jag medlem på både Sweetcollect och Gratis Godis och därifrån kommer godis med jämna mellanrum.

För att se andra saker jag vunnit och en del av det godis jag fått kika in på min andra blogg

Imorgon ska de ringafrån radio för att Fia har gått vidare i en tävling där - det kommer att sändas på lördag mellan  8-9. Det ska bli intressant och höra hur det går.

I övrigt är jag med i många undersökningsföretag - vilket ger mig både presentkort på Coop, IKEA och nyttoföremål.

Välkommen till min nya blogg!

Jag är ingen ny bloggare, men, nu kände jag att det var dags att starta upp en blogg även på svenska, det är inte många som orkar läsa min andra blogg känns det som.

Vem är då jag?!

Jo, jag är en trebarnsmorsa på dryga 30 som bor i en villa på alltför många kvadratmeter, tillsammans med de tre (inte längre så små) tjejerna och deras far(min man sen dryga 10 år tillbaka).

Husdjur har vi inte många - om man bortser från dammelefanter och sorgmyggor - då har vi så det skulle räcka till ett helt zoo.

Just nu studerar jag på heltid (distans) på Umeå Universitet - antalet högskolepoäng enligt gamla systemet uppgår numera till 55 på Umeå universitet samt 105 på Luleå Tekniska Universitet - så jag har några kurser bakom mig.

Just nu är det en 5p kurs i Nationalekonomi som jag ska ha tenta på nästa vecka!  Sen har jag en uppgift släpande från förra kursen som jag måste försöka få gjord snart så jag kan lägga till ytterligare 10p till mina poäng förutom Nationalekonomikursen.

Mina intressen är förutom att veta allt och lite till - fotografering, trädgårdsskötsel, hemhushållning och liknande.

Förutom att jag studerar på heltid, jobbar 25% och försöker ta hand om hus och hem (barn inräknade) så spelar jag World of  Warcraft, deltar i en del tävlingar online (och vinner prylar) och är med på diverse siter som ger mig godis och andra saker i utbyte mot att jag spenderar lite tid där.

Intentionen med denna blogg är väl mest att skriva om det vardagliga och kanske kommer någon djupare fundering då oh då - de som känner mig väl vet att jag har åsikter om det mesta och lite till - en del recept kommer säkerligen att dyka upp också

RSS 2.0