Helg!

Gårdagen spenderade jag och lillan på IKEA och handlade lite smått och gott.

Inget att montera ihop förutom en klädhängare - så den biten måste förbättras till nästa resa....

Ungarna gör mig galen och jag har inte ork att mer än kliva upp på dagarna, men det är väl så det är.

Jag är lotteriansvarig för äldsta tjejena fotbollscup nästa helg och har börjat fixa med vinstlistan - den kommer som vanligt att vara full med priser. Nytt för i år är ett lotteri med en gummibåt som föstapris!

Så alla som har vägarna förbi Öjebyn nästa lördag - passa på att kika in på Gotisvallen och köpa lotter - förutom mängder av gott fika och grillade hamburgare förstås!

Själv lutar det år att vi drar till stugan nästa vecka om allt går som planerat - men inget är bestämt till 100%.

Jag jobbar måndag och tisdag - så vi kan inte åka i början av veckan. Jag vill så hemskt gärna komma bort ett tag och VILA

Ja, då var det onsdag då!

Jag går på veckans sista arbetspass klockan 15 och det ska bli skönt med några lediga dagar.  Bara två inplanerade pass kvar innan ovissheten sätter in.

Det optimala vore naturligtvis att få ett par pass i veckan på schema tillsvidare - det skulle underlätta både för planering av vardagen och för att veta att det verkligen kommer in pengar varje månad. Som det är nu kommer jag iallafall att ha arbetat halvtid 2009 och det har jag inte gjort sedan 2003 då jag jobbade heltid. Tyvärr finns det inte många jobb ute att söka så det blir till att förlita sig på att det dyker upp dagar här och där under resten av året.

Nu ska jag ta tag i arbetet här hemma innan det är dags för att jobba

Ha en bra dag

Ännu en solig dag!

Ja, solen skiner från en klarblå himmel och jag och lillan ska försöka få saker att bli gjorda innan det är dags att åka till dagis respektive arbete.

Det var roligt att komma tillbaka och jobba även om det var en MYCKET lugn kväll på grund av stesolidintag hos brukaren. Trots allt är det tröttsamt att jobba till 22 det måste jag erkänna.

Det är lite jobbigt att växla mellan olika rutiner dock - för allt är helt olika på de två ställena, men det ska nog ordna till sig.

Efter två kvällar till ska det nog sitta ganska bra även dessa rutiner om jag känner mig själv rätt!

Vad vi hittar på resten av veckan vet jag inte, men det vore trevligt med något - kanske åker jag och lillan på IKEA på egen hand, men vi får se.

Ha en bra dag!

Allvarliga funderingar

Det är svårt att ta sig för att göra något - trots att jag inte börjar jobba förrän klockan 15 så har jag inte hunnit göra mycket här hemma. Egentligen borde jag ju ha hubbit med att städa hela huset om man ska vara ärlig!

Det enda som är gjort är det där vanliga - plockat ur diskmaskinen, tagit ihop tvätt, tvättat en omgång kläder och hängt upp tvätten. Sedan har jag plockat lite här och lite där, men inte gjort något riktigt ordentligt.

Nej, nu måste jag sätta på potatisen och får väl vattna blommorna under den tid det tar för den att bli klar!

Ny vecka och nya tag!

Jobbar eftermiddag här i Öjebyn måndag t.o.m. onsdag - det blir lite omväxling, men ärligt talat så kommer jag att känna mig helt novis. Det är inte klokt hur snabbt man glömmer bort - i och för sig har jag nog bara jobbat en kväll där och resten dagar så jag har lite att skylla på.....

Jag måste ta kontakt med Frösunda också eftersom jag inte fick OB för 6 juni på denna lön heller :-(

Annars blir det väl mest lite småsaker här hemma idag innan det är dags att åka till dagis med lillan.

Lite tvätt och disk och annat hushållsgöra.

Ha en bra dag

Ytterligare en söndag!

Dagarna rusar förbi och jag är trött!

Har egentligen inte hunnit med att göra något alls i veckan förutom tvätta ett par omgångar tvätt.

Idag ska jag försöka fixa några lunchlådor för framtida bruk och börja planera lite inför julklappar och julkalendrar och omstruktureringar här hemma under de kommande månaderna.


Ha det gott!

Visst är det konstigt?!

Jag har sökt en massa jobb sedan förra sommaren och inte ens fått en viktimme fram till i april då jag gick introduktion hos en brukare för Prima Assistans. När jag jobbat ett par pass ringde Frösunda och det var för dem jag fick semestervikariat på 10 veckor i sommar. 10 veckor på ett och samma ställe.

Redan innan jag börjat hann jag med att gå några extra turer och nu i augusti har jag tackat nej till fler turer än jag tackat ja till - och ändå har jag jobbat fruktansvärt mycket.

I slutändan med de pass jag har inbokade för Frösunda och Prima Assistans ligger jag på 230h (jag har tackat nej till 4 pass (d.v.s. 49h) som jag rent teoretiskt hade kunnat ta eftersom jag inte var uppbokad på jobb) .

Det hade i ärlighetens namn varit betydligt trevligare om det varit lite mer utspritt under året.

