funderingar

Egentligen är det inte riktigt klokt hur mycket man bär hem från affärerna. Jag har handlat för veckan idag och ja, jag är rätt nöjd med det jag köpt, det är trots allt en annorlunda vecka med både födelsedag och dopkalas så att inköpet varierat jämfört med normala veckor är inte konstigt.

Jag har köpt snapsglas i plast - två förpackningar!  Det har jag aldrig köpt tidigare, men jag ska ha dem till pannacottan på söndag. Det är lagom storlek på dem så man kanske till och med kan tänka sig att äta två.

Jag har köpt hallon också - det brukar jag inte göra, men jag har inga hallon i frysen så det får duga med köpta.

Jag slapp iallafall avsämning när jag handlade - jag brukar ha så tur att jag får det när jag handlar mycket, men idag slapp jag.

Nu är det snart dags att åka och hämta lillan på dagis - sedan blir det kanske en sväng till Back City. Jag funderar på att köpa mörkblå servetter till dopet och lite annat i den stilen. Det kan ju bli snyggt tänkte jag.

Tisdag

frost i gräset och på bilrutorna. Fortfarande är det vackert väder och jag ska lägga in ett par bilder från gårdagen senare.

Det var kyligt att cykla med lillan till dagis i morse, idag slutar hennes älskade Malin och det är trist. Det är bara en av de som jobbade förra läsåret som är kvar då. Gunnel kommer tillbaka efter jul, men ändå.

Vi är dock fortfarande nöjda med avdelingen.

Om ett tag ska jag dra mig till stan (med BIL!) och handla för veckan och helgen. Det är ganska mycket som ska inhandlas, men man döps bara en gång i livet och så är det ju födelsedagskalas på fredagen också.

Funderar på att svänga förbi syrran också en sväng om jag ids.

Måndag

Solen skiner och jag och lillan har varit ute en stund i det vackra höstvädret. Nu sitter hon och har bio i vardagsrummet och tittar på MammaMia - hon verkligen älskar den filmen.

Jag har hunnit tvätta lite och kört diskmaskinen. Det är liksom allt. Nu ska jag sätta mig och betala alla räkningar också - den här månaden har rusat fram så snabbt!

Sen ska jag skriva inköpslista till dopet....  det är rätt mycket som ska inhandlas + allt som ska ätas under veckan.

BRB


Uppdrag Barn!

Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger de dig möjlighet att kommentera alla inlägg isin blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se.

World Childhood Foundation jobbar för de mest utsatta barnen, de som ofta ignoreras och glöms bort. Childhood fokuserar särskilt på flickor och våra målgrupper är gatubarn, barn på institutioner, unga mammor och sexuellt utnyttjade barn.
Childhood grundades 1999 av H.M. Drottning Silvia.
 
Flickor är den mest utsatta gruppen av de som Childhood arbetar med. De utsätts oftare för sexuella övergrepp, exploatering och trafficking. Tonårsgraviditeter är vanligt och de flesta av flickorna blir ensamstående unga mammor. De har då mycket svårt att fortsätta sin utbildning eller få ett arbete.

Brazil_girls200pxI Östeuropa hamnar unga mammor, som själva vuxit upp på barnhem, ofta i en ond cirkel av institutionalisering. Cirka 75 procent av barnen till denna grupp unga mammor blir själva omhändertagna och placerade på barnhem - en ond cirkel som måste brytas.

Vad gör Childhood för flickor i riskzonen?

Childhood arbetar tillsammans med både svenska och lokala organisationer i våra samarbetsländer för att fånga upp och stödja unga flickor i riskgrupper. Att medverka till att unga flickor får självkänsla, framtidstro och yrkesmöjligheter är nödvändigt för att motarbeta den oroväckande utveckling vi ser med trafficking, barnprostitution och barnpornografi över internet.


I Litauen har Childhood i flera år finansierat projekt som ger flickor i riskzonen strukturerade eftermiddagsaktiviteter och socialt och psykologiskt stöd. Erfarenheterna från dessa projekt presenterades vid ett seminarium i litauiska parlamentet i närvaro av litauisk barnexpertis. Ett av projekten, som drivit av Rädda Barnen, har nu spritts över hela Litauen och de lokala myndigheterna har tagit över ansvaret för verksamheten.


