Lördagsbestyr

Nu har jag varit effektiv här hemma och lyckats baka både frukostbullar på en liter och bullar på en liter!

Det känns riktigt bra!  Sen blir det nog att koka lingonsylt och blåbärssylt i helgen för att få plats med det som bakats i vår lilla frys!

Ny frys står på prioriteringslistan!

I kväll blir det middagsbuffé med köttbullar, prinskorv, ägghalvor, lax och skinka - mumsigt - tyvärr ingen julmust, men det får går bra det med!

He en trevlig Allhelgona!

Då var det dags för fredagsmys

Idag blev det sedvanligt bortplockande och så har vi hunnit med att åka på badhuset!

Middagen är avklarad (tacogratäng som vanligt) och den största har åkt till Byske över helgen för att spendera den med sin farmor och Erik. Mittersta ville inte åka med, hon gillar inte att sova borta.

Kanske blir det så att vi tar en tur till badhuset även imorgon - när man lika är igång med det är det ju liksom bara att köra på!

Nu ska jag fixa iordning lite mys för kvällen. Lillan och Johan har nog somnat tror jag - så det blir jag och mittersta som får mysa då....

Ha en trevlig kväll!

MatkällarbilderSå här ser det ut i dagsläget, mer sylt och saft och rotsaker kommer med tiden
Äppelmos (gjord på äpplen från eget träd), hjortronsylt, jordgubbssylt(från egna jordgubbar så klart) och lingonsylt

Torsdag = städdag

Nu sitter jag och samlar krafterna inför dagens städning!

Torsdagar är ju städdag här hemma och det är välbehövligt idag.

Jag hoppas att barnen är samarbetsvilliga och att det går undan för i så fall kan vi ju faktiskt ta en tur till stan med mamma som lovat bjuda på fika.

Om jag drar igång innan frukost så hinner jag ju iallafall lite!

Ha en toppendag!

Jag återkommer med bilder på matkällaren och på mitterstas fest!

Tävla med julkalenderswapen
Här kan du tävla om en  vacker lantliga LJUSSTAKE i zink för 24 stycken JULgransljus!
Bakningsuppdrag

fick i uppdrag att baka kladdkaka och två sorters kakor till en som fyller år i helgen - så nu är det avklarat.

Det blev kolakakor och snabba havrekakor - havrekakorna kommer jag nog göra igen, men modifiera receptet lite med lite vaniljsocker och sirap så de blir mer knäckiga.

Annars rullar det på av bara farten. Jag försöker hålla jämna steg med tvätten och disken iallafall och var faktiskt så "duktig" igår att jag rullade köttbullar inför lördagens allhelgonabuffé som vi ska ha här hemma. 

Just nu skiner solen och snön lyser med sin frånvaro. Mittersta förbereder en halloweenfest som hon och en kompis ska ha imorgon, tyvärr så kan inte alla komma - en skulle gå bus eller godis. Den biten kan göra mig galen - man går inte bus eller godis annat än 31 oktober - lika lite som man går som påskkärring annat än skärtorsdag.

Nog om det.

Nu ska jag ta och hjälpa mittersta med att ta ut det sista från växthuset där de ska ha hela spektaklet, sen ska vi kanske karva pumpor till pumpalyktor!

Inköpsresa

idag har jag och ungarna varit till Luleå och handlat mat, skafferiet, kylen och matkällaren har fått mer innehåll och det var behövligt. Det är skönt att ha konserver och torrvaror så att man klarar sig i någon vecka om hela familjen skulle trilla dit och bli sjuka!

ANnars rullar det på - tjejerna har lov, Cilia bor här eftersom de fixar i hennes hyreshus (byter fönster, byter hiss o.s.v.) så det blir inte mycket tid över till annat!

Ha det!

Matkällaren är på gång!

Idag har jag städat ur den klart och frysen är inställd, nu ska jag bara bära ner alla syltborkar från kylen!

Nu kan jag rensa frysen på bär också när jag har förvaring för syltburkar. Det kommer alltså att bli betydligt mer utrymme uppe i köket på detta vis!

När jag flyttat ner sakerna lovar jag att jag ska ta kort!


Ha det gott!

