Höstlov?!

Solen skiner och jag spenderar dagen i källaren i mörkret! Jag röjer ut ett rum där nere som ska bli vårt nya pysselrum eftersom rummet vi använder nu troligen kommer att behövas till annat inom en inte alltför avlägsen framtid. Egentligen borde jag ta itu med alla kartonger som redan är flyttade, men det får bli ett senare projekt! Nu är det ett rum där nere som ska tömmas så snabbt som möjligt så att jag kan börja bära dit alla pysselsaker, och det är inte få saker det. Jag måste bara komma på bra förvaring där nere också, i dagsläget har jag inte så mycket som är oanvänt. Jag får börja med att ta ner allt så får jag se hur jag ska lösa det med förvaringen i ett senare skede.

Nu är vi iallafall på väg!

Fredag!

Underbart med fredag - även om helgen är helt uppbokad så känns det skönt med fredag.
Har en del saker som ska fixas idag så det är väl bara att ta tag i det helt enkelt. En del obehagliga saker (ringa telefonsamtal) och en del andra mindre trevliga saker (handla 0 pengar försvinner) och så sånt som tvätt och disk som bara är trist. Jag ska försöka hinna med att lägg upp bloggtävlingar också - för nu har jag bara lagt upp några få de senaste veckorna och inte finns det någon chans att vinna om jag inte tävlar *s*

Ha en trevlig fredag!

Nu skiter jag i det!

Hittar jag godiset så hittar jag det annars får det vara helt enkelt!
Idag ska jag göra klart i pysselrummet, det är dagens mål. I övrigt ska jag lägga några minuter på källaren, det skulle inte vara helt fel om jag lyckades gå igenom alla kartonger som finns där också, men i första hand blir det att fixa till i utrymmet utanför matkällaren. Rummet innanför blir nästa projekt och jag hoppas hinna med det i veckan. Nästa vecka är det lov och då är det ganska fullt upp, så då blir det nog inte så fasligt mycket gjort på röjarfronten. Prismärkning av det sista som ska med på loppisen blir det iallafall och storstädning av lillans rum (inklusive utrensning av diverse mjukisdjur....)

Ha en toppendag! Foto kommer när pysselrummet är iordningställt!

Fortsätter att leta

Vilket  är bra på ett sätt för då lir det iallafall ordentligt städat! Hittills är det skafferiet som fått sig en omgång. Jag har förvaring avanför skafferiet också där jag förvarar brickor, burkar o.s.v. och där behövde det städas *s* det är ju så lätt att man bara kastar in, speciellt när det är så högt att jag måste ha en stol för att kunna se vad som finns där! Nu är det iallafall gjort för den här gången.
Lika bra att fortsätta med letandet - eller så tar jag och rensar pysselrummet fullt ut istället, nu när köket är klart!

Litet il iallafall

Jag har borta en påse med karameller!  Den är spårlöst försvunnen. Det är inte en liten påse - utan påsen innehåller det godis som ska vara i barnens lördagsgodispåsar i deras adventskalendrar! D.v.s. 3 x 3 lördagsgodispåsar!  Idag har jag således städat vår byrå i sovrummet OCH alla 5 garderober - utan att hitta påsen! Den finns inte i vårt sovrum alltså! I pysselrummet har jag också städat garderoben - ingen lycka där heller. Av bara farten plockade jag undan på skrivbordet och slog in barnens julklappar också! Visst skulle det kunna vara så att lillan tagit den, men då skulle jag ha hittat godispapper och det har jag inte gjort! Maken har inte ätit upp det och jag har inte ätit upp det. Jag vet att jag är bra på att gömma saker, men jag trodde inte att jag skulle vara så bra på att gömma det så att inte ens jag kunde hitta det!

Ja, ja - garderoberna blev iallafall städade (och ja, jag kastade en hel del från min garderob) och julklappar inslagna, men inte en skymt av godiset!


Nöjd!

Jag har städat både bastu och tvättstuga och till på köpet hunnit med att tvätta två omgångar tvätt så i skrivande stund är tvättkorgarna tomma!
Pysselrummet har jag INTE tagit itu med, men det får bli någon annan dag. Jag har iallafall kommit ett steg framåt!

