Tisdag!

Ytterligare en arbetsdag är över - den sista för denna månad.

Har hunnit med att vara till Käckis och lillhästen också eftersom mittersta blev stand-in idag. Blir ett par gånger nästa vecka också och då ska hon ta den ensam för fösta gången. Jag tror att det kommer att gå superbra!


Måndag!

Rötmånad kallas det visst det här.... kvalmigt och eländigt är det ute, men det är ju liksom så det ska vara! Nu drar jobbveckorna igång på fullt allvar nu ska jag alltså vara en sådan som jobbar HELTID! i fyra veckor - hur ska det gå *s* jag är ju inte riktigt van med det precis.
Ha en toppen måndag för det ska jag ha!

Trött

trots att helgen är över och jag inte gjort något alls så har jag inte kommit ikapp med sömnen. Tyvärr känner jag min inte laddad för kommande veckors arbete, men jag vet tat det kommer att gå bra iallafall.

Varför ska det vara så svårt?!

att få saker gjorda egentligen. Efter att jag städat (iallafall det mesta) så tar jag mig inget för. Det är ofta så, men speciellt när jag ska ut och jobba natt - det blir liksom aldrig att påbörja nått nytt - även om jag vet att jag egentligen skulle hinna med en massa saker. Handla, ta foto för körkortet måste jag göra - men det kan jag göra imorgon så varför göra det idag liksom.... detsamma gäller ett paket jag har att hämta.
Kanske förbereda middagen iallafall. Det vore ju kanske läge att äta middag åtminstone *s*

Pausar

det är ju torsdag idag och således städdag! Då passar solen på att lysa så fint från himlen - naturligtvis! Jag hade tänkt att städa ordentligt idag och få undan inför helgen och de kommande 4 veckor när jag ska jobba så mycket. Ja, det är väl bara att ta nya tag och röja ett par saker till innan det är dags för ärenden på stan!
Ha en trevlig torsdag!

Om det inte var så grönt...

så skulle man kunna tro att det var april och inte juli!  För ena stunden skiner solen och andra stunden så regnar det. Kyligt är det också och det är så trist!
 
Jordgubbarna mognar iallafall och det är då en liten tröst!

Jag tävlar!

"Jag tävlar hos Hanna Of Sweden, om ett presentkort från
Kåmfy värde 1000kr! Va med och tävla HÄR du oxå!!"

Skördestart

Dill har jag skördat iallafall en liter - det finns fortfarande kvar, men jag vet inte om jag orkar med pillergörat mer!
 
Salladen är klar att skördas den med :-)
 
Det ena körsbärsträdet har mogna bär så det börjar vara dags att plocka
 
Jorgubbar plockas löpande :-)
 
Det blir gott om chili även iår - har 5 plantor och alla blommar massor.
 
Tomaterna växer, men det dröjer ett tag innan de mognar
 
Även coctailtomater blir det gott om.

Löjliga familjen goes geocaching

Idag gav vi oss på att leta lite skatter, jag, maken och lillan  - valde två i närheten som var lite kluriga, men inte omöjliga. Trist bara att vi inte hade vädret med oss :-(
 
 
Kallsvettning  lurig, men inte allför stort områda att leta på - en bra början och mycket lättillgängligt
 
Sedan tog vi Blå Bågarna , men eftersom bågarna inte är blå annat än när det är mörks så blev det en bild på dottern som testade träningsredskapen som finns där!
 
Blir att leta mer någon annan dag :-)

Att handla....

Igår åkte jag och handlade för denna kommande veckan (ja, mjölk och så måste ju köpas, men det mesta iallafall)
 

Inköp på Willys
 

Inköp på ICA
 
Inköp på COOP
 
Det blev en del, men hamnade under 1000-lappen denna vecka.