Blev inget jobb nu på förmiddagen

eftersom så många i personalgruppen inte kunde närvara p.g.a. sjukdomar m.m. så jag fick mig en ledig förmiddag iallafall.
Det blir väl till att fixa och dona här hemma istället och det är ju inte helt onödigt, så det får väl gå det med!

Nu ska jag sätta i mig frukost och köra igång dagen i 110 km/h - cyklar till jobbet 14.40 och jobbar till sena kvällen. Jobbar 9-15 imorgon också så det blev en del timmar denna månad trots allt.

Ha en underbar dag!

Torsdag = städdag!

Som vanligt alltså!

Fast ärligt talat så har jag inte varit speciellt effektiv idag.
På morgonen rev jag ur sängkläder, städade ur kyl och sval och donade lite med ren tvätt innan jag skulle fara med ungarna till skolan.

Efter att ha kört ungarna till skolan(det händer inte ofta) åkte jag och lillan och handlade. En sväng till farmor hann vi med och hem och packa upp det vi handlat.

Bäddade rent i vår säng och i lillans säng och gick en liten promenad med snabeldraken innan det var dags att hämta mittersta (händer ännu mer sällan än att de får åka till skolan) - efter det har inte blivit mycket gjort, men nu är det dags att sätta fart om jag ska hinna bli klar innan vi ska åka på klädparty!

Middag ska göras och en massa annat - jag hoppas att det är fint när jag kommer hem på lördag *s*

Jobbar 9-11.30 samt 15-22.30 imorgon och 9-15 på lördag - sedan hoppas jag att jag får ha höstlov tillsammans med barnen!

Ja, då var det redan onsdag....

Har avverkat 24h arbete i veckan - i dag har jag och lillan varit på badhuset och en sväng till stan (en mycket kort sväng till stan...) annars har jag mest varit på dåligt humör....

Det är inte kul att jobba 12h-pass och sedan komma hem och plocka upp efter resterande familjemedlemmar. Ja, Johan har jobbat mycket han med så jag ska inte skylla allt för mycket på honom denna gång iallafall.

Pappa har varit snäll och hämtat lillan på dagis och tagit hand om barnen och deras aktiviteter dessa dagar, det är uppskattat - även om jag kanske inte orkar visa det för tillfället.

Det är slitigt att jobba och hinna med hus och hem och familj - eller ska jag vara ärlig så fungerar det inte över huvudtaget.

Just nu när den äldsta inte är med på gympan och det inte är 3 fotbollsträningar/vecka + match är det naturligtvis betydligt mindre tvätt, och tvättmaskinens kapacitet gör att jag behöver köra färra omgångar, men det tar ju ändå i stort sett lika mycket tid i anspråk.

Nu ska jag visst göra middag.....


Måndag!

Veckorna bara rusar fram och jag hinner egentligen inte med något alls!

I dag blir det jobb hela dagen iallafall. I helgen har det blivit att påbörja barnens adventskalendrar iallafall - har ett nytt koncept i år med påsar gjorda av tidningssidor som jag lägger sakerna i.

Det är underbart att kunna påbörja planeringen inför julen! Jag ser så mycket fram emot den i år.

Snart är det dags att sätta sig på cykeln för att trampa in till stan för 12h arbete! 

Ha en trevlig dag!

Redan torsdag....

mittersta hade feber en dag.... hostar lite, men verkar annars helt okej! De andra två mår prima.

I går hände inte mycket, fixade lite här hemma, tvättade och så. Fick en massa kläder till tjejerna på kören så idag har jag gått igenom dem, tvättat ännu mer och hunnit med att baka frukostbullar.

Ska försöka städa klart iallafall här uppe idag så att det är fint för helgen - torsdag är vår städdag i denna familj och jag antar att det är därför Johan jobbar över på torsdagar *s*

Jag måste handla för helgen också, men jag tror att det får bli när Johan kommit hem! Vad vi ska äta till middag idag har jag inte den blekaste aning om..... 

Imorgon blir det jobb 7-15.30 och det ska nog gå bra kan jag tro.

Ja, då var den här då

den däckande influensan - Äldstas klass bestod av 8 elever igår - antar att de inte är fler idag. Det borde vara en så där 15 borta - samma i en av 5:orna där även där 15 varborta. I mitterstas klass var bara 3 tjejer på plats och idag är även mitterstas hemma. I många klasser och på många dagisavdelningar är antalet barn minimalt!

