Ja, då var det måndag igen!

Och tro det eller ej - det har äntligen börjat snöa!

Ännu har det naturligtvis inte kommit några mängder att tala om, men det är iallafall vitt på marken och det är enligt mig det enda som är nödvändigt!

I morse var jag och lillan på julspel i kyrkan (inte alls samma klass på julspelet som skolbarnen får gå på) och sedan så har jag spenderat förmiddagen med att tvätta - så nu är det tomt i tvättkorgarna för en liten stund iallafall.

Idag hade jag tänkt hinna och handla ett par julklappar och köpa saffran iallafall för i helgen börjar julbaket - pepparkakor och ett par småkakor till hade jag tänkt hinna med iallafall. Nästa helg blir det lussekatter. Tack och lov att ungarna iallafall vill baka lite av det annars vet jag inte hur jag skulle hinna.  ELler hinna och hinna - det är klart att jag hinner med, bara det går att planera in.

Nu ska jag ta tag i lite småsaker innan jag ska dra iväg och handla lite - Johan är sjuk så lillan får allt stanna hemma!

Ha en toppendag!


1:a advent


startade med en sen frukost.

Johan är krasslig och vi fick ställa in aftonens besök hos hans moster :-(

Först ljuset i adventsstaken är tänt iallafall och just nu hämtar Johan den äldsta som varit på pyjamasparty hos en klasskompis.

Måste ju lägga in en bild på baketen i julkalenderswapen också!

Det ska bli så spännande att öppna!


Lillans önskelista julen 2009

Enligt modern så är detta vad som står på lillans önskelista (lillan själv har en HELT annan uppfattning om vad hon behöver)

Pussel 50 bitar eller mer
Ekologiska kläder 110cl eller större
Polly Pocket saker
Gummiband till håret!


Absolut inga pennor eller kritor!

Min önskelista julen 2009

Ja, nu kommer en önskelista

Sockar med roliga motiv är alltid trevligt att få (storlek 39).
Roliga muffinsformar i papper
Annorlunda strössel
Pepparkaksformar/mått av annorlunda slag. Jag börjar ha en hel del ;-)
Roliga sockar (storlek 38/39)
Flanellpyjamas
Gilmore Girls (alla säsonger)
SATC-box
SATC filmen
Presentkort på IKEA
Presentkort på Bambubutiken
Tvättnötter
Gnomesfigurer (Trolltyg i tomteskogen alltså)
Stegräknare
Värmeljus
LED - belysning
Bra lågenergilampor
Ullunderställ/Bambuunderställ (M)
UllstrumporTIPS:
Jag äter absolut inte ischoklad
Jag varken äter saker med alkohol i eller dricker alkoholhaltigadrycker

Fredag!

Det går framåt här hemma!  Det som tidigare varit vardagsrum börjar få sitt rätta utseende och det flyttas möbler och pysslas på lite.

Annars är det väl som vanligt - en massa småsaker som ska fixas med. Ungarnas adventskalendrar t.ex. Det är fortfarande ett antal påsar att vika - Lillans är klara - det saknas bara saker till ett par av dem - men jag vet vad jag ska lägga i dem så det är inte så farligt.

Annars är det trögt på julklappsfronten - jag vet inte vad jag ska önska mig och jag vet inte vad jag ska köpa till alla - tyvärr har jag kvar att köpa till de flesta och det är verkligen inte enkelt!

Ska försöka fixa min önskelista i dag....


Vi ska åka till badhuset i eftermiddag iallafall och det blir skönt!

Ha en toppendag!
Kastrering av Traxxas

står på listan över dagens aktiviteter.

Efter det blir det städning för hela slanten.

Jouren ringde i morse för att höra om jag kunde jobba 8-21.15 vilket naturligtvis inte gick eftersom jag hade bokat in kastreringen. Ja, så blir det ibland, men jag känner mig rätt sliten trots allt.


Nu ska jag utfodra lillan och mig själv och packa in oss och Traxxas i bilen för avlämning på dagis och sedan raka vägen till djurklininken.  Känns skönt att det är så nära!


Ha en toppendag!

Snart dags för jobb

och alla fönster är klara, putsade och med nya gardiner!

Det känns skönt. Snart är alla skåp i köket städade också!

