Jo, just det!

Jag kan inte hitta väggkontakterna till mina ljusstakar som jag ska ha i vardagsrummet :-(, jag har inte fått upp någon utebelysning heller.

Dörrkransen har jag hängt upp iallafall. Eftersom det snöar och snöar och snöar - så blir det en del skottning. Vi har inte ens varit på julskyltningen och det känns faktiskt tråkigt. Adventsgudstjänsten var trevlig och alla barnen skötte sig fint. Trist bara att den mittersta inte vill testa att sjunga solo, det skulle vara roligt att höra henne.

Den stora sjöng som vanligt bra och kyrkokören var okej den med, men det är lite tunnt med tenorer(en) och det var inte så många basar heller.

Nu har vi slagit igång Ronny och Julia - adventskalendern från 2000 som var en favorit här hemma för den stora och som den mittersta såg om och om igen i ett par år. Nu har vi äntligen filmerna igen och jag hoppas att lillan ska gilla det lika mycket som de stora gjort.

Ha det gott!

Trevlig advent!

Första advent!



Köket klart för advent





Snötäcket blir bara tjockare och tjockare



Lillan skottar snö efter adventsgudstjänsten!

Helg!

Vintervitt och vackert ute - och inne skulle det sista städandet för advent påbörjas, men först ta ihop tvätt, köra igång en ny maskin och äta frukost. Mittersta vill på ridklubben och kika på hopptävling och jag har lovat att följa med - är väl inte så peppad på det om jag ska vara ärlig, men hon älskar ju hästar så..

Ha det gott

Paket!



I dag kom de efterlängtade paketen i julkalenderswappen!
Min tomte har till och med stoppat en chokladtomte eller polkagriskäpp på varje paket! Det skulle man ju ha kommit på!

Det ska bli så spännande att börja öppna paket på måndag

Här är det första paketet:


Är du nyfiken på innehållet? Kika in på måndag så får du se!

Seg morgon

men lillan har sovit i sin säng hela natten! Kom inte upp förrän innan klockan 6! Inget kli i rumpan som hon sa - Ommana döda!

Idag ska vi ta oss en tur på stan för att köpa dörrkrans och kika runt lite - kanske äter vi lunch på stan också.

Först ska jag ta i tu med att ta ihop tvätt och fortsätta tvätta. När ungarna kommer hem blir det till att rensa bland kläderna i hallen och fixa till även där - sedan är hela övervåningen klar för advent och det känns helt underbart.

Jag måste baka inför adventsfikat i kyrkan på söndag också, men jag slänger väl i hop några muffins.

Jag ska fixa klart julklappar/presenter till gänget i USA också.

Ha en toppendag!

Snart är torsdagen över

och vi har kommit en bra bit på vägen med storstädningen. Tack vare mamma så är alla täcken och kudddar tvättade + att jag kunnat tvätta tre omgångar tvätt här hemma också - mer än så går inte med tanke på att det ska torka också - men fortfarande finns det tvätt till iallafall två dagar till.

Nu ska jag sätta mig och kika på TV en stund och sedan hoppa i säng!

Full rulle!

Första omgången tvätt är igång, diskmaskinen har just diskat färdigt och den disk som inte rymdes är diskad. Sängkläderna är borttagna från alla sängar - även kuddar, täcken, överkast och filtar från hela huset, handdukar och badlakan är stoppade i tvätten. Det blir väldigt mycket tvätt.....

Det lunde trots allt ha kommit mer olägligt - jag ska ju ända bädda rent och storstäda inför advent, de stora tjejerna är ju så stora att de förstår förhållningsregler, så det är ju bara lillan som behöver passning, vädret ser ut att bli riktigt vackert så vi tar oss nog en promenad ner till mamma och hälsar på också. Kanske får kameran följa med.

Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och börja med städningen!

Ha det gott!

Springmask!

Ja, jag visste väl att det var två barn jag skulle haft *s* lillan har ju betett sig udda och de senaste nätterna har det varigt väldigt eländigt. Nu i kväll klagade hon på ont i stjärten och jag kikade och visst - ingen tvekan om att hon har springmask - så nu vet jag hur de små lymlarna ser ut också. Hårlöss har jag stiftat bekantskap med för ett par år sedan också.

Nu gäller det att följa planen och verkligen storstäda! Hon får vara hemma från dagis i morgon iallafall.

Ja, man får se det positiva i kråksången - det kommer att bli riktigt ordentligt städat inför första advent!

Dagens skämt!

Jag som skulle göra så mycket idag - har jag gjort det tror ni?!

Nej, just det. Postat ett par brev, skottat lite och tagit in posten - det är ungefär allt som blivit gjort (ja, jag har tvättat också och hängt en omgång tvätt) - nu är det dags att hämta lillan på dagis och de stora på skolan och så var den dagen över.

Jag har skottat hos grannen också eftersom de befinner sig på BB - igår var det en annan granne som skottat och lyckats söka ett par jobb - paketet till Island är dock opostat än och jag orkar inte posta det heller - jag får skicka maken i kväll!

Uppdaterat: jag har postat paketet till Island!

Snöandet fortsätter!



Det är vackert med vinter!

Idag blir det att arbeta på som 17 här hemma hade jag tänkt (och det är ju tanken som räknas!), men först måste jag sätta mig med min tävlingsblogg och fixa till där och även lägga till nya tävlingar! För tävlar man aldrig så kan man inte vinna!

Islandspaket del 2

Idag går det tredje paketet i väg til Island. Denna gång låg fokus på jul och bakning istället för på mat.


