Jobbsökande?!

Har suttit och kastat in några ansökningar nu på morgonen. Egentligen hade jag ju tänkt vara ledig iallafall fram till jul, men det kostar ju inget att söka iallafall.

Det var så längesen jag sökte ett jobb så jag har inte ens ett CV!  Så det var till att fixa ett sådant på en gång.

Säkert blev det helt galet med vissa årtal, men det må vara ödet.

Operation Trädgård2008 del 2

Har fått  alla pallkragar på plats - de jag ska odla i för säsongen alltså.

Lupinerna som växte i en av dem ska förflyttas till en annan pallkrage. Nu återstår bara att fylla pallkragarna med jord och så vänta på att så. Sättlökarna ska jag dock peta ner i jorden redan i morgon om jag bara åker och fixar jorden först.

Lingonsylt

Jo, idag har jag kokat lingonsylt - har bara en påse lingon kvar nu, men det bör räcka tills det finns lingon i skogen att plocka igen.

Det känns iallafall bra att slippa köpa lingonsylt - även om det är en liten del av hushållets behov av föda. Trots allt - ett steg i rätt riktning.

Fönsterbyte?

Jo, det är dags at byta fönster i vårt hur - antinget det eller så kräver de nuvarande en omfattande renovering.

Egentligen är valet inte svårt. Att renovera de fönster vi har skulle inte vara gratis. Det skulle kosta pengar och ta tid. Att de sedan inte är helt täta och gör att spillvärme åker ut ut huset under vinter är ju på minussidan.

Det enda negativa med att byta fönster är ju att kostnaden för det inte är gratis....

Till råga på allt är det nödvändigt att renovera badrummet också :-( 

Operation Trädgård2008 del 1.

I vår och sommar ska några saker fixas på vår tomt.

1. Grusträdgård ska anläggas
2. Syrenen ska sågas ner till marken
3. Granen ska fällas
4. Pallkrageodlingen ska utökas
5. Torkvinda ska införskaffas och sättas upp
6. Vita byggnaden ska flyttas
7. Kompostgaller ska införskaffas och nya komposter anläggas
8. Balkonglådor och korgarna under fönstrena ska planteras
9. Fixa fler dammväxter
10. Altanen ska oljas
11. Klätterbåge vid soptunnorna ska fixas
12. Rabatterna ska vårstädas


Tur att vi ska vara hemma hela sommaren


Nya tag

fortfarande inte helt kurerad, men vad sjutton ska man ta sig till?!  Trots att jag misslyckats totalt med stegandet så går det sakta ner.
Helgen har rullat på utan större missöden och jag har lyckats påbörja operation trädgård2008, mer om det kommer senare idag.

Nu ska jag snart ta och käka frukost - håller på att koka ägg.
Jag har hunnit ut på en lite kortare promenad nu på morgonen och det är faktiskt inte helt galet, det ska bli en vana nu när det inte är en massa snö och is på vägarna.

Annars så ska jag skriva på arbetet idag och försöka ragga ett par intervjuer, det är inte enkelt :-( måste till biblioteket och låna ett par böcker också och lämna igen ett par andra, men det vet jag inte om det blir av idag eftersom jag inte har bilen.

Diskmaskinen är igång och tvättmaskinen likaså - det blir nog ett par omgångar tvätt gjorda idag också.


I eftermiddag är det utvecklingssamtal för stora tjejen och imorgon för den mittersta - jag hoppas verkligen att de skött sig.

Baka muttint

Japp, nu är det muffinsbak på gång.
Lillan vill baka och muffins är något hon kan hjälpa till med.

Recept:

2 ägg
2dl socker
vispas poröst

3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker
röres i

50g smält smör
1,25dl mjölk

röres i

Grädda i formar i ca 8 minute 225 grader

Trädgårdsfunderingar

image88

Tänk vad trevligt med sommar!

Vår? Äntligen!

Ja, det är nog vår nu, även om snön ligger på sina ställen så verkar det iallafall vara på gång. Scillan blommar i rabatterna och både tulpaner och påskliljor har knoppar.

Övre delen av bäckfåran är fri från snö, men det dröjer nog ett tag innan resten av dammen blir snö och isfri.
Det kommer att bli spännande att se hur kabbelekan klarat av övervintringen. Jag ska nog hämta mer och plantera för det blev riktigt bra.