Boule

 
 
 
Min mormor och lillan spelar Boule - samma koncentrerade miner *s*
 

Löjliga familjen goes to Norrfjärden

Damerna i familjen tog sina cyklar och cyklade till Norrfjärden under gårdagen. Även minsta dottern trampade på bra, trots att det blev en del gnäll. Det mesta gnället handlade om alla flygfän som vi fick till sällskap..... hon fegade ur och fick åka bil hem med min mormor sedan. Detta innebar att cykelturen hem tog ungefär halva tiden... Bra dag, men inga fotografier tyvärr

Måndag igen då!

Seg fortfarande och har inte kommit ikapp med sömnen än :-( trist eftersom jag ska ut i natt igen och jobba - första natten av 3 denna vecka - nästa vecka blir det bara en. Jag behöver vara ledig lite också. Det blir trots allt i stort sett heltid denna månad *s* helt otroligt egentligen eftersom jag jobbar så litte denna vecka och nästa. Vecka 31 blir det en vecka med många timmar igen, sedan är det 3 st 40h veckor kvar innan det är helt tomt i kalendern igen.

Det här med att vara ledig....

Vaknade 6.... har plockat och haft mig från och till - börjat beta av tvättkorgarna så smått (d.v.s. 1 av 4). På agendan står forsling av dotter till fotbollsläger, inköp av diverse matvaror, hämtning av ¨paket på utlämningsstället samt skördning av dill - omgång två. Ska försöka få klart det i helgen iallafall - har redan plockat in och frusit 4 dl. Det är minst det dubbla kvar!

Oj, har jag en blogg också!

Oj, vad det är svårt att hinna med bloggandet när man jobbar så mycket! Har jobbat dag eller natt eller både och sedan 1/7 - idag är jag HELT ledig och detsamma imorgon! 16 pass på 13 dygn är inte riktigt som det ska vara. Nu blir det lugnt i två veckor eftersom mitt dagjobb är stängt - så det blir bara 4 nätter. 3 kommande vecka och 1 veckan efter. Sedan är det igång igen - dock med betydligt färre nattpass.

Järnladyn & Tampons for free

Jag är  med i Tampons for Free och deras bloggnätverk SheSocial, denna gång fick jag filmen  
 
 
Järnladyn:
Hon är kvinnan som kom från ingenstans, trotsade klass-och könsbarriärer och gjorde sig hörd i en mansdominerad värld.
Det är en film om makt och priset man får betala för att få den. Ett enastående porträtt av en riktig järnlady.

London 2008. I sin vackra våning förbereder den åldrade före detta premiärministern Margaret Thatcher frukost till sin man Denis, precis som hon har gjort varje morgon av sitt gifta liv. Men Denis lever bara i hennes fantasi. Fångad i en frustrerande passiv tillvaro och kämpandes mot sin sviktande hälsa, överöses Margaret med minnen. Fragment av privatliv och karriär trängs i hennes hjärna och hon återupplever dem med levande intensitet. Medan hon kämpar för att behålla kontakten med verkligheten, retas och kivas Denis med henne. Kampen, triumferna, sveken – vad åstadkom hon till slut? Och var det värt de uppoffringar hon fick göra?
 
Det ska bli ett nöje att se filmen när det blir lite lugnare här hemma - just nu är det bara jobb :-)
 
 
 
 
Vill även du ha tamponger hem till dig - helt gratis?
steps_3-4-.jpg1. Gå in på www.tamponsforfree.se och registrera dig
2. Tampongerna skickas hem till dig
3. Samtidigt som du får hem tampongerna får du även ett nyhetsbrev som länkar dig vidare till Kampanjutvärderingen som består av max 10 frågor. Svarar du på dessa frågor garanteras du även nästa utskick av tamponger - helt gratis.
Det är viktigt för oss och våra samarbetspartners att reklamen du får är relevant och intressant för dig. Det är av den anledningen som vill vi lära känna dig och veta vad du tycker om reklamen och erbjudandena du får.
 