Pasta, lasangemix, torrsoppor, potatismos, havregryn, socker, corn flakes, torrjäst, kanel, svartpeppar, curry, pizzakrydda, kokosflingor, strössel, blockchoklad, bakpulver, citronsaft, vaniljsocker & popcorn




Julpapper och julklappsadresser, bindor, deo, tvål, tejp, tändstickor, värmeljus, rakhyvlar, servetter och c-vitamintabletter




Saker till tjejerna, julklappar och skogåvor (på Island kommer tomten med små gåvor 12-24 december) och naturligtvis chokladkalendrar. Det är målarböcker, kritor, spel, pärlor, örhängen, klistermärken, pussel, refleker och annat smått och gott



Kläder till tjejerna mest till den lilla dock!





Naturligtvis en del godis också - det är ju snart jul!

Nu har vi snö - på riktigt



Ja, jag har skottat på morgonen ;-) som tur var så var det minusgrader. Nu närmar sig tempraturen 0  - så snön blir tyngre och med min tur som blir det väl blötsnö just innan de plogar och så hinnar det frysa på innan jag kommer hem och kan skotta bort plogkarmen.  Varför kan de inte ploga vår gata från andra hållet först - så vi slipper få all snö på vår sida?!  Om de nu kommer att ploga....



Fågelbordet har snö på taket!

Julfilmer!


Grinchen: Julen är stulen



"Nu är det jul igen" filmerna går året runt här hos oss


Tomten är far till alla barnen är också en film som jag tycker om


Ronny & Julia har speltas på videon otaliga gånger!

Uppdaterad önskelista

Jag önskar mig: (uppdaterad 30/11)
Roliga sockar (storlek 38/39)
Flanellpyjamas
Gilmore Girls (alla säsonger)
SATC-box
SATC filmen
Presentkort på IKEA
Roliga muffinsformar i papper
Muffinsformar i silikon (tips:  finns billiga på Rusta)
Annorlunda strössel
Presentkort på Bambubutiken
Tvättnötter
Gnomesfigurer (Trolltyg i tomteskogen alltså)
Buddhafigurer
Stegräknare
Näskanna


Lillan önskar sig (uppdaterad 24/11)
(enligt henne själv alltså)
Skidor
Snowboard
Pussel (Mer än 25 bitar - mammans kommentar)
Schleich Djur
Termometer - inte riktig
Fem blommor - en stor
Tändstickor - inte riktiga
Tre böcker
Nemofilm
Mammamuklocka
Barnsoffa
Baddräkt (har jag redan köpt)
En tomte - inte riktig
Dora

Mamma fyller på med
Presentkort/Kläder från Blingo 98/104 eller större
Presentkort/Kläder från Edvina 98/104 eller större
Ekologiska kläder från andra stället 98/104 eller större
Kläder från Gröna Grodan

De stora tjejerna har sina önskelistor på sina bloggar

Vaken

sedan 2 h, men alla andra sover, nu är det dock någons väckarklocka som ringer, förstår inte varför någon ska upp den här tiden.

Det har blåst en del i natt, ja, det blåser fortfarande och det har faktiskt kommit mer snö! Nu är det iallafall några centimeter snö och det är trevligt när det lyser upp lite.

Idag blir det Kupan för att kolla efter byxor till Island sedan till Cilia för att dumpa lillan och sedan vidare till Arbetsförmedlingen.

Jag ska posta paketet till Island idag och imorgon är sista dagen att posta julklappsswappen!

Spännande värre!


Nyss startat datorn!

Och passar på att skriva ett snabbt inlägg.

Har bakaet frukostbullar, saffransbullar och pepparkakor idag - har massor av saker att göra till veckan och eftersom det är adventsfika på söndag så måste man ju ha bakat.

Nu ska jag iväg och bygga pussel med mittertsa!


Kylslaget!

-12 i morse när jag klev upp och inte är det speciellt mycket snö heller - lite vitt är det och man måste väl glädjas åt att det inte är barmark!

Snart är det dags att dra iväg till kyrkan eftersom tjejerna ska sjunga på invigningen an kyrkmarknaden. Sedan bär det av till stan för att mittersta måste få sig ett par vinterskor!

På återseende

I veckan har en hel del vinster ramlat in

Klänning och scarf i 74/80 från Polkadot design - hur söt som helst!
Nostalgikort med marint tema
Marc Jacobs parfym (Daisy)
Min beställning från Muntra Myran (vann presentkort där hos barnsemester.se)
Kit från Findus med block, penna och kundvagnspolett x 3
Förkläden från Green Giant x 5
Avi på vattenkokaren som jag ska hämta idag.

Kunde varit sämre :D

Toppentävling!



Market 2 Member har ett toppenbra belöningsprogram där du får tillbaka upp till 80% av det du handlar för i över 200 välkända butiker - perfekt sätt att fylla plånboken igen efter julshoppingen!

Just nu har de en rolig jultävling där du kan vinna julklappar för 20.000 kr + får pengar tillbaka för allt du handlar på nätet!

Gratis Mode

Eftersom jag ändå håller på så kan jag ju passa på att skriva om Gratis Mode



Hos GratisMode belönar de sina medlemmar med trisslotter, biobiljetter och presentkort (på ex. H&M, Vero Moda) när de handlar eller registrerar sig hos deras välkända annonspartners.
Man får också bra med poäng om man värvar kompisar.

Gå med du också och tjäna poäng (du får 50 p för att gå med)  Klicka HÄR

250p kan du lösa in mot 2 trisslotter
400p kan du lösa in mot en Biobiljett
750p kan du lösa in mot ett presentkort på 300:-

Gratis godis

Gillar man godis - som jag gör - då finns det en bra sida man kan vara med på och tjäna ihop godis som man sedan får hemskickat gratis till sin brevlåda.

Är du inte redan med så tycker jag att du ska passa på att gå med HÄR

Redan när du registrerat dig får du 2 godisar - när du kommit upp i 11 godisar kan du skapa en order och då skickas dina godisar så snart de blivit uttagna till packning och leverans!

