Jaha, så kan det gå

jag hade givit ett gott intryck igår iallafall. Så på torsdag ska jag gå ett par timmars introduktion på morgonen och på fredag ska jag gå introduktion på badet!

Bara ett  par timmar varje dag, men det betyder att jag har jobb i sommar och när de har behov av vikarie hos brukaren.

Det satt fint att få klart med jobb, nu blir det spännande  att se hur mycket jag får jobba i sommar..... 


Anställningsintervju

Ja, min första på väldigt många år.  Jag har inte varit på någon sedan 2001 tror jag och det är ju ett bra tag sedan.

Gick väl bra och verkar vara ett okej jobb, ny diagnos som jag inte jobbat med tidigare och det är ju alltid intressant.


Grattis mamma!

Eftersom hon är en trogen läsare av bloggen så måste hon ju  få ett eget inlägg!

Fredag!

Och Johan  tog  bilen till jobbet. Har kört igång dagen med att slita ut alla sängkläder på vädring, plockat ur diskmaskinen, tagit ihop all ren tvätt (eller de stora tjejernas ligger i korgen, de sköter den biten själva) och kört igång en maskin - jag fullkomligen avgudar vår nya tvättmaskin! Eftersom den tar hela 9 kilo så är det inte så många omgångar som körs varje vecka.

Jag funderar på att ta lillan och gå en sväng till ÖB och köpa sopsäckar, men först blir det att göra lite här hemma - de har ju inte öppnat heller....

Full rulle till 9.30 iallafall - sedan går vi nog  iväg!

Psykbryt!

Efter övervägandet att vi trots allt behövde sopsäckar begav  lillan och jag oss av till Dollarstore. Nej, jag hittade inga sopsäckar, men passade på att inhandla lite  smått och gott till påskäggen + en papperskorg till soppåsen under diskbänken och korgar att ha återvinningsmaterial i + en påse till pappersåtervinningen.

Det är fint och städat under diskbänken nu!

Efter Dollarstore skulle jag en  tur till Åhlens - hade lagt Mammamufilmen i korgen och några klädesplagg till lillan, en kofta bl.a. och ett par EKO-plagg i större storlek, men när det blev nej på en Pippi-klänning blev lillan arg och skulle inte ha sakerna i korgen. Okej, jag la tillbaka dem och så åkte vi hem, med en mycket arg liten tjej som spottade och fräste.

Blev liksom ingen chans att inhandla sopsäckar på ÖB eller så heller. Eller den utlovade glassen till den mittersta....

Nu är vi hemma och lillan har slocknat  utpumpad efter utbrottet och jag ska ta och  bli klar i köket och börja röja i vardagsrummet så att skrivbordet får plats.

Nu trotsar vi kylan

Jag och lillan tar en tur till stan, mest för att komma ut från huset, för jag tycker inte om att vara här JÄMT!

Egentligen om jag skulle vara ärlig borde vi dra igång med veckostädningen, för den blev inte av  förra veckan eller veckan innan heller. Visst, mycket  är naturligtvis städat ändå, men det behövs göras ordentligt, tyvärr är det ingen annan än jag som är av  den åsikten. Tjejernas rum ser ut som soptippar! Hela huset luktar illa - tycker jag iallafall.


Uppdatering: Skiter  i stan  och städar i stället - då blir alla nöjda och glada.....


Less på kylan!

Det är kallt, -20 i morse, solen skiner förvisso, men  isande kallt är det iallafall.

Om bara vägarna blev bara så det gick att cykla, som det är nu är det nästan livsfarligt att gå - vägbanan är is - iallafall på vår gata  - det kan ju bero på årets usla plogning.... men trist är det iallafall.

The show goes on...

Mittersta har feber fortfarande (i går kom den upp  i 40), lillan vill inte till  dagis.... men elaka mamman lämnar henne ändå! För hon gillar dagis och har jättekul där, det  vet jag. I dag blev det gråt redan på väg dit i bilen!

In på gården  där en fröken säger att hennes bästa vän redan kommit - snabbt in och stoppa fotot vid vännens foto på de som är på dagis! Och lämningen var avklarad....

Tack och lov att det är 4 dagar utan dagis nu!

På följetongen om min  förmåga att ha sönder saker.... i dag hade jag  tänkt bära upp skrivbordet från källaren, jo, beckligt värre, men vad 17, tror ni det gick? Knappast - det rasade ner för trappan och  gick sönder i stället.... Det kommer att gå att fixa, men skrivbordet är fortfarande nere.... Det var ju inte tanken med projektet.

