Advent imorgon!

Så nu har jag adventspyntat.

Myrstackar

Ikväll har jag gjort myrstackar och mandelmusslor.  Blev wienernougat också. Imorgon blir det att adventspynta och försöka få klar lillans adventskalender.

Lussekatten

 

Stalltjänst

Jag är glad att jag inte behövde rida på detta underlag. 
 
 
Först hann jag till stallet med mittersta.
 
 
Senan kötde jag äldsta till kyrkans unga där hon är ledare på onsdagar och mittersta till tangentorkester och är med minsta på barnkören.

Biskvier

Biskvier,  kolakakor, mjuk pepparkaka och ett par sockerkakor blev kvällens aktivitet.  Snart är det klart för att fira jul! 

Badhuset

För första gången i mitt arbetsliv är jag på varmbadet utan att bada! Hade jag vetat att jag skulle hit hade jag ju tagit med badkläder. 
 

Kreativitet

Jag vikarierar inom den dagliga verksamheten som finns för personer inom LSS.  På stället där jag är just nu tillverkar de som har sin sysselsättning bland annat änglar, vykort, väskor o.s.v. Till och med jag blir smått kreativ på arbetet!

Det här med strykning

Jag har många  fönster så det blir en del gardiner att stryka. 

Bara en månad kvar till julafton!

 
Saffransskorpor är klara - får se om det blir några bakverk även idag - skulle vara skönt att få några fler sorter gjorda. ANnars är väl inte planerna så stora för dagen - kanske stryka lite gardiner och pusta några fönster.

Det är snart advent!

Julstädning blir det så klart kommande vecka! Julgardiner ska strykas och hängas upp, juldukar ska strykas, fönster ska putsas, adventsljusstakar ska kollas och ställas fram och det ska julpyntas! Det ska naturligtvis julbakas och göras julgodis. I går frostade jag av frysen och idag har jag städat klart i matkällaren - så nu är det bara att köra igång med förberedelserna! Jag har börjat julbakningen också - idag blev det pepparkakor, drömmar och saffransskorpor.
 
 
Rocky Road hanns också med - så nu är jag en bit på vägen och det känns bra. Saffransbullarna är ju redan bakade och klara. Ett par till julklappar än inslagna och lillans adventskalender är nästan klar. Har även lagat äldstas täckbyxor och sytt i en knapp i an av hennes blusar - det har varit en produktiv dag!

Mer kvällste

Ingefära och citron funkar bra. Ett grönt te som är riktigt bra.

Kvällste

Kvällens te blev detta. Behövs i kylan. Skippar mjölken eftersom mjölk absolut inte passar i te.
Tepåsen passar dock bra till sängkläderna.
Jag har hunnit med det mesta av veckostädningen idag trots allt! 

Min önskelista julen 2013

 
Julmust/Påskmust
Flytande tvål (Gunry)
Värmeljus (ja, IKEAS går bra)
Duschcreme (Dove, Nivea)
Torkypapper
Bambu underställ
Kaffe - hela bönor helst

Basvaror:
Vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, bakpulver, pärlsocker, torrjäst, saffran, kakao,  tacosås, makaroner (Kungsörnens ideal), spagetti (Barilla eller Kungsörnen).
Kryddor (i påse går bra)
Kanel, kardemumma, paprikapulver, lökpulver 
 
Godis: Vimto, Black Jacks, Wham, Cadbury's Choclate Eclairs, Skumtomtar

Det här med punkter.

Jag får inte ihop det. Det stör mig att jag inte kan läsa obehindrat. Hinner aldrig öva. Tur att det finns andra som klarar av det.

Godnatt!

Så var även onsdagen till ända.  Jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort. 
Imorgon ska jag göra ett gästspel på Onyxen - det blir nog bra.  Även om det är rätt svårt att hoppa in bara någon dag då och då. Det var ju ett tag sedan jag hade länge jobb där. Idag har jag påbörjat ett projekt på andra dagverksamheten. Jag tovar domherrar. Skulle egentligen behöva vara där imorgon. Hoppas hinna med att göra iallafall fall några stycken.
 

Te och lite TV

Dags att slappna av och försöka sova lite. 
Ny dag imorgon. 

Middag

På väg till lassa för att hämta mormor. Detta blir dagens middag.
 
 
Annat hinns inte med.

Kvällste

Efter en dag på jobbet åkte jag och tittade på rummet som morfar ska flytta till på äldreboendet. Som det ser ut nu ska han dit på onsdag - han ligger på sjukhuset än, men det är liksom snabba ryck. Svårt att hinna med att fixa iordning, men en får göra så gott en kan. Mest att göra är det ju för mormor, och jag kanske åker dit imorgon och hjälper henne att märka kläder och badlakan. Vi får väl se om hon behöver min hjälp till det. Annars är det några möbler som jag ska frakta dit.  Jag tror att det blir bra det här, speciellt för mormor! Ha en bra natt!
 
 

Ruggigt

Natten bjöd på blåst, men vi klarade oss utan de värsta vindbyarna. Regnat har det också gjort så den snö vi hade är nästan borta.
Mörkt är det iallafall.
 

Oj, det är lördag!

Dagens arbetsuppgifter har varit tvätta och tvätta.  Jag har besökt Dollarstore, Rusta och ÖoB och handlat lite till julbak och julgodistillverkning. Inte för att det är dags riktigt än. Bara några få saker kvar att köpa och det känns bra. Ett par julklappar fick följa med hem också och jultvål.  Cilia och Mia kom på middag och det var trevligt.  Nu är det verkligen dags att sova för min del. 

Småjobb

Har lagat ett par byxor och två tröjor nu i kväll. Passade på att lägga upp Fjällrävenbyxorna när jag lika höll på. Lagningshögen har krympt rejält senaste månaderna. Ett steg  närmare ordning på torpet.