För att tjäna godis kan du delta i erbjudanden, gå med i nyhetsbrev, delta i tävlingar och värva vänner. För varje kompis du värvar som är över 15år och som är fullständig medlem på Gratisgodis får du 1 poäng och 1 godis! För dem under 15år som blir fullständiga medlemmar så får du 1poäng.

Här nedan ser du tre bilder på leveranser jag fått därifrån. Jag har fått fler, men dessa är de jag har foto på i datorn.


image29 image13image35

Urusel besöksstatistik

Senaste dagaran har nästan ingen kollat min blogg, inte för tat jag brukar ha mängder av besökare, men de brukar iallafall vara dryga 30 - senaste dagarna had det inte ens kommit upp i 20. Har jag skrivit så dåliga inlägg på sista tiden eller är det så att folk inte har tid att kolla bloggar just nu?!

Jag ska göra mitt bästa rör att rycka upp mig!

Adventskalender till barnen

Ja, lillans är klar sedan länge, men de stora tjejernas är inte klara ännu - det värsta är att jag inte har en aning om vad jag ska stoppa i de sista paketen heller!

Avi i brevlådan var det iallafall - men inget till kalendern - kanske är det vattenkokaren från Lipton!


Nu är det bakat

Nu har syrran fått julbakat iallafall. Jag hoppas bara att hon inte äter upp allt själv utan bara tar fram och bjuder sina besökare på det.

Men jag och mjölkfritt går inte riktigt ihop. Inte när det gäller muffins - det fungerar helt enkelt väldigt dåligt! De blir inte på långa vägar så bra som mina vanliga muffins.

I övrigt fungerar det mjölkfria margarinet helt okej - och smakar okej (det från Milda alltså). Det behöver ju inte vara margarinet som gör muffinsarna knepiga - det kan ju vara havremjölken också.

Snart är det dags att baka för egen del också.

Nu ska jag ta och sätta mig och titta på Bolibompa med lillan :D

Ha det gott


Tjohooo

När jag ska klä på lillan för att åka till dagis så märker jag att hon har feber!  Då blev det naturligtvis fight eftersom hon verkligen skulle till dagis. Nu har hon lugnat ner sig lite eftersom Cilia kommer idag, annars vet jag inte hur vi skulle fixa dagen *s*.

Så idag ska hon baka julfika med mig och Cilia istället för att leka på dagis och det är ju trots allt inte alltför illa.

Nu ska jag ställa iordning här hemma inför bakstarten. Det ska bli saffransbullar, lussekatter, sockerkakor, pepparkakor och några olika sorters småkakor.

Ännu en dag är över

ja, snart iallafall och jag hoppas att morgondagen blir bättre än idag.

Det är jobbigt att vara sjuk och ha ont och förkylningar är inte att leka med för min del. Jag blir verkligen risig.

Nu ska jag fixa thé och mysa lite innan det är dags att sova - det blir en tung dag imorgon!

.... och så var det tisdag

och jag mår om möjligt sämre än igår. Det är inte klokt - det går väl ingen influensa nu?!  Jag hoppas att jag hinner få tillbaka mitt immunförsvar igen innan den slår till, för som det är nu så drar jag ju på mig precis alla virus och bakterier som finns. Jag är ju sjuk jämt!

Har mailat AF om att jag inte kommer idag - hoppas att hon läser det, men hon verkar vara bra på att kolla e-posten.

Annars blir det bara att vila idag nu medan lillan är på dagis.

Ja, det är måndag morgon

och jag är riktigt sjuk! Dunderförkyld och hosta, lederna i bröstryggen och halskotpelaren är de som ger mest problem just nu - även om fingrarna och fötterna också gör ont.

I morse väcktes vi av sotaren 7.45, jag hade naturligtvis äntligen somnat efter en nästan sömlös natt. Lillan sover fortfarande, hon verkar inte vara speciellt förkyld iallafall - ingen annan i familjen heller.

Det är ju lika bra det, även om jag börjat vara less att nästan alltid vara sjuk.

Nu ska jag ta ihop lite här hemma och sedan gå och lägga mig igen.


ÖNSKELISTA

Nu har jag gardiner!

Idag blev det äntligen av att köpa gardinstänger och oj, vad snyggt det blev med gardiner!

Annars har inte mycket blivit gjort denna helg, men så är det ju ibland.

Ja, jag har i och för sig lagt in en hel del nya tävlingar i min tävlingsblogg HÄR och försökt tävla i en hel del tävlingar på bli en vinnare.

Är du sugen på att tjäna pengar, få biobiljetter, presentkort o.s.v. är det ett tips att besöka tävlingsbloggen för där finns flera länkar till sidor som man kan få saker gratis på.

Ha det gott nu ska jag återgå till Ensam mamma söker

Jo, i fredags var jag hos mamma och åt surströmming - årets första och det var efterlängtat!

Hemma efter en tur till Skifix

där vi enbart lämnade in hyrda skidor eftersom det var 30 personer före oss i kön och efter 20 minuter hade inte ens 5 fått hjälp.

Vi får fixa det senare - det är ju liksom inte dags att åka skidor än!

Mysfredag!

Jag och lillan ska ha en mysdag idag!
Vi har duschat respektive badat och nu ska vi sätta oss med varm choklad och pepparkakor och titta på favoritfilmen Ny är det jul igen 2!

Återkommer

101 saker att göra på 1001 dagar

Det är kanske på sin plats att uppdatera listan lite - för en del saker har trots allt genomförts

Men det är dömt att misslyckas!