Lillans avdelning på dagis har fotografering idag och alla barn är närvarande och friska - det om något måste ju vara rekord *s* och nu när så gott som alla verkar ligga sjuka.

Idag blir det till att ta sig en sväng in på stan för att kolla på vinterhandskar åt lillan eftersom hon inte har så många par.... enbart ett....

ANnars blir det till att hålla sig hemma och ta det lungt - kanske blir det att polemasa på lite i matkällaren och rensa i tråkkartonger eller annat som faktiskt måste göras någon gång...

Ha det gott!

Överlevt

ännu en natt, men fy sjutton vad det är besvärligt - det finns inte mycket man kan göra och så det där med sömnen. Jag måste sova för att fungera normalt. Kanske blir det att försöka sova iallafall en timme eller två när jag kommer hem, även om jag hade tänkt låta bli, men jag tror inte att det kommer att fungera utan att sova.

Två timmars sömn på över 2 dygn är inte att rekommendera - iallafall inte när det gäller mig!

Ser på Nanny på TV, när det varit klart är det dags att påbörja morgonrutinerna på jobbet - snart full dag (eller natt ) alltså och de tska bli så skönt att få komma hem!

Jag önskar er alla en toppenfin söndag!

101 saker på 1001 dagar efter 5 månader

Start 1 maj 2009 - slutar 27 januari 2012
Saker kvar att göra: 66 st
Slutfört: 35 st

