30 November - regn

Inga bilder på regnet iallafall! För det är rätt så trist med detta tråkväder. Tack och lov så är det 6 grader varmt så det fryser iallafall inte på!

Nu är jag klar även med makens julkalenderpaket! Hoppas att han blir nöjd när han också har en kalender att öppna!

Ha en bra eftermiddag!

Sista måndagen i november!

Har äntligen fått tummen ur och fixat ihop det sista i äldstas rum och gången utanför matkällaren, det känns skönt! Nu är det bara förrådet som är kvar att fixa och det får bli nästa år!

Lite småplock förståss på de ställen där det av någon putgrundlig anledning lyckas hamna en massa saker som egentligen ska vara på andra ställen.

Ha en trevlig måndag!

BonuspaketJag fick ett bonuspaket i min paketkalender från Julswappen - idag när jag fått klart med gardiner, stakar och stjärnor så öppnade jag paketet och hittade dessa söta stjärnor!

För bilder av adventspyntningen kika in på min julblogg

Ny spisNy spis har flyttat in. Den gamla var kopplad dirrekt i väggen - så med lite hjälp av elektrikergrannen så fixades ett vägguttag :-) 

Hej, hej, hallå dagboken

25 November 2011
Nu får det väl ändå vara nog! Det regnar - det är 25 november och gräset är grönt och det regnar!
Det är svartare än natten och jag är så less!

Ugnen är trasig. Helgens pepparkaksbak blir det inet av. Julgardinerna inte upphängda, ljusstakarna inte uppackade. På söndag är det första advent.

Det måste städas, tvättas, diskas, rensas - jag har ingen lust - det är inte roligt. Även om det blir fint när man är klar - iallafall en liten stund - tilldess någon druckit ur ett glas eller ätit en macka. Då är det stökigt igen och dags att börja om. Kanske borde man strunta i allt?

Nej, man kan inte göra så - för så vill jag inte ha det, det vore skönt om någon annan tog det istället och viftade med trollspö!

Blä!

Storstädning

Eftersom jag jobbat två dagar som jag inte trodde denna vecka så ligger jag lite efter i adventsförberedelserna!
Idag har jag lyckats med att städa toaletterna och göra adventsfint där. Jag ska försöka hinna med sovrummet också under dagen så får jag ta resten på fredag. Det är ju liksom inte bara adventsstädandet som ska göras utan allt "vanligt" plockande och städande också.

Nej, dags att ta tag i lite fler sysslor!

Julswappen 2011


Mitt paket har kommit :-)

Väntar med spänning till dess jag får börja öppna :-)

Förberedelser inför advent!

Tyvärr har det inte blivit så många knop idag, jag hade hoppats att iallafall bli klar med köket, men så blev det inte. Jag har iallafall bakat årets omgång av havrekex, kokat vinbärssaft och hjortronsylt på "fådda" bär och påbörjat städning av köket och lillans rum.
Lillans rum är på god väg att bli färdigt, så det hinns nog med imorgon om inte annat - ska verkligen försöka hinna med köket med.

Det blir ju så bra när det 'r färdigt och jag har ju hela veckan på mig att bli klar så än känner jag ingen stress!

Ha en skön söndagkväll - snart dags för Morden i Midsommer :-)


Lördag! Hur kan det komma sig?!

Redan lördag eftermiddag! De två stora har stått på loppis och sålt idag - det blev iallafall två flyttkartonger mindre. Två kartonger ska sparas till kommande loppisar och en kartong går iväg till Kupan. Vi har redan hivat iväg två kartonger med kläder dit denna månad så det känns riktigt skönt! Det blev ingen vidare förtjänst, men man får vara glad för det lilla - de fick iallafall lite fickpengar för besväret om man ser det så.

Har gått en tur på julmarknaden här i byn och då kom det några snöflingor, inget speciellt på marknaden - samma som det brukar vara och således inget som jag behöver. Kanske blir det att köpa en påse polkagrisar för att använda i bakning och till jul, men det får bli i morgon i så fall.

Ha en trevlig lördag!


Torsdag = städdag!

Har hunnit med i stort sett allt som ska göras redan och det är så skönt! Igår prismärkte jag det sista av sakerna som ska säljas på loppisen i helgen och jag är himla nöjd med mig själv!

Idag blir det lite fix med olika saker - hämta paket och så t.ex. men jag väntar till dess posten kommit ifall att det kommer någon mer avi. Just nu väntar jag på många saker...

Ha en trevlig torsdag!

Ibland lönar det sig att skriva inlägg!

Cykeln har återfunnits :-) och är nu hemma på gården igen. Lås och lampor finns också kvar!

Känns toppen!

Fortfarande ingen cykel :-(

Jag tror vi har kollat på de flesta möjliga och omöjliga ställena!  För varje dag som går så blir ju chansen att hitta den mindre.

Trist är det i vilket fall. Annars rullar det på som vanligt här hemma - har sökt några jobb och så - har inte för höga förhoppningar, men man måste ju iallafall söka!

Plötslit vänder det sägs det ju så jag litar på det!

Ha en bra tisdag!

Stulen cykel :-(

Min cykel är stulen :-(  det är första gången jag tappar en cykel och det är ju bra. Äldsta har blivit avstulen cyklar två gånger, men en gång hittade vi den och mittersta en gång (även den hittade vi)  maken har tappat sin cykel. Alla cyklar är stulna från gården :-( 

Min cykel är one of a kind - så det kommer inte vara så enkelt att sälja den vidare via blocket - inte med bild iallafall utan att jag ser det.

Jag gillade cykeln och kommer aldrig att ha råd att köpa en av samma sort det är ett som är säkert!

