Adidas MTV tävlingen

Nu är finalisterna uttagna - och som en av fyra återfinns Fia!  Blir spännande att se vad det är i väskan hon har vunnit. Förhoppningsvis är det nåot om hon kan ha - eller så är det en massa kläder till mig :-)

Nu är det tvättning och packning som återstår + att vi måste åka och handla idag så att vi kan åka så fort som möjligt imorgon.

Har försökt hitta regnkläder till lillan, men inte lyckats - tänkte köpa på marknaden, men det fanns inte där!

Jag vet inte vad jag ska hitta på för nya reima vill jag inte köpa *s*  tips mottages tacksamt

Fotbollsfeber och Glenn Hysen

Igår kväll hade vårt lag hand om insläppet till matchen mellan FCZ och Team Youth Piteå - ett hopplockat lag från traktens föreningar. Det bestod av tjejer och killar i åldrarna 12-15 år . Slutställningen blev 4-6.

FCZ coachas av Glenn Hysen och en del mammor var överförtjusta *s*  ungarna sprang efter bollar hela matchen och låten spelades i högtalarna.

Var en kort sväng på stan igår och köpte gummistövlar till barnen och ett regnställ till den största - hittade för ovanlighetens skull en del kläder till mig på rean.

Idag är det fotbollsmatcher och förmodligen en tur till kyrkmarknaden som gäller. Men nu på morgonen hade jag tänkt försöka hinna städa bort en del så det är fint innan vi åker på semester.

Så in i döden trött

det är väl så man bäst beskriver känslan som infinner sig idag.

Planerna för dagen är dock enbart att posta väska och handskar till en lycklig köpare. Väskan kommer till ett hem där den används och jag blir några kronor mindre fattig. samt diverse sysslor i hemmets olugna vrå.

Ikväll är det sista fotbollsträningen inför summergames och det stundande sommaruppehållet (mer om fotbollen kan du läsa om här) - mittersta tjejen ska på friidrottsträning ikväll för första gången......

Ha det gott igelkott!

En väska!

Igår dök en väska med tillhörande skinnhandskar upp i brevlådan.....

image48 image49

Och så kom tårtchecken också .I övrigt så strular telefonen. Ja, det är inte bara så att vi varit tvugna att köpa ny - Telia har fört över oss som kunder och trots att vi ringt och sagt att vi INTE ville ha abbonemanget och skulle makulera räkningen så är vi visst kunder där ändå!  Ingen påminnelse har kommit, men eftersom nummerpresentationen inte fungerat så ringde vi Tele2 där vi inte var kunder mer?!  Hur tragiskt är inte det egentligen.

MTV/Adidas tävling!

http://adidas.mtve.com/

Snälla rösta på Sofia - själv har du chansen att vinna en väska med adisasprylar värd upp till ?1000

Midsommar

Jag önskar alla mina läsare en trevlig midsommar!Om ni har tid och lust rösta gärna på mina bilder :-) det går att rösta varje dag

http://213.88.128.218/Grumme/foto.php?s=1&id=1005688

http://213.88.128.218/Grumme/foto.php?s=1&id=1005689


http://213.88.128.218/Grumme/foto.php?s=1&id=1005690


Vinsttorka?

Det känns som det iallafall....


Brevlådan gapar nästan tom numera - trist är det!

Det har kommit ett par saker i brevlådan dock


image46

Presentkort på IKEA (från ett undersökningsföretag)

image47

En filt - tävlingsvinst

Och så en På andra sidan häcken DVD till *s*

Såg på en sida att jag vunnit en prinsesstårta också - eller två egentligen.
En till mig och en till mårrmårr.

Dags att uppdatera

även på denna sida. Det är lite mycket nu med fotbollen, och den bloggen känner jag att jag måste prioritera just nu.

Här i Öjebyn är det som det brukar även om nu Jonsson har semester stället för att åka till jobbet.
Inga roliga vister har landat i brevlådan och jag har då inte sett att jag vunnit någonstans - förutom en till På andra sidan häcken DVD så *s*

Akvariet är utkastat och ny telefon är inhandlad!

Idag är det match mot Arvidsjaur och det blir spännande, annars vet jag inte vad som är tänkt idag. Gräset är nyklippt, rabatterna är okej och blommorna är planterade i stort. Måste dock hitta något bra att sätta i fönsterkorgarna vid vardagsrumsfönstret.