Alla tre tjejernas lucialinnen är tvättade och strukna och väntar på att användas. Jag känner att jag iallafall inte ligger efter i planerna utan är i god tid med allt (ja, utom julklapparna då).

Ha en trevlig kväll!

Då var det visst onsdag

Jag är så trött, så trött - det är väldigt längesedan jag kände mig så sliten som jag gör nu och det beror ju knappast på att jag har jobbat för mycket senaste tiden.

Visst är det stressande att inteveta om telefonen ska ringa 6 på morgonen (det gör den sällan, men den KAN ju ringa och således är hjärnan inställd på att telefonen kan ringa så jag slappnar inte av speciellt bra på nätterna.

Jag fick iväg julklappsswappen igår och ytterligare ett paket och det känns skönt. Lite mindre att tänka på iallafall.

Jag lyckades putsa alla fönster utom i det fd vardagsrummet och hänga upp gardiner - så nu är det iallafall inte så mycket kvar när det gäller den biten. Däremot måste det fixas på altanen IGEN och en tur till soptippen IGEN.

Jobbar idag - ett eftermiddagspass - d.v.s. 15-21.15 och det känns segt. Mest för att det är mörkt när jag cyklar dit och ännu mörkare när jag cyklar hem + att det är blött och regningt. Nu ska jag ta tag i fönterputsning och gardinupphängning så jag har klarat av iallafall den biten idag.

Imorgon är det kastrering av katten och storstädning som gäller + att sotaren kommer och hälsar på!

Ha en bra dag!

Domen blev inte så positiv

Äldsta tjejen har varit till ortopeden och det verkar dessvärre som att det hela är men av brottet på lårbenshalsen och således något som hon kommer att få leva med resten av sitt liv. Ingen elitidrott alltså.

Hon ser det som något bra att hon äntligen får vara med på gympan och träna och så igen, men jag tror inte att hon förstår hur det blir i verkligheten. Det kommer ju vara något som påverkar henne i hela livet - och hon är ju inte ens 12 år gammal än.

Ja, lite negativ känner jag mig iallafall..... det hade ju gärna fått vara något övergående.

Fullt upp!

Hittills har jag hunnit med att outsa ett par fönster och hängt upp julgardinerna - tyvärr är flertalet kvar, men alla gardiner är iallafall strukna.

Nu ska jag kasta i mig lite mat och skriva adresser på julkalenderswappaketet och få iväg det idag!

När jag gjort det ska vi till ortopeden med äldsta - där är det också gjort.

Jag har till och med kommit ihåg att boka tid för kastreringen av Traxxas också och fick tid redan på torsdag!

Ha en bra dag!

Ja, kan jag skriva regnet öser ner igen?

Fast det öser egentligen inte ner - iallafall inte nu. Men det är verkligen inget uppiggande väder och inte känns det berättigat att börja torka fönster och hänga upp gardiner inför första advent precis!

Igår städade jag iallafall kökslådorna och fixade lite julklappar (!) och idag blir det förutom att torka lillans fönster och hänga upp nya gardiner att göra detsamma i vårt gästrum eftersom syrran flyttar in några dagar igen.

Månadens räkningar är betalda (eller inknapprade på datorn) och jag måste säga att jag förundras över att jag kan betala alla räkningar (huslånen har Johan dock) innan lönen kommit in och ändå ha pengar kvar på kontot!

För så fruktansvärt bra betalt har jag ju inte *s* om man tänker på att jag jobbat en så där 60% i år.

Jag skulle gärna jobba runt det fast mer utslaget över hela året och inte som i somras med så fruktansvärt många timmar vissa månader.

Nu ska jag ta tag i saker och ting här hemma!  Frukost till mig och lillan kanske är en bra start!


Ha en toppendag!

Julmarknaden igår (den är idag också)

var väl som den brukar. Handlade bara polkagrisar från Carlstens + ett par thésorter på Humlan.

Köpte några lotter på Ådrans utställning och vann två paket kaffe.

Tjejerna sjöng, solen sken och det var plusgrader - äkta julväder alltså. Det ser inte ut att bli något  annat väder än mulet och grått och regn resten av november heller.

Idag ska jag en sväng på Dollarstore och fixa lite till julkalendrarna till barnen och lite annat smått och gott inför den stundande julmånaden. 