Solen skiner

och det är snart dags att åka till nästa jobb. Nu är det inte allt för många pass kvar innan jag får några dagars ledighet. Även om jag ska börja om på måndagkväll igen - men det är iallafall några dagar jag hinner landa och röja här hemma. Tvätten ligger fasligt efter, men det går ju att åtgärda som tur är, missat tyvärr allsången i parken när syrran ska sjunga - det kan ju vara underhållande om inte annat *s* ja, ja - jag får höra med de som var där imorgon istället - det går ju det med!

Regn :-(

I natt har det regnat och det regnar fortfarande - jag hoppas verkligen att det klarnar upp lite innan det är dags för oss att åka på utflykt med jobbet! Det är ju inte så roligt att vara ute när det regnar precis!
Ha en bra onsdag! Själv ska jag jobba 9-15 och går på igen 20.30 :-/ 5 pass kvar denna vecka - nästa vecka är det "bara" 3 nätter som ska klaras av sedan är det bara 2 nätter kvar denna sommar - känner att vecka 30 kommer innehålla VILA alla andra dagar och nätter som jag inte jobbar. Tack och lov att det kom en sådan vecka i sommar, med bara ett arbetspass - annars vet jag inte hur jag skulle orka med, för just nu är jag väldigt sliten!

Tårta :-)

Tillslut blev det iallafall tårta från dottern som ramlat av

Marängtårta med mango och hallom

Natti, natti

Dags att gå och lägga sig i sin egen säng :-) det ska bli så skönt att få sova hemma inatt. Två nätter kvar denna vecka (och 4 jobbdagar) imorgon blir det surströmming på jobbet och DET ser jag fram emot massor!

Ha det gott!

Jaha, ja!

Dags att börja göra sig klar för jobbet. Känns lite konstigt att åka nu och inte komma hem förrän efter 15 imorgon. Blir en knasig vecka där jag mest kommer jobba känns det som.

Går på 20.30 ikväll, går av 15.00 imorgon.
Tisdag 9-15
Onsdag 9-15 och går på 20.30 och går av
Torsdag -15 och på 20.30 och går av
Fredag 15.00.
Sedan är jag fri från jobb ända till måndag 20.00 då jag går på en natt på ett anna boende där jag ska vara må, lö+sö natt samt en nett vardera de kommande två veckorna - så snart är jag "nästan" semesterledig! Börjar om för fullt 30 juli igen.
Ha en bra söndagkväll och måndag!

Sista dagen med hästen

Har det varit idag och det har blivit lite bilder under veckan
 
 
Ser helt okej ut.
 
Det här är en helt perfekt liten ponny för hennes storlek - de passar bra ihop. Kanske blir det en och annan tävling på henne senare om ägaren vill.
 
Det är iallafall skönt att slippa stalltjänst kommande veckor!
 

Hoppas på tårta

 
Eftersom dottern åkte av hästen idag så måste hon bjuda på tårta :-) fast jag tror nog att hon hade kunnat sätta sig upp igen om hon verkligen velat - men eftersom man måste ramla av 100 gånger innan man är en bra ryttare så passade hon på att åka av så att hon iallafall har åkt av 2 gånger av 100
 
 

Överlevde!

Ja, jag hade ju gett mig in på att springa från jobbet nu på morgonen. Det gick över förväntan blev gång/lunk 50/50 och med tanke på att jag inte motionerar alls så är jag helnöjd. Nu ska jag fylla på med lite mer vätska innan det är dags att åka iväg till hästen för dagens aktiviteter. Ska springa hem från jobbet även imorgon hade jag tänkt!
Ha en trevlig lördag.

Kvällsfunderingar

Nu börjar det snart dra ihop sig till att göra sig redo för jobbnatt. Värmen idag har varit tryckande och det är åska i luften - har sett på FB att det börjat mullra i byarna söderöver.