Hejdå lilltå

Hjärtliga gratulationer

Idag är det många som fyller år!

Mias dotter fyller 10
Min syster fyller år
Pernilla - jonssons lillasyster - fyller också år

Grattis!

Kan man vinna en telefon?

Var och hur och när?

Jag hittade vår telefon liggandes på botten av vårt akvarium.....  jag må vara tankspridd och ha stökigt omkring mig, men jag har inte för vana att stoppa telefoner i akvariet.  Min slutsats är att det är någon annan som lagt den dit....

Hade det inte varit så att vi för mindre än två veckor sedan köpt en ny telefon hade det väl inte känts lika irriterande eftersom vår gamla var uråldrig och inte alls fungerade.

Jag har bakat till syrran idag för att hon fyller år imorgon - känns bara onödigt att överhuvudtaget engarera sig i något just nu. ALlt går ju bara fel. Hade jag inte bakat hade telefonen inte legat i akvariet för det där lilla monstret vill ha total uppmärksamhet - det vill även den där mittersta och jag orkar inte med det. 

Mellandag

det regnar idag - iallafall från och till och jag har gjort en deal med mina två äldsta om att sköta sig och sina sysslor månaden ut - då väntar stora överraskningar.

Kommer det att hålla?  Ja, jag vet allvarligt talat inte, men det är värt ett försök. Klarar jag inte av dem nu i den ålder de befinner sig i hur ska det då gå om en 3-4 år till med en i 6 årsåldern och två tonåringar?!  Kommer väl att hamna i övergångsåldern själv också i samma veva. Jonsson får det livat då.

Dagens vedermödor innefatter bland annat "Operation röjning" det är inte klokt vad hemmet förfaller, trots att det känns som om vi aldrig är hemma.

Inte ens blommorna trivs just nu - och de brukar inte vara så noga eller ta illa upp i fal det inte är helt städat i huset - eller kan det vara så enkelt att de vill ha vatten?!

Jag skulle kanske starta nått belöningsystem så att jag kan plocka bort saker om de inte sköter sig?!  Ska fundera vidare på det där ett tag

Skolans dubbelmoral

Vår kommun har beslutat att för elevernas bästa byta ut bregott mot Lätta och mellanmjölken mot lättmjölk.

Bytet från mellanmjölk till lättmjölk må vara - det är ingen större skillnad i innehåll. 
Däremot Lätta är jag mycket skeptisk mot.
När man gör om ett fett till härdat fett så gör man om de kemiska molekylerna så att fettet inte ska härskna och bli fast. Detta  fett finns inte i naturen naturligt och kroppen känner således inte igen det.
Hur kroppen reagerar på detta fett som inte är "naturligt" vet man inte.
Det kan vara farligt, det kan vara ofarligt, det kanske framkallar cancer, kanske inte, men det är inte våra barn som ska vara försökskaniner.

Att nu skolan ska föregå med gott exempel när det gäller kosten är väl i det stora hela mycket positivt, men nu kommer jag till den stora dubbelmoralen.  Mina barn kan komma hem och säga att de fikat i skolan eller ätit godis. Om jag av någon orsak vill att mina barn inte ska äta godis eller fika varför ska då skolan bjuda på detta? Är det inte sånt som borde plockas bort istället för bregott och mellanmjölk? 

Jag vill inte att mina barn ska fika och äta godis flera gånger i veckan. Har det blivit fika i skolan - då faller det bort att vi åker till g-mormor och hälsar på den veckan. Inte för att mina barn skulle skadas av att fika flera gånger, utan enbart för att försöka få ett bra förhållande mellan mat och fika. Fika och godis ska inte ätas varje dag!

Det finns många barn och ungdomar som  är diabetiker, det finns barn och ungdomar som är allergiska, det finna barn som lider av stor övervikt - varför kan inte skolan vara en godis- och fikafrizon.

Inget barn skulle må dåligt av att sånt plockades bort, i dagsläget mår barn dåligt av att fika och godis finns inom skolan.


Att det sedan inte serveras annat än mjölk när det är lever och blodpudding borde naturligtvis ändras på - för mjölkprodukter hämmar järnupptaget och många - även unga - flickor har låga järnhalter.

Dagarna rusar förbi

och jag är hopplös på att få tid för att uppdatera bloggen.