Ha det gott!

Lördag

Idag är det gammaldags julmarknad i kyrkbyn här och tjejerna ska sjunga på invigningen. Just nu regnar det inte iallafall och har vi riktigt tur så kanske solen skiner, men ärligt talat det här är inget riktigt novemberväder....

Nästa helg är det skyltsöndag och första advent och snön lyser med sin frånvaro. Det är inte ens is i trädgårdsdammen...

Nu ska jag rycka upp ungarna till frukostbordet och göra dem klara för dagens aktiviteter - det blir nog barnvagn för lillan idag!


Ha en toppendag!

På bättringsvägen

Lillan har bara 38,5 och är rätt pigg - hade man 38,5 skulle iallafall jag vara sängliggande.

Jag hade hoppats att ett par grejer som jag beställt skulle ha kommit idag (väntar på två paket nämligen) så att jag kunde bli klar med julkalenderswapen.

Jag har iallafall hunnit med att slå in allt utom det som kommit + att jag har en sak kvar att köpa.

Jag har kollat igenom tjejernas också - och det är en del som måste inhandlas för att kunna fylla hela kalendrarna... vet inte vad jag ska hitta på bara. Sedan ligger jag hopplöst efter med julklappsinköpen!

Jag har klart till tjejerna iallafall, men det är allt!!!

Och regnet det bara öser ner

Det är verkligen udda novemberväder! Det blir en tråkig julmarknad i helgen om det ska regna - tjejerna ska sjunga på invigningne alla tre.

Ja, det var iallafall tanken, men eftersom vi tog grissprutan igår jag och flickorna så är det väldigt osäkert om lillan kommer att sjunga.... hon spikade 39 grader redan i går kväll. Hon tuppade av i mitterstas säng redan när vi kom hem från vårdcentralen.

Den äldsta klagar på ont i armen och jag har ganska ont i muskeln där jag fick sprutan. Mittersta är i det närmaste oberörd.

Idag blir det bara att småpyssla här hemma eftersom lillan är däckad.  Lite synd, men det är så det är ibland. Inte för att vädret lockar till några aktiviteter precis, men jag har ett par ärenden jag skulle behöva göra!


Ha en bra dag allihop!

Har hämtat min swapkalender!

Min tomte har varit snabb måste jag säga!
Jag ska fota paketen imorgon och lägga upp bild här på bloggen - kanske börjar vara läge att börja slå in paketen som min mottagare ska få *s*


Ja, då var det torsdag igen

Det känns nästan som om alla dagar är torsdagar om jag ska vara ärligt - jag tror iallafall att det är minst tre torsdagar varje vecka....

Torsdag är ju städdag och den dagen verkar dyka upp jämt! Dessutom ringde morsan och frågade om jag vill följa till mormor och morfar och det vill jag ju.

Städningen får väl fixas i eftermiddag istället då, och så får ungarna hjälpa till.  Det blir ju en bra present efter vaccinationssprutorna.

Jag ska göra ett litet ryck iallafall innan morsan och Cilia kommer så är det inte fullt lika mycket att göra i eftermiddag.  Undrar bara vad man ska satsa på först...


Ha en toppen dag!

Nu äntligen

har jag rensat ur hela gången utanför matkällaren. Nu återstår det egentliga arbetet... att gå igenom alla kartonger som står i rummet innanför och packa ner det som verkligen ska sparas och märka upp kartongerna ordentligt.

Det är dock inget jag har tänkt ta itu med speciellt prioriterat just nu om jag ska vara ärlig. Nu är gången gjord och det får vara nog för denna gång. Jag har ett par funderingar på att flytta upp ett par möbler som vi har där och det skulle faktiskt inte vara så tokigt.

Men som sagt - det är inget jag klarar av att göra på egen hand så det får vänta.

Vi måste beställa bokhyllor från IKEA också så att det som tidigare var vardagsrum kan fixas iordning - jag har tänkt ställa upp alla våra böcker här uppe, för böcker det har vi sannerligen gott om.

Fast nu kom jag faktiskt på ett atlternativ som skulle fungera - det skulle innebära att jag inte bara börjar få i ordning här uppe utan också att ett antal kartonger kommer att försvinna där nere.... det här kanske blir toppenbra!