Det börjar bli dags att planera för sommarens planteringar och eftersom Johan ska ha semester i juni så kommer det att finnas stora möjligheter till odling i år. Frågan är bara vad jag ska satsa på. Jag måste t.ex. gräva trädgårdsland i år - det fungerar inte att bara odla i pallkragar.

Sallad blir det att så som vanligt - det passar utmärkt i pallkrage.
Persilja är ett annat måste och dill
Ska så salladskål i år också eftersom det är en god sort.
Lök, potatis och morötter är ju annat jag brukar så.

Det blir nog att köpa ett par tomatplantor eftersom jag inte haft möjlighet att driva upp några plantor i år.

Inför nästa år hoppas jag verkligen på ett växthus! Det skulle underlätta odlandet enormt.

Umeå - here I come

Sitter och gör sista förberedelserna inför Umeåresan. Mår lika dåligt idag som i måndags och medicinen hjälper väl inte alls skulle jag vilja sägga - eller så hjälper den så pass att det inte blir värre.

Smärtan i bröstryggen är tillbaka igen och igår var det så illa att jag grinade - och det är första gången. Det är tack och lov lite bättre idag, men jag förstår inte hur jag ska klara av 6h bussresande och sitta på opponering hela dagen. Jag hoppas att de är så justa att jag bara behöver vara med på opponeringen som jag ska göra och försvara mitt eget arbete. Det optimala vore om jag kunde åka hem redan med 12.15 bussen.

Sjuk - IGEN

Nu när jag äntligen började känna mig kry och hade börjat orka gå längre sträckor än mellan huset och brevlådan - då slår förkylningen till igen.
Eftersom jag denna gång tjänner mig tjock i ena sidan av huvudet så misstänker jag så klart bihåleinflammation - det är ju bara tätt på ena sidan och trycket mot örat känns välbekant för öroninflammation. 
Sköterskan på VC tycker jag ska avvakta en vecka - en vecka!  Jag får tabletter utskrivna som ska verka avsvällande (Rinexin), men det enda de ger mig är total muntorrhet och svårt att sova.

Jag har inte tid att vara sjuk (har jag sagt det förr) egentligen skulle jag sitta i Umeå och ha seminarier. Imorgon är det 50% seminarium på examensarbetet och då måste jag verkligen ner oavsett hur jag mår.

Äntligen fredag!

Och fortfarande sol och varmgrader!  Det är avsevärt mindre snö nu än för tre dagar sedan och ungarna cyklade till skolan.

Nu ska jag och lillan göra oss iordning och åka och handla inför helgen!


En andra chans?

En andra chans?

- en intervjustudie om valideringens betydelse för invandrare med akademisk bakgrund

Är namnet på uppsatsen som jag ska opponera på - rätt intressant ämne faktiskt och de har även de Bourdieu som utgångspunkt för sitt arbete.

Bourdieu rockar fett *s* 

Storstädning

har skett idag i väntan på att få uppsatsen som jag ska opponera på. En del utrensning från garaget har skett!

Kökssofforna som fanns där hämtas av Reprisen nästa vecka och det känns bra. Nu är det bara att gå igenom alla kläder som är urväxta och ska ges bort alt. säljas också.

Några av krukväxterna har fått ny jord och resterande hoppas jag kunna hinna med under morgondagen.

Jag känner mig klar med genomgången av den uppsats jag ska opponera på så det känns skönt.

Nu ska sovrumsgolvet torkas och sängen bäddas och så är en liten del av veckostädningen klar! Trots att jag gjort mycket skolarbete också under dagen.

Ytterligare en dag med sol

och jag har för en stud sedan skickat in min examensuppsats inför 50% seminariet vi ska ha nästa vecka. Det känne skönt att ha kommit så pass långt, fast än det är en lång bit kvar.

Praktikuppgifterna har jag gjort med möda så nu är jag väl ledig fram tills jag får rapporten jag ska opponrea på. Något som borde ske innan 13.00 idag.

Vad ska jag göra med all ledig tid som plötsligt dykt upp?

Vara ute i det vackra vädret? Knappast - det blir nog att ta ut sängkläder och sånt istället. Så att det är fint i helgen.