Men cykeln försvann även lampor och ett väldigt fint lås - nyckel finns här mot uppvisande av cykel.....

Trist är vad det är!

Tisdag!

Redan tisdagkväll. Jobbar i veckan så det är lite ovant - förkylningen är seg och vill inte ge med sig - inte bryta ut ordentligt heller.

Försöker hinna med att tävla lite också så att det ska finnas julklappar till alla *s* har ett stort behov av saker till makens adventskalender också - har inte ens hälften klart!

Nu till en kopp te och TV


One down ....

Hårklippningsmaskinen är återfunnen (av mig)  i städlådan - där har inte jag lagt den utan det är maken eller något av de äldre barnen när de städat någon gång. Det är ju bra att den är återfunnen så att maken kunde klippa sig lite iallafall. Det övriga lyser med sin frånvaro :-( men det är väl så det får vara då - det är ju inget som det är någon idé att lägga sin energi på, fast något nytt godis kommer jag inte att köpa så det blir små lördagsgodispåsar i adventskalendrarna till barnen detta år!

Tampons for free Oktober & November

Nu har det hunnits med två utskick från Tampons for free och jag har inte hunnit med att blogga om det!I oktober var det Chartis som var sponsor. Ett försäkringsbolag som bl.a. tillhandahåller en försäkring som ger dig pengar om du drabbas av bröstcancer.Nu i november är det Pronaxen som sponsrar!

Operation skattjakt!

Alla skrymslen och vrår i sovrummet är genomletade - hittat något intressant? Nej, iget som jag letat efter.
Passade på att kolla elljusstakarna också och det är 6 som fungerar - det får duga detta år - har ju några stjärnor också så det blir inga problem! Alla trasiga lampor är lagda i lamppåsen som ska till återvinningen och de få extra som är hela har jag stoppat i lamppåsen för hela lampor.
Luciakläder finns till alla barn och jag har stoppat kläderna i tvättkorgen så att de ska vara rena till den dagen de ska användas (om de ska användas). Äldsta har 3 luciaframträdanden i år, men jag tror att de sa ha kåpor på ett av dem (jag hoppas det), mittersta har ett om hon är med vilket är väldigt oklart.
Ingenting försvinner = allt finns kvar

Det gäller energi, grunämnen o.s.v., men i vårt hus gäller andra lagar!

1: Som ni vet saknas en massa godis - visst någon kan ha ätit upp det, men det var bara jag som visste om det och jag vet att jag inte ätit upp det!

2: Teskedar försvinner - i måndags fanns det 3 (!) teskedar kvar - i våras fanns det iallafall 20. På IKEA-trippen inhandlades ett dussin nya - ytterligare en sked har kommit tillbaka så i onsdags fanns det 16 teskedar.

3: IKEA-kortet har varit borta ett tag, det återfanns dock igår :-)

4: Hårklippningsmaskinen är försvunnen!

5: Minst 12 muffinsformar i silikon har fått ben och sprungit bort!

I fjol försvann en av våra digitalkameror spårlöst - för att sedan helt plötsligt stå väl synlig i en bokylla. Ingen har erkänt att de ställt den där...

Antingen så är det så att vi är fruktansvärt bra på att lägga saker på tokiga platser eller så har vi lånare i huset!

Jag tycker att jag har letat på alla möjliga och omöjliga platser, men utan resultat. Ska ta en raid nu för att se om något kan återfinnas!

Pysselrum klart

Så här såg det ut när jag rensat ur rummet och ställt in soffa & byrå


Maken åkte och inhandlade lagerhyllor, så nu är det klart även i det nya pysselrummet!

Känns jättebra :-)

Fredag!

Mulet, kulet lägg dig och sov.... jo, det är rätt trist väder, men samtidit så är det plusgrader och det är november! Första snön har inte lagt sig än och det är alltid något!

Hade funderingar på att åka på hantverksmässan idag, men eftersom huvudvärken inte riktigt vill ge med sig så får det vara. Kanske tar det någon annan dag istället.

Har fått lite tävlingar inlagda på tävlingsbloggen iallafall ocg det är alltid något. Nu ska jag göra mig lte kaffe och fixa med tvätten och plocka undan lite. Måste åka och handla också, ingen favoritsysselsättning precis.
Tacokväll ikväll som vanligt på fredagar. Naturligtvis är det mycket som måste köpas i grönsaksväg. Sista hemodlade tomaterna äts upp idag - fantastiskt vad de har räckt länge!

Nu lite kaffe och fix iallafall - ha en bra fredag!

Rummet är klart!

 

Tråkigt nog så är inte pysselrummet i källaren klart, men nu är det iallafall klart uppe!

Fortsätta med flytten

Idag blir det nerflyttning av resterande saker från pysselrummet och sedan iordningställande av rummet uppe.  Måste åka på Dollarstore också och köpa flyttkartonger så att jag har något att stoppa allt tyg i i väntan på någon bra förvaring där nere.

Foton kommer under dagen iallafall på förebild där nere och hur det ser ut när allt är nere :-)

Ha en trevlig onsdag!

*Novembervinster

*”Tintin: Enhörningens hemlighet” samt ”Tintin: Rackham den rödes skatt”.
*Rango
*Visp
*Pappabok från Barn.net
*Ögonskugga & örhängen
*Godis från Ekorren
*Tvålar från Olea
*Kalendermums (24 små saker att stoppa i adventskalendern)
*18 flaskor julmust
*Biljett till IKEAS's julbord
*ELW-produkter
*Flux-kit
*Hårpaket från Vitt eller svart

RSS 2.0