Start 1 juli 2006 - slutar 27 mars 2009

Saker kvar att göra: 42
Slutfört: 59


1.Göra en lista på 101 saker (Gjort  1 juli  2006)

2.Gräva dammen djupare (Gjort 19 juli  2006)

3. Rensa ur rönnar och andra träd på tomten

4. Göra om vårt sovrum (Gjort våren 2007)

5. Göra om A's rum  (Gjort januari 2007)

6. Besöka Santa's World i Rovaniemi

7. Anlägga en köksträdgård/djupsäng

8. Skaffa ett växthus

9. Utöka rabatten under björken (Gjort 19 juli 2006)

10. Fixa till i vardagsrummet (Gjort januari 2007)

11. Skaffa golvlist till toaletten

12. Rensa i förrådet innanför "pysselrummet" (Gjort juni 2008)

13. Rensa ur "pysselrummet" (Klart juni 2008)

14. Fixa till "hobbyhörna" (Gjort september 2007)

15. Fixa till ett "syhörn" (Gjort september 2007)

16. Fixa kompostgaller och anlägga kompost (Gjort våren 2008)

17.Stå på loppis  (Gjort 22 juli 2006)

18. Testa att odla svamp (Gjort maj 2008)

19. Gå igenom alla babykläder (till 68cl)  och sälja de som inte ska vara kvar (gjort augusti 2006)

20. Gå igenom alla  74/80 kläder och sälja det jag inte vill ha kvar (påbörjat maj 2008)

21. Gå igenom alla  86/92 kläder och sälja det jag inte vill ha kvar (påbörjat maj 2008)

22.Gå igenom mina kläder och sälja det jag inte vill ha kvar (påbörjat maj 2008)

23. Gå igenom Johans kläder och sälja det han inte vill ha kvar (påbörjat maj 2008)

24. Organisera allt vi har i källarförråden så att det tar mindre plats (Gjort hösten 2008)

25. Göra om  F's rum med nya möbler (Gjort september 2007)

26. Betala tillbaka lilla lånet från CSN (Gjort 28 juli 2006)

27. Fyll på presentlådan (Gjort våren 2007)

28. Rensa ur skåpen i tvättstugan (Gjort 15 augusti 2006)

29. Stå på loppis 2008 

30. Fixa fler pallkrageodlingar (Gjort våren 2008)

31. Fixa förvaring till pysselrummet (Gjort september 2007)

32. Göra all min sylt (Gjort 2007/2008)

33. Byta sofföverdrag i köket(Gjort 2008)

34. Kolla igenom allt Tupperware och sälja det jag inte vill ha kvar

35. Gå igenom köksskåpar och rensa bort det jag inte behöver

36. Sy nya köksgardiner (Gjort  4 februari 2007)

37. Sy gympapåsar till flickorna

38. Ta ner syrenen (Gjort våren 2008)

39. Spara 1000:-/månad  33000:-/33000:-

40. Gå på teater

41. Olja altanen

42. Uppdatera min hemsida (Gjort mars 2007)

43. Byta fönster (gjort sept 2008)

44. Fixa garagefönstren (Gjort våren 2008)

45. Fixa balkongdörren (Gjort sept 2008)

46. Fixa ytterligare en bokhylla (Gjort 6 januari 2007)

47. Katalogisera mina böcker

48. Organisera alla mina böcker

49. Läsa alla böcker jag har

50. Klä om trästolarna (Gjort september 2007)

51. Ta ner granen (Gjort maj 2008)

52. Organisera CD:skivor

53. Katalogisrea videofilmer

54. Organisera videofilmer

55. Katalogisera DVD filmer

56. Organisera DVD:filmer

57. Framkalla en omgång foton

58. Rama in 10 foton

59. Göra ett par förstoringar

60. Plocka lupinfrön i trädgården och sälja/ge bort (Gjort augusit 2007)

61. Göra en stenträdgård

62. Starta blogg och skriva i den regelbundet

63. Rama in litografin

64. Sätta upp alla äkta tavlor vi har (Gjort 4 februari 2007)

65. Sy ett klädesplagg (Gjort 4 September 2006)

66. Skaffa en liten digitalkamera

67. Skaffa en gungställning

68. Skaffa en sandlåda

69. Anlägga en grillplats

70. Göra en bro over "ån" (Gjort sommaren 2006)

71. Lägga stenar i hela "åbädden"(Gjort sommaren 2007)

72. Fixa fler plantor till dammen (Gjort sommaren 2007)

73. Rensa ut ur bastun (Gjort våren 2008)

74. Skaffa en duschkabin eller duschdraperi

75. Skaffa ett plommonträd (Gjort maj 2008)

76. Skaffa ytterligare ett fruktträd/buske

77. Plantera minst 3 vinbärsbuskar (Gjort september 2006)

78. Skaffa utemöbler (Gjort våren 2007)

79. Måla utemöbeln som morfar gjort

80. Göra oss av med Forden (Gjort juni 2007)

81. Rensa ur vita byggnaden

82. Flytta vita byggnaden

83. Skaffa en torkvinda (våren 2008)

84. Kasta Hennes och sånt som Allers  (Gjort januari 2007)

85. Stoppa in recept i pärmar. (Gjort 2008)

86. Stoppa in pysselpapper i pärmar (Gjort 2008)

87. Skaffa en bokhylla bara för pysselsaker (Gjort januari 2007)

88. Skaffa ved för vintern 2007/2008 (Gjort september 2007)

89. Skaffa nytt objektiv till kameran (Gjort juni 2007)

90. Städa i garaget (Gjort Okt 2008)

91. Ha minst 20 presenter/julklappar i överraskningslådan  som jag inte köpt.(Klart maj 2008)

92. Skaffa nya glasögon

93. Rensa i rummet utanför pysselrummet (Gjort sommaren 2008)

94. Skaffa ved för vintern 2008/2009

95.Campa (tält) minst två gånger  (1/2) 1: Kolmårdens camping 6-10 juli 2006

96. Köpa nya soffa till vardagsrummet

97. Döpa A (Gjort okt 2008)

98. Åka och fiska minst två ganger  (Gjort juli 2007)

99. Åka på IKEA i Haparanda (Gjort 4 januari 2007)

100. Besöka en nationalpark

101. Slutföra alla saker på denna lista


40 timmars maxtid på förskolan!