Ett intressant och nytänkande projekt är Stockholms Stadsmissions "Enter", som vänder sig till unga flickor som förlorat tron på sig själva och livet och blivit självdestruktiva. Flickor som inte längre fungerar i normal vardag med familj och skola. Enter erbjuder dessa flickor en miljö där de kan få nytt livsmod och kraft att gå vidare. Modellen har visat sig så framgångsrik att ett Enter skall öppnas i Malmö. Childhood finansierar kunskapsöverföringen från Stockholm och igångsättandet i Malmö. Det är ett exempel på hur vi arbetar nära våra projekt och deltar i utvecklingen av arbetet för att sedan kunna medverka till att dokumentera och sprida kunskapen.


Läs mer om ENTER


(Från Childhoods hemsida)

Det är tråkigt att det måste finnas organisationer som tillvaratar barns och ungas rätt till ett liv som just barn och unga. Childhood är en i raden som gör ett stort arbete med att förbättra villkoren för barn och unga i hela världen och har i rask takt växt till vad det är idag.

Bara en vecka kvar!

Nu är det bara en vecka kvar innan dopet.

Förutom förberedelser med fikabröd, tårta och smörgåstårta finns det ju annat som måste tänkas på.

Hur ska gästerna placeras? I dagsläget antar vi att vi blir 19 personer. Vid köksbordet rymms med vilja 8-10 personer.

En tanke är att duka upp i vardagsrummet  - slänger vi ut soffan skulle det fungera att duka upp för hela gänget , stolar har vi också så det räcker, men problemet är ju i så fall att många måste springa långt får att komma åt smörgåstårta, fikabröd och tårta. Det skulle ju gå att lösa det med, men det vore ju trevligt om alla kunde sitta samlade. Även för bordsdukningen vore det trevligt om alla var samlade på ett ställe.

Det tål att tänkas på ......

Fikabordet börjar ta form

Nu är det mesta klart inför den delen av dopfesten iallafall.

Negerbollar
Wienerbröd
Vetebullar
Chokladmums

Muffins
Falsk toscakaka med mandel
Gaffelkakor
Hästskor (bakar mormor)
Pannakotta med bär

Jag tror inte att gästerna behöver längta efter mer fikabröd.

Det som är kvar på muffinsarna är garneringen, men den går ju inte att göra så långt i förväg.

Inköp:
grädde
ev bär
florsocker
smör
dajmkulor

Doptårtan

Detta är ett oskrivet blad inför dopet - jag vet vad jag ska ha för fyllning, men det är liksom allt.
Jag har en idé om hur den ska se ut, men är inte säker på att jag kommer att klara av att genomföra tanken riktigt.

En chokladsmörkräm hade jag tänkt skulle täcka tårtan, sedan skulle jag vilja ha en del dekorationer också på den, men jag är inte säker på vad. Kanske blad av choklad och rosor av marsipan, men jag är inte säker.


Inköpslista tårtan

smör
bottnar(baka)
bananer
jordgubbssylt
kakao
florsocker
Vaniljkräm (koka)
mörk choklad

Smörgåstårtan

Sitter och klurar på hur smörgåstårtan ska göras och vad jag måste köpa till den

Inköpslista till smörgåstårtan:

Bottnar (baka själv alt. köpa)
Majonäs
Räkor
Rökt skinka
Kokt skinka
Gravad lax (gravar själv)
Körsbärstomater
Gurka
Yoghurt
Ost
Sallad
Purjolök
Philadelphiaost
Fruktcocktail
Vindruvor
Ägg

Barncancer

Barncancer är något som berör, berör mer intesivt och starkt än cancer hos vuxna, men det är också något som aldrig händer någon i ens närhet - det är iallafall det människor intalar sig.

Nu är det drygt fyra år sedan jag åkte till min kompis för att lämna en sen födelsedagspresent till hennes son som just fyllt 1 år. På gården möter jag min kompis mamma som börjar gråta. De var där för att ta hem min kompis djur hem till sig eftersom hela familjen var i Umeå på Barn 3. För er som inte är bekanta med Barn 3 på NUS kan jag berätta att det är där alla barn från Norrland hamnar när de har cancer.
Den lille killen som just fyllt 1 hade just påbörjat sin väg för att övervinna leukemi, det var mindre än en vecka sedan de fått veta diagnosen och mindre än en månad sedan jag träffat familjen förra gången. Visst han såg sjuk och tärd ut den lille pojken, men jag fäste inget speciellt vid det.
Nu har behandlingen lyckats och det är en stor och stark kille som fyllt 5 år som rusar fram i livet, och för de flesta går resan den vägen.

