Självhushållning

är något som alltid intresserat mig, även om jag inte är självhushållande alls i någon utsträckning.

Nu i höst har det iallafall blivit äppelmos så det ska räcka för ett år framåt.
Igår kokade jag lingonsylt(men jag har mer lingon i frysen), hjortronsylt och jordgubbssylt.

Nu är vi i färd med att ställa iordning matkällaren och då kommer jag att ha möjlighet att lagra potatis och rotfrukter på ett betydligt bättre sätt än vad jag kan nu. Vi ska även skaffa en större frys så att man verkligen kan förvara större partier av mat - t.ex. broccoli och annat som trivs bra i frysen.

Det ska bli spännande att se hur det blir när det är klart!

Nu ska jag ta tag i bullbak och annan bakning eftersom mittersta fyller år i helgen!

Ny vecka igen!

Det gick bra att jobba igår! Och nu har jag iallafall passerat halvtid utslaget på hela året och det känns himla skönt - speciellt med tanke på att jag inte började vikariera förrän i april för Prima och där har det inte behövts vikarier speciellt mycket under våren och så hos Frösunda i juni.

Men det ska jag ju vara ärlig och säga - dot vore skönt med ett mer planerat arbete - då man vet när man ska jobba och vara ledig!

Då var det söndag!

Igår ringde de från stan och undarade om jag kunde jobb 9-15 och ja sa ja - för jag känner mig iallafall ganska pigg.

Däremot har jag sovit uselt i natt och när telefonen ringde klockan 6 kände jag mig inte så pigg på att svara - naturligtvis blev jag erbjuden att jobba i Öjebyn idag också, men nu hade jag ju redan bokat upp mig för idag (och det är inte första gången).

Nu väntar jag på att få varmvatten så att jag kan ta en snabbdusch innan det är dags att sätta sig på cykeln och trampa till jobbet!

Ha en bra söndag!

Här kommer några bilder på Traxxas!


Det är tisdagmorgon....

och fyra av familjens 6 levande varelser är uppe. Johan sover - han som ska i väg på jobbet först. Äldsta sover, men hon får stanna hemma eftersom hon hade feber igår, mittersta är fit for fight och ska till skolan.

Lillan är förkyld - igen .....  och så jag då - småkrasslig fortfarande. Förkyld, men bara lite, ont i halsen, men bara lite o.s.v. det är inte riktigt dåligt på riktigt utan mer så där halveländigt. Jag önskar att jag fick bli riktigt dålig i ett par dagar och sedan bli frisk - jag trivs inte alls med detta halvsjukliga som aldrig går över.

Idag måste jag nog trotsa allt och åka till banken, någon har spärrat internetdosan..... jag skulle behöva på apoteket och inhandla diverse saker också och så på affären och inhandla juice och annat som man kan behöva när man är sjuklig.

Annars blir det väl att försöka kurera sig bäst det går och mysa med de tjejer som är hemma.

Jag ska försöka fixa kort på Traxxas och lite på inredningen här hemma idag också.

Ha det gott!

Söndag

Jag har börjat fixa lite här hemma eftersom det är höst. Jag har torkat fönster och bytt gardiner i köket iallafall och det är ju en bit på vägen, nu ska jag fixa fönster och gardiner i det föredetta vardagsrummet så att jag kan ställa iordning det som ska hiit.

Bilder kommer!

Nu ska jag fortsätta arbeta

Då var det helg igen!

Jag har lyckats bli förkyld, inte så farligt, men så där att allt känns segt iallafall.

Jag har mest pysslat med småsaker igår här hemma, inte mycket har blivit gjort, men någon enstaka grej iallafall.

Idag ska vi försöka få iordning nere så att vi kan flytta ner vardagsrummet - det innebär att jag sedan kan påbörja arbetet med att packa upp alla saker som ligger i kartonger i dagsläget - pysselsaker och annat som måste sorteras och rensas upp i. Det innebär även att många kartonger kommer att tömmas från källaren och då går det att städa upp och få iordning där vilket varit planen ett längre tag!

