Lördagsgodis

Mums vad det var gott.  Trist att ingen annan äter denna delikatess här hemma.  Lite ensamt var det att sitta ute och äta fär sig själv. 

Skördetid

 
Tomater plockar jag in varannan dag just nu, chili blir en gång i veckan. Zuccinin växer fortfarande toppenbra ute och vi ska nog få några till innan det blir vinter.
Kanske ska jag ta tag i äppelmoskokandet idag, funderar på att koka en omgång. Ska använda en del av alla äpplen till att göra äppelpajer och frysa in, det är så praktiskt att ha i frysen tycker jag - istället för att köpa djupfrysta *s*  Ha en toppendag!

Paltkokning

Idag så gjorde jag palt med Mia - nu kanske hon snart bjuder tillbaka ;-)
 
 
De blev okej, fula, men ätbara.

Ridning är ingen sport....

 
Men det är rätt svettingt och tungt att ta in hö till hästarna - kunde det inte räcka med en bal i månaden? Det kan jag tycka! Om man betänker att hästtjejerna kanske väger 40kg (vår hästtjej väger mindre) och balarna väger  kanske 15 - så förstår man ju att det inte är helt lätt arbete. Jag personligen övergav stallsysslorna efter att jag tagit in hö så att hästtjejen slapp denna gång (som mockning och sånt - som också är ganska tungt) och plockade lite bär istället.
 
Det blev inte så mycket, men kanske tar en sväng senare i veckan för att få hem lite mer!
 
För mig som åker häst någon enstaka gång varje år så är själva ridningen inte speciellt ansträngande - jag sitter ju bara på och åker - det enda jag kräver är ju att hästen ska gå framåt i sakta mak *s* men om jag lägger på allt fysiskt jobb som jag gör under resten av tiden (höhämtning, mockning, bära vatten) så blir det rätt mycket jobb.
 
Sommaren är ändå trevligare för då kan man fylla på vatten så här....
nackdelen är brännässlorna....
 
 

Mårtensgården

Idag var jag och pappa till Mårtensgården - han skulle plocka potatis så jag passade på att följa med för att kolla om det var något jag behövde. Det blev lite morötter och rödbetor för min del.
 
 
Vissa morötter förökade sig....
 
Sedan bjöd pappa på lunch på Golfrestaurangen
 
Hemgjorda Ribs med BBQ-sås & gratäng. Mycket gott!  
Nu är jag hemma igen och ska försöka få nått gjort på hemmaplan också!
 
 

Arbetsförmedlingrapportering

Idag har jag gjort min månadsrapportering till arbetsförmedlingen. Fick prata med en trevlig kille i Karlskoga - bästa samtalet hittills och denna gång kom en tant in regelbundetoch sa vilken plats jag hade i kön innan jag kom fram - beräknade väntetiden (14 minuter) stämde mycket bra.
Han hade inget jobb att erbjuda mig han heller. Nu har jag iallafall ringt och det är ju bra att det finns arbetslösa människor så att arbetsförmedlingen har jobb!
 
Ha en bra kväll!

Jaha,ja....

Tur till skogen idag med för att leta svamp - kom hem med 1 liter blåbär och en liter lingon och en svamp....
 
Ja, nu finns det blåbär till en-två veckor till för barnen - det är bättre än ingen. Lingon behöver jag naturligtvis plocka mer, men jag har kvar i frysen också eftersom jag inte behövde koka sylt ifjol.

Idag har vi plockat lite svamp

med betoning på lite - hittade nästan inget alls som var av värde, men det kommer säkert nu när det regnat.
 
Inga lingon blev plockade så det måste jag ut och göra någon annan dag!
 
Var en sväng till Cilia och Mia med lite sylt också.

Inte mycket gjort

Har inte riktigt fått något gjort idag, men så är det ibland och det måste få vara så - få se vad jag hittar på under morgondagen. Blir nog en tur ut i skogen för att kolla efter lite bär och svamp kan jag tro!
 

Elände

Alla är krassliga utom jag. Mittersta har hög feber,  lillan har hosta,  men är på bättringsvägen. Äldsta och maken har ont i halsen och huvudet, men inte så mycket feber. Ovanligt att det är jag som klarat mig längst. Peppar, peppar. 

Idag skulle farmor fyllt 90!

 
 
Tyvärr finns hon inte längre med oss. Hennes Saint Paulor blommar i mitt fönster lagom till hennes födelsedag!
Jag tror att jag ska fira hennes födelsedag med att koka hjortronsylt! För jag är säker på att hon vandrar på hjortronfulla myrar just nu!  
 
Du saknas oss!
 

*Augustivinster

*Handkräm
*Bikini
*Paket med handkräm och smycke

Skolstart

Minsta är levererad till skolan för att börja tvåan! Mittersta är levererad till Läroverket inne i staden för årskurs 8 - andra året av tre i specialklassen för musik.
Den äldsta är fortfarande hemma, men ska snart dra sig till den stora skolan långt borta, men ett par hundra meter för nära för att hon ska få åka buss för att påbörja sitt första år som gymnasist. Naturvetenskapsprogrammet som det heter nu för tiden!
Det är en djungel att veta hur man bästa ska läsa när man måste göra så många val, men jag tror att hon har ganska klart för sig hur hon ska välja - att jag sedan är lite insatt gör det ju inte svårare - eller det är kanske det det gör.
 