Jag brukar tänka så att det ändå inte är speciellt många som läser mina inlägg - för det är det inte - snittet liggar väl på 3 par dag och det är ju inte speciellt många.


Inte för att jag i första hand skriver för andra utan för mig själv, men det är alltid trvligt med lite feedback på sånt man skriver.


Nu börjar det bli dags för att fixa frukost för att sedan ta en cykelutflyckt med hela familjen. Mulet och så är det tyvärr, men det kanske klarna upp om en stund.

I kväll är det seriematch mot Rosvik - hoppas att vi vinner med massor! Tränarna skulle visst komma med någon överraskning också......

På återseende


Examen

image45 

Nu är läsåret avklarat för samtliga tjejer i familjen. SKönt för barnen att få vara lediga, men värre för mamman som är van att bara ha en dotter hema hela dagarna ;-)

Fullt i brevlådan....

Idag kom kläderna som jag köpt på Me&I (vann ju ett presentkort) blev ett par byxor till mig och en kjol i samma mösnter som tunikan.
En tunika var till varje tjej och så en t-shirt med popoll på till lillan

image39

Vitlökspressen från Norrmejerier har kommit
image40

En sked från Dansukker för att jag var med i deras syltrecepttävling
image41

image42
Signerad CD-singel från V2Music och pilatesboll(fick 2) från Hwila
image43


Vi var också en sväng in till stan igår
image44

På Kupan fyndade jag rejält:  tjöjorna var märkta 199:-, kjolarna 299:- men kostade 5:- st. Totalt blev det 65:- inklusiva examensskorna till tjejerna.

Fortsättning på hemundervisningsinlägget

Det hela slutade med att jag gick ur listan - det berodde på en enda person som störde sig på att jag skrivit att mina barn är högpresterande och att jag skulle hålla till på nån lista för "högpresterande barn"istyället och låta de som hemundervisar var ifred och i stort sett tillbe hemundervisning....   


Vad människan är totalt omedveten om är att många väljer att hemskola sina barn - just på grund av att de är högpresterande och skolan inte förmår att ge dem det stimuli som de behöver för att utvecklas optimalt.

Så kan det bli! De får väl leva i sin bubbla ett tag till då *s*


Funderingar kring hemundervisning

Enligt min åsikt så finns det alltid barn som olika saker passar mer eller mindre bra för.
Några mail på en mailinglista som jag är med i togs det just upp hur mycket bättre det är för barn med särskillda behov att hemundervisas och fick mig att fundera.

Man måste ta i beaktande att många barn med speciella behov saknar kontakt med andra barn än sina eventuella syskon på fritiden. Det är inget ovanligt, och gäller även för de barn som går i vanlig skola  ? det finns heller inte alltid aktiviteter som passar i närområdet.
 Tittar man på t.ex. hörselskadade / döva barn så är umgänget med barn i samma ålder litet ? man talar inte samma språk som barnen runt om. Som gravt rörelsehindrad och kanske också svårförstådd är det inte lätt att få nya vänner. Skolan är trots allt en möjlighet att knyta kontakter med andra människor. Allt i den vanliga skolan är inte negativt ? ibland när man läser vissa mail på denna lista får man uppfattningen att det svenska skolsystemet är fruktansvärt och att de barn som går där måste skadas allvarligt för livet för att deras föräldrar inte förstår att hemundervisning är det enda rätta för alla barn i alla situationer. Det gäller naturligtvis inte alla mail, men en del. Om jag skulle välja att hemundervisa mina barn (vilket jag valt att inte göra av olika orsaker ? och systemet passar dem bra i ena fallet och suveränt i andra fallet) vet jag att det finns bitar som jag inte kan täcka upp på samma sätt som lärare kan göra (även om jag säkert har kunskaper utöver lärarens på andra områden).
Jag personligen har för dåliga kunskaper när det gäller kemi och fysik t.ex. Jag talar inte tyska, franska eller spanska på ett sånt sätt att jag kan undervisa i dessa språk. Min engelska är inte heller klanderfri, varken när det gäller uttal eller meningsbyggnad.
 De pedagoger mina barn har är jag mycket nöjd med, speciellt när det gäller den som går i åk 1. De har ett stort kunnande och arbetar med olika pedagogiker för att främja alla barns utveckling, de använder sig av alternativa undervisningsmetoder och ser verkligen barnen som individer och låter dem utvecklas i sin egen takt. Trots en stor barngrupp är det lugnt och trevligt i klassrummet. Dotter nummer två (hon i åk 1) hade inte mått bra av att hemundervisas ? för hennes utveckling både socialt och kunskapsmässigt har skolan varit det bästa alternativet,  den äldre (åk 3) hade hemundervisning passat minst lika bra som den vanliga skolan, främst på grund av att hennes lärare inte fullt ut tagit vara på hennes inlärningsmöjligheter. Jag har två högpresterande barn och skolan har förändrats sedan jag själv gick där då alla skulle ligga på samma nivå. Det finns möjligheter även för högpresterande barn att få det stimuli de behöver i vanliga skolan (inte alltid ? det är skillnad på lärare och lärare). Även om mina barn går i vanlig skola betyder inte det att jag inte undervisar dem hemma. Däremot undervisar jag inte på ett traditionellt sätt, men de är med på allt vi gör och lär sig således mycket av detta. Jag diskuterar inte Bourdieu med dem (än), men det gör jag inte med mina grannar på gatan heller - inte alla har samma kulturella kapital och kan således inte vara insatta i samma saker.

