Ny dag och nya bekymmer!

Men det är aldrig för sent att ge upp!

Att något så litet kan göra så stor skada!

Lite sur på maken... trampade in en liten glasbit i foten i morse - sånt händer - och han kom och gav mig papper för det blödde riktigt bra, jag hade redan plockat ut den ur foten - so far so good! Då börjar han torka upp blodet från golvet! Jag skulle ju ta kort till bloggen *s*.
 
Mitt första blodtrycksfall kom och jag mådde riktigt pyton en liten stund. Jag är tacksam över att jag har blod så det räcker och blir över!
 
Tyvärr inget foto på eländet - kunde ju ha blivit en toppenbild!
 
 
Som sagt den var liten, men gick rakt in med spetsen först....
 

Det rullar på....

får inte mycket gjort - gör lite här och lite där. Fortfarande bra temp ute, men molning idag - ska visst komma regn senare i veckan och visst - det behövs. Har en massa planer för trädgården - samtidigt som vi tittar på anrda hus.
Jag vill kunna odla på riktigt - och det innefattar inte några kok färskpotatis och tre månaders förbrukning av tomater och lök liksom! Jag vill kunna klara mig själv i mångt och mycket - inte bara när det gäller sylt och kryddörter. Jag vill gå "all in" och sälja överskottet för att finansiera sådant som jag inte kan odla/föda upp på egen hand!

Pust!

Tvättat och tvättat och tvättat. Nu är allt tvättat och torrt och inlagt i garderoberna. Ja, eller inte de två äldsta barnens tvätt förstås - det lär dröja innan den försvinner från tvättstugan. Funderar på att gomma undan den *hehe* Nej, men det är skönt att vara i kapp med tvätten - däremot så känns det som om en massa lakan är på vift! Måste gå på uppletningsrunda snart. Jag menar lakan kan ju inte bara försvinna!

Cyklo-F och Tampons for free

Samarbetspartner denna gång var Cyklo-F. Ett receptfritt blödningshämmande läkemedel som minskar dina mensblödningar. Cyklo-F innehåller tranexamsyra 500 mg. Finns att köpa receptfritt på apotek om 18 tabletter.
Dosering: 2 tabletter 3 gånger dagligen så länge behov finns, dock högst under 4 dagar. Läs bipacksedeln noga före användning. För mer information se www.fass.se, www.mensbesvar.se. Meda OTC AB. 
Ett absolut måste för oss med riklig mens. För det är handikappande att inte kunna gå ut längre stunder, alltid ha nära till en toalett, inte kunna bada för att man blöder så mycket att vanliga mensskydd inte räcker till! 
Denna gång hade jag turen att få ett VIP-paket också! Det innehöll lite smått och gott!
 
 
 
På Apotea får ni hela 30% rabatt på Cyklo-F. Ange bara CYKLO-F i rutan för rabattkoder när ni ska betala så dras 30% av priset! Det är fraktfritt också - hur bra som helst!
 
Vill även du ha tamponger hem till dig - helt gratis? 
1. Gå in på www.tamponsforfree.se och registrera dig
2. Tampongerna skickas hem till dig 
3. Samtidigt som du får hem tampongerna får du även ett nyhetsbrev som länkar dig vidare till Kampanjutvärderingen som består av max 10 frågor. Svarar du på dessa frågor garanteras du även fler utskick av tamponger - helt gratis.
 
Det är viktigt för oss och våra samarbetspartners att reklamen du får är relevant och intressant för dig. Det är av den anledningen som vill vi lära känna dig och veta vad du tycker om reklamen och erbjudandena du får.

Segt

Snart tillbaka på hemmaplan.  Passerat Skellefteå så nu är det nära. 

Bärplockning.

5 liter blåbär är plockade. 1, 5 liter hjortron också. Jag är lättare eftersom jag är uppäten av konstiga djur.

Badat

Jag har badat i Bellviksjön!  Det var väldigt kallt, men nu har kag gjort bort sommarens första bad.

Sommarpratare

Ligger och lyssnar på hemladdade pratarprogram i väntan på att det ska bli dags att kliva upp. Just nu är det Fredrik Lindström som vinterpratade 25 december 2011. Känns lite konstigt att höra ett julprogram i juli, men han är ju bara så bra. Nu ska jag gå vidare med Lalehs sommarprat från 2009. Efter det är klart så är det nog morgon. Ha en bra onsdag!

Kyligt

På nätterna kryper temperaturen nära noll så Oskar som är vår värmekälla hjälper till att hålla oss varma.
Han vill inte komma med på bloggen
 

Byapromenad

En tur genom byn blev det innan middagen.  
 

Gäddfiske

Blev en liten gädda igår.  30 cm bara och inte så kämpaglad,  blev några abborrar modell mindre som fick gå tillbaka och två fina i mjärdet som ska rökas idag.  Blir att åka ut alla fem vid lunch så att alla ska få napp. Bara äldsta och yngsta döttrarna som inte har fiskat  än.