Äntligen fredag!

Veckan har varit bra, trots förkylningen som inte riktigt vill bryta ut (gör väl det nu lagom till helgen) och lillan som varit hemma hela veckan eftersom hon inte är riktigt på topp.

Iittalaglasen och karaffen har fått nytt hem och babysittern från BabyBjörn likaså. Majoriteten av sakerna som ska säljas på loppis är prismärkta och det övriga är iallafall nerpackat i lådor. Skönt måste jag säga. Som det ser ut blir det iallafall 5 flyttkartonger med saker som ska iväg´+ att det är en säck med kläder som ska till Kupan. Jag känner att jag måste få rensat bort lite- för så här kan vi inte ha det längre. Massa onödiga saker som bara står och skräpar. Att det sedan kan inbringa en och annan krona gör ju inte något!

Ha en bra fredag - jag ska faktiskt ta och rensa i bastun och i tvättstugan idag. Då har jag kommit en bit på vägen. Om jag får upp ilet ordentligt så tar jag tag i pyselrummet också (d.v.s. rummet som gud glömde)

Loppisjakten 2011

För tredje året i rad går ”Loppisjakten” av stapeln.
I år i en ny, flott kostym som består av - förutom ett nytt namn (f.d ”Rensa För Livet”), även sju tv-program som hade premiär måndagen den 17 oktober på Expressen webb-tv.
Varje måndag läggs ett nytt och spännande program ut.
Härliga och ärliga Ann Söderlund är programledare och hon har besökt en rad olika kändisar - bla Hannah Graaf, Sanna Lundell, Josefin Craaford, Pernilla Wahlgren och hennes svägerska Jessica, Katrin & Bingo, Cecilia Blankens, Emma Wiklund och bästisarna Sofia Wistam & Hannah Hedlund, som alla skänker fin-fina prylar som säljs på Loppi.se där alla intäkter oavkortat går till Childhood.Just nu gästbloggar Ann Loppi.se under Loppisjkakten.

Det kostar mellan 10 – 30 kronor att annonsera på Loppi.se – just nu skänks hela detta beloppet till Childhood.
För de saker man själv säljer så får man intäkterna själv – med andra ord - du gör en insats för såväl miljön, din egen plånbok samt Childhood!


Vad är det för fågel?

Det vita nackfältet går upp i en smal sträng upp på huvudet. Storleken på fågelt är som en talltita d.v.s. dryga decimetern.

Köket och matplatsen


Ny vecka och nya tag!

Idag ska jag försöka få undan en del här hemma och ta de där utlovade korten på hur det ser ut här :-)

Lillan är hemma från skolan eftersom hon har fått ögoninflammation, tur att hon inte vet att det är fotografering idag.
Återkommer!

Torsdag och städdag!

Som vanligt mycket på agendan, så det är väl bara att köra igång i 120 knyck. Uppdatering kommer under dagen! Är kanske på tiden att jag visar lite hur vi har det här hemma.

Ha det gott!


Ge bort en bok


gebortenbok.se är en site som erbjuder bland annat böcker som kan skickas som present till någon man vill uppmärksamma.
Butiksägare är författaren Therese Loreskär och i hennes hjärna finns bland annat 270 Universitetspoäng i pedagogik, förskolelärareexamen, forskningar om barns emotionella intelligens samt en stor passion för böcker och choklad!

Det finns leksaker och pyssel för barn, böcker - både hobbyböcker och pocket, plåtburkar och fina bakkit, kaffe & te o.s.v. Butiken är verkligen värd ett besök!
Ny vecka!

Var en sväng till Luleå i helgen och inhandlade vinterkläder och vinterskor till de två äldsta samt gympaskor till den äldsta!
Tack och lov hade jag ju ett presentkort så det hela blev en rätt billig affär trots allt. Annars går det segt med budgeten - svårt att hålla inom gränsen - blir 200-400:- kronor mer varje vecka än planerat så nu i veckan ska det bli hårdkörning för att hålla den. Visst budgeten är lågt satt (1000:- / vecka)  eftersom precis alla inköp ska räknas in, men det ska gå!
Har gjort matsedel nu så det ska bli lite enklare att handla. Hoppas kunna ligga på 700:- denna vecka och nästa. Önska mig lycka till!