Nu fick jag genast lite ny energi!

Godmorgon världen

vilken underbar dag - eller hur nu låten går. Inte   för att det känns speciellt underbart.

Nu ska lillan ha frukost innan jag ska dra henne till dagis,  annars blir det väl bara tråksaker resten av dagen.

Mittersta har konsert i Lillpite i kväll 18.30, men  de ska vara  där redan 17.30. Det får väl gå det med.

Ha en bra dag  -  jag kanske återkommer.

Nej, det är inte rättvist

En av mina vänner som jag mötte på nätet i början av 1999 fick igår ett hemskt besked.
Hon har under en tid haft problem med ett bröst och efter många undersökningar och provtagningar kom igår beskedet - troligtvis handlar det om inflammatorisk bröstcancer - en cancerform som tyvärr inte har lika god prognos som "vanlig" bröstcancer.

Mina tankar går till henne och hennes familj i denna svåra stund.
Tisdag 17/11 9.00

Lillan är lämnad på dagis och jag funderar på vad jag ska pyssla på med idag. Kanske ska jag börja slå in paketen till Julswappen och försöka få klart med allt till tjejernas adventskalendrar också.

Det börjar bli dags att ta tag i julklappsinköp också. Det är lite knivigt när man inte vet hur mycket jobb som dyker upp framöver - har man riktigt tur kanske det blir så pass mycket jobb att det blir svårt att hinna med julklappsinköpen om jag inte planerar dem väl.

Nästa vecka är det första advent och jag skulle verkligen behöva hitta igen strömadaptrarna till mina stora adventsljusstakar - de har varit på vift ett tag nu och jag kan inte hitta dem - det blir väl att fixa klart i gången utanför matkällaren idag och sedan kan letandet av nämnda saker påbörjas i förrådsutrymmet.... jag ser INTE fram emot det alls om jag ska vara ärlig.

Det är väl lika bra att ta tag i eländet på en gång!


Ha en bra dag!

Måndag!

Och jag har avverkar dagens enorma arbetspass 9-12. Ja, jag hoppas verkligen att jag får mer timmar kommande månader, för som det ser ut nu så blir det ingen rolig lön i december!¨

Jag har jobbat alldeles för ite denna månad - Januarilönen blir väl kanske ingen höjdare heller, men den ser betydligt bättre ut än decemberlönen ån så länge.

Jag har iallafall några pass inbokade i december och då blir det en del OB också som tur är! Jag är inte ens uppe i 75h denna månad :-(  ja, det är ju så det är ibland, det här är sämsta månaden sedan maj, jag hade mer timmar i april än denna månad, nu ska jag ju inte gräva ner mig totalt ännu - det är trots allt halva månaden kvar!


Ha en bra dag!


Nyss hemkommen från gudstjänsten i kyrkan

där mittersta och äldsta sjöng. Den äldsta hade ett solo och det lät bra som vanligt.

Om bara mittersta skulle vara lika pigg på att sjunga vore det ännu roligare.

Vi har snabbätit lite jag och de två yngre tjejerna - äldsta åkte direkt från kyrkan till en kompis och jag ska snart ta lillan på kalas - det är hennes första och hon är så förväntansfull!


Hoppas att ni har en trevlig söndag!

IKEA-tripp

blev en tripp till IKEA idag - inte för att vi behövde dit, men vi skulle köpa en matta till vardagsrummet och rullgardiner till mitterstas rum, men egentligen var det ingen brådska.

Dåremot är jag glad att jag hann dit innan jul eftersom jag hade sett ut en så bra present till Mia *hihi* ja, det var inte på IKEA utan på en annan butik!

Så nu är den införskaffad. Det blev inte speciellt mycket vi köpte - matta till vardagsrummet 2 rullgardiner, fönsterlampa och två kuddar till mitterstas rum, ett par dörrmattor (en till utanför pannrummet) och möbeltassar, sedan tror jag inte att det var något mer... jo, just det lite julservetter.

Nu är vi hemma och ska snart kika på finalen av körslaget!


Ha en trevlig kväll!


Äntligen fredag!

Ska snart ta lillan och åka på ÖB och Dollarstore för att inhandla diverse saker - läs såpa och annat för städning bland annat!

