Utökning av låsta dagar i föräldraförsäkringen

Tänk så fruktansvärt med en utökning till 90 låsta föräldradagar - tänk då skulle jag som mamma tvingas ta ut tre månader av föräldraledigheten för att de inte ska frysa inne - jag har ju bara 8 år på mig att ta ut nuvarande 60 dagar - så det skulle vara en fullständig katastrof ekonomiskt med ytterligare 30 dagar!!!!  Totalt handlar det om nästan en (1) dag i månaden! (IRONI)

Kan tilläggas att jag tog ut sista dagarna av mina låsta 60 när yngsta var 6 år ;-) 

Argumenten till varför det är så fruktansvärt med att familjerna inte får välja själva haltar.

En person skriver att hon är arbetslös och pappan har jobb därför är det bättre att hon är hemma, nästa person skriver att pappan ändå är arbetslös så han är ju hemma ändå så då tar hon (med jobb) nästan all föräldraledighet.
Handlade det om att mannen tjänar mer (vilket till viss del beror på att kvinnor är frånvarande från arbetet p.g.a. småbarn i större grad än män)  så borde det ju i de fall kvinnan tjänar med (för visst finns det sådana familjer också) vara precis tvärt om, men det är inte så!

Vi har en fantastiskt generös föräldraförsäkring som vi ska vara rädda om - egentligen tillhör ju hälften av dagarna den enskilde föräldern.

Kan det vara så att en del mammor inte vill släppa ifrån sig dagar? De är kanske helt enkelt egoistiska och vill ha dem själva?

 


Utökning av jordgubbsland

Eftersom jag i år testat att fröså jordgubbar (svarta) så står jag med rätt många plantor som behöver permanent växtplats. Ett annat problem är att växthuset börjar husera väldigt många plantor. Jag har fortfarande några tomatplantor som ska flyttas till hink och så kommer snart några gurkplantor som också måste rymmas.
 
Skärbönor och bondbönor ska naturligtvis planteras ut så snart de växt till sig och sedan hoppas jag att mina småplantor ska få nya hem snart - jag skulle kunna skola om ytterligare närmare 100 körsbärstomater, men i dagsläget har jag inte plats för dem - och så känns det onödigt i fall ingen vill ha dem!
 

Dessa omskolade plantor väntar på nya hem!
 

Loppi Blogbag Sommar - den som aldrig kom!

LOPPIblogbag Sommar ska utvärderas, men min har tyvärr inte dykt upp än!

Eftersom kravet är att jag ska utvärdera produkterna för att vara aktuell för kommande utskick så får jag väl göra det ändå *s*

Salus Magnesium
Jag har ofta kramp i benen om nätterna och det sägs att magnesium har en bra effekt så det hade absolut varit kul att få testa och sett om detta varit bäst!

Philips Avent pipmugg 
Just nu är det  i närmaste familjen många små antalet pipmuggar är för få!
Jag har tyvärr inte fått något paket - var det håller hur är det ingen som vet
Så om den är spillfri eller läker som ett såll - på det har jag ingen som helst koll!

Panduro Sats My First Hand& Foot Prints.
Eftersom det just kommit en liten kusin skulle detta passat perfekt som gåva föräldraparet skulle bli mycket glada det kan jag lova.

Dermoshop Dermosil handtvål Blossom
dermoshop.se har fina produkter som jag tycker om, och denna tvål tycker jag är väldigt synd att den inte kom. Den skulle fått följa med oss runt landet många mil - för den passar så fint i vår husbil! 

Salvequick Minons och Salvequick Aquablock
Plåster kommer vi alltid att behöva - det händer mycket när vi i naturen brukar ströva!
Infekterade bett från ett och annat mygg, skrapsår från en sten på någons rygg.
Att då kunna sätta på ett plåster är ju jättebra - för smuts i såren vill vi inte ha.

Yves Rocher
I utskicket denna gång skulle det följa med färgglatt nagellack och till det hade jag gärna sagt tack.
Mina naglar är korta bara - men med lite färg skulle de i alla fall lite roligare vara!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Barnens Bokklubb En härlig barnbok! Barnens Bokklubb är för barnens läsning vad den färdiga matkassen är för vardagspusslet – helt ovärderlig! Våra barnboksproffs väljer ut pärlorna från det enorma utbudet av barnböcker som ges ut! Erbjud dina läsare ett fint prova på-erbjudande: Du får första bokpaketet för endast 39 kr! Lägg med länkadressen för att erbjuda: www.barnensbokklubb.se/loppi och plocka från texten ovan när du gör ditt inlägg.