Barn ska tillbringa högst 40 timmar per vecka i förskolan. Dessutom ska alla dagisbarn ha rätt till fem veckors semester.

Därför vill moderaternas arbetsgrupp maximera barnens närvaro på dagis till fyrtio timmar per vecka och 47 veckor per år.
"Det är viktigt att små barn inte behöver ha arbetsdagar som skulle få en vuxen att rygga tillbaka", heter det i det moderata förslaget.

Ja, jag tycker också att det är viktigt att barnen får tid med sina föräldrar!

Men hur det ska genomföras praktiskt har de inte tänkt på!

Hur ska dagarna kunna kortas? Många föräldrar jobbar ju heltid och pendlar långa sträckor till och från jobbet?
- Hur det ska lösas måste varje familj tänka ut själv. Det finns kanske släktingar som kan hjälpa till. Och med de skattelättnader som regeringen beslutat om finns det utrymme för åtminstone en förälder att sluta tidigare. Bor man sedan i en kommun som sänkt kommunalskatten ökar den möjligheten ännu mer.


Jag som är arbetssökande och kan tvingas ta ett arbete i hela landet för att få a-kassa (men det får jag bara i 75 dagar eftersom jag jobbar 25%) måsta ta ett arbete på heltid om jag får ett!  Nu har jag tur och jobbar 25% annars vore det inte speciellt lätt ekonomiskt. För regeringen som kommer med detta förslag driver ju samtidigt arbetslinjen STENHÅRT - alla ska jobba heltid!
Ja, men i de kommuner där skatten höjs, i de landsting där skatten höjs (Här ökar den med 1%-enhet!), jag har inte märkt skattesänkningen i min plånbok, inte i makens heller!  A-kasseavgiften har sänkts nu iallafall en del, men på min 25%-tjänst har jag betalat några 100:-/månad - det blev en ökning med 100% för min del!
Maten har blivit åtskilligt dyrare, bensinkostnaden enormt mycket högre (även om den sjunkit igen), på kontot blir det mindre kvar nu än tidigare. 

Mina föräldrar arbetar heltid, men de bor på samma ort som jag, det är inte alla som har det så att familjen finns nära.

När man sedan kanske får en dagisplats som ligger i motsatt riktning från arbetet från hemmet sett - då förlängs ju barnens dagar ytterligare.



Hur ska ensamstående föräldrar göra?
- De behöver stöd och hjälp. Och de får tänka efter. Är man ensamstående mamma finns det trots allt en pappa som har ett ansvar. Men vi kan inte tala om hur problemet ska lösas. Det vore planekonomi. Det får föräldrarna lista ut själva.

Ja, det kanske finns en mamma alt. pappa. Ibland bor den andra föräldern på annan ort för att arbeta - man kan vara gift och ändå leva så (det måste man göra om man har fått en chans ) . Ibland är det så illa att barnets ena förälder inte längre finns i livet, sitter frihetsberövad eller har funktionsnedsättningar som medför att den inte kan ta hand om ett barn. I andra fall är en förälder utvisad ur landet.

Lillan går på sitt älskade "dagis" 3 dagar/v a' 5h - det är vad arbetssökande får ha i denna kommun och jag tycker att det är okej - hon måste ju vara på dagis också för annars får jag ingen a-kassa! Dagisplatsen betalar jag lika mycket för som om hon skulle gå full tid - i vår kommun har det inte varit timtaxa så länge jag haft barn på dagis.
Däremot har det ju på senare år tillkommit att barn till föräldralediga får vara på förskolan även de i 15h/v. Jag tycker att det är bra att möjligheten finns - speciellt för de barn som redan gått på förskolan ett längre tag, jag förstår inte varför man skolar in barn enbart för att de har "åldern" inne om de ska fått ett syskon, men jag antar att många har sina skäl.

Jag hade lillan hemma tills hon var 2 eftersom jag studerade (på heltid och jobbade 25% utöver det) , men alla har inte den möjligheten. Förra läsåret gick hon 8-15 må-to under den tid jag studerade - förutom när jag hade praktik då det blev 8.15-17.15 må-on i värsta fall - oftast kunde jag hämta henne 16.30. Det var vad som funkade för vår del.


Vi har en bra förskoleavdelning med förskollärare - jo, det finns en barnskötare också, men i stort är det främst förskollärare som arbetar på förskolorna här. För hennes språkliga utveckling har förskolan varit bra.

Jag vill inte ha mina barn på förskolan 40h / v - jag tror inte att majoriteten vill ha det så, de flesta hämtar sina barn när de slutat arbeta. Jag känner mig som en skurk om jag gör ärenden i stan under tiden min dotter är på dagis - även om det är att gå på arbetsförmedlingen! Så har jag känt även när jag jobbat ibland och varit på stan med en brukare (som kanske inte alla gånger ser ut att ha ett funktionshinder) - man får sneda blickar från en del då som vet att man har barnen inom barnomsorg under tiden - de vet dock inte att jag arbetar just då.

Lugnt och stilla

sitter och njuter av tystnaden och stillheten när ingen skriker eller surrar eller rasar runt i huset.

Om en liten stund ska jag gå ut och ta några fotografier i det vacka vädret. Idag var det vinteroverall premiär för lillan på dagis, det känns rätt sent.

Om en stund verkar det som om solen kommer att titta fram och då blir bilderna så mycket vackrare. Det är egentligen inte klokt vilken skillnad lite snö gör på ljuset. I morse var det ljust redan strax efter 7. Nu gäller det bara att plocka in allt som lämnats ute.... och det är ingen barnlek.