Med skrivbordet uppe, kan jag fortsätta att få bort saker nere - skrivbord och pyssel ska ju flyttas upp allt eftersom!

Konsert!

Jag har varit med mittersta till skolan idag eftersom de hade konsert, hennes första och den  ville hon ju inte missa. Fortfarande har hon bara hög feber! Det gick bra och var okej för fröknarna.

Nu ligger hon och vilar och jag ska diska undan när vi har varmvatten!

Gratis mat!

Kan man faktiskt få HÄR!


Funkar bra enligt många - så jag ger det en chans och hoppas att ni gör detsamma.

Mat måste man ju köpa så det är ett tips iallafall!


Jag ska då lyckas med allt...

I söndags brann Johans dator - det måste ha blivit kortis i den. Naturligtvis åkte routern också, så vi stod  utan  både Internet och TV .....  Pengar som skulle gå till ny TV när vi flyttar vardagsrummet gick till ny dator istället.

Nu är mittersta sjuk med hög feber och  näsblod... lillan vill fortfarande inte till dagis och jag  funderar på att säga upp platsen eftersom Johan ska vara hemma från slutet av  april iallafall. Till hösten  får det bara bli allmän förskola för lillan i så fall. Det är svårt att veta vad som är bäst för henne.....

Och så vad det söndag igen!

Skinande sol även idag och vi ska väl ta och käka frukost för att sedan spendera lite tid utomhus.

Dammsugning är också nödvändig (som alla andra dagar) nu när de bygger i källaren dras det förutom det vanliga skräpet och dammet in en massa sågspån.

Alla väggar är nu uppe och spacklade - så det är bara att måla/sätta tapeter och sätta lister innan det går att börja inreda mitterstas sovrum! Sedan måste det ju naturligtvis upp drapperi för garderoben och tapet/målas på väggarna i det blivande vardagsrummet också, men nu är det iallafall en bra bit på vägen!

Ingen leukemi!

Blev svaret - och jag visste ju att det var det som de misstänkte - så det är nått elakt virus istället.

Tillbaka från vårdcentralen

Naturligtvis vägrade damen att låta dem sticka henne i armen. Pedagogiska mamman lyckades inte övertala henne - tillslut gick hon  med på stick i fingret, men  fegade ur  i sista stund! Då blev det HOT från min  sida -  inget prov ingen fotboll  denna säsong - då gick det tillslut med fasthållning och  tvång!!!!!

För att följas av ett Oj, det var ju inte faligt...

Resultatet - crp visade på  infektion - vem kunde tro det..... ingen UVI (som väntat) en blodstatus med  diff skickades iväg också och det svaret får vi i em.


Crp:t låg på 44 så det var ganska högt.


Free Sweet Site SWEDENJag är med där sedan  starten och har nu fått mitt första paket med GRATIS GODISoc

Gå med du kså - tips: för att tjäna poäng bör man gå med i forumet - där får man poäng för att skriva inlägg och vinna i tävlingar.


Klicka HÄR för att komma till sidan!

Äntligen fredag!

Läkarbesöket igår gick som väntat. Återkom för  provtagning (det fattade jag ju  eftersom proverna redan gått  iväg för dagen...). Det skulle iallafall tas en del prover. Koll på UVI, blodstatus o.s.v. och det är ju bra.

Inga svullna lymfkörtlar och bra i  både öron, hals och lungor, men  det visste jag ju redan....

Det värsta är ju att jag inte hann nått hemma igår och det blir nästan detsamma idag, men jag ska göra mitt bästa för att få ordning!Sjuk IGEN!

Nu är äldsta sjuk igen, feber - jag tror det är sjätte veckan som fått feber. Fick  iallafall en tid i eftermiddag på Vårdcentralen, jag hoppas att de kollar crp och hb iallafall. Crp:t borde vara förhöjt iallafall måttligt, skulle det inte visa nått skulle jag nog bli mer  orolig.....

Vad jag vet nu är att det kommer att krävas några vekors avhållsamhet från  fysisk  aktivitet för att stabilisera kroppen = ingen fotbollsträning eller idrott i skolan, inte heller skidåkning.... och tjejen som klättrar på väggarna efter  en dag  utan fysik aktivitet. Det kommer att tära hårt på tålamodet!