Det som däremot slår mig när jag läser en del av mailen är att många av dem inte skriver korrekt svenska. En del av medlemmarna har inte svenska som förstaspråk och det är en sak. Det som stör mig mest är alla särskrivningar som förekommer. 

 


Fotbollsrelaterade inlägg

Kommer hädanefter att publiceras på en egen sida !

http://mammamuh.blogg.se/fotboll/Välkomna dit

kommentarer från andra sidan planen


Idag har vi varit till Älvsbyn för matcher en i div 3 och en i div 2

Det bjöds på bra spel av våra tjejer i bägge matcherna.
Förlusten mot ÄIF i div2 matchen är inget att hänga upp sig på. De spelade kanonbra och ÖIF bjöd på ett hårt motstånd, betydligt hårdare än vad man kan utläsa av resultatet.

Hörde lite gruff(väldigt lite och tyst) på vår sida mot domaren i den matchen.
Helt oacceptabelt, ungdomarna gör ett toppenjobb och de kan inte se allt som händer,  om bollar råkar nudda i en spelare innan den går ut t.ex.
Tänk på att det är lika ofta domslut går vår väg som det andra lagets.

Positiva omdömen av tränarna till tjejerna matcherna igenom, det tackar både tjejerna och vi, deras föräldrar för. Ledarna i andra lag är tyvärr inte likadana och det är rent beklämmande att se att glädjen över att spela fotboll inte syns i alla tjejers ögon.....

Hörde en kommentar om att det var då väldigt många föräldrar som följde vårt lag till match - och jag är benägen att hålla med - trots bortamatch så var vi överlägset fler supportrar än hemmalagens. För vårt lag är en stor familj och vi har en gemenskap över generationsgränserna.

Tack till alla supertjejer - om ni bara kunde se själva hur mycket ni utvecklats dessa år, bara närkamper är en fröjd att se - ni viker inte en tum och går på spelare ibland dubbet så stora som ni är!

Tack till alla föräldrar för en fin gemenskap på andra sidan planen och slutligen mången tack supertränarna - nu ska jag nämna alla :-) Ulrika, Kamilla, Sara, (måste ju ta damerna först)Stefan, Lasse och så Robban sist och inte minst.

Herr Jonsson håller på med ett digitalt fotoalbum med fotbollsbilder som beräknas vara klart i veckan. Där kommer bilder från cuper och matcher att finnas

image38

Ingen vinsttorka

nej, verkligen inte - det har rullat på bra nu senaste tiden

Vinsterna har inte kommit än, men de är på väg vad jag förstått *s*

Pilatesboll från Åbro
Presentkort  1000:- på Me&I
Två flaskor schampo & balsam från Vo5
Vitlökspress från Norrmejerier
Signerad CD- singel med Tingsek

Ser verkligen fram emot ytterligare vinster!


På skolfronten intet nytt - jag har kompletterat på uppsatsen det som ska göras och nu är det bara vänta på att högskolepoängen ska trilla in!

En hel del saker fanns här hemma när jag kom hem

några vinster hade landat här hemma ock kykling från buzzador hade också dykt upp

image37

image38

RSS 2.0