  1. Göra en lista på 101 saker Gjort maj -09

  2. Rensa ur rönnar och andra träd på tomten

  3. Skaffa ett växthus Gjort maj -09

  4. Anlägga en köksträdgård Gjort juni -09

  5. Rensa ur vita byggnaden

  6. Flytta vita byggnaden

  7. Olja altanen

  8. Göra en stenträdgård Gjort juli -09

  9. Skaffa en sandlåda

10. Anlägga en grillplats

11. Måla utemöbeln som morfar gjort

12. Fixa fler plantor till dammen  Gjort maj -09

13. Skaffa ytterligare ett fruktträd/buske Gjort maj -09

14. Skaffa ved för vintern 2009/2010 Gjort oktober -09

15. Skaffa vad för vintern 2010/2011

16. Skaffa ved för vintern 2001/2012

17. Flytta pionerna Gjort maj -09

18. Flytta plommonträdet Gjort maj -09

19. Klippa rosorna 2009 Gjort juni -09

20. Klippa rosorna 2010

21. Klippa rosorna 2011

22. Ställa i ordning kompost #2

23. Skaffa en duschkabin

24. Köpa nya soffa till vardagsrummet Gjort maj -09

25. Flytta ner vardagsrummet Gjort september -09

26. Skaffa golvlist till WC

27. Måla alt. tapetsera WC

28. Måla badrumsskåp WC

29. Måla lilla byrån till WC

30. Köpa soffkuddar Gjort september -09

31. Fixa gungstolen & måla den

32. Fixa vaggan

33. Fixa gula barnstolen

34. Sätta in nytt fönster  i badrummet

35. Sätta upp ny panel utanför badrummet och måla den

36. Fixa innerväggen i badrummet

37. Göra om golv och väggar i badrummet

38. Fixa till kökssoffan

39. Fixa skrivbord/klaffbord till mitterstas rum Gjort juli  -09

40. Fixa rullgardin till mitterstas rum

41. Fixa golvlist till lillans rum

42. Stå på loppis 2009 Gjort maj -09

43. Kolla igenom allt Tupperware och sälja det jag inte vill ha kvar Gjort maj -09

44. Städa i garaget

45. Skaffa nya glasögon

46. Ha minst 20 presenter/julklappar i överraskningslådan som jag inte köpt. Gjort maj -09

47. Rensa bort böcker Gjort maj -09

48. Gå igenom köksskåp och rensa bort det jag inte behöver

49. Läsa 100 böcker jag har (11/100)

50. Sy gympapåsar till flickorna

51. Rama in litografin

52. Skaffa grodyngel till dammen Gjort maj -09

53. Gräva ur blombänken vid äppelträdet Gjort maj -09

54. Rengöra markisen Gjort maj -09

55. Få igång GFK-scannern/Skicka tillbaka den Gjort september -09

56. Ha 50.000 på sparkontot Gjort september -09

57. Framkalla en omgång foton

58. Rama in 10 foton

59. Göra ett par förstoringar

60. Skaffa en liten digitalkamera Gjort oktober -09

61. Driva upp sommarblommor 2010

62. Driva upp sommarblommor 2011

63. Tjäna $50 på Mylot ($7:25)

64. Få presentkort på 600:- på Gratis Makeup (250:-)

65. Få presentkort på 500:- på Gratis Kläder 

66. Få presentkort på 700:- från  Gratis Bio (250:-)

67. Få presentkort på 300:- från Gratis Mode

68. Tjäna 300:- på Double.net  (Fått utbetalt: 108,41)

69. Sätta om alla orkidéer Gjort maj -09

70. Åka  till IKEA Gjort september -09

71. Städa ur kökssoffan Gjort maj -09

72. Flytta alla spel till gästrummet Gjort maj -09

73. Städa ur matkällaren Gjort oktober -09

74. Flytta frysskåpen  till matkällaren

75. Ordna potatislåda till matkällaren

76. Städa ur inre rummet  i blivande lägenheten

77. Städa ur andra rummet i blivande lägenheten

78. Städa ur gången utanför matkällaren

79. Kasta/skänka till Kupan sådant som inte säljs på Loppis 2009 Gjort juni -09

80. Ställa iordning flyttkartonger  med sådant  som ska sparas i gången

81. Påbörja byggandet av lägenhet

82. Fixa dörr till lägenheten

83. Ordna till  trappan ner till lägenheten

84. Köpa ny grill

85. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2009 Gjort september -09

86. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2010

87. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2011

88. Ta bort syrenen Gjort maj -09

89. Ta bort granen Gjort maj -09

90. Köpa ny frysbox

91. Göra tepåstavlor

92. Rama in  marina"vykort" till WC

93. Rensa dukar & gardiner

94. Rensa julsaker

95. Rensa leksaker

96. Rensa kläder Gjort maj -09

97. Campa (tält) minst två gånger 

98. Åka och fiska minst två gånger  Gjort september -09

99. Besöka Santa's World i Rovaniemi

100. Besöka en nationalpark

101. Slutföra alla saker på denna lista


Ännu en natts jobb

Klockan är nu 2.20 och jag sitter på jobbet ytterligare en natt och jag hoppas att den går lika bra som den föregående.

Nu ska iallafall uppkopplingen fungera (jo, jag har koll på mobilbatteriet!) och just nu är det Doobidoo på TV så jag kikar på det samtidigt som jag kör Facebock och bloggar. Jag ska försöka tävla lite också, för på den fronten har det varit stilltje mycket länge och tävlar man inget så kan man ingenting vinna!


Ha det gott!

Nej, jag somnade inte ifrån jobbet

däremot blev det nått knas med uppkopplingen (mobilen hade visst inte laddats och pin-kod hade jag ju inte) så uppkopplingen la ner vid 2.30 ungefär och efter det var jag tvungen att klara mig utan internet - och det gick - jag sov inte bort hela natten iallafall :-)

Bra gjort måste jag säga!

Då var det dags för helg!

Det har varit en hektisk vecka med jobb på måndagen, kurs på tisdagen och IKEA-resa på torsdagen.

IKEA-resan avlöpte utan missöden, ingen snö på vägbanan, men mellan Luleå och Kalix märktes det att det kommit en del snö. Detsamma på parkeringen på IKEA - stora snöhögar!
Jag köpte inte speciellt mycket - de obligatoriska värmeljusen så klart, glas för att fylla på beståndet och lite andra småsaker. Lillan skulle promt ha ett par turkosa diskhandskar så det fick det bli.....
En tavelram till en litografi som Johan fått i julklapp för en massa år sedan blev det också till att inhandla.

Fredagen bestod av BVC-besök med lillan - 104,5 cm lång är hon iallafall och utvecklas precis som hon ska. Barnmorskan tycket inte att språket var så dåligt, men vi kan få remiss till en logoped om vi vill - när hon hörde att lillan går på småbarnsavdelning trode hon dock att en del av det går att förklara med det.