Det är fredag.

Downton Abbey säsong 4. Snart slut på avsnitt.  Skönt med helg. Sista lediga helgen denna månad. Frukost på jobbet idag och kycklingsallad till lunch. Det kommer att bli en bra dag!  Trevlig fredag på er.

Eldstad

Spakande brasa på jobbet på morgonen känns lyxigt! Jag är så tacksam över att jag fått chansen att jobba där också. Snart har jag jobbat två veckor och har bara två kvar sedan är det tillbaka i vardagen igen då jag inte vet om jag ska jobba nästa dag eller inte.

Kvällsläsning

Just nu läser vi rysare... Jag som aldrig förr läst för mina barn. Just nu är det melodin för den yngsta.  

Att vänta

Livet som hästmorsa består av att vänta
 

Förkylt!

Ja, då var det dags för första förkylningen för säsongen.  Det var ett bra tag sedan sist. Jag hoppas att det blir en kortvarig förkylning denna gång.  Mysbyxor och raggsockor på och vila ikväll så ska det nog gå över.
 

På gång!

Efter ångesten lagt sig lite började jag med julplaneringen.
Jag och lillan gjordesnågra julkort och så tog jag tag i frysen och städade lite där.
Nu kan jag fylla på med julbaket så då bakade jag saffransbullar.  
Det känns bättre nu när jag påbörjat saker och ting. Jag vet ju aldrig hur och om jag jobbar eller om kroppen vill och kan - planering är A och O för mig. Då funkar jag bäst.

Ångest!

Jag fick ångest idag!
Kom på att det bara är 3 veckor till advent!
Jag har inte börjat med adventskalendern (tack och lov bara minsta som ska ha i år)
Har inte planerat något inför julen (jag måste ha listor med vad jag ska göra olika dagar annars blir det inte bra) jag brukar ha planering från första veckan i november!
Barnen ska stå på loppis 30/11 så jag ska fixa iordning det som ska säljas - prismärkning o.s.v. så nu sitter jag och gör ingenting!
Hur ska jag hinna julkalendertävla?!
Jag jobbar nu också - fick en månads sjukvikariat på en annan dagverksamhet än den jag brukar vara på - så hela november rullar bort! Fast den biten är ju bra.
 
Nej, jag msåte nog ta och sätta igång med racerfart - så här kan det ju inte få vara!
 
Ha en bra söndag!

Äntligen helg!

Min första vecka på nya dagverksamheten som jag fått ett vikariat på.  Har sådan tur att få chansen att jobba med engagerade människor på ytterligare en dagverksamhet. 
Tänk om det skulle vara möjligt att få en tjänst på ett sådant ställe!  
Idag blev det kjol - det händer inte ofta,  men det är egentligen väldigt jag.
 
Tacomiddag med barnen och pappa sedan filmmys med de två yngsta.  Nu drar vi kanske igång en annan film! Ha en trevlig kväll! 

*Novembervinster

Nu är det bara att hålla tummarna för att November blir en bra månad med massor av vinster!
 
*Crockerjeans till mig och en vän (JC)
*200:- hos Erikas Fittness
*Vileda moppset och trasor
*Babor Sensational eyes
*CableCup Hide
*Skor från babyskor.com


Godnatt!

Dags att sova för nu är det natt.

Då var det vinter.

Det snöar och är plusgrader.  Det är ingen bra kombination - det bli väldigt blött.  Ja, fast så är det ju ibland. En fördel är dock att det blir ljusare ute.  Nu ska jag göra mig klar för jobbet!  Ha en bra dag!

Slut som artist!

Jobbade på nytt ställe idag och jag tror att det kommer bli bra där med - lite annorlunda än vad jag är van vid.
Ska in och gästspela på bösta arbetsplatsen en sväng på onsdag.
Jag hoppas så innerligt att jag snart ska få något mer permanent. Nu vet jag hur jag ska jobba i hela två veckor framåt och det är ovanligt för att vara jag - speciellt i november - det är den månad som brukar vara rätt död på jobb för min del, i år ser det ut att bli hyfsat med timmar  - minst halvtid och det känns bra i dödmånaden november. Hoppas att det fortsätter på samma visa! December är rätt tomt i dagsläget!
 
Nu är det dags att gå i säng för min del!

På väg hem igen.

Sitter i bilen på väg hem från Umeå.  Vi har haft en trevlig helg och det var extra roligt att tjejerna fick träffa både Malte (vars mormor är deras farmor) och Theodor (vars morfar är deras farfar). Hoppas att de tre övriga kusinerna har möjlighet att dyka upp någon gång. Tyvärr är det över nio år sedan vi sågs. God mat och gott fika har det också varit. 
Idag har vi varit på Tropikhuset i Holmsund och tittat på ormar och spindlar. Ett fint tropikhus som ska stänga igen snart. Snart är vi i Skellefteå så då är det inte så långt kvar. Väl hemma blir det att tvätta eftersom det inte blivit gjort i helgen. Imorgon blir det några timmars jobb innan jag ska hämta mormor.  

Vår lilla baby

Lilla bebisen sover i kusinens resesäng. Hon lär rymmas några år till. 

En massa kusiner

Idag hade  vi turen att få träffa bägge kusinerna som bor i Sverige.  De bor i Umeå hos makens systrar. Jättekul att få ses. Det är inte så ofta det blir speciellt inte minstingen. Mina barn är så stora nu. Synd att de övriga 3 kusinerna befinner sig på andra sidan Atlanten. 

Umeå

I Umeå över helgen och hälsar på de av kusinerna som befinner sig i detta land. 
En liten kusin idag och så bägge två små kusinerna imorgon.  Sämre kan det vara,  synd att inte alla är här!

RSS 2.0