Den manliga dominansen

Den manliga dominansens styrka kommer sig genom det som Bourdieu(1999) kallar det symboliska våldet.
Det symboliska våldet är ett mjukt våld som inte märks av dess offer.
Detta innebär att de underordnade i ett samhälle är hänvisade till de dominerande gruppernas tankestrukturer.
Det vill säga - att andra sätt att tänka är otänkbara.
Därför framträder den androcentriska åskådningen som neutral och den manliga ordningen behöver inte legitimeras.
Bourdieu liknar den sociala ordningen vid en enorm symbolisk maskin som bekräftar den manliga dominans som har skapat den. De underordnade är därför hänvisade till de tankekategorier som är konstruerade ur de dominerandes perspektiv på dominansrelationen.

Det symboliska våldet har en djupt strukturerande effekt i samhället på grund av att den sänder ut koder som är igenkännbara för båda könen vilka fungerar som integrerande kognitiva instrument för dominansutövning. Dessa instrument skapar ett betvingande genom samtycke som genererar en sammanslagning av motsatspar som blir resultatet av det sociala varandet.

Symbolisk makt är en makt som konstruerar verkligheten genom symboler för att främja social integration. Detta är det främsta instrumentet för att skapa konsensus om den sociala världens innebörd.


För att förklara detta blir det här nödvändigt att presentera ännu ett av Bourdieus begrepp: habitus.  Bourdieu definierar en individs habitus som det system av dispositioner som tillåter henne att handla, tänka och orientera sig i den sociala världen. Dessa system av dispositioner är resultat av erfarenheter, kollektiva minnen, sätt att röra sig och tänka som ristas in i människors kroppar och sinnen.

Skapandet av könshabitus kräver en detaljerad genomförd social uppfostrings- och

utbildningsprocess av vad som är "manligt" och "kvinnligt". Det uppstår ett monopol på normen för vad som är mänskligt och könshabitus är viktiga vägvisare i vårt informella och formella sociala universum. Det effektivaste naturaliseringsinstrumentet är biologiska förklaringar av skillnader mellan män och kvinnor.

Dominansförhållandet mellan kvinnor och män är således ett förkroppsligande av den androcentriska världsbilden - mannen som norm - kvinnligt och  manligt som motsatta genus.

Neutraliseringseffekten av den manliga dominansen är alltså djupt förankrad i de sociala och

kognitiva strukturerna och är därmed i stort sett omöjligt att ifrågasätta.

Den manliga kontrollen är således så djupt förankrad att den inte behöver försvaras, den är universell och självklar. Det leder till att de dominerande - d.v.s. männens - och de underordade - d.v.s. kvinnornas - ojämna sociala och kulturella positioner anses som naturliga.

Det symboliska våldet utmärks av att det sker en förnekelse av våld. Bourdieu jämför det med "civiliserat" polisvåld. Bägge fallen innebär att det är möjligt att glömma att det är en fråga om makt bakom och därmed legitimeras våldet.

En central fråga för Bourdieu är hur det symboliska våldet reproduceras. Han betonar den  roll som spelas av institutioner: familj, stat och skola.
Könssocialiseringen påbörjas redan innan födseln. Det handlar om människans sökande efter erkännande. Detta sker genom varseblivning av sig själv genom andras perspektiv. Barnet lär in det sociala och den pedagogiska handling som sker i familjen och utvecklar ett särskilt symboliskt kapital vars ursprung finns i ett symboliskt beroende. Uppmuntran till ära och beundran etableras i barndomen och logiken i familjeordningen är enligt Bourdieu en moralisk ordning som även är innefattar känslor som skuld, fobier och/eller passioner.

Familjen medför en arbetsdelning mellan könen. Pojkar tränas till att behärska det offentliga rummet -maktens fält - och ta kontroll över produktionen medan flickor lär sig att ta ansvar för reproduktionen inom hushållet det vill säga i det privata rummet.

Symboliska priser såsom ära, heder och berömmelse tilldelas fortfarande främst pojkar som får fördelar i den pedagogiska uppfostran vars mål är att skärpa känsligheten inför dessa priser.