Det är så mycket annat som blir lidande när jag jobbar så mycket - umgänget med familjen är minimalt - speciellt eftersom jag jobbar så långa pass - nu har jag ju inte haft så många lediga dagar heller - när skolan börjar på torsdag så kommer ju tjejerna att vara borta mest hela veckorna iallafall och när jag t.ex. jobbar eftermiddag må-on så åker jag hemifrån 14.30 och då har de kanske inte ens hunnit hem!

Söndag

Igår var det jobb hela dagen och detsamma är det i dag. Sedan väntar ett par dagars ledighet innan jag går på mina sista inbokade pass för Frösunda. Sedan ska jag unna mig att vara ledig fredag-söndag!

I morgon ska vi åka och hälsa på mormor och morfar och ta en tur in till stan och köpa sådant som måste fyllas på innan skolstarten.

Regnställ till alla barn till exempel....  jag hoppas att de har gympaskor som de kan ha iallafall tills innegympan börjar.

I klädväg har de iallafall det mesta även om jag ska köpa gympabyxor åt dem, för det har de inte så många av.

Ha en toppendag!


Wohoo - en ledig dag!

Trots att jag hörde av en av vikariekompisarna att två är sjuka idag - eller egentligen tre eftersom hon redan var inbokad på em.

Ingen har hört av sig till mig (jag är väl längst ner på vikarielistan *s* )  idag blir det att handla, städa och tvätta och laga mat och hälsa på hos mormor (som fyller år) och ploca in jordgubbar och.... egentligen skulle jag behöva ut i skogen och plocka blåbär.

Det vore även trevligt om jag kunde hitta några liter hallon och hjortron också, men jag antar att det får bli hemarbete idag!

Ha det gott - här skiner solen!

Regnet bara öser ner

och idag ska jag åter till jobbet! Det ska säkert gå bra - det är jaga 5 pass kvar för Frösunda innan jag gjort mina schemalagda pass.

Tyvärr så regnar det och jag kommer vara som en dränkt katt när jag kommer till jobbet :-(  Jag hoppas verkligen att det klarnar upp under dagen så att vi kan vara utomhus litegran.

Ha en bra dag!

Kräftor!

Nej, jag har inte bränt mig och ser ut som en kräfta - även om min solbränna blir mer åt det röda hållet än det smutsbruna.

I kväll ska vi nämligen äta kräftor - så jag har förberett lite nu på eftermiddagen och snart är det dags att sätta sig till bords.

Det blir en del snittar och munsbitar förutom kräftorna.

Sallad, potatis, gurka, tomater, äpple, gräslök, persilja och dill kommer från egen odling och det är extra kul tycker jag.

Nu är det bara framdukningen kvar och att skära brödet innan det är dags att äta. Ja, vi måste naturligtvis vänta på Johan eftersom han varit i Boden och kört radiostyrd bil...

Ledig!

Det blev som sagt 4 dagar i sträck jag jobbade och visst känns det!

Igår var vi och tittade på fotboll ett par gånger. Utöver det så blev det att handla, plocka in jordgubbar o.s.v.

Sommar har vi fortfarande!


Idag har jag tvättat och vattnat ute och lite annat. Det växer så det knakar i växthuset iallafall. Salladen växer på utav bara sjutton, annars är det segt med det jag sått. Kanske hinner vitlöken bli klar, den gula löken är inte mycket att hurra för och något har ätit upp blasten på både rädisor, rödbetor och morötter! Samt all dill. Jag har inte en susning om vad det kan vara.

Nu ska jag ta och gå ut i det vackra vädret igen!

Jobbdags igen

Jobbar idag och imorgon och på fredag enna vecka - sen är jag faktiskt ledig i hela fyra dagar innan det är dags igen.

Otroligt, men sant så har jag avverkat massor med pass i sommar och det är bara 8 kvar. Av det jag vet just nu så är det 8 pass för Frösunda t.o.m. 19 augusti + att jag faktiskt har 3 pass inbokade 24-26 augusti för Prima assistans.

Sedan får jag väl se vad som händer och sker - hela 10 jobb ute i Piteå på platsbanken och inget som jag ska söka. Jag får väl hoppas att Frösunda är nöjda med mig så att jag iallafall kan få några timmar i månaden för dem.

Ha en toppendag!

101 saker på 1001 dagar - efter 3 månader

Start 1 maj 2009 - slutar 27 januari 2012
Saker kvar att göra: 76 st
Slutfört: 25 st

  1. Göra en lista på 101 saker Gjort maj -09

  2. Rensa ur rönnar och andra träd på tomten

  3. Skaffa ett växthus Gjort maj -09
  4. Anlägga en köksträdgård Gjort juni -09

  5. Rensa ur vita byggnaden

  6. Flytta vita byggnaden

  7. Olja altanen

  8. Göra en stenträdgård Gjort juli -09

  9. Skaffa en sandlåda

10. Anlägga en grillplats

11. Måla utemöbeln som morfar gjort

12. Fixa fler plantor till dammen  Gjort maj -09
13. Skaffa ytterligare ett fruktträd/buske Gjort maj -09
14. Skaffa ved för vintern 2009/2010
15. Skaffa vad för vintern 2010/2011
16. Skaffa ved för vintern 2001/2012