LOPPImagasin Sommar I nya numret av LOPPImagasin berättar om Lofsan om konsten att hålla kärleken levande, vi får toppbloggarnas tips om sommarens bästa, smarriga recept och tips för trädgården med Doreen Månsson och så bjuder vi på stort vinstregn med priser för ett värde av ca 11.000 kr + massa härliga rabatterbjudanden och guldkuponger!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


En försvunnen telefon!

När jag kom hem från jobbet idag - kunde jag för allt i världen inte hitta min telefon!  Eftersom vi varit på språng till Boden så är jag glad att jag vet att jag hade den i bilen på vägen tillbaka till Piteå. Hade det varit så enkelt att jag åkt min bil så vore det inget problem, men så var naturligtvis inte fallet. Så nu hoppas jag att telefonen ligger så fint och väntar på mig i bilen vi hade när vi var i väg.  Den som lever på måndag får se helt enkelt. Jag hoppas verkligen det eftersom jag väntar på ett par leveranser och har lämnat mobilnumret till den telefonen. 
Bland annat en studsmatta är på väg!
 
 
Min fina Elephone
 
Annars blir det min första försvunna telefon.....  men jag har ju min Sony Ericsson Cyber-shot som jag kan använda - den fungerar klockrent den också!

Städning på fel dag

Städningen här hemma är mycket eftersatt!  Med jobb 100% och lite till med en kropp som redan vid total ledighet vill ge upp av trötthet vissa dagar har jag prioriterat arbetet med odlandet före städningen. Jobbet i trädgården ger mer energi än vad det tar och i nuläget känns det viktigt.
 
Tyvärr så tar det en hel del energi när det inte är städat också - och nu har det gått så långt att jag måste ta tag i det. 
 
Vi har för stort hus för att jag ska orka med att hålla efter dammet - dammtorka skulle jag behöva göra två gånger i veckan och den tiden och orken har jag då verkligen inte.
 
Ingen annan i huset skulle ens komma på tanken att det skulle behöva dammtorkas!  Måste jag påpeka att det ska göras (och sedan tjata i flera veckor då går det ju mer energi till det än att göra det själv.
 
Så efter drygt halva arbetsveckan så har jag i alla fall påbörjat städningen.  Klart kommer det knappast bli, men det kan i alla fall inte bli sämre!
 
Trevlig kväll!
 

Det där med pallkrageodling...

Jag har börjat med pallodling också ;-) perfekt för salladen!

Växthushäng

Salladsplantorna växer och frodas! Första året jag förodlat och det kommer jag nog göra nästa år också. 
 
Tomatplantorna har fått flytta till hinkarna. Eller några är kvar i kruka fortfarande, jag ska fixa några fler hinkar.
 
Snart är det även chilins och paprikans tur att få större plats för rötterna.

Karlbergsäventyr

Jag och lillan tog en tur till Kalberg i söndags. Det finns flera fina vandringsstigar och en park.
Från Karlbergsparken utgår flera vandringsleder där man kan promenera eller åka skidor kortare eller längre sträckor. Man kan välja en runda på ett par kilometer upp till 1,7 mil och på vägen stanna till på utsiktsplatser på Råberget eller Falkberget där man ser hela Piteåbygden.
På Råberget finns två fina vindskydd där man får använda den ved som finns och elda i de uppgjorda grillplatserna.
Delar av lederna är spångade för att det skall vara lättare att ta sig fram.
 
Karta hittar du HÄR
Vi gick en bit efter Linnés stig
 

och tog en sväng runt dammen.
 
 
 

Kryddväxter

Hade sådan tur att Granngården gav mig 100:- att handla för så då passade jag på att köpa lite kryddväxter för pengarna.
 
Två lika sorters citrontimjan, en kryddtimjan och två olika oregano.
 
Min kruka med basilika, ruccula och persilja har kommit igång ganska bra.
 
Rester från jobbet där vi haft matlagning. Marockansk mynta och två krukor persilja. 
 
Det är så skönt att ha kommit igång på allvar med årets odlande.

Det händer saker...

I brevlådan igår.
Tidigare i veckan kom ytterligare en bok som ska läsas. Denna bok kommer recenseras på en mer välbesökt sida på nätet än min lilla blogg! Spännande att få vara med och tycka till lite mer på riktigt!

Äntligen är det över!