De får en speciell uppmuntran till att uppnå de dispositioner för att få inträde till de sociala

spel som är reserverade för dem och där priserna innebär en eller flera former av dominans.


Onsdag och solen skiner

det gör den ju i och för sig jämt..... men det är trevligt när man kan se den också.

Gårdagens väder var också bra - nu börjar det tina ordentligt, även om det är långt efter förra året.

Jag tror inte vi haft så här mycket snö någon vinter vi bott här.

Nu ska jag ta tag i skolarbetet en stund det ska lämnas in imorgon så jag måste lägga på ett kol.

Ytterligare en tisdag!

Efter en tung natt klev jag upp så sent som 7.30. Det börjar bli ohållbart att ha så här ont, jag klarar av det mesta utan knot, men när lederna i bröstryggen påverkas då blir det jobbigt.

Det går inte att hitta en bra sovställning, det är nästan en omöjlighet att ta sig i och ur bilen utan att börja gråta. Sitta, stå och gå fungerar utan att det gör speciellt ont, men jag ser ut som ett järnspett och rör inte nacken mer än nödvändigt.

Det komplicerar naturligtvis mitt skolarbete när det är så här, men det finns ju inget jag kan göra åt det.

Tänd ett ljus spammad!!!!!

Nu har jag fått MÅNGA e-mail, många SMS och uppmaningar om att tända ett ljus för Engla. På stan idag låg det blommor och brann ljus för denna flicka.

Jag tycker att tanken är bra, men samtidigt så tycker jag att människorna borde engagera sig i alla barn och vuxna som far illa dagligen, grannar, klasskompisar, arbetskamrater som år efter år misshandlas och utnyttjas år efter år utan att någon bryr sig.
Engla och hennes anhöriga är inte hjälpta av att människor i Sverige sörjer. Det som hände med Engla är något ovanligt - ofta dödas barn av anhöriga, inte som denna gång av någon okänd gärningsman.

Flera barn dödas årligen av familjemedlemmar, flera kvinnor dör årligen av misshandel av sina sambos, äkta män o.s.v.  Varför är inte dessa människor lika viktiga som Engla? Är det för att inga rubriker smälls upp i rikspressen varje gång? Är det för att det inte finns något nyhetsvärde i ihjälslagna kvinnor?

Istället för att tända ett ljus för Engla så engagerar jag mig i ungdomsverksamhet, jag bryr mig om mina medmänniskor och jag tar avstånd från våld. Jag stöttar i den mån jag kan den lokala verksamheten för kvinnor, barn och andra svaga i samhället.

Stegsammanställning v 15

Det blev bara dryga 58.000 steg (inte alls bra) bara, men iallafall över 8000 steg/dag och det får väl ses som godkänt iallafall. Bara två dagar jag passaread 10.000 steg. Så det borde vara enkelt att prestera bättre den här veckan.

Hatar snö

Kliver upp och tittar ut och vad ser jag .......

Det snöar och av snötäcket att dömma så har det snöat hela natten. Jag överdriver inte om jag säger att det kommit en dm med nysnö. Så nu får jag allt ta och klä på mig och gå ut och iallafall sopa av bron innan det är dags att ge sig i väg med familjemedlemmarna.

Hoppas att alla andra har sommar!

Nu får det räcka med snö!

Just nu känns det som om det aldrig ska bli sommar - snö och snö och snö...


Helgen redan över :-(

Skulle behöva minst en vekas helg för att vila upp mig (inte för att helgerna egentligen är lugnare än veckorna, men jag tycker att det är trevligare när alla i familjen är hemma.

Idag har det varit fotbollsträning och sedan var jag och lillan en sväng till morsan(men morsan jobbade - vi hälsade på Cilia som varit där i helgen) medan den största var iväg till en kompis i närheten. Stegmässigt har det inte gått så bra i veckan (jag kanske får ihop ett par tusen steg till idag), men trots allt det är bättre än inga alls!

Lördag och SOL!

Efter frånvaro en lång tid behagade solen att visa sig i dag, även om det är kyligt så är det iallafall inte mer snö idag än igår!

Mittersta tjejen har varit och ridit på en klasskompis kalas och stora tjejen har varit hos en kompis.

Nu är det äntligen mindre snö på infarten och altanen än föregående dag. Tack och lov, för nu vill jag ha barmark snart.