Tidigare samma år hade dock en annan väns son fått ge upp kampen mot cancern - dryga fyra år gammal. Trots benmärgstransplantation från sin då 6 månader gamle lillebror som fötts bara en månad innan de fick sitt leukemibesked.


LIVING IN THE HEARTS OF ALL WHO KNEW HIM.
October 18, 1999 - February 4,2004Barncancerfonden

Barncancerfondens uppgift är att samla in medel för att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn samt att arbeta för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer.

Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag, och får inga bidrag från vare sig stat, kommun eller landsting. Sedan starten 1982 har Barncancerfonden bidragit till forskningen inom barncancer med närmare 835 miljoner kronor.

Den direkta kontakten med cancerdrabbade barn och föräldrar sker genom sju regionala barncancerföreningar. Tillsammans kan barncancerföreningarna och Barncancerfonden arbeta effektivt både med direkta insatser på lokal nivå och med övergripande frågor inom forskning, vård och utbildning samt information.


 

Norra 
PG: 90 30 80-0 BG: 903-0800


Detta HOPE-SMYCKE finns att köpa från Barncancerfonden's Shop

Just nu kan man även vinna detta halsband hos HannahSTHLM


Prästbesök

Idag har prästen som ska döpa lillan varit förbi - det gick bra och lillan till och med pratade med honom. Jag tror att det blir ett bra dop - det blir spännande att se hur hon sköter sig i kyrkan, vi har beslutat att ta dopakten först för att sedan följas av gudstjänsten.

Det blir annorlunda att ha dop under ordinarie gudstjänst. Vi har altid haft dopgudstjänst innan. Jag kan inte ens påminna mig om att jag varit på något dop som skett under ordinarie gudstjänst.

Nu kan man kanske inte påstå att jag varit på allt för många dop i mina dagar med det är iallafall ett 10-tal.

FIlosoferar fram och tillbaka på hur jag ska fixa smörgåstårtan och tårtan och när jag ska hinna med att duka och ställa i ordning allt (dekorera muffins t.ex.) Söndagen kommer jag ju inte hinna göra speciellt mycket annat än att klä på familjen.

Fönsterbyte och bloggfrånvaro

Nu har vi nya föntser i huset. Alla fönster uppe är insatta och nu ska det bara listas inomhus och fixas till utomhus - detta blir väl till veckan hoppas vi. Fönsterblecken är beställda (till framsidan, baksidans har fått vara kvar.

Det har varit smidigt - förutom att listerna var för smala för att täcka - så de är beställda på nytt - det skulle bli klart ganska snart och eftersom de beställde från Ångsågen så blir det ingen lång leveranssträcka heller.

Toalettfönstret kom ofrostat, men det kommer bytas så snart det nya kommer - det är ju skönt att få klart så mycket som möjligt i allafall.

Sovrummet, köket om mitterstas rum är klart iallafall, så nu väntar uppsnoffsing i de rummen i helgen. Det är inte kloks så lite det dammat iallafall. Jag är imponerad.

Mockfjärdsfönter har fungerat utan problem för vå del, trots skräckhistorier på nätet.

Snickaren har också varit mycket bra.

Bakning - dopet närmar sig

I kväll har jag svängt ihop de där chokladmumsen som jag skrivit om innan - de blev ruskigt goda!

Negerbollar blev det också, i morgon ska jag fixa muffins och falsk tosca också, måste göra gaffelkakor också.

Sen är ju frågan vad mer man ska baka.

Just nu finns:
Negerbollar
Wienerbröd
Chokladmums
Bullar

Planerat att baka:
Gaffelkakor
Falsk tosca
Muffins
Hästskor (mormor ska baka dem)

Tårta + smörgåstårta ska jag fixa också.....


Swap!

Idag har jag skickat i väg tre swap-paket.
2 med godis som bägge gick till UK och ett med barnkläder till Australien.

Jag är inte med på så många swapar (byten) nu, men det kan ju vara trevligt med lite omväxling.

Jag inväntar alltså tre paket själv också och det blir spännande vad det kan vara.