Jag hade gärna velat ha lite mer info angående personen jag ska vara tomte för, men det kommer väl så småningom. Det känns bara som att det är lite stressigt eftersom paketen måste slås in och hinna postas innan deadline. Eftersom jag inte vet när och om jag jobbar så skulle det kännas bra att bli klar så snart som möjligt!

Ha en toppendag!

Farbror Frippes skafferi! Total nostalgi!


Ytterligare en städdag!

Och det är väldigt segt att dra igång städningen idag!

Lite småsaker har jag hunnit med, men med två barn hemma - den stora och den lilla så är det faktiskt mycket svårare.

Jag brukar ha mina rutiner och då fungerar det hyfsat, men när de då är hemma - ja, då ställs allt på sin kant.

Nu ska jag ta tag i städningen så den blir klar någon gång!

Kanske diskmaskinen börjar vara färdig så att jag kan plocka ur den till exempel - annars får det bli att vattna alla blommor :-)

Igår fick jag veta vem jag ska vara hemlig tomte för i J U L K A L E N D E R S W A P och det ska bli så trevligt. I år är vi dessutom fler än ifjol så det blir nya bloggar att följa. Nu inväntar jag bara "önskelistan" så att jag kan ge mig ut och fixa det sista till paketen eftersom jag faktiskt är rätt förberedd i år så har jag införskaffat några av gåvorna redan.


Ha det gott!

Redan tisdag

Igår var det jobb 7-15.30 och det gick bra idag är det ledighet liksom resten av veckan som det verkar som. Har fått in någrat immar i stan också i november och december och det känns bra, även om november verkar bli bottenmånaden så här långt om man räknar från juni.

Johan har mycket på jobbet så det jämnar väl ut sig skulle jag tro.

Just nu är jag i valet och kvalet om jag ska låta lillan vara hemma i veckan eller vara på dagis..... Det lutar mot det senare, mittersta ska vara hemma eftersom hon har ont i huvudet så då får nog lillan vara hemma också.

Ha en toppendag - jag ska göra mig redo för ytterligare en dag.


Söndag!

Snön ligger vite ute och det är verkligen vackert!

Nu är det snart dags för mig att cykla till jobbet (och ja, de har plogat iallafall här!).

Det blir en knepig dag eftersom jag jobbar 10.30-18.30 - motför det vanliga dagpasset 7-15 på helgen, men det ska nog gå bra det också. Jag har ju hunnit med lite här hemma innan jag ska åka och det är ljust ute och det underlättar!

Jag önskar min far en trevlig farsdag också eftersom jag missar dagens festligheter!

Ha det gott allihop!

Nu har vi vinter

Det har snöat inatt och fortsatt att snöa hela dagen. Jag har jobbat 7-15 och det var betydligt  besvärligare att cykla hem än  att cykla till jobbet.
Jobbar imorgon och på måndag också så det har iallafall blivit några timmar denna månad också, även om det varit segt att få timmar.

Trist bara att det inte blir något från Frösunda - jag har trots allt jobbat  hela sommaren, men nu verkar man inte duga längre - som en sista utväg eller nåt känns det nästan som.

Nu ska jag mysa med familjen.

Ha en bra fortsättning på helgen!

Då blir det fredagsmys

Snöflingorna faller utanför fönstret och jag sitter med en kopp kaffe och inväntar att det ska bli dags att ta sitt pick och pack och gå till badhuset. Jo, du läste rätt - det blir att gå dit och hem idag om vi inte har så tur att Johan kan sluta lite tidigare - för bada i 3 timmar - det känns inte riktigt roligt!

Det är blött och slaskigt ute eftersom det inte är tillräckligt kallt för att snön ska klara av att fortsätta att vara snö. Jag hoppas att det snart blir så - för snön gör underverk med att göra allt iallafall lite ljusare.

Efter badet blir det middag - tacogratäng som vanligt på fredager (ska komma ihåg att plocka upp köttfärsen innan vi går).

Det bäste med att städa på torsdagar är att det faktiskt är fint hemma när fredagen kommer!

Nu ska jag ta en sväng i huset och plocka lite innan vi ska gå - ha en trevlig fredag!

