Bakningsdags

Nu har jag kommit igång med bakningen - just nu håller jag på med:
Billy's Vanilla, Vanilla Cupcakes
Philadelphiabullar i långpanna
Chokladbollar

Har hunnit med att göra en av fyllningarna till smörgåstårtan också :-)

Bilder kommer senare


Välkommen fredag!

Jag har lovat lillan att baka idag - så det är väl egentligen bara sätta igång med det arbetet efter att vi fått i oss lite frukost! Annars blir det nog en lugn dag idag, kanske tar vi en tur in till stan och kikar på rean på KappAhl eftersom det är halva reapriset - finns en del saker som ungarna behöver, men inget är bestämt.

Återkommer senare med bilder på bakningen antar jag.

Måste iallafall in och handla lite för jag tänkte göra smörgåstårta imorgon :-)

Det fortsätter att blåsa!

Inte speciellt mysigt väder, men det är väl så här sommaren ska bli då - halvtaskig och med mycket blåst.
Jag har inget emot att det inte är sol jämt, men är det för mycket begärt att vilja ha vindstilla iallafall då och då?! Lite varmare än 10 grader skulle också sitta fint.

Dags att gå ut och arbeta trots allt - mycket att göra.

Håll tummarna

för nu har jag lagat mitt bakdäck igen och lagat äldstas också. Jag börjar bli en stjärna på att fixa däck, nu är det bara att lära sig att ställa in växlarna som återstår, för det har jag inte gett mig in på alls - mina har strulat i nästan ett år, men var 17, jag behöver ju inte växla så mycket *s* bara jag har luft i däcken så överlever jag.


Trasiga däck!

Har testpumpat de däck som är platta och får se hur det håller. Tur att vi har en extracykel iallafall - just nu är det den enda som INTE haft punktering! Lillans cykel är iallafall hel nu. Mitterstas framdäck är helt (vi bytte slang), bakdäcket är INTE helt - trots att det är lagat och detsamma gäller min cykel. Äldstas ska jag kolla - det kan ju vara så att någon bara släppt ot luften, även om jag inte tror att så är fallet.

Ja, ja - vi får väl se hur det blir tillslut. Jag ska ta tag i mitt däck iallafall - för jag vill inte vara utan cykel.

Ha det gott!

Fånga dagen

Idag är första dagen på resten av mitt liv!
Så det är bara att köra igång då. Först plocka in allt i diskmaskinen, sedan en promenad till ÖB och köpa en såg, för den vi har är USEL, det märker man fort när man ska såga till brädor till golvet i friggebodan *s* sedan hem och fortsatt arbete här hemma innan det är dags att hämta lillan. Blir att fixa punkteringar även idag nämligen :-( 
Min cykel har fortfarande punktering - trots att vi lagade bakdäcket förra veckan, det måste alltså vara nått annat hål i däcket. Äldstas cykel fick punka igår. Jag är så less på punkteringar och varför kan det aldrig bli på framdäcket? Det ska alltid vara bar så man måste fippla med växlar och sånt.

Ha en trevlig onsdag - jag återkommer nog!

Och regnet bara öser ner

I morse var det så trevligt väder, men det gick allt över. Jag och lillan hann iallafall iväg och köpa ett par saker på KappAhl och handla hem en del från COOP, men på vägen hem så började det att regna.

Det är bra med regn också, för det har varit rätt torrt och för det som växer och gror är det ju bra att det kommer regn. Det sägs att det inte kan regna för mycket innan midsommar så jag går på det.

Middagen är avklarad och det känns som om det bara är att gå och sova, är sjukt trött - jag hoppas att det går över snart iallafall, för det är inte roligt att vara slö.

Ha en bra kväll!


Friggebodan är på GJa, nu är stommen klar iallafall, men gavlar, takåsar och golvåsar. Sedan har det stannat av...
Vi får väl se om det kommer igång igen....

Regn och elände

Torsdag och städdag!
Just nu lossas friggebodan som det är tänkt att vi ska hinna sätta upp i helgen *s* då får man hoppas att vädret blir bättre än så här, för nu ÖSER det verkligen ner.
Ja, det är väl bara att ta tag i städningen igen så att det hinner bli gjort innan det är dags att ta cykeln till jobbet då.

Jag tänkte verkligen försöka få undan lite extra idag, det är en hel del saker som ska bort och det är ju lika bra att ta tag i det så snart som möjligt tycker jag. När ändå vädret är så uselt så kan jag ju inte göra nått ute heller!