Efter månader har jag äntligen läst ut boken Fidel Ett kritiskt porträtt av Tad Szulc. Jag ska inte säga att boken är dålig, för det är den inte. Jag upplever den som väldigt tngläst, alternativt att översättaren gjort ett mindre bra arbete. Nu kan jag gå vidare mot nya böcker!
 
 

Slitigt

Det tär på kroppen just nu. Arbetssituationen är lite skruvad och det finns ett par energislukare som just nu går på högvarv, att sedan mitt i kaoset byta arbetsplats för en dag eller två och andra prövningar tär naturligtvis även det, för ställe ett finns ju trots allt i tankarna.
Jag har världens mest fantastiska arbete i mångt och mycket - de flesta dagar ger det så ofantligt mycket tillbaka.
 
Vädret gör väl även det sitt till, kyligt och mestadels regn dagarna i ända. Trädgårdsaktiviteterna går på sparlåga än så länge. 
 
I morgon är det trots allt fredag och ett par dagars helg väntar och jag hoppas att vädret är lite trevligt, för om det är dåligt blir det nog att rensa inomhus och det känns energikrävande *s*.
 
Nej, packa ihop sig och åka till jobbet!
 
Bakning på schemat idag!

Jag är rik

 
Två veckor senare!
Så visst händer det saker trots att vädret är eländigt!
 
 
 Salladen är på gång den också - så det kommer vara fina plantor när det är dags att plantera ut dem

Godis för hela veckan

 
 
 
Hämtade ut en vinst från Toffifee idag, men det måste ha blivit fel.bstår fem kg på paketet och innehöll inte ens hälften. Jag tror de missat att skicka hälften....

Önskelista födelsedagen 2015

Här kommer efterfrågad önskelista

Flytande tvål (Gunry)
Värmeljus (ja, IKEAS går bra)
Muffinsformar & Bullformar (i papper)
Duschcreme (Dove, Nivea)
Torkypapper eller Fixa torkypapper från Willys
Toalettpapper (typ Edet Extra eller Fixa toalettpapper från Willys)
Presentkort IKEA

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Vetemjöl
Strösocker
Vaniljsocker(inte vannilinsocker)
Bakpulver
Pärlsocker
Torrjäst
Saffran
Kakao
Tacosås
Makaroner (Kungsörnens ideal),
Spagetti (Barilla eller Kungsörnen)
Kardemummagranola med hasselnötter och blåbär (Risenta)
Varucheckar

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
Godis: Vimto, Black Jacks, Wham, Cadbury's Choclate Eclairs
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Full dag

Oväntat men solen har visat sig hela dagen. Jordgubbslandet är rensat och det betydet att odlingsytorna är klara för årets odling.
 
Dödat ytterligare liljebaggar och är nu uppe i 15 stycken. Det borde innebära att det inte blir så stor åverkan på liljorna. 

Lillans nyaste kläder


Idag låg en vinst från  BCWW i brevlådan  Bästa MAX  och hans mamma Anna hade en tävling för att fira
 .
Max är en charmör utan dess like och denna vinst är något vi är så glada för!
 
Snickarbyxor, skjorta och en långärmad tröja fick vi - och även om damen på bilden kanske inte ser alltför glad ut - så är hon glad för kläderna!
 

LOPPIblogbag - Sommar

LOPPIblogbag Sommar landar snart hemma hos mig och den innehåller följande:

Salus Magnesium är ett flytande vegetabiliskt magnesiumtillskott som är lätt för kroppen att ta upp. Blandningen smakar gott av honung, örter och fruktjuicer och är skonsam för magen.  Produkten innehåller varken konserveringsmedel eller alkohol. Magnesium finns i våra celler och ingår i ett hundratal av kroppens enzymer. Det är en av kroppens viktigaste mineraler som lagras i ben och muskler. Magnesium bidrar till en normal energi- och ämnesomsättning och är bra för kroppens proteinbildning.

Philips Den nya pipmuggen från Philips Avent har en unik ventil som gör muggen spillfri. Den vinklade pipen är utformad så att barnet inte behöver luta huvudet bakåt för mycket utan istället kan hålla nacken i en naturlig ställning. Handtagen är anpassade för små händer och har ett antihalkskydd. Få delar som alla enkelt kan maskindiskas och muggen passar till Philips Avents nappflaskor. Prova gärna om muggen är spillfri! Ta en bild när ni testar och hashtagga #PhilipsAventspillfri

Panduro Sats My First Hand& Foot Prints. Gosiga babyfötter och söta händer!Finns det något mysigare än små babyfötter och händer? Spara dem för alltid genom att göra fina gipsavgjutningar och sätta in dem i tavelramar som du målar i vackra färger. Bra presenttips till mor- och farföräldrarna också!