Trött är jag och ont har jag, men det rullar på. Nästa vecka är det exjobbsskrivande som gäller för hela slanten + att jag ska skriva praktikuppgifterna (jag har det mesta på papper, m,en det ska ju in i datorn också).

Fredag.....

Idag bakar jag och lillan frukostbullar, vi har slut och det är mycket billigare och godare med hembakt bröd. Sen håller det ju sig ganska färskt i frysen.

Lillan börjar bli riktigt duktig på att rulla bullar också.


För er som inte vet har jag en blogg där jag samlar en del tävlingar som jag är med i

Tävlingsbloggen 

Många steg blir det

det blev dryga 15.000 steg igår och det får väl ses som helt okej, med tanke på att jag knappt var utanför dörren.

Idag kommer det att bli betydligt färre..... 

SItter och skriver på litteraturgenomgången till examensarbetet och det går väl, även om det är segt.

Nej, jag svarar inte i telefonen på dagarna eller kvällarna heller för den delen - jag orkar inte just nu.

Vad ska man prioritera bort?

Det är svårt det här med prioriteringen.... vad är det som är det viktigaste.

Utan att rangordna så är det här de saker som jag måste prioritera mellan

Hemmet (städa, tvätta, diska, laga mat, handla o.s.v. - hit hör också trädgårdsarbete, snöskottning)
Skolan (examensarbete, praktikuppgifter, praktikexamination - vilken jag måste göra om)
Barnen (fotboll, kören, kompisar, läxhjälp, personlig hygien, umgänge, o.s.v.)
Relationen med maken
Min hälsa (motion, kost, personlig hygien, vila)
Familj (umgänge och kontakt med närmaste familjen, mina föräldrar, morföräldrar, farmor, lillasyster)
Makens familj
Vänner(umgänge och kontakt)
Ekonomi(räkningar, tjäna pengar, jobb o.s.v.)

Tiden som finns att fördela är så försvinnande liten, orken att fördela mellan sakerna är ännu mindre än tiden.

Otvivelaktigt tar vila största delen av min tid - jag tillbringar minst 10h/dygn i liggande ställning i sängen. Jag behöver ungefär 10h sömn/dygn för att kunna fungera tillfredsställande - tyvärr, jag önskar att det var på ett annat sätt.

Då finns 14h/dag att fördela på resterande saker - eller nästan 100h/v

Att mitt liv inte gått ihop och att jag blivit sjuk och mår sämre just nu är inte konstigt, praktiken tog nästan kål på mig. Att åka hemifrån 6.10 på morgonen och komma hem 16.40 alt. 17.40 fungerar inte - och då hade jag ändå kortat dagarna lite. Jag skulle ha kommit hem ca 18.50 istället om jag varit där på heltid.

Den här veckan har jag försökt börja röra på mig lite, stegräknaren har plockats fram och det blir trots allt några steg varje dag, även om det är långt ifrån så många som skulle behövas för att minska på vikten och kroppshyddan. Målet är att ligga på iallafall 100000 steg i veckan (nästan 15000 steg/dag) då borde det ge lite resultat och börja gå åt rätt håll igen. Det är ingen omöjlighet - det är bara att få det att bli gjort.

Nu har jag prioriterat hemmet ett tag - och visst - det är trevligt när det är städat och fint, tvätten har jag alltid tagit hand om så det är inget nytt, men när jag prioriterar städning och andra hushållssysslor så måste något annat tas bort.

Jag har lätt för skolan, men examensarbetet är lite segt, även om jag nog har tillräckligt med material och bara saknar intervjuerna, men praktikuppgifterna och främst examinationen ligger som mörka moln över mig, just nu känns dessa oövervinneliga. .

Examensarbetet kommer dock att bli gjort inom utsatt tid.

Det som blivit lidande vid denna omprioritering är främst min hälsa, jag mår sämre och känner att jag inte räcker till för min familj. Umgänget med vänner och familj är i stort sett lika med noll, jag är arg och sur och otrevlig mot min omgivning för att jag har ont och mår dåligt.  Orkar jag inte med mig själv orkar jag inte med andra heller.