Ytterligare två swapar ska jag delta i i år. En med julklappar till mig och en med julklappar till barnen - sånt är alltid roligt!

Ingen snickare imorgon.

Snickaren ringde för en stund sedan och han ville inte komma imorgon utan skulle dyka upp på onsdagmorgon i stället.

Helt okej för mig - då hinner jag med annat istället.

Ny vecka IGEN

Imorgon kommer snickaren för att börja byta fönster - det innebär att det ser ut som om vi håller på att flytta!

Inga gardiner, inga krukväxter och inga fönsterlampor.

Det värsta är dock att trots att jag verkligen plockat undan och gör det varje dag så fungerar det inte - just nu verkar alla i familjen ha blivit så dementa att de inte ens kan komma ihåg att man måste

Eller är det kanske så att de lever i tron att diskmaskinen är så fantastisk att den springer runt i huset för att plocka in smutsiga glas och muggar av sig själv - den tömmer sig själv också.
Tvättmaskinen är också mycket exklusiv eftersom den hämtar smutstvätt runt hela huset förutom att den tvättar och hänger tvätt och lägger in kläder och annat på sin plats - den bryr sig inte om de äldsta tvås kläder dock - de får ligga kvar i tvättstugan.

Det har verkligen fungerat hyfsat bra under hela sommaren - alla har tagit sitt ansvar för att det ska rulla på. Nu skiter alla fullkomligt i allt - jag har blivit den där tjatande och arga mamman igen - hon som jag hatar att vara, men vad ska jag göra?! Jag kan inte skita i allt och NEJ JAG VILL INTE ATT NÅGON SKA KOMMA HIT OCH STÄDA - jag är less på att vara den som jämt mår dåligt för att det inte funkar - less på att vara den som skriker och är förbannad dag ut och dag in.

Men gör allt själv så det blir gjort kanske du som läsare tänker - ja, och vad lär barnen sig av det? Att man som mamma är den som ska ta hand om allt som ingen annan i familjen vill eller ids göra.

Imorgon kommer som sagt snickaren och vi ska leva i kaos i säkert två veckor. Jag ska göra klart för dopet också, hur jag ska fixa det vet jag inte - jag vill inte ens vara hemma när snickaren är här för jag klarar inte av oljudet.

Jag misstrivs för tillfället och jag hoppas att allt blir bättre när det är över med fönsterbyte - men då var det ju det där med att badrummet måste fixas eftersom vi byter till ett mindre fönster, lägenheten i källaren ska väl färdigställas också - så om 10 år kanske jag kan börja trivas igen - det låter ju upplyftande.

Nu är iallafall fotbollssäsongen över för i år - skönt på ett sätt, men tråkigt på så sätt att jag nu mer eller mindre isolerar mig hemma.

Lördag


Här i blir det sol och 15 grader varmt idag - när det är fint väder på hösten är det vackert här i norr tycker jag.

Tur att vädret är med oss - vi har ju fotbollscup hela dagen!

Det kommer att bli en riktig utedag.

Kartonger med priser belamrar hela hallen och jag ska ta och fixa frukost till mig och äldsta tjejen innan det är dags för oss att bege oss mot Gotis.

Laget får förstärkning i målet idag och det kommer naturligtvis att vara en fördel - F-95s målvakt är jätteduktig och har ju ett års rutin i 11-mannamålet - hon är också betydlingt större och har således längre räckvidd än våa småisar.


Uppdatering

Det går segt - känns som ett steg framåt och två tillbaka.

Tvättstugan är så gott som klar - bara ny tvättlina till bastun som återstår och det är ju iallafall ett steg på vägen.

I övrigt så ser det ju värre ut i gillestugan än på länge (delvis skyller jag det på mina barn...)

Jag har inte hunnit göra något åt gardiner och krukväxter överhuvudtaget, men det får väl hinnas med på måndag då.

Hela kvällen kommer att gå till att handla, laga mat och sedan försöka få undan lite + att få klart vinstlistan för lotteriet imorgon

Planerna för dagen

Lång att göra lista idag

Hämta paket på Konsum
Baka långpanna till fotbollscupen i morgon
Köpa tejp
Köpa godis till godisutbytet
Köpa kläder till klädbytet
Fixa tvättstugan/bastun
Köpa blomjord
Helghandla
Planera inköp inför dopet
Fixa till besticklådan i köket


+ allt annat som ska göras under en dag!