101 saker på 1001 dagar (efter 6 månader)

Start 1 maj 2009 - slutar 27 januari 2012
Saker kvar att göra: 65 st
Slutfört: 36 st

  1. Göra en lista på 101 saker Gjort maj -09

  2. Rensa ur rönnar och andra träd på tomten

  3. Skaffa ett växthus Gjort maj -09

  4. Anlägga en köksträdgård Gjort juni -09

  5. Rensa ur vita byggnaden

  6. Flytta vita byggnaden

  7. Olja altanen

  8. Göra en stenträdgård Gjort juli -09

  9. Skaffa en sandlåda

10. Anlägga en grillplats

11. Måla utemöbeln som morfar gjort

12. Fixa fler plantor till dammen  Gjort maj -09

13. Skaffa ytterligare ett fruktträd/buske Gjort maj -09

14. Skaffa ved för vintern 2009/2010 Gjort oktober -09

15. Skaffa vad för vintern 2010/2011

16. Skaffa ved för vintern 2001/2012

17. Flytta pionerna Gjort maj -09

18. Flytta plommonträdet Gjort maj -09

19. Klippa rosorna 2009 Gjort juni -09

20. Klippa rosorna 2010

21. Klippa rosorna 2011

22. Ställa i ordning kompost #2

23. Skaffa en duschkabin

24. Köpa nya soffa till vardagsrummet Gjort maj -09

25. Flytta ner vardagsrummet Gjort september -09

26. Skaffa golvlist till WC

27. Måla alt. tapetsera WC

28. Måla badrumsskåp WC

29. Måla lilla byrån till WC

30. Köpa soffkuddar Gjort september -09

31. Fixa gungstolen & måla den

32. Fixa vaggan

33. Fixa gula barnstolen

34. Sätta in nytt fönster  i badrummet

35. Sätta upp ny panel utanför badrummet och måla den

36. Fixa innerväggen i badrummet

37. Göra om golv och väggar i badrummet

38. Fixa till kökssoffan

39. Fixa skrivbord/klaffbord till mitterstas rum Gjort juli  -09

40. Fixa rullgardin till mitterstas rum

41. Fixa golvlist till lillans rum

42. Stå på loppis 2009 Gjort maj -09

43. Kolla igenom allt Tupperware och sälja det jag inte vill ha kvar Gjort maj -09

44. Städa i garaget

45. Skaffa nya glasögon

46. Ha minst 20 presenter/julklappar i överraskningslådan som jag inte köpt. Gjort maj -09

47. Rensa bort böcker Gjort maj -09

48. Gå igenom köksskåp och rensa bort det jag inte behöver

49. Läsa 100 böcker jag har (13/100)

50. Sy gympapåsar till flickorna

51. Rama in litografin Gjort oktober -09

52. Skaffa grodyngel till dammen Gjort maj -09

53. Gräva ur blombänken vid äppelträdet Gjort maj -09

54. Rengöra markisen Gjort maj -09

55. Få igång GFK-scannern/Skicka tillbaka den Gjort september -09

56. Ha 50.000 på sparkontot Gjort september -09

57. Framkalla en omgång foton

58. Rama in 10 foton

59. Göra ett par förstoringar

60. Skaffa en liten digitalkamera Gjort oktober -09

61. Driva upp sommarblommor 2010

62. Driva upp sommarblommor 2011

63. Tjäna $50 på Mylot ($7:25)

64. Få presentkort på 600:- på Gratis Makeup (250:-)

65. Få presentkort på 500:- på Gratis Kläder 

66. Få presentkort på 700:- från  Gratis Bio (250:-)

67. Få presentkort på 300:- från Gratis Mode

68. Tjäna 300:- på Double.net  (Fått utbetalt: 108,41)

69. Sätta om alla orkidéer Gjort maj -09

70. Åka  till IKEA Gjort september -09

71. Städa ur kökssoffan Gjort maj -09

72. Flytta alla spel till gästrummet Gjort maj -09

73. Städa ur matkällaren Gjort oktober -09

74. Flytta frysskåpen  till matkällaren  Gjort oktober -09

75. Ordna potatislåda till matkällaren

76. Städa ur inre rummet  i blivande lägenheten

77. Städa ur andra rummet i blivande lägenheten

78. Städa ur gången utanför matkällaren

79. Kasta/skänka till Kupan sådant som inte säljs på Loppis 2009 Gjort juni -09

80. Ställa iordning flyttkartonger  med sådant  som ska sparas i gången

81. Påbörja byggandet av lägenhet

82. Fixa dörr till lägenheten

83. Ordna till  trappan ner till lägenheten

84. Köpa ny grill

85. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2009 Gjort september -09

86. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2010

87. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2011

88. Ta bort syrenen Gjort maj -09

89. Ta bort granen Gjort maj -09

90. Köpa ny frysbox

91. Göra tepåstavlor

92. Rama in  marina "vykort" till WC

93. Rensa dukar & gardiner

94. Rensa julsaker

95. Rensa leksaker

96. Rensa kläder Gjort maj -09

97. Campa (tält) minst två gånger 

98. Åka och fiska minst två gånger  Gjort september -09

99. Besöka Santa's World i Rovaniemi

100. Besöka en nationalpark

101. Slutföra alla saker på denna lista


Städdag igen!

Det känns som om alla dagar är torsdagar!

Jag har massor att göra idag och för ovanlighetensskull så känns det som att jag iallafall är på G med att klara av att göra det jag föresatt mig idag.

Just nu faller snön utanför fönstret så jag tänkte snabba på med att bli klar i sovrummet så att jag kan ta in sängkläderna cå iallafall ett rum är klart!

Diskmaskinen är tömd, ren tvätt är bortplockad och jag har tvättat och hängt tvätt. Det är bara lite småplock kvar och så dammsugning och vaskning kvar och det känns så skönt - klockan är ju bara drygt 10 än!

Jag har till och med hunnit skriva anmälan till sjukgymnast och fyllt i vaccinationsblad för mig och barnen!

Ha det gott!

Tisdag

och lillan är på dagis - även om jag snart ska hämta henne.

EFter jag kört henne dit tog jag en tur i skogen vid Karlberg.

Jag har hunnit med att röja lite i gången utanför matkällaren och faktiskt tömt en kartong med julsaker och ställt på nya förvaringsplatsen. Lyckades hitta kartongen med vinterskor också som jag letat tidigare *s*

Nu är det bara några kartonger kvar i gången så jag hoppas att bli klar imorgon så jag kan börja här uppe med aktiviteterna också. Så snart jag blir klar här uppe så kan jag börja tömma kartonger där nere eftersom många av kartongerna innehåller böcker.  Jag har även ett par möbler som jag tänkte flytta upp - en hörnskåp och en byrå i vilka jag har tänkt stoppa en del av pysselsakerna.

Har hunnit en sväng på Kupan där jag hittade några nya pepparkaksformar och en kruka som jag ska sätta hyacinter i till jul. Var in på Dollarstore också och hittade ytterligare ett par krukor ;-)  så det kommer att bli riktigt fint med hyacinter i huset i år.

Ha en bra dag!

Ny vecka - igen

Jag önskar verkligen att det fanns lite mer driv i mig här hemma - då skulle jag inte behöva gå och fundera på alla kartonger och prylar nere i källaren - även om jag faktiskt har lyckats få iordning matkällaren och vardagsrummet är nerflyttat. Idag har jag plockat undan lite nere i vardagsrummet - fixat DVD-filmerna och sånt och plockat bort saker som inte ska vara där. ANnars har det mest varit småsaker, bädda, tvätta, diska och annat som måste göras jämt.

Nu ska jag ta en liten stund till nere i vardagsrummet och fixa till det sista - som att ställa dit ljusstakar och piffa kuddar o.s.v. och så gå en sväng med dammsugaren och golvmoppen innan det är dags för lunch.

Eftermiddagen kanske jag ska ta ledigt från alla sysslor här inne och gå ut och plocka lite utomhus istället - jag ska fixa fönsterkorgarna o.s.v. hade jag tänkt och ställa bort trädgårdsmöblerna..... 

Ha en toppendag!


Söndag - och bilder

Här kommer några bilder från mitterstas Halloweenparty


De höll till i växthuset och det var visst rätt mysigt.
Kladdkaka med spindelnät och pepperkaksfladdermössEn av pumpalyktorna


Idag blir det att koka blåbärssylt och lingonsylt av de bär jag hade kvar - annars skulle inte alla bullar ha rymts - vi måsta ha en större frys....

RSS 2.0