Mår okej idag har inte blivit mer förkyld, men har jobbigt att svälja - inte ont dock som tur är.

Nu har den kommit

Det snöar och snön lägger sig på marken för första gången den här säsongen.

Jag fotograferar imorgon innan vi går till dagis


Och nu har jag trillat dit

halsont och snuva, jag som trodde jag skulle slippa den här gången, men man vet

Jag säger bara BLÄ

Sjuk make

han är förkyld och hemma idag iallafall fram till 12.45 då han ska till jobbet iallafall - det var väl nån intervju han skulle på som egentligen skulle ha blivit av igår...


Det går säkert bra.

Jag har kastat in ett par ansökningar på jobb idag, men det känns inte så upplyftande faktiskt :-(

Kylslaget

nu på morgonen är det frost ute och det är ricktigt vackert. Snart är det dags att promenera till dagis - det är inte så illa egentligen och medför att det blir ganska många steg varje dag.

Ha det gott så länge

Tjuvkik

här kommer en tjuvkik på innehållet i ett av paketen i julswappen.



Spännande värre är det iallafall!

Undrar vem man ska få paket av och vad man får.

Tänk om det man köpt och fixat inte alls faller mottagaren i smaken och tänk om det man får inte alls passar ihop med just mig.

Översvämmad brevlåda!

Ja, idag var det överfullt. Försändelse från cd-on som jag gjorde igår! Min vunna sparbössa från en bloggtävling, några försändelser från efi (man kan skicka efter gratisprover på lite av varje där) .

Det var trevligt med post iallafall - så nu ska försändelsen från cdon tas om hand (slå in i julklappspapper alltså) och ytterligare julklapps bekymmer är ur världen.

Dagisdag igen!

Och lillan kommer och väcker mig 5!  Hon har sovit så bra när hon varit hemma och jag har fått sova också.

Idag är det regn och rusk :-( men vi hade tänkt gå till dagis idag - jag får se hur vi gör, jag man ju gå och hämta henne iallafall - det går ju det med.

Nu ska jag få upp den största så hon hinner i tid till skolan!

Ingen full brevlåda

men en tub med Veet hårborttagningskräm som jag ska testa + ett brev med thé från en tjej i Italien.
Det ska bli spännande att testa alla nya sorter!

Nu ska jag och lillan gå på promenad - det kan både jag och hon behöva (luft alltså)

Ha det gott!

Ny vecka och nya tag

Tiden rusar fram och dagarna till jul minskar med rasande fart.

Planerna för veckan är inte speciellt många, vi ska väl bara hålla oss flytande ytterligare en vecka bara.

Jag hoppas att brevlådan kommer innehålla en hel del överraskningar i veckan. Jag väntar på några vinster och på flera swappar så det ska bli trevligt.

Nu kallar lillan på uppmärksamhet så det är bäst jag rusar - jag återkommer

Snart dags för farsdagsmiddag

På begäran blir det kyckling och ris med jordnötssås och fritterade vårrullar till middag.

Fadern i huset kunde ju ha beställt stuvade makaroner eller korvstroganoff så jag är nöjd med valet.

Sedan bär det av till min morfar tillsammans med mamma - det ska bli trevligt, det är för sällan jag kommer mig iväg dit!

Farsdag!

Hoppas att alla fäder får en bra farsdag!

Här kommer ett par kort till far som jag slängde ihop igår!




En kort sväng på stan

där egentligen inget inhandlades. Ja, de två stora fick nya vinterskor, även om den mittersta behöver ytterligare ett par. De vi köpte idag var mer skor för att ha på stan och när vi åker bort, men eftersom vi bor där vi bor och mycket tid spenderas utomhus så behövs ett par rejäla skor också.

När vi kom hem bakade tjejerna en omgång pepparkakor och jag bakade havrekex eftersom det är farsdag imorgon.

På julklappsfronten har jag kommit en bit på vägen. De enda jag har kvar att köpa julklappar till är Cilia, pappa och Johan. Det känns hur bra som helst!

Johan däremot har väldigt mycket kvar (allt alltså) förutom de jag faktiskt köpt till iallafall. Jag har fortfarande inte fått iväg swap:arna som ska skickas, men imorgon.... (det har jag sagt förr)

Nu ska jag låtsas vara social en stund.


Det var det värsta

I natt har jag verkligen sovit, men det var ju naturligt inte bra det heller - nu har jag en ruskig huvudvärk istället + att jag ändå är trött.

Har bakat en sockerkaka på morgonen eftersom det är farsdag + att jag passade på att göra frukostbullar också när jag lika höll på.

Idag regnar det och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på, men nått blir det säkert!


Snart dags att hoppa i säng

Cilia har varit här hela dagen och det har varit trevligt. Jag har fått upp rullgardinerna ;-) det var ju målet för dagen.

Mittersta har varit iväg och ridit i kväll hos en av sina kompisar och ska visst dit på söndag igen.

Nu ska jag gå och lägga mig för jag är så hemskarns trött.

Ha det gott

Äntligen fredag....

eller nått i den stilen. Idag ska rullgardinerna upp - det är dagens prio 1. Sedan vore det ju inte fel om vi kom oss iväg för att kolla på gardinstänger heller....

Nej, just det

inte kan vi åka till Storheden - vårt fönster ska ju levereras idag! SÅ det blir till att stanna hemma istället, när det väl har kommit lär det ju helt säkert vara för sent för att åka.

Ja, det får väl bli någon annan gång då eller så får jag åka ensam med lillan någon dag.

Det är väl lika bra att jag drar igång nått stort projekt idag så ska nog fönstret dyka upp när som helst

Redan torsdag!

Nu ska ungarna slitas upp ur sängarna, det är visst riktigt segt idag). Idag blir det nog en sväng till Storheden för att kolla några julklappar och för att handla lite på Willys - konserver och sånt behöver fyllas på.