Äntligen fredag

eller nått.

Resan till IKEA är överstökad - det blev en del inköp. Nu är ju tanken att jag ska lyckas fixa till i tvättstugan i helgen så att vi kan flytta ner badrumsverksamheten dit under en längre tid.

Måste passa på att köpa blomjord också så att jag kan sätta om blommorna - en del måste få sig en ny omgång jord. Jag har ju nya krukor nu också - blev 7 nya i går och fler blir det väl nästa sväng.

Rullgardiner till sovrummen införskaffades - hur det blir i vardagsrummet vet jag inte - det får bli en senare fråga. Soffan åker ju ut nästa vecka och när ny införskaffas vet jag inte.

Eftersom jag har en hel del krukväxter så blir det en hel del arbete med att förflytta dem också, men jag kommer att hysa in dem nere i ett av rummen i den blivande lägenheten. Det får fungera så länge.

Haparanda here I come!

Idag är det dags för ytterligare en tripp till gränsstaden, inköpslistan är inte den längsta, men jag hoppas att jag kommer ihåg att ta den med mig - det brukar vara det största problemet dock!


Jag har en ny blogg i mina länkar "Snustorget" kika in och läs där också!

Dålig dag

Jag har mått ganska bra i sommar, men senaste veckorna har jag känt mig segare än vanligt och framför allt mer orkeslös. Det är jobbigt att cykla även om jag inte har cykelkärran bakom.

Nu idag kunde jag inte öppna syltburken - det var längesedan jag inte kunde göra det sist.
Tung dag kommer det att bli iallafall. Cykla till dagis, cykla till AF, cykla till dagis och hem - blir säkert över två mil cykling idag. Motion är bra säger doktorn, för det finns ju inget fel på mig - jag är friskare än man kan bli *s*.

Alla nivåer är bra! Till och med blodfetterna var mycket bra. Jag är i toppform om man ska tro proverna så det är väl bara att gratulera, jag undrar ibland hur de som inte är friska känner sig. Hur ont och tungt ska inte de ha det när jag vet hur ont jag har - jag som bevisligen är fullt frisk.

Nej, nu ska jag påbörja dagens motionspass!

30 minuters fysisk aktivitet dagligen var det väl.... idag blir det minst 120

Hela datorskåpet är rensat!

Allt på jakt efter intyg/betyg på att jag studerat resp. arbetat.

Hittade jag något?

Ja, jag hittade ett pappar på att jag blev uppsagd från Personal Care - det innebär naturligtvis att jag arbetat där *s* undrar om det räcker?!

Jag hittade också ett intyg på att jag arbetat för Frösunda Assistans några månader 1997. Wow - då är det iallafall bekräftat att jag arbetat som personlig assistent!

Jag har inte den blekaste aning om var jag ska kunna hitta något av de andra papprena, men jag måste ju leta vidare. Har ju 10 minuter på mig innan jag måste dra till dagis!

Uppdatering 10 minuter senare:

Jag har hittat papper från Personal care att jag jobbat 2003, papper från Piteå kommun att jag anställdes 1999 och jobbadar fortfarande (det var dock för några år sedan) och betyg från usk-utbildningen :D

Choklad och tandkräm

i brevlådan idag fanns en ask choklad som jag vunnit hos Junitjej!  tack för den.


I brevlådan fanns även två tuber tandkräm som Dorion skickat.

Kunde ju inte bli bättre!

Tisdag!

Solen skiner och det är skönt ute om man hittare en trevlig plast i solen, men jag sitter inne vid köksbordet och försöker få ordning på mig själv.

Har skickat iväg ansökningar till 4 jobb nu - d.v.s. alla arbeten i kommunen som jag inte sökt och som jag har kvalifikationer för.

Det västa är att jag måste leta reda på arbetsgivarintyg och intyg på utbildningar också innan jag ska på AF imorgon. Jag betvivlar starkt att jag kommer att hitta något, men man måste ju försöka iallafall.

På tisdag kommer snickaren hit för att påbörja fönsterbyte - så resten av veckan är räddad!

I eftermiddag ska lillan på BVC för kontrollbesiktning.

Imorgon ska jag på AF och förbi farmor för att lämna inbjudningskort till dopet. Sedan borde jag åka en sväng till mormor och morfar också och försäkra mig om att mormor kan jobba på lördag.