Ha en bra måndag!


Idag kom paket från Ryska Posten!Klockrent namn!


Innehållet:

Min vinst från Yes!

Total bloggtorka

Kommer mig inte för att skriva - eller jag börjar på inlägg som jag inte slutför helt enkelt!

Jag har ett par Carola testat inlägg som ska göras också, men det får bli när det blir. Tråkväder idag med så inte mycket blir gjort, men det är väl så det är ibland. Alla dagar kan inte vara på topp *s*

Har några ärenden jag ska göra också - åka och handla ett par saker inför kvällens middag t.ex. Inte mycket - denna vecka har varit bra på inköpssidan, åker vi till Skellefteå som planerat i helgen så lär ju en del pengar försvinna där dock, men det får man väl leva med.

Ha en bra fredag!

Buzzadorkampanj: AntiLiceAntiLice är en engångsbehandling som gör så att både löss och ägg dör till 100%
Man slipper således att behandla två gånger. Risken att lössen ska bli resistenta ot behandligen är obefintlig eftersom lösningen tränger in i löss och ägg och kväver dem på mekanisk väg istället för att kemiskt ta död på lössen som då kan bli resistenta mot behandlingen.

Luskamma dina barn då och då så att ni upptäcker eventuella löss tidigt.

AntiLice används på detta sätt

Applicera i torrt hår
Massera in lösningen i hårbotten och håret och låt sitta minst 8h
Tvätta håret och luskamma så att löss och ägg försvinner
Luskamma igen efter 3-4 dagar

Blir man återsmittad kan man använda AntiLice igen.

Vi hade faktiskt oturen att vi drabbades av löss under perioden så ett av barnen fick testa produkten, och jag gjorde detsamma för att känna hur det kändes.

Det luktar inte illa som andra lusmedel vi varit i kontakt med tidigare, det svider inte (som andra gjort) och det var väldigt enkelt att använda. Medföljande kam var ingen höjdare tyckte jag, men mitt barn har väldigt tunna hårstrån.

Jag rekommenderar AntiLice om man får löss absolut!Produkttestningen har skett via Buzzador


En Buzzador...

 • är en nyfiken person
 • gillar att vara först ut att prova nya produkter och tjänster
 • är en social person med ett stort socialt nätverk
 • gillar att diskutera med sina vänner


Vad gör en Buzzador?

 • får inbjudningar till kampanjer för produkter eller tjänster
 • läser information och anmäler sig på webben
 • tar emot kampanjpaket
 • provar själv
 • diskuterar med sina vänner, sprider kunskap och delar (oftast) ut varuprover dvs. Buzzar
 • rapporterar efter sina buzzningar genom att skicka blixtrapporter samt bilder
 • rapporterar på webben in sina erfarenheter av kampanjen och produkterna.
 • Många Buzzadorer sprider också budskapen via sin blogg, på forum, twitter, facebook, myspace och andra kanaler.

Varför blir man en Buzzador?

 • man gillar att prova nya produkter och tjänster
 • man tycker om att diskutera med sina vänner
 • man vill påverka utvecklingen av nya produkter


Många Buzzadorer är bloggare och Buzzadorer och Bloggare har till
stor del samma drivkrafter.


Buzzadorkampanj: Vanish


Jag har fått möjlighetan att testa Vanish som enligt reklamen ska ta bort alla fläckar!
Även sådant som funnits länge.

Inga fläckar är för svåra för Vanish!

Jag har testat
Vanish Oxi Action Pulver för alla färger och temperaturer
Vanish Crystal White Pulver som ska göra vita kläder vita igen
Vanish Oxi Action Gel (samma som pulvret men flytande)
Vanish Crystal White Gel (samma som pulvret)
samt Vanish Förbehandlarspray.

Jag har även fått Vanish Extra Hygiene Pulver som ska ta bort bakterier, men har inte testat än samt Vanish Soffa & Matta spray som ska ta bort fläckar på möbler och mattor - vi har inte haft sådana problem så vi har inte kunnat testa det ännu.