En regnskur har också kommit i eftermiddag, det lättade dock inte på den tryckande känslan. Huvudvärken är ett faktum, men det går ju liksom inte att få bort heller. Jag hoppas att natten blir lugn. Tänkte springa hem från jobbet imorgon så har jag passat på att motionera också i samma veva - lite nytta med det också. Jag behöver ju inte ta hem något från jobbet imorgon precis utan kan ju lämna väskan och så. Tänkte köra så både lördag och söndag och så cyklar jag söndagkväll för då ska jag ju på andra jobbet och då vet jag inte om jag vill springa hem. Nog för att det skulle vara det bästa *s*
Ha en trevlig fredagkväll!

Äntligen fredag!

Visst brukar man säga så ;-) Idag jobbar jag föst ett pass på dagcentret och sedan går jag på och jobbar journatt hela helgen går av 8.15 på måndag och börjar 9 på dagcentret. Nästa vecka blir riktigt tung iom att jag jobbar två journätter till under veckan samtidigt som jag jobbar dag.
Nu dags att göra sig klar att åka eftersom jag fått en avi från DHL

Käcktjärn

Mittersta tar ju hand om en ponny i veckan.
 
Söta JaTack en pigg och alert dam på 12 år.
 
Det blir mest skogsmullande, men dottern försöker träna övergångar, skänkelvikningar och andra småsaker.
 
Lite slalom mellan träden när damen inte riktigt vill lyssna.
 
Sedan ska man kanske inte klaga på vägarna...
för så här ser det ut i skogarna runt Råberget.

Några bilder från gårdagen

Vissa träd hänger löst i tillvaron :-)
 
En gammal Hermes.....  den hade jag velat ta med mig hem
 
Riktigt stora vallmo.... kanske kan man knycka lite frö från dem ;-)

Fällfors

Fällfors igår med jobbet!
 
Passade på att åka och kika på Marranäsvältan också
Marranäsvältan är en nipa som ligger strax söder om Fällfors.
 
 
Vackert är det iallafall :-)

Storforsen

Igår drog vi till Storforsen med jobbet :-) blev bara till hotellet och käka lunch - viltskavslasange och palt stod på menyn och jag kan inte rekommendera viltskavslasangen. Den var totalt smaklös :-( men utsikten är fantastisk och forsen är ju en upplevelse för sig!
Hästevenemanget flöt på bra, men det tar ju tid. Var inte hemma förrän 18.30. Blir väl detsamma imorgon. Idag var det bara lite städ på jobbet och så tog vi en sväng på stan och åt glass. Passade på att vara ute i det soliga vädret. Imorgon blir det en sväng till Fällfors och premiär för att ära på bodegan för min del - Fällfors har jag ju dock besökt tidigare :-) Ha en bra kväll!


*Julivinster

*Peltor kids
*Solkit för barn från Vichy
*Tehuset JAVAs jubileumsserie av lösviktste
*NOUBA-necessär
*Brödrost
*Te
*Bokpaketet med Emil Wern-böckerna
*Paket ifrån Vichy Nutriextra
*Strandväska
*Tröstisar (plåster)
*Varucheckar från Findus (110:-)
*Matkit

Nu börjar det!

Idag börjar årets jobb på allvar!
Jobbar dag hela må-fr 9-15 och går på och jobbar journätter fre-sö 20.30-8.15 - dag må-fr även nästa vecka 9-15 och så klämmer jag in ett par nätter under veckan också.
I veckan har vi dessutom häst att ta hand om 4 gånger - hur många timmar hade nu dygnet.?! Ha en bra vecka - jag kanske inte kommer att vara så närvarande *s*

Så nu är det över!

Piteå Summer Games alltså - och det här var sista året som vi jobbade! Så skönt att inte behöva vara med nästa år att bara kunna gå på kyrkmarknaden om man vill eller åka bort om man vill - eller jobba, men i så fall jobba och få lön!
Samtidigt som det är väldigt roligt så är det jobbigt att ha en sådan här helg. Nu är det över iallafall och kanske kommer man en dag att vilja göra om det, men just nu känns det väldigt främmande.
Nu har vi givit PSG många timmar av vår tid under många år, nu får någon annan ta över!

RSS 2.0