Torsdag blir en heldag på IKEA med papsen, Cilia och lillan - det ska bli riktigt trevligt - men vi börjar vara stammisar på stället känns det som.

Fredag blir det att lägga sista handen vid lotteriet + att ordna till i tvättstugan som för oviss framtid kommer att vara vårt badrum! Lördag är det cup hela dagen och fest på kvällen och på söndag ska jag bära ner blommor, plocka ner gardiner o.s.v.

Det är tur man inte arbetar mer än 25%!

Fönsterleverans

Idag har våra nya fönster anlänt. Jag hoppas verkligen att allt är med - sedan var det några saker som inte var riktigt hela heller (transportskador)

Jag hoppas att Mockfjärdsfönster inte är så dåliga att ha att göra med som jag läst på nätet idag.

Skördetid

Igår skördade jag lökarna, morötterna och rödbetorna.

Uselt resultat :-( men morätterna var goda fast de inte var stora - lökarna sparar jag hälften till sättlök nästa år och andra hälften ska ätas.

Rödbetorna är snart uppätna också - jag fattar inte vad som kan vara galet.

Salladen däremot har växt fruktansvärt bra och är fin och fullt ätbar fortfarande.

Äntligen fredag

Satt hemma hela förmiddagen eftersom ATL skulle komma förbi med fönsterlister, 11.30 ringer de upp och säger att det blivit nån miss och att de hoppas att vi inte behöver listerna i helgen....

Nej, vi behöver inte fönsterlister i helgen.....  vi har inte fått några fönster än - vi har inte ens hört av snickaren som ska montera in våra nya fönster...

Ja, ja - det är ju bra att de inte kommer innan helgen - det är ju ett problem att förvara dem också - i väntan på att de ska monteras.

Men det jag tänkte skriva var detta: Jag fick liksom stanna hemma i onödan, annars skulle jag ha åkt och gjort bort helghandlandet - nu blev det att åka efter 15.30 och då var alla ungar trötta och less. Hem kom vi med det viktigaste och nu har vi just avslutat vår middag - ja, lillan slocknade på soffan, så hon blev utan middag.


Gårdagens firande

gick bra. Bra presenter tyckte lillan tat hon fått och det är ju huvudsaken!

Djur från Schleich fick hon några stycken och de kommer hon att leka med mycket.

Tårtan hade jag kunnat hoppa över att göra - bara tre bitar gick åt :-(

Kyligt!

Iallafall inomhus känn det kyligt idag - det börjar snart vara dags att köra igång med att värma upp huset också. Men det skulle vara skönt att slippa det ett par veckor till.


Lillan fyller 3!

Idag föller det lilla livet 3 år - och nyss fanns hon inte ens.

Tiden verkligen rusar fram.

Nu ska vi göra oss iordning för att åka till dagis och jag ska en sväng till Coop/Ica för att köpa saft och lite annat till dagens kalas - återkommer!

Dignande prisbord!

Jag är lotteriansvarig för äldsta tjejens fotbollslag under en cup de ska ha i höst.

Målet är att få in 50 vinster. Alla 21 spelare måste bidra med minst en vinst.

Än är det endast 8 som lämnat in. Antalet priser är 46 (+10 till som jag lägger in som "tröstpriser")

Det är vattenflaskor, tröjor, böcker, foppatofflor och en massa annat spännande.

Har du vägarna förbi Öjebyn 20/9 rekommenderar jag att du tittar förbi Gotis och köper lotter!


Inredningsfunderingar - matplatsen

Snart är det dags för fönsterbyte och i samband med det kommer fönsterbänkar bytas ut. De nya blir vita itsället för de som vi har nu som är eländigt bruna.

I krukväg har jag redan bytt ut det mesta i köket - men jag skulle vilja ha ett par krukor till (ska köpa på IKEA) + att jag ska lägga en slant på nya(läs fler) krukväxter. De växter jag har i köket just nu ska få flytta på sig till vardagsrummet istället.

Tapeten är jag nöjd med så den får vara kvar, men jag måste hitta några andra gardiner och fixa till fönsterlamporna så att bägge hänger i fönstret vid matplatsen - det kommer att kräva en del elarbete, men det fixar jag lätt.

Missa inte min tävling!