Jag har tidigare inte använt mig av fläckborttagare förutom Galltvål och Ta Bort någon enstaka gång.

Nu har jag hårdkört Vanish enligt rekomendationerna och jag måste säga att jag inte är speciellt imponerad över resultatet.

Vi har bytt uppvärming i huset och bland annat tagit ut en gammal acc.tank - vilket medförde en del arbete med bland annat rondell - skitigt värre alltså. Trots blötläggning, förbehandling och Vanish i maskinen finna många fläckar kvar - de fläckar som vi behandlat med galltvål och tvättat normalt blev faktiskt renare.

Den vita tvätten upplever jag dock att den ser vitare ut. Jag tror säkert att småfläckar försvinner bättre, men vet inte om det är värt det. Jag kan lika gärna behandla med mina vanliga saker och spara på miljön.

Även om Vanish är Svanenmärkt så bidrar det ju till utsläpp eftersom man lägger till det till det vanliga tvättmedlet!

Produkttestningen har skett via Buzzador


En Buzzador...

 • är en nyfiken person
 • gillar att vara först ut att prova nya produkter och tjänster
 • är en social person med ett stort socialt nätverk
 • gillar att diskutera med sina vänner


Vad gör en Buzzador?

 • får inbjudningar till kampanjer för produkter eller tjänster
 • läser information och anmäler sig på webben
 • tar emot kampanjpaket
 • provar själv
 • diskuterar med sina vänner, sprider kunskap och delar (oftast) ut varuprover dvs. Buzzar
 • rapporterar efter sina buzzningar genom att skicka blixtrapporter samt bilder
 • rapporterar på webben in sina erfarenheter av kampanjen och produkterna.
 • Många Buzzadorer sprider också budskapen via sin blogg, på forum, twitter, facebook, myspace och andra kanaler.

Varför blir man en Buzzador?

 • man gillar att prova nya produkter och tjänster
 • man tycker om att diskutera med sina vänner
 • man vill påverka utvecklingen av nya produkter


Många Buzzadorer är bloggare och Buzzadorer och Bloggare har till
stor del samma drivkrafter.


*Oktobervinster*Bageriets bästa 2 paket
*MAM Pod
*Lejonkungen på Blu-Ray & DVD
*Glasögon från Lensway
*Te
*Biljett till Hantverksmässan på Arcus
*Skullcandy-hörlurar Lowrider
*Presentkort på Mackmyraresan
*Bokpaket från Pricerunner
*Tröja Little Minds
*Sharpay’s Fabulous Adventure DVD & Sound trackNu är det oktober igen! Hata cancer!

Alltså är det dags att fokusera på bekämpningen av bröstcancer!
Amning minskar risken för bröstcancer!
För varje år en kvinna ammar minskar risken att drabbas av bröstcancer med 4,3 procent. Och effekten är ackumulativ så om en kvinna får tre barn och ammar vart och ett av dem i tre år så kan hon minska risken att drabbas av bröstcancer med närmare 40%.

Detta vill cancerfonden inte berätta eftersom det skuldbelägger kvinnor - drabbas man av cancer skuldbelägger man sig själv oavsett!
Att inte berätta hur man minskar risken för bröstcancer är lika fel som om man inte skulle säga att rökning ger KOL


foto: Lars Carlgren
Här är jag tillsammans med Linda (till vänster)  som blev årets hjältemama ifjol. och Kicki (till höver) båda från Oktober99 listan. Vi väntade barn (och fick barn) i oktober 1999 och har trots avstånden och åren hållit kontakten med varande och ett gäng andra mammor som var med på samma mailinglista från januari 1999!
Tragiskt nog gick Linda bort tidigare i år efter att ha kämpat mot sin bröstcancer i ett och ett halvt år!
Så för hennes skull och för alla andra kvinnors skull hoppas jag att ni tänker på cancerforskningen även i år!

Lindas insamling på cancerfonden. För tyvärr är bara Rosabandetinsamlingar igång i oktober!
Det går naturligtvis att skänka pengar till Bröstcancerfonden under hela året! 


RSS 2.0