17. Flytta pionerna Gjort maj -09
18. Flytta plommonträdet Gjort maj -09

19. Klippa rosorna 2009 Gjort juni -09

20. Klippa rosorna 2010
21. Klippa rosorna 2011
22. Ställa i ordning kompost #2

23. Skaffa en duschkabin

24. Köpa nya soffa till vardagsrummet Gjort maj -09

25. Flytta ner vardagsrummet

26. Skaffa golvlist till WC

27. Måla alt. tapetsera WC
28. Måla badrumsskåp WC

29. Måla lilla byrån till WC

30. Köpa soffkuddar

31. Fixa gungstolen & måla den

32. Fixa vaggan

33. Fixa gula barnstolen

34. Sätta in nytt fönster  i badrummet

35. Sätta upp ny panel utanför badrummet och måla den

36. Fixa innerväggen i badrummet

37. Göra om golv och väggar i badrummet

38. Fixa till kökssoffan

39. Fixa skrivbord/klaffbord till mitterstas rum Gjort juli  -09

40. Fixa rullgardin till mitterstas rum

41. Fixa golvlist till lillans rum

42. Stå på loppis 2009 Gjort maj -09

43. Kolla igenom allt Tupperware och sälja det jag inte vill ha kvar Gjort maj -09

44. Städa i garaget

45. Skaffa nya glasögon

46. Ha minst 20 presenter/julklappar i överraskningslådan som jag inte köpt. Gjort maj -09

47. Rensa bort böcker Gjort maj -09

48. Gå igenom köksskåp och rensa bort det jag inte behöver

49. Läsa 100 böcker jag har (11/100)

50. Sy gympapåsar till flickorna

51. Rama in litografin

52. Skaffa grodyngel till dammen Gjort maj -09
53. Gräva ur blombänken vid äppelträdet Gjort maj -09
54. Rengöra markisen Gjort maj -09
55. Få igång GFK-scannern/Skicka tillbaka den

56. Ha 50.000 på sparkontot (28 738,93)

57. Framkalla en omgång foton

58. Rama in 10 foton

59. Göra ett par förstoringar

60. Skaffa en liten digitalkamera

61. Driva upp sommarblommor 2010

62. Driva upp sommarblommor 2011

63. Tjäna $50 på Mylot ($7:25)

64. Få presentkort på 600:- på Gratis Makeup (250:-)

65. Få presentkort på 500:- på Gratis Kläder 

66. Få presentkort på 700:- från  Gratis Bio (250:-)

67. Få presentkort på 300:- från Gratis Mode

68. Tjäna 300:- på Double.net  (Fått utbetalt: 108,41)

69. Sätta om alla orkidéer Gjort maj -09

70. Åka  till IKEA

71. Städa ur kökssoffan Gjort maj -09

72. Flytta alla spel till gästrummet Gjort maj -09

73. Städa ur matkällaren
74. Flytta frysskåpen  till matkällaren
75. Ordna potatislåda till matkällaren

76. Städa ur inre rummet  i blivande lägenheten

77. Städa ur andra rummet i blivande lägenheten

78. Städa ur gången utanför matkällaren

79. Kasta/skänka till Kupan sådant som inte säljs på Loppis 2009 Gjort juni -09

80. Ställa iordning flyttkartonger  med sådant  som ska sparas i gången

81. Påbörja byggandet av lägenhet

82. Fixa dörr till lägenheten

83. Ordna till  trappan ner till lägenheten
84. Köpa ny grill
85. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2009

86. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2010

87. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2011

88. Ta bort syrenen Gjort maj -09

89. Ta bort granen Gjort maj -09

90. Köpa ny frysbox

91. Göra tepåstavlor

92. Rama in  marina"vykort" till WC

93. Rensa dukar & gardiner

94. Rensa julsaker

95. Rensa leksaker

96. Rensa kläder Gjort maj -09

97. Campa (tält) minst två gånger 

98. Åka och fiska minst två ganger  

99. Besöka Santa's World i Rovaniemi

100. Besöka en nationalpark

101. Slutföra alla saker på denna lista


Ledig!

Iallafall idag....  men visst är det tunga veckor. Kom på att jag från fredag förra veckan till fredag denna vecka kommer att jobba 6 pass a' 12,25 h + 10 h till.

I går när jag cyklat hem passade jag på att vattna i växthuset och plocka in jordgubbar. I dag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, men det blir väl att tvätta och plocka undan lite här hemma antar jag.

Jag skulle behöva fixa matlådor också, men jag får se om jag ids.  Måste antagligen åka och handla i vilket fall så då är det ju lika bra tat fixa sånt också.

Ha en bra dag!

Jobb, jobb och åter jobb!

Kliva upp åka till jobbet, jobba, åka, hem sova ....

Något annat hinns helt enkelt inte med.


Trött är jag och ont i lederna har jag, men det måste fungera! Solen skiner iallafall och jag hoppas att vi kan vara ute en del idag iallafall.

Ha det gott!

RSS 2.0