Om jag kunde välja skulle jag se till att läsa moderna språk fullt ut, men även få in samhällskunskap, kemi, fysik, biologi och så matte upp till 5 - det är ju jag, men det ger bäst förutsättningar för vidare studier.
 
Ha en bra dag - jag ska försöka beta av lite på listorna!

Säsongens sista - och förstasj

 
Dagens skörd. Nu är det slut på denna säsongs hallon, jordgubbar, smultron och körsbär.
Äpplena börjar dock vara mogna och fallfrukterna plockas för att användas.Chilin har fått sina första mogna, men dock små frukter -kan bero en del på att det är mina egna frön som kommer från plantor som jag tagit frön från - kan ju bli så efter ett par år att det ändras. Cocktailtomaterna producerar som mest just nu och de stora tomaterna börjar skifta mot gult. Paprikorna är många, men långt i från mogna.

Bröllopsdag

Det var ett tag sedan....
 

Det här med att kuna fokusera på en sak i taget....

I förmiddags när jag skulle städa badrummet hittade jag ett smutsigt glas i hallen, tog det till diskmaskinen och såg då att diskborsten gått av. Gick för att hämta en ny diskborste i städskrubben - vilket resulterade att jag städade i städskrubben. Nu ska jag städa badrummet.... få se om jag hinner göra det innan dagen är över.

Grattis mormor!

Idag fyller min mormor år!
 
Så det ska vi fira med buller och bång!  
 
Världens bästaste mårrmårr är hon allt!
 
Vi är så glada att hon finns här för oss och vilken gåva det är för våra barn att få möta många olika generationer!
 
 

Me Want It (But Me Wait)

 

Stora hästar och små barn!

 
Lillan(snart 8 år)  på Astra idag 
 
Mittersta (då snart 11 år) på Pärlan för 3 år sedan...
 
 
 
 
 

Hästar och ponnyer

Tillbringar förmiddagen i stallet med de två yngre barnen.  Den äldsta är på TEJP.
 
 
 

Scannar bilder

som ska läggas på en sticka till mormors blivande present. Digital fotoram alltså.
 
Det är tänkt att alla ska lämna bilder till den så allt hamnar på samma sticka - för det är ju inte kul om de ska behöva byta stickor hela tiden - det är ju liksom inte meningen, men det känns inte som om det kommer hända - den som lever får se, det är ju bara lite svårt att hinna med när man jobbar.
 
Ha det gott - verkar bli en bra dag idag!

IKEA igår och Flygmuséet idag

Långa och tunga dagar på jobbet, men roliga ändå.
 
Dagens besök på Flygmuseet F 21 var överraskande bra!
 
Inte omöjligt tat det blir fler besök!

Svettingt värre

Cykel till jobbet i morse och det var okej - hem gick också bra, men då skulle jag ju till fritte också så det blev lite längre.
Väl framme så har jag tomt i framdäcket - hurra, hurra!
Fick ga och leda cykeln hem - nu fyller jag på med vätska innan jag ska ta itu med att laga punkteringen.
Känns inte riktigt som min lyckodag idag!

Sova.nu

Dags att sova för att orka jobbet. Det blir en lång och fullspäckad vecka.
Sov gott kära vänner!

Blåsigt värre

tänkte vara lite påhittiga och drog till havsbadet i Byske - jo, det blåste och var inte alls härligt!
Åkte hem igen till vår egen altan - och där var det varmt och skönt! Kontentan av historien - det är alltid bättre att stanna hemma!

Full frys!

Nu är dagens skörd av hallon packeterad i mindre burkar (ca 2,5 dl i varje) för mitterstas frukostar. Frysen är i det närmaste full och jag har plockat upp er par saker för att ha plats för oförutsedda inköp. 
Hjortron är upplockade för att koka sylt så de inte tar plats i frysen, ett par liter mjölk som ska få bli pannkakor (att frysa in). Funderar på att börja med torkningen av kryddväxter också - det tar ju ingen arbetsinsats precis. I alla fall timjan och basilika skulle jag kunna torka.
 
Ha en bra lördag!

Sega rutor

Idag blev det några sega rutor också 
 
200g smält smör
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
ca 3 dl bär
 
Blanda smör och socker.
Rör ner äggen, ett i taget
Blanda sedan ner vetemjöl och  vaniljsocker

Bred ut smeten på bakplåtsbeklädd plåt och strö över bären
Grädda i 30 min, mitt i ugnen i 175 grader

Dra av pappret från plåten så den får svalna

Sylta och safta är livets melodi!

Igår kokade jag hallonsylt och idag har jag kokat marmelad på de sista jordgubbarna och körsbären från vår trädgård! Det börjar kännas som att jag är på väg att ha vinterns förråd av sylt och bär inom räckhåll.
Blåbär och hjortron i frysen - det senare för framtida sylt, jordgubbssylt och hallonsylt, körsbärsmarmelad och hjortronsylt.
Lingonplockning kvar förstås - och så äppelmoskokning - det kommer att bli fullt :-)  potatisen växer på bra och löken blir nog okej den med. Tomater blir det mycket av också.
 

RSS 2.0