Det blir gudstjänst på julafton i år med. Det är rätt trevligt faktiskt och mycket stämningsfullt. Luciaspel och adventsgudstjänst ska också hinnas med för de stora tjejerna + att de ska sjunga på invigningen av julmarknaden.

Jag är lur på att det är samma dag som den stora gör sin debut på tävlingsarenan i friidrottssammanhang, men det går ju att lösa på något sätt.

Nu måste barnen upp - förstår inte att de inte kliver upp av sig själva !

Det här är den nya JAG

 

I alla fall i julswappen!

Nu finns länkar till alla andra som är med ---------------------------------->

Besök dem gärna

Seg dag har det varit

men jag har lyckats med att städa ett par skåp i köket iallafall. Hittade inget intressant - ibland gör jag det, hittar saker jag inte visste att jag hade.

Lådorna och ett litet skräpskåp måste också gås igenom, där finns det säkert både det ena och det andra av intresse.

Lillans rum har också påbörjats - Hon har egentligen inte så illa - med bra förvaring så går det snabbt att städa och varje låda har sina innevånare.

Jag börjar vara rätt nöjd med hur det ser ut här hemma nu - det gör så mycket att det är snyggt i skafferi och köksskåp. Det är till på köpet ordning i städskrubben.

Nu ska jag ta itu med kökslådor och det där skräpskåpet också, och koka mig en kopp thé

Soligt även idag

men mittersta är sjuk - förkyld och feber, lillan är också hemma - så det blir inte mycket gjort idag heller är jag rädd.

Ja, ja - så blir det ibland.

Nu ska jag äta lite frukost och sedan försöka få undan lite i lillans rum (läs rensa bort leksaker och skräp för att rymma nytt)

Tisdagkväll

Efter en dag med små ärenden så har rent ingenting gjorts här hemma - och jo, det märks.

Ja, jag ska se till att ungarna tar ihop sin tvätt iallafall - det är ju iallafall något, jag har lyckats slå in alla köpta julklappar också och det är jag mycket stolt över.

Det är snart dags att skicka årets julklappar och presenter till USA - idag hade jag tur och hittade ett par saker så nu är iallafall lillans paket klara, detsamma gäller yngre pojkens. Nu är det bara den största som ska ha födelsedagspresenter - hur jag nu ska klara av det. Det är ju så svårt när man inte känner dem.

Idag fick jag mitt paket från Aromia som jag beställde i fredags - det går snabbt på vissa ställen! 

Jag har gjort klart alla inköp till de swappar jag är med i resten av året och det känns riktigt bra.

Imorgon ska jag skicka två av dem.

Nu ska jag kika på Äntligen hemma och njuta av en kopp thé

Vacker morgon

det blir nog fint väder även idag - det är bra - jag kanske lyckas ta en promenad då. Jag ska fixa klart swaparna idag och posta dem så det är gjort.

Sedan ska jag filura lite på ett nytt försörjningssätt. Jag tror på idén faktiskt även om det är mycket arbete i början så behöver det inte vara någon investeringskostnad - iallafall inte i början.

Nu ska jag kasta i mig frukost och sedan bär det av till dagis!

Julkalenderswap!

Nu har vi fått veta vem vi ska skicka till - spännande värre!

Tyvärr vet jag inte mycket om vad min mottagare gillar, men det ska väl gå att luska ut, nu vill jag gärna veta vilka som ska vara med i år så man kan kika runt på allas sidor!


Bra att veta om mig:

Jag tycker om godis och äter det mesta, men jag är inte förtjust i vit choklad, saker som smakar banan eller vanilj!
Jag tycker heller inte om russin eller saker med alkohol i - varken när det gäller godis eller annat.


Jag dricker både te och kaffe, men står gärna över te med mynta eller vanilj i.


Mina favoritfärger är blått och vitt.
Färg jag inte tycker om är rosa.


Jag älskar julpynt, men det ska helst vara blått, vitt eller silver.


Min storlek på sockar är 38/39 - och sockar med roliga motiv är alltid trevligt

Roliga muffinsformar i papper, muffinsformar i silikon och annorlunda strössel står högt på önskelistan, detsamma gäller annorlunda pepparkaksformar/mått

Jag är inte speciellt förtjust i doftljus, men älskar att ha ljus tända.


Jag är inte allergisk mot någonting - i alla fall inte på papper.


Jag pysslar en del, men önskar mig inte pysselsaker.


Note to myself

Låt inte storasyskon ta hand om lillan när du vilar (ja, jag gjorde om misstaget) det är inte kul att vakna till ett bombnedslag när man inte sovit mer än 1h senaste 34 timmarna.

Men vad är det för fel?

Efter att ha skickat in efterfrågade handlingar till A-kassan - så får jag brev idag om att komplettera.

Vad har jag gjort under ferieuppehåll?
Vilka var de exakta terminstiderna?
Vad har jag gjort denna sommar? Förutom arbetat ca 40h/månad
Har jag arbetat under studierna ska de ha arbetsgivarintyg för detta.

Ja, jag har ju jobbat HELA tiden på min 25% tjänst som inte innebär ca 40h/månad utan 10h/vecka. De har fått arbetsgivarintyg på detta - det har jag ju skickat in.

I de efterfrågade handlingarna sas det att jag skulle avsluta mitt pågående ärende hos försäkringskassan eftersom jag varit föräldraledig 080609-080831.  Ja, vad har jag gjort i sommar? Kanske har jag varit föräldraledig....

Handläggaren har inte ens läst meddelandet att den saken är avklarad.

De skaffar sig liksom bara merarbete när de håller på så här!

Less är vad jag blir. Jag har ju bara varit anmäld arbetssökande i drygt två månader än - med lite tur får jag ersättning redan lagom till jul...