Nu är det snart dags att hämta lillan på dagis!  VC 15.20

Onsdag!

Packning va resterande kläder, tur till banken och Konsum och det är väl dagens agenda *s*

Ja, poste en massa paket också förstås!

Redan ny dag!

Jag förstår inte vart nätterna tar vägen? Jag kliver upp och så kliver jag upp igen - det känns verkligen inte som om det är en massa tid där i mellan. Idag är det dagis för lillan och paketinlämning för mig - det är både en hög paket som ska till DHL - där jag ska efterlysa ett paket också...

Sedan ska jag köpa frimärken och posta alla postpaket också - vilket är en hel del! Sedan måste jag in på banken och låsa upp bankdosan eftersom en liten typ blockerat den IGEN! Tur i oturen att det ändå går att logga in så pass att jag kan se vem som betalt!

Nu är det bara grejerna till postgirot som saknasoch de lär ju inte komma förrän nästa vecka :(.

På agendan innan alla vaknat är att packa det som hinns när jag får vara ifred....


Ha det gott!

Solsken - något så när iallafall!

Och jag och lillan ska ta på oss lite kläder och gå ut!

6 paket är postade i gulalådan uppe på storvägen, det andra som är betalt blir det inte att skicka idag eftersom jag inte ska iväg varken mot stan eller in i byn idag. Det mesta som är betalt är i alla fall packat - jag tror det handlar om ett par/tre auktioner nu. Däremot är det en hel del som inte är betalt än - en del kan ju ha betalt till mitt pg - och det tar ju lite extra tid för betalningarna att registreras där, men i alla fall!

Det tinar bra från både infart och tak och jag hoppas att jag hinner få bort en del snö och att det hinner torka upp lite innan det fryser på igen, för annars lär det bli riktigt halt!

Ny vecka - igen

Idag ska jag packa klart resterande auktioner och boka frakt med DHL eller frankera de som ska frankeras!

Det är ju en hel del kvar även om det kändes som att jag fixat allt redan förra veckan!

Trots allt så är det en hel flyttkartong kvar med saker att packa och tyvärr är det mestadels enskilda auktioner!

Ja, det är väl bara att slänga i sig lite frukost och sätta igång med packningen! Så mycket annat kommer inte att hinnas med idag!

Det går sakta framåt

Ett flertal auktioner skickades igår - både med DHL och med vanlig post, idag blir det några till som ska packas och det känns skönt!

Nere i källaren har det blivit några framsteg- Johan har fått undan massor och just nu håller jag och mittersta på att plocka lite till medan pappa och Johan är iväg till Byggmax för att fixa regelvirke och väggar. Det skulle inte förvåna mig om de kör igång med bygget redan idag!


Eftersom det är den tiden på året när jag mår sämst så blir jag arg och ledsen för precis ingenting - och det känns som om ingen riktigt lysnar - det gör de alldeles säkert, men eftersom jag mår som jag gör så blir det ju ändå bara fel.

Det är jobbigt, och jag tycker att de borde ha lärt sig hur jag fungerar efter dessa år. Att allt jobb med auktioner och ovanligt mycket värk gör det inte lättare!

Nu ska jag gå ner och fortsätta där nere!

Nu är alla auktioner klara

och alla vinarmail är skickade! Naturligtvis lyckades lillan få tag på bankdosan - så den är numera obrukbar tills jag hunnit på banken - vilket måste ske idag!
En tur till DHL är också inplanerad liksom en sväng på stan - ett par byxor som måste bytas eftersom det är hål i dem.

Jag ska packa en hel del auktioner och köpa frimärken också + att de vanliga sysslorna måste tas om hand. Veckostädningen är inte gjord alls och det är verkligen behövligt! Gillestugan måste rensas ur också!

Undrar om jag hinner med nått överhuvudtaget!

Slutspurt!

På auktionerna och ärligt talat så har de gått uruselt!

Jag hoppas på några fler sålda auktioner - det vore ju trevligt om iallafall hälften försvann!

Kläderna upp till 86 kan jag iallafall esta att sälja på loppis i sommar om det blir nått kvar, åtminstone de som är i toppskick. Det blir så ibland, det kan ju bero lite på att de går ut nu och inte vid barnbidragstid, men iallafall.