En dag som denna har jag fram till klockan 11 lyckats göra följande:

Bädda(det gör jag varje dag)
Köra igång två omgångar tvätt och hängt en av dem
Diskat undan kastruller och annat
Plockat undan i köket och på matplatsen (torkat bord, bänkskivor, spis o.s.v.)
Sopat bron ett par gånger
Promenerat dryga 3000 steg
Lämnat dotter på dagis, barnen på skolan och maken på arbetet.
Skrivit ett blogginlägg ;-)
Sammanställt intervjusvaren från en av intervjuerna till examensarbetet
Skrivit lite på examensarbetet
Skrivit lite på en av praktikuppgifterna

Mindre än ett år kvar .......

Det är kanske på sin plats att uppdatera listan lite - för en del saker har trots allt genomförts - men samtidigt känns det skrämmande att det är så många saker kvar - så jag tror inte att allt på listan kommer att bli gjort!

Start 1 juli 2006 - slutar 27 mars 2009

Saker kvar att göra: 60
Slutfört: 41


1.Göra en lista på 101 saker (Gjort  1 juli  2006)

2.Gräva dammen djupare (Gjort 19 juli  2006)

3. Ta min examen

4. Göra om vårt sovrum (Gjort våren 2007)

5. Göra om A's rum  (Gjort januari 2007)

6. Besöka Santa's World i Rovaniemi

7. Anlägga en köksträdgård

8. Skaffa ett växthus

9. Utöka rabatten under björken (Gjort 19 juli 2006)

10. Fixa till i vardagsrummet (Gjort januari 2007)

11. Skaffa golvlist till toaletten

12. Rensa i förrådet innanför "pysselrummet"

13. Rensa ur "pysselrummet"

14. Fixa till "hobbyhörna" (Gjort september 2007)

15. Fixa till ett "syhörn" (Gjort september 2007)

16. Börja promenera

17.Stå på loppis  (Gjort 22 juli 2006)