Radioskugga

Är i stugan och kan inte uppdatera så mycket
 

Bakar

Passar på att baka lite med bären i trädgården 
Några med rabarber och jordgubbar och några med körsbär - hoppas att de blir goda.

Blåsigt värre

Blåser som sjutton så jag har tiggt mig skjuts till jobbet idag.  +10 grader -värsta sommarvärmen. Ha en bra dag. 

Jobbelijobb!

Jobbat idag och har cyklat - hoppas på varmare väder imorgon. Varit en sväng på Dollars efter middagen och inhandlat lite grejer som ska med till stugan - det är så längesedan vi var dit så jag vet inte ens hur det ser ut och vad som finns längre!

Billösa

Igår åkte golfen söderut för ett liv hos en ny familj.  Nu står vi utan bil, ja - vi har ju Saaben,  men den är inte fixad än och så är den avställd och inte besiktad.  Känns som om man skulle ta och betala av studielånet så man blev skuldfri hos CSN.  

Fortfarande strul

Det är inte fixat med mobiltäckningen än och det är väldigt störigt.  Nu har det varit fel i en vecka och det verkar inte som om de ens försöker att få till det. Ha en bra lördag! 

Städtorsdag!

Massor att göra idag och så hade jag tänkt hinna med en tur till skogen för att se om jag kan hitta lite bär, men först ska huset städas. Hoppas vara klar innan 11 så kan vi käka lunch och sedan dra iväg!

Ha en bra torsdag alla!

Sommarfötter

 
Många lägger upp bilder på sina sommarfötter i solen - jag gör vad som krävs för att vara modern och gör detsamma!
 
Ja, bara ben och fötter går fetbort - det är ju kallt!

Segt med uppdatering

Det har varit dåligt med mobiltäckningen. Är fortfarande.  Så det har inte blivit av med att skriva på bloggen.  Jag ska försöka få upp ett inlägg om bröllopet snart dock. 

Söndagsfrukost

Skönt att sitta ute och äta frukost.

Hemma och i säng

Får uppdatera imorgon.  Är alldeles för trött för det nu. Allt är städat och klart också så det behöver inte göras nått på den fronten imorgon.  

Det här med kläder. ..

Imorgon är det bröllop. Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig - inget ovanligt  för att vara jag, men ändå.  Kom just på att jag ska ha skor också - det hade jag förträngt.  Tror att äldsta skulle ha ett par av mina och vilka återstår då till mig?! Det är inte så att jag har speciellt många par att välja på. Jag äger inte så många par. Sedan är det ju frisyrer på majoriteten i familjen.  Maken får klara sig själv han har inte så mycket hår att frisera. 

Äntligen

Nu är det äntligen tomt i alla tvättkorgar.  I övrigt så har jag inte gjort något alls idag  och det är ku lite synd. Ja,  ja jag får ta nya tag imorgon. 

Andra dagen utan kött

Inte för att jag inte äter kött, men det är inte dumt  att stå över då och då. 
Igår blev det omelett och idag rostat lantbröd med stekts grönsaker.
Zucchini, tomat och basilika - inte hemodlade tomater, men det andra. Klimatsmart på många sätt.

Slut!

Ja, efter att ha lyckats städa sovrummet så har orken tagit slut!
Jag verkligen ogillar att inte orka med att göra sådant jag vill - eller i det här fallet förväntar mig att göra - som veckostäda till exempel och hålla efter tvätten.
 
Jag vill inte behöva städa ett rum i taget - jag vill ha fint över allt - för om man inte dammsugar i hela huset då är det ju ändå damm i alla rum eftersom det förflyttar sig. 
 
Ja, men det är väl så det får vara, går ju liksom inte tat göra någonting åt saken.
 
Ha en bra onsdag!

fix

Varit hos Cilia och Mia och fixat lite. Sedan kom regnet och det kom en hel del så nu slipper jag vattna. Nu allsången och sedan morden - en bra kväll alltså. 

*Julivinster

*Röjar Ralf
*Läppbalsam och handcrème från Bliss
*Serveringsskålar
*Solhatt
*Tjuganlott
*Eucerin Kids
*Tjuganlott

Kan inte fatta

Nu när jag ändå är ledig några dagar får jag ändå ingenting gjort! Körde ett par omgångar tvätt igår, men det är så fuktigt att det inte vill torka riktigt! Jag skulle behöva tvätta tre omgångar till, men det finns ingen plats att hänga det på så då är det bara att vänta och se tvättkorgarna fyllas på ännu mer och det är så trist. Jag som är van att hålla undan tvätten i alla fall *s*. I dag skulle det enligt väderprognoserna ösregna och åska - inget av det har jag sett än, men i natt har det regnat - visst finns det en del oroväckande moln, men man kan aldrig så noga veta om det blir regn eller inte.
 
Hoppas att alla har en fin dag - själv är det bara en massa att göra!

RSS 2.0