Ha en bra torsdag - jag återkommer säkert med senaste nytt *s*

Onsdagsinlägg

Det blir inte så mycket bloggande just nu. Mycket att göra ute, lite jobb på det och så en hel massa andra aktiviteter.
Jag satsar rätt hårt på tävlandet just nu också, eftersom det krävs mer nu än det gjorde för ett par år sedan.

Ha en trevlig onsdag.

Ja, då var det måndag igen!

Det rullar på som bara 17! Jobbar ikväll och har hunnit med ett besök på skolan med den blivande skoleleven och ska hinna med ett utvecklingssamtal innan det är dags att ta sig till jobbet!
För tillfället är det punktering på 3 av våra cyklar. Lillans däck har jag tagit av och lokaliserat det lilla hålet, men lyckades inte hitta lagningssatsen, så det får jag fixa en ny imorgon - då ska jag även passa på att köpa ny slang till mitterstas cykel. Med lite mixtrande ska jag nog lyckas fixa även hennes däck. Då återstår bara min cykel...

Lite i taget får man ta helt enkelt. Vinstskörden ökar sakta, men säkert och det blir iallafall ett par vinster i veckan och det känns ju roligt!

Ha en bra måndag!


Äntligen fredag

eller vad man nu säger. För mig som mest går hemma och slaskar tycker jag inte att det är så speciellt ;-)

Jag ha gått intor ett tag i natt och det gick bra och fort - hoppas bara att det leder någonstans. Jag vill ha ett fast jobb NU! Det är så mycket annat som skulle kunna planeras och göras klart om jag bara visste hur jag ska jobba.

SOlen skiner, men det är ingen värme att tala om. Vår är det iallafall och det blommar på riktigt bra i rabatterna. I växthuset växer det så det knakar och jag har kommit en bit på vägen även inomhus när det gäller blommorna.

Nu ska jag och lillan göra ett ryck innan vi ska åka till Dollarstore och Ö&B. Det går iallafall framåt här hemma tycker jag!

Ha en trevlig fredag

Ny vecka IGEN!

Jag förstår inte vart tiden ta vägen!

Nu ska jag och lillan åka till skolan och hälsa på!

Slut som artist!

Jag är så trött, sjukligt trött - och ändå gör jag ingenting så jag borde ju ha ork över till att göra massor av saker.

Idag är det torsdag och städdag, men när man inte kommer sig för att göra något så är det ganska trist, för det måste ju göras i vilket fall som helst.

Jag får väl göra som jag brukar göra med barnen, ställa äggklockan på 10 minuter och jobba på som 17 under den tiden *s* - för jag vet ju innerst inne att om jag bara jobbar på i tre timmar då är det ju klart här uppe med vissa undantag (som lillans rum, gamla vardagsrummet och pysselrummet).

Bara att sätta fart så att det blir klart någongång!

Ha en bra torsdag!

Kryssjakt!

Jag jagar kryss!  Dvs - jag jagar fågelarter att kryssa får i min kryssmall!

Jag har inte varit speciellt aktiv, men i veckan har det blivit en del observationer.
Rödstjärt, Ljungpipare och Gluttsnäppa.

Jag hoppas kunna få se iallafall 100 arter i år! Hittills har det bara blivit 35, men då saknas i stort sett alla simfåglar. Inga rovfåglar är med heller eller skogshöns, och de kommer det vet jag ju!

Slutavverkning?

Ja, det är vad som tycks pågå bakom vårt hus just nu. Vi har inte velat röja i skogen utan låtit sly växa upp för att minska (o)ljudet från Sundsgatan, något som fungerat riktigt bra under sommarmånaderna. Nu har de varit och röjt bort sly och mindre träd (upp till 5 cm i diameter iallafall) d.v.s. alla lövträd och även tagit ner fullvuxna tallar! Den stora frågan är ju om de tänkt ta hop efter sig eller lämna alls som det är ....
Den som lever får se

*Vinster i maj

Roligt att börja på en ny månad som jag hoppas ger bättre utdelning än föregående

*Presentkort 200:- Babyfilt
*Katvig T-shirt
*Valfritt plagg från Kram Barnkläder
*Armband från Gnistra i Norr
*Äta själv-paket från Bambino
*BabyBjörn retro babysitter
*Body "Övningsgår"
*Goodiebag från Tampons for free
*Tepaket Qi-te
*250:- HejBaby
*Bok Alla får ligga
*Titanium Maximum Security 2011
*NOKA paket
*Disney DVD


RSS 2.0