Dermoshop Dermosil handtvål Blossom är en given sommarfavorit för händerna. Den flytande tvålen rengör händerna skonsamt, den kommer i en snyggt designad flaska - och dessutom doftar den alldeles underbart somrigt av äppelblom. Beställ sommarens ljuvliga Blossom produkter på dermoshop.se

Salvequick Minons Möt våra nya vänner Kevin, Bob, Stuart och alla de andra Minionerna. De är gula, härliga, kluriga, glada, tillgivna samt fulla med bus och galna upptåg.  Våra barnplåster är smidiga och tåliga och väl anpassade för aktiva barn.  De hjälper snabbt vid både sårläkning och tröst. Alla plåster andas, är mjuka och elastiska, vatten- och smutsavvisande. De skyddar mot både vatten, smuts och tårar med andra ord!

Salvequick Aquablock Sveriges minsta torrdräkt. Vårt bästa plåster någonsin är vattentätt samtidigt som det låter huden andas. Det ger en optimal sårläkning och minskar risken för ärrbildning.Så du kan bada, simma och hålla igång även om du får småsår i sommar.Med lim runt alla fyra sidor sitter plåstret säkert och tryggt.Så se till att ha Aqua Block hemma i sommar, då kan du bada så mycket du vill!

Yves Rocher I juni lanserar Yves Rocher över 50 nya lack i massa härliga färger. Den milda, nagelvänliga formulan är berikad med naturlig elemiharts för maximal glans. Tack vara den solfjäderformade penseln är det lätt att följa nagelns form för ett professionellt jämnt resultat. Yves Rocher går nu ut med en stor världstäckandekampanj #Speakingcolors, där man genom sina naglar uttrycker vilket humör man är på. Vilken look får du i din Loppi blogbag?

Barnens Bokklubb En härlig barnbok! Barnens Bokklubb är för barnens läsning vad den färdiga matkassen är för vardagspusslet – helt ovärderlig! Våra barnboksproffs väljer ut pärlorna från det enorma utbudet av barnböcker som ges ut! Erbjud dina läsare ett fint prova på-erbjudande: Du får första bokpaketet för endast 39 kr! Lägg med länkadressen för att erbjuda: www.barnensbokklubb.se/loppi och plocka från texten ovan när du gör ditt inlägg.

LOPPImagasin Sommar I nya numret av LOPPImagasin berättar om Lofsan om konsten att hålla kärleken levande, vi får toppbloggarnas tips om sommarens bästa, smarriga recept och tips för trädgården med Doreen Månsson och så bjuder vi på stort vinstregn med priser för ett värde av ca 11.000 kr + massa härliga rabatterbjudanden och guldkuponger!

 

Katt på hett plåttak

eller plåttak och plåttak - säkert inte speciellt hett heller, men på taket hittade jag honom!
 

Vanligtvis ser han ut så här....
 
 
 
 
 

Min favorit är här!

Den söta lilla rödstjärten har kommit tillbaka och verkar bli hyresgäst i en av våra holkar!
 

Nu är vi i gång på allvar!

Yngsta dottern har planterat sin pallkrage i dag med hjälp av sin morfar!
Här tänker de lite smart och slött - så det blev förodlade salladsplantor, en planta persilja och en planta dill!

Det blir säkert bra och det bästa är ju att vi då har sallad redan denna vecka :-)

Skadedjur

Dessa små för jag krig mot hela sommaren! 
Liljebagge Lilioceris lilii. Liljorna har knappt kommit upp ur jorden.

Vi är på gång!

Arbetat mest hela dagen. Pallkragarna är rensade, frön är planterade, hönsnät uppsatt för sockerärtorna att klättra på. Sallad och de små jordgubbsplantorna är omskolade.
 
Till och med potatisarna åkte i jorden idag. 

Det i händer en del på en vecka

 
 En dags värme så har de kommit igång!
 
Det blir tomater även i år!

Blommor och fågelsång


Nu blommar tulpaner och påskliljor och gullvivorna är också på gång!
 
Småfåglarna har invaderat också så nu går det fågelfrön i rasande fart.

Tillökning i familjen

 
Ett stycke plommonträd och ett päronträd!  Nu är det bara hålla tummarna för god tillväxt på dem.