Det är liksom svårt att gå vidare med saker om en grej bromsar upp allt.

Vardagsrummet är prio ett så det ska jag verkligen satsa på i helgen och så ska jag fixa till i tvättstugan också och städa där, för det behövs - samma med bastun!

Då kommer det att kännas underbart sedan!


Ha en toppen dag!

Det rullar på!

Mittersta har blivit förkyld och är hemma idag - jag tror att hon behöver det!

Alla äpplen är inplockade och jag har kokat 1 liter äppelmos på morgonen. Tomaterna plockar jag in eftersom och vitlöken har jag återplanterat det mesta av så att jag får mer vitlök nästa höst - även om jag använt upp en vitlök redan.

Amazonen är såld och Peugeoten också - peggan hämtas idag och Amazonen står där den står och jag hoppas att han som köpt den hittar den som har nykeln och att bilen står kvar - men han är medveten om problemet och valde att köpa den ändå!

Ha det gott, nu ska jag försöka ta mig en tur utomhus innan det är dags att hämta lillan på dagis.

Ny vecka och nya tag!

Jobb i lördags och barnkalas igår!

Idag ska jag jobba kvällspass 15-22 och det ska väl gå bra det med hoppas jag.
Annars blir det väl mest sånt som måste göras, tvätta, plocka och ha sig.

Det finns ju en mängd saker att göra!

Jag tror att jag ska plocka in äpplen och vitlök idag och så vitlök till nästa säsong iallafall.
Ska plocka in tomater och fixa lite i växthuset också så här på höstkvisten. Jag måste leta rea på mitt cykellyse också - det har en benägenhet att försvinna nämligen.

Ha en bra dag!


Fredag!

Har jobbat mest hela veckan förutom lillans födelsedag!

Jobbar idag och jobbar imorgon.
Det är klart att det är trevligt att få arbeta och tjäna lite pengar, men det vore så mycket trevligare om man fick ett schema som man gick efter så man visste hur man skulle jobba iallafall några veckor i taget.

Det är så svårt att planera in saker när det är så här. Jag har ju tur som har två ställen som jag får vikariera på, men just nu skulle jag vilja få tid hos kommunen också.

Jag vill inte timvikariera och gå miste om ITP - vilket jag gör iallafall när det gäller Frösunda - Prima har jag ingen aning om och har inte fått svar från dem heller!

Nu ska jag dra till jobbet! Ha en bra dag!


090909

Idag fyller lillan 4 år!

Dagen blir naturligtvis fylld med plikter eftersom jag jobbat måndag och tisdag. Så städning och bakning står på schemat. Ja, naturligtvis ska jag hinna med och tvätta också. Jag undrar om tiden kommer att räcka till...

Det är ju så mycket som ska göras och tyvärr så är inte barnen speciellt hjälpsamma...

Har en del saker som ska fixas också folktandvården ska kontaktas ang. tidbyte, jag ska maila ett par personer o.s.v.

Premiärbloggning från bilen....

Vi är på väg hem från en tripp till stugan i Bellvik. Just nu är vi i Dorotea och ska ta E45:an till Slagnäs och vidare til Håptjärnliden för att hälsa på.

Resan till stugan gick bra även fast vi åkte efter jg slutat jobba på tisdagkväll. Traxxas har skött sig exemplariskt hela tiden.

Johan har uppdaterat sin blogg under tiden, men jag har inte suttit vid datorn alls! 

Vädret kunde ha varit bättre dock. Det har regnat ganska mycket natt som dag, men vi har ändå hunnit med att fiska några gånger. Fiskarna har inte varit på humör att nappa och jag fick vänta till igår innan jag fick min första och enda fisk - en sketen gädda på halvkilot.  Vi lyckades få tillräckligt med fisk för att röka en omgång iallafall och det var ju tur det.

Jag och flickorna har plockat lite lingon (det blev 4 liter) trots att vi har lingon hemma så vi klarar oss, men iallafall. Blåbär var det väldigt utplockat - men jag fick ihop en liter och det är ju bätre än inget.

Ha det gott!

RSS 2.0