Konstigt det här

Jag är ju inte personen som fungerar om jag inte fått sova. Nu är det ju så att jag måste funka hela dagen - iallafall tills tjejerna kommer från skolan - då hoppas jag kunna få ta en tupplur.

Lillan sover fortfarande, men hon var vaken till efter 4 iallafall. Just då var jag pigg, så jag satte igång SATC, 5 ringde mitterstas klocka och hon klev upp.

Nu är de stora snart klara för att åka till skolan - vad jag och lillan ska göra idag vet jag inte - Johan tog bilen så det blir då ingen tur någonstans, men jag måste iallafall ta en promenad - det kanske piggar upp lite.

Om jag orkar bakar jag väl frukostbullar idag och hänger upp rullgardinen i sovrummet och lillans rum

Ha det gott!

Ja, det är måndagmorgon.....

eller nått i den stilen. Lillan däckade vid 4 och gick inte att få liv i förrän vid 10 tiden. Det är riktigt illa, men eftersom vi är lediga i morgon så ska väl det också gå bra.

Tyvärr finns det inte så mycket jag kan pyssla på med denna tid på dygnet - så vi sitter och kikar på film. eller lillan springer fram och tillbaka.

Nu ska vi visst köra igång en tomtefilm - så det är väl bäst att göra det då!

Sov gott!

Efterfrågade önskelistor

Jag önskar mig: (uppdaterad 24/11)
Roliga sockar (storlek 38/39)
Flanellpyjamas
Gilmore Girls (alla säsonger)
SATC-box
SATC filmen
Presentkort på IKEA
Roliga muffinsformar i papper
Muffinsformar i silikon (tips:  finns billiga på Rusta)
Annorlunda strössel
Presentkort på Bambubutiken
Tvättnötter
Gnomes
Buddha


Lillan önskar sig (uppdaterad 24/11)
(enligt henne själv alltså)
Skidor
Snowboard
Pussel (Mer än 25 bitar - mammans kommentar)
Schleich Djur
Termometer - inte riktig
Fem blommor - en stor
Tändstickor - inte riktiga
Tre böcker
Nemofilm
Mammamuklocka
Barnsoffa
Baddräkt (har jag redan köpt)
En tomte - inte riktig
Dora

Mamma fyller på med
Presentkort/Kläder från Blingo 98/104 eller större
Presentkort/Kläder från Edvina 98/104 eller större
Ekologiska kläder från andra stället 98/104 eller större
Kläder från Gröna Grodan

De stora tjejerna har sina önskelistor på sina bloggar

Söndagkväll

SItter och dricker kaffe i en snygg mugg från Iittala - egentligen är det väl inte riktigt sådana dyra vanor jag har, men jag hade turen att vinna ett set förra året i en tävling. Det är härliga muggar även om mönstret kunde varit ett annat.


 Iittala Taika mugg a' 0,4l
Design: Klaus Haapaniemi 


Det blev ingen shopping idag, men jag hängde upp rundstängerna i vardagsrummet iallafall eftersom det skulle vara svårt att hitta en gardinstång som är tillräckligt lång till ena sidan.

Eftersom jag jag är lat så blev det så att jag hängde upp gardinerna jag ska ha till jul - nej, det är inga tomtenissar på dem precis utan de är röda och blårandiga. Det blev riktigt bra måste jag säga.

Annars har jag slagit in paket till julklappsswappen, inte alla förstås, men jag har iallafall kommit halvvägs och det känns riktigt bra. Jag har även slagit in paket till tjejernas adventskalendrar - fortfarande saknas det paket även här, men det finns ju tid till att bli klar. Jag passade även på att slå in de saker jag har hemma som ska bli julklappar. Eftersom jag haft turen(eller skickligheten) att vinna en hel del saker senaste året och absolut inte kommer använda allt så är det ju suveränt att kunna ge bort det till jul.

Till middag idag blev det lax och potatis och tunnbröd. Riktigt gott var det. Snart är det dags för Ensam mamma söker och det har jag tänkt se, men först ska jag ta en promenad eftersom jag verkligen ska se till att gå minst 70000 steg /vecka.

Tyvärr hände ett missöde i tordags vid 16 då min stegräknare nollades så hela torsdagens steg försvann - så jag ligger lite efter i stegen (har 1000 kvar för att komma upp i 70000 så det är ju ingen omöjlighet!)

Ha det gott - jag återkommer sägert senare

Tänk att det redan

är november! Fyra veckor kvar till första advent med allt vad det innebär - adventsgudstjänst i kyrkan med barnkören, ljus och julstämning!

Idag blir det en jobbardag här hemma med uppsättning av rullgardiner och en sväng till iallafall Jysk för att kolla efter gardinstänger, för jag vill ärligt talat inte vara utan gardiner längre.

Kanske jag bakar frukostbullar också, jag har ju allt hemma.

I morgon lottas julkalenderswapen!

Äntligen hemma

efter trippen till IKEA, värmeljus inköptes till svärmor annars blev det
*nya skärbrädor
*magnetlist till knivarna(och en till Johan att ha i garaget för skruvar och annat när han pysslar med bilen)
*duk till köksbordet i vitt med rött mönster till julen
*runda kuddar som matchar duken
*skohorn till jobbet köpte Johan
*julklappspapper
*papperssnöre
*kakfat
*rullgardin till den äldstas rum

Jag tror det var allt!

Vi åkte över till nya gallerian i Torneå också och käkade pizzabuffé och gick i några butiker och det var trevligt det med - en sväng in på Rusta på Storheden hann vi med och nu är vi hemma och jag utför hushållsnäratjänster igen.

Däremot var det många varor som fanns på varuhuset som stod som slut på hemsidan.

Inga gardinstänger hittade vi iallafall.....

RSS 2.0