Efter BVC åkte vi och handlade lite frukt, kakor och sånt till mig och inför miterstas kalas för sina kompisar i dag.
Väl hemma bakade jag bullar och försökte få undan lite. Jo, jag försökte sova en stund också - men det lyckades inte alls :-(.

21.00 gick jag på mitt första nattpass på över 7 år, mitt första nattpass där jag jobbat ensam någonsin!
Nu är klockan 2 och jag är förvånad över hur lätt jag kunnat hålla mig vaken hittills!

Nu har jag tänkt äta lite mat iallafall, för jag har börjat känna mig hungrig.

Jag går av nattens pass 9.15 och går på igen 21.00 och jobbar till 9.15 på söndag.

Idag 13.00 har mittersta alltså kalas *s* - men det får gå det med!

Negerbollsuppståndelse.....

Kokosbollar och chokladbollar går FETBORT!  Havrebollar kan jag gå med på, med de övriga två - nej - det är falsk marknadsföring *s*.

Rasistiskt? Nej, inte det minsta.....

Rasism är att indela människor i ett hierarkiskt system av raser där vissa raser tillskrivs moralisk rätt att härska över andra. Det används för att beteckna ett synsätt, ett sätt att behandla människor, och/eller en samhällelig struktur. Liknande men inte fullt ut rasistiska synsätt kallas ofta för främlingsfientlighet.

FN:s konvention om att eliminera alla former av rasdiskriminering definierar rasdiskriminering som

...varje skillnad, undantag, inskränkning eller företräde på grund av ras, hudfärg, härstamning eller nationellt eller etniskt ursprung, som har till syfte eller verkan att omintetgöra eller inskränka erkännandet, åtnjutandet eller utövandet, på lika villkor, av mänskliga rättigheter och grundläggande friheter på politiska, ekonomiska, sociala, kulturella eller andra områden av det offentliga livet.

Ta reda på fakta innan ni kallar något rasistiskt. Jag tror på alla människors lika värde oavsett ursprung, sexuell läggning o.s.v.

Det är viktigt att motverka utanförskap och rasdiskriminering, är norgehistorier rasistiska? Är det rasistiskt att säga "hacerse el sueco" detta betyder "göra sig svensk". D.v.s. spela dum ...

Neger (från negro = svart) - ordet negerboll torde komma från att det tidigare var en svart pojke på kakaopaketen.

Lappskojs måte ju vara rasistiskt också i så fall - för lapp - är ju verkligen ett skällsord med negativ klang ;-)

Frukostbullar och negerbollar


är vad som står på dagens agenda. Förutom allt det där vanliga förstås - som att få hjärnblödning 10 gånger för att ungarna inte klarar av att sköta de enklaste sysslorna - jag menar de är 10 och 12 år gamla - bädda sängen och lägga tvätt i tvättkorgen borde de klara av i den åldern. De skulle egentligen kunna sköta all tvätt och matlagning och städning utan problem.

Jo, jag är less - less på att ställa upp på deras vilkor och inte få något tillbaka - löften som inte hålls och lögner om att de gjort saker som de inte gjort och vice versa.

Om mina välartade barn som sköter sig bra i skolan och hemma hos vänner beter sig som de gör, hur illa ska det då inte vara hemma hos dem som verkligen inte kan bete sig som folk i skolan och mot medmänniskor?! 

Är de så hunsade hemma att det tar ut agressionerna på andra?! Eller är det så att de är 7 resor värre på hemmaplan än vad mina är?!

Ställer inte förälsrar krav på sina barn och är jag en av få som tvingar mina barn att faktiskt ta ansvar hemma och för sitt skolarbete. Nej, jag hör inte om de har läxa eller påminner dem att ta med gympakläder o.s.v. jag hjälper dem med läxan om de vill ha hjälp, men de måste ta ansvar, ingen kommer tacka mig som förälder i det långa loppen om jag skulle ta det ansvaret också.

Nu är det dags att baka ut frukostbullarna - sedan får jag väl städa och tvätta och diska och andra roliga aktiviteter som mina dagar fylls med vardag som helg!

RSS 2.0