Det är inte enkelt!

Det är mycket som inte är enkelt och just nu är det sannerligen mycket som inte är speciellt enkelt.
Det mesta är tvärt om väldigt komplicerat.
 
Det är omorganisationer på gång på jobbet. I slutändan tror jag att förändringen blir väldigt bra, men det är många bitar som ska falla på plats och en hel del tjänster som ska tillsättas.
 
Vi hade en del planer inför sommaren, men eftersom min tjänst avslutas 30/6 och vad som händer sedan är oklart, så har vi inte kunnat fullfölja. Jag vet i dagsläget inte hur sommaren ser ut till fullo, men det verkar som att jag kommer arbeta på min nuvarande dagliga verksamhet samt min gamla dagverksamhet fram till 19/7. Boendepatrullen kommer jag serva vid behov t.o.m. 14/6.
Sedan ska jag tillbaka på gamla verksamheten 3/8 - 9/8 och på min nuvarande 10-16/8 - efter det har jag ingen aning.
För första gången i mitt liv har jag dock betald semester (fast det är ju klart - min anställning tar ju slut - så den intjänade semestern och mertiden kommer väl betalas ut i pengar). Går jag tillbaka till timanställning igen betyder det ju också att jag inte får lön i juli..... och bara halv i augusti :-( .
 
Makens arbetssituation är inte heller solklar - han är varslad sedan länge och går sista maj - eventuellt - för de har inte fått något besked än om hur det blir.
 
Nu är det bara hoppas på att det växer bra här hemma i sommar så att förråden blir fulla över vintern - för som vanligt så vet man aldrig vad som händer!
 
 

Skynda att fynda!

 
Plantor på tillväxt!
Bortbytes mot andra plantor eller något roligt som ni tycker de är värda!
 
Tomatplantor (tyvärr bara en sort) tror det är körsbärstomater, gav mycket ifjol
Chili
Snackpaprika
 
 

Grönt är skönt

Ja, nu har jag tagit tag i dessa skönheter! De har planterats i en stor kruka som ska få bo på altanen i sommar - än så länge får den stå i växthuset dock - det är för kallt fortfarande
 
Ser tunt ut, men det kommer ta sig och bli bra med ruccola, basika och persilja!

*Majvinster

*Iwhite munskölj & tandkräm
*Takbox
*Lindt choklad
*Överraskning från Nadja Wedin design
*Toffifee vattenflaska
*Studsmatta
*Toffifee vattenflaska
*Tandkräm
*Tjuganlott
*Paket från Nutisal
*Presentkort 200 kronor Party Land
*Biobiljetter till Poltergeist

Det tar sig

 
 
Hittade en vitlök i kylen som börjat gro, så klyftorna har fått åka ner i krukor i väntan på utplantering.
 
Vitlöken har börjat gro även i pallkragen och precis som föregående år så har jag visst satt vitlök i fler än en.... så när jag skulle gräva ner dammsörjan i en av pallkragarna så hittade jag 5 klyftor som grott även där. Det finns säkert betydligt fler! Den pallkragen har så enormt fin jord, så jag tror att zucchinin ska få växa där i sommar - de vill ha näring och det är absolut toppklass på jorden där redan innan jag fyllt på med sörjan!
 
Har även lagt potatis på groning - inte för att jag vet var jag ska sätta potatis i år!  Det löser sig säkert.

Premiärtur

Morgonkaffet!
 

Inte så tokigt att ha bord och tillgång till både böcker och TV när man åker! Funkar bra att rita också om man vill.
 
 

Nu är det nära

 
 
Ja, nu börjar det vara klart för avfärd!

Allt sänglinne och handdukar är inlagt i ett överskåp.
 
 
 I ett annat samsat litteratur, film, kikare och annat i att göra om det är dåligt väder (och en bricka och telåda som jag gjort)
 
 
 I det tredje finns lite annat hushållsplock som servetter, brödkorg och annat bra att ha!
 
 
Ordning och reda bland tallrikar och glas
Även det lilla skafferiet har börjat fyllas på.

Omskolat och klart

Idag har alla plantor som grott fått nya krukor. Dessa är plantor som ska flytta till nya hem om någon vill adoptera dem. Det finns dock fortfarande plantor som kommer gro i såbäddarna, så vem vet hur många plantor det blir i slutändan. Själv har jag sparat 12 tomatplantor, 4 paprikaplantor, 4 chiliplantor och 3 vattenmelonplantor. 

RSS 2.0