Missa inte MIN tävling


Avslutas 9/9 10.00

Wienerbröd

Japp, nu har jag baka wienerbröd inför dopet också, det var inte alls så avancerat som jag trodde och för att vara första försöket så blev de riktigt bra!

Pratade med prästen i torsdags lite och han kommer hit och hälsar på om ett par/tre veckor och det ska bli så trevligt. Stora tjejerna skrattade när jag berättade att han skulle koma på eftermiddagen och undrade om han kanske skulle laga pytt i panna åt dem. Jag ska fråga när han kommer hit.

Orsaken till frågan är att de gick på samma dagis som hans son och vi gav alltid personalen ledigt en dag innan jul när vi som föräldrar skötte dagiset och sedan annordnade julavslutning - prästen var den som stod för matlagningen de gångerna och det blev pytt i panna :D

Lingon!

I dag kom min mårr-måår med 9 liter lingon. Jag har en väldigt snäll mormor som verkligen vill hjälpa till och det är jag glad för.

Jag är också glad för att jag verkar ha ärvt hennes talang för bakning - den hoppade nog över en generation (läs mamma - även om mamma bakade väldigt goda bullar - utom en gång...)

Nu är vinterns lingonbehov säkrat (och även nästa års skulle jag tro) jag brukar inte göra av med mer än 5 liter lingon per år - allt går till sylt!

Arbetsförmedlingen......

"Har du sökt jobbet i Pajala som SYO" man måste söka alla jobb annars kan vi inte anmäla dig som arbetssökande


Nej, sa jag  - det har jag inte gjort - är det en tjänst ute där, den måste vara ny!


Nej, sa tanten, eller jo, den kom visst idag........... och vi måste ha papper på alla jobb/utbildningar du haft annars kan vi inte verifiera dem - varför har du inte med dem?

Ja, varför tog jag inte med dem - jag har flyttat några gånger och har rent inte den blekaste aning om var jag har alla papper.

Jag har ju lämnat in dem förr - kan de inte spara nått? Rensar de ut folk en gång om året? Även de som är arbetssökande hela tiden eller får ett jobb ett halvår? Det känns så och ger ju ett sånt onödigt merarbete både för klienternas och arbetsförmedlarna.

Fast arbetsförmedlare är de knappast - för de förmedlar inte många arbeten.

Jag är spyless!  Har jag otur får jag inte komma förrän i slutet av oktober - det skulle väl vara optimalt - då kanske jag har hittat något av alla papper som jag borde ha liggandes någonstans!


Kalasförberedelser

Lillan fyller 3 år på tisdag!  Jag kan inte fatta att hon blivit så stor. Nu är hon största tjejen på dagisavdelningen också!

Igår bakade vi (jag och lillan och mittersta tjejen) negerbollar, lite senare svängde jag och lillan ihop mördegskakor - gaffelkakor kallade jag dem hemma.

Idag ska vi nog också baka nått. Jag har köpt marsipan och grädda inför tårtbaket - för den lilla damen har beslutat att hon ska ha en Postis Per tårta......  vi får väl se om jag lyckas med det.

I nuläget finns det bullar, muffins, blåbärsmuffins, negerbollar och gaffelkakor!


Ska nog baka fler mördegskakor inför dopet - de håller sig ju faktiskt till dess (om ingen äter upp dem vill säga).

Det skulle vara roligt med 7 sorters småkakor till dopet *funderar vidare*

Ändringar av planerna.....

Inget AF - det blåser motvind och jag pallade nästan inte ens att cykla hem från dagis.

Bara dagisturerna blir 1 mil cykling/dag :D  så det är ju inte precis lite jag rör mig numera!

Idag blir det AF igen

plus att jag ska lämna in mina lönepapper!

Men först bär det av till dagis med lillan - det blir många mil på cykel denna vecka!

Vad är det egentligen med Arbetsförmedlingen

Jag var dit i morse för att registrera mig som arbetslös. Efter att ha väntat dryga 30 minuter fick jag beskedet att jag måste fylla i alla mina meriter och uppgifter eftersom de inte finns i systemet!

Jag blir galen!  Jag ska alltså sitta och leta igen alla mina betyg och anställningsbevis IGEN - varje gång jag anmäler mig som arbetslös är det samma visa. Nu är det väl över 3 år sedan jag avskrevs sist, men de borde ju ha sparat något?!

RSS 2.0