18. Besöka ett land som jag aldrig varit i tidigare

19. Gå igenom alla babykläder (till 68cl)  och sälja de som inte ska vara kvar (gjort augusti 2006)

20. Gå igenom alla  74/80 kläder och sälja det jag inte vill ha kvar

21. Gå igenom alla  86/92 kläder och sälja det jag inte vill ha kvar

22.Gå igenom mina kläder och sälja det jag inte vill ha kvar

23. Gå igenom Johans kläder och sälja det jag inte vill ha kvar

24. Organisera allt vi har i källarförråden så att det tar mindre plats

25. Göra om  F's rum med nya möbler (Gjort september 2007)

26. Betala tillbaka lilla lånet från CSN (Gjort 28 juli 2006)

27. Fyll på presentlådan (Gjort våren 2007)

28. Rensa ur skåpen i tvättstugan (Gjort 15 augusti 2006)

29. Göra om i hallen

30. Bygga en farstu

31. Fixa förvaring till pysselrummet (Gjort september 2007)

32. Göra all min sylt

33. Byta sofföverdrag i köket (Gjort januari 2008)

34. Kolla igenom allt Tupperware och sälja det jag inte vill ha kvar

35. Gå igenom köksskåpar och rensa bort det jag inte behöver

36. Sy nya köksgardiner (Gjort  4 februari 2007)

37. Sy gympapåsar till flickorna

38. Måla i källaren

39. Spara 1000:-/månad  = 33000:-  (Gjort 2007)

40. Gå på teater

41. Olja altanen

42. Uppdatera min hemsida (Gjort mars 2007)

43. Måla pannrummet

44. Måla garaget

45. Fixa balkongdörren

46. Fixa ytterligare en bokhylla (Gjort 6 januari 2007)

47. Katalogisera mina böcker

48. Organisera alla mina böcker

49. Läsa alla böcker jag har

50. Klä om trästolarna (Gjort september 2007)

51. Klä om grå soffan

52. Organisera CD:skivor

53. Katalogisrea videofilmer

54. Organisera videofilmer

55. Katalogisera DVD filmer

56. Organisera DVD:filmer

57. Framkalla en omgång foton (Gjort december 2007)

58. Rama in 10 foton

59. Göra ett par förstoringar

60. Plocka lupinfrön i trädgården och sälja/ge bort (Gjort augusit 2007)

61. Göra en stenträdgård

62. Starta blogg och skriva i den regelbundet

63. Rama in litografin

64. Sätta upp alla äkta tavlor vi har (Gjort 4 februari 2007)

65. Sy ett klädesplagg (Gjort 4 September 2006)

66. Skaffa en liten digitalkamera

67. Skaffa en gungställning

68. Skaffa en sandlåda

69. Anlägga en grillplats

70. Göra en bro over "ån" (Gjort sommaren 2006)

71. Lägga stenar i hela "åbädden"(Gjort sommaren 2007)

72. Fixa fler plantor till dammen (Gjort sommaren 2007)

73. Rensa ut ur bastun (Gjort 2007)

74. Skaffa en duschkabin eller duschdraperi

75. Skaffa ett plommonträd

76. Skaffa ytterligare ett fruktträd

77. Plantera minst 3 vinbärsbuskar (Gjort september 2006)

78. Skaffa utemöbler (Gjort våren 2007)

79. Måla utemöbeln som morfar gjort

80. Göra oss av med Forden (Gjort juni 2007)

81. Rensa ur vita byggnaden

82. Flytta vita byggnaden

83. Skaffa en torkvinda

84. Kasta Hennes och sånt som Allers  (Gjort januari 2007)

85. Stoppa in recept i pärmar (Gjort 2007)

86. Stoppa in pysselpapper i pärmar (Gjort 2007)

87. Skaffa en bokhylla bara för pysselsaker (Gjort januari 2007)

88. Skaffa ved för vintern 2007/2008 (Gjort september 2007)

89. Skaffa nytt objektiv till kameran (Gjort juni 2007)

90. Städa i garaget

91. Förnya mitt pass och skaffa pass till alla i familjen

92. Skaffa nya glasögon

93. Lägga ut möbler på Blocket

94. Skaffa ved för vintern 2008/2009

95.Campa (tält) minst två gånger  (1/2) 1: Kolmårdens camping 6-10 juli 2006

96. Köpa nya soffa till vardagsrummet

97. Döpa A

98. Åka och fiska minst två ganger  (Gjort juli 2007)

99. Åka på IKEA i Haparanda (Gjort 4 januari 2007)

100. Besöka en nationalpark

101. Slutföra alla saker på denna lista


Fredag.... äntligen eller vad man nu ska säga?!

Nu har iofs en stor del av fredagen gått, men inte har jag lyckats att få mycket gjort iallafall.

Dammsuga skulle man behöva göra 10 gånger om dagen som det är nu och inatt snöade det igen så då blir ju gruset och sanden som dras in ännu mer förekommande.

Tvätt och disk och städning skulle man ju kunna hålla på med 8h/dag - det skulle ju ändå finnas mer att göra nästa dag, jag tycker att det är ganska deprimerande. Det blir ju aldrig klart.

Jag har handlat idag också - och fast jag inte tycker att jag köpte så mycket - så blev det dyrt. Inget kött, eller fisk köpte jag. Blev mycket frukt och grönt och flingor och gryner och annat sånt som man måste ha.

Examensarbete

Fysiskt funktionshindrades arbetssituation ur ett könsperspektiv
- en intervjustudie med fysiskt funktionshindrade vuxna

Jo, jag sitter och kämpar med att läsa litteratur och försöka skriva ihop lite innan det är dags för seminarium om ett par veckor. Då är det tänkt att arbetet ska vara halvfärdigt.

Att påstå att jag ens skulle vara i närheten av halvfärdig vora att ljuga. Jag har massor kvar innan jag kommit så långt. Jag har en del klart, men har inte börjat skriva om den teori jag tänkt använda som analysmetod. Jag ska koppla mitt resultat till Bourdieus könsteorier. Det gör förvisso arbetet mer vetenskapligt och jag gillar Bourdieu, men samtidigt vet jag inte om jag är kapabel att klara av det.


8 intervjuer ska göras, och jag har bara två intervjupersoner klara! 

Boknörd? Jag?!


ÄNTLIGEN GÅR DET ATT UPPDATERA BLOGGEN!

Det har verkligen varit omöjligt de senaste dagarna att kommentera bloggar och göra nya inlägg - jag hoppas verkligen att det kommer att fungera problemfritt nu. 

RSS 2.0