Barbiegardinerna åker iallafall och det känns skönt. I övrigt så blir det en hel del som ska fraktas till Kupan i morgon eftermiddag - och det känns som ett stort steg på vägen mot utresningen.

Om det nu inte vore så att det fanns kvar så himla mycket annat som jag måste gå igenom innan allt är över!

Dags att ta tag i arbetet alltså!

Totalt skruppelfri

och det står jag för *s*.

Jag har läst på ett par olika ställen senaste tiden att om man säljer saker man fått så är man väldigt otacksam och i vissas ögon helt enkelt en hemsk människa.

Saker jag har fått vare sig det handlar om saker, böcker eller kläder säljer jag med gott samvete vidare om jag inte har lust att behålla det.

Det är inte det att jag är snål, jag bara försöker få vardagsekonomin att fungera - att jag sedan först låtit några olika familjer kolla igenom och ta det de vill ha (det har väl blivit 3 flyttkartonger senaste tiden ) spelar liksom ingen roll. Om nu någon skulle se ett plagg som vi fått av dem till salu på Tradera - så får de väl ropa till om de nu tycker att det är fel att jag säljer plagget de gett oss och vill ha tillbaka det. Jag har inte en susning om jag fått ett plagg från A, B, C eller kanske till på köpet Ö eller om jag köpt det själv - för otaliga plagg är inköpta på loppis, på Tradera eller Röda Korset. Jag är tacksam för alla kläder vi fått av olika människor och har gett bort minst lika mycket som jag fått genom åren. Även om det nu skulle råka bli att jag säljer plagg från någon som inte vill att jag ska sälja plaggen vi fått av dem.

Jag har inte dåligt samvete för det alls - och jag hoppas innerligt att de som fått saker av oss inte känner att de inte äger de saker de fått och att de gör vad de vill med dem - detta inkluderar att sälja dem på loppis, Tradera eller vad som helst.

Av de saker jag har ute just nu på Tradera skulle jag säga att majoriteten är kläder jag köpt själv. Jag skulle säga att max 50 plagg som jag har ute (av dryga 300) är sådant jag fått (och det av flera olika människor).  Sakerna som inte säljs hamnar på Kupan - eftersom det inte varit någon som velat ha dem.

Tisdag!

Nu är allt som vanligt igen och lillan är på dagis ti-to - det känns faktiskt ganska bra, för på så sätt finns det möjlighet tat faktiskt ta tag i källaren. Det är ju sagt tat det ska köpas material redan i helgen, så byggnationerna borde ju dra igång nästa vecka iallafall. Det blir spännande att se hur det blir.

80-års kalas


I lördags fyllde morfar 80 år. Kalas med öppet hus höll vi i går och vi höll till här:Ett ställe som rekommenderas varmt om man ska ha kalas!Det bjöds på smörgåstårta från Cafe Rosenboden 


Naturligtvis fanns det även ett  bord med tårta och fikabröd

Ny vecka och nya tag

Auktionerna går segt så skynda att fynda!


Sportlovet är över så det ska väl gå tillbaka till det normala nu - målet för veckan är förutom alla auktioner att rensa ut det mesta från källaren så att det kan börja byggas där nere nästa vecka.

Det skulle vara skönt tat få komma igång så snart som möjligt!

Fredag!

Idag ska vi med pappa på stan och äta lunch, jag röstar på Thai Garden, men vi får se.

Annars rullar det på, känner mig fortfarande seg, men det går väl över. Vädret är ingen hit tyvärr. I helgen blir det kalas, morfar fyller 80 i morgon och på söndag ska vi ha öppet hus för honom på byagården vid Trundöbron. I morgon ska jag baka en tårta och så ska vi åka ut och duka också. Hoppas att vädret är bra, då kan man kanske passa på att vara ute på isen en stund.

Trött och hängig

känner jag mig idag och kommer mig inte för nått alls!

Auktionerna går segt - även om det nu iallafall är bud på 21 stycken (jag vill ju att allt ska bli sålt!)

Sportlov!

Och naturligtvis så snöar det - skotta, skotta och åter skotta.

Det går ett seg framåt här hemma iallafall, nån grej mindre varje dag och trots att det är segt och det att jag tappar lusten att göra saker redan vid 10, så blir iallafall några saker gjorda varje dag.

Skottat har jag gjort - nu ska jag försöka rensa bort ytterligare nere för att komma närmare ombyggnationer.

RSS 2.0