Fredag

på måndag börjar skolan om igen för min del - och naturligtvis har jag dragit på mig värsta förkylningen. 


Några fler vinster

image83

Isskrapor/degskrapor från Amningshjälpenimage4

Ytterligare en signerad Au Revoir Simone CD  från V2

image84

Årsförbrukning tuggummi från Stimorol

image85
bok från barnsemester

image86
från Dove

Det känns inte rätt

att sitta här hemma och inte göra någonting alls(läs plugga, jobba) när lillan är på dagis. Trots att det är inskolning och det måste vara så här så känns det inte rätt.

Det blir kanske bättre när skolarbetet kommit igång och jag har saker som måste göras på dagarna, fast jag vet ju att jag klarade av att görs skolarbetet även med lillan på hemmaplan.


Hon trivs bra på dagis iallafall och hade sovit i vagnen igår - idag går hon heldag (8-15) och ska äta både frukost, lunch och mellanmål.  Vad jag ska göra? Ingen aning - plocka ihop ett par vinster till fotbollsavslutningen om två veckor, ta ihop tvätten, tvätta lite - sen har jagf ingen aning alls vad jag ska hitta på för städa vill jag verkligen inte göra. 

Äpplena är slut!

Igår tog jag och lillan hand om resterande äpplen!  Det blev ytterligare en äppelkaka(totalt har jag gjort 5 långpannekakor) och 4 x 4 dl rivet äpple som jag stoppat i frysen för att kunna använda i vinter.

Utöver det så har jag ju kokat 1 l äppelmos + att ungarna ätit en del äpplen. Jag är mycket nöjd med att ha lyckats ta hand om alla våra äpplen i år.

Hej och hå

och dona på. Det är väl vad jag hållit på med idag (hittills)

Jag har plockat bort alla döda blad från blommorna inomhus, kört igång en diskmaskin, möblerat om i köket och fixat alla fönsterlampor (d.v.s. satt i nya glödlampor) och vattnat blommorna.

Det låter kanske inte som så mycket, men det är faktiskt en hel del (speciellt blommorna) när lillan är hämtad får vi se vad som hinns med - kanske ytterligare en äppelkaka att lägga ifrysen.....

Ny vecka och nya tag

borde iallafall ta nya tag - det är så mycket man borde göra.

Sista veckan i augusti och hösten är verkligen här - det är rått och kallt och imorse visade termometern på 7 grader....

Nu har jag fritt fram till att lillan ska hämtas på dagis vid 11.30 och egentligen finns det hur mycket som helst som jag skulle kunna göra under den tiden, men inte att jag kommer mig för att påbörja nått.

Det börjar bli dags att kika igenom var lillan kan tänkas behöva - det gäller alla tre tjejerna för nu börjar födelsedagarna att nalkas och det är dags att börja fundera på julklappar också.

Nu ska jag ta tag i dagen och iallafall påbörja några saker. Jag tror att allt kommer att bli lättare om jag bara kommer igång.

Jaha, då har man lämnat ungen på dagis då!

Inte för att jag oroat mig för att hon inte skulle klara av att jag gick, men ändå gick det betydligt smidigare än vad jag räknat med. 

Det var bara hejdå och så sprang hon iväg.  Egentligen var det tänkt att jag skulle lämat henne först på tisdag och att vi skulle äta lunch på måndag, men eftersom damen är så bestämd och mogen så snabbades inskolningen på. 

Så jag har hunnit en sväng på affären och nu ska jag skicka i väg den största damen till skolan och börja koka äppelmos och kanske även äppel/lingonsylt.

Onsdag och sovmorgon

Idag ska vi inte vara på dagis förrän 10 - så vi har lite sovmorgon - om man nu kan räkna det som sovmorgon när man redan vid 8 har hunnit torma upp kiss två gånger och stäödat lillans rum.

Nu ska lillan få kläder och så ska vi ta kort på hennes rum och på huset för hennes fotobok till dagis.  Jag är riktigt nöjd med den det är trots allt mitt första försök.

Annars blir det väl bara att plocka ihop lite innan vi far till dagis så att vi kan köra igång med att baka bullar, koka blåbärssylt eller nått annat spännande när vi kommer hem.

Ska förbi en sväng på affären också - ett brev ska postas, jag måste köpa socker också för det är nästan slut.

Här kommer en av bilderna

image82

Scrapbooking

hmmm - dagis vill ha en liten fotobok för sina barn och vi framkallar ju aldrig några kort. Och ska jag nu lika fixa iordning en sådan så ska det göras ordentligt - så jag har letat upp lite downloads och startat digital scrapbooking.

Jo - jag vet men ska det vara så ska det.

Att det sedan blir så att jag kan lära mig nått nytt gör ju alls ingenting.Kanske blir det ett sätt att fixa till foton hädanefter. Just nu letar jag bra bilder på en massa folk och upptäcker att det är dåligt med foton på en del personer.  Bildbevis kommer senare

Saftkok och syltkok

Idag kokar jag en omgång hjortronsylt och så har jag kokat saft på trädgårdens körsbär.  De som sett vårt körsbärsträd vet att det är väldigt litet, men jag fick iallafall ihop en l körsbär som jag blandade med den enorma skörden vinbär vi fick iår (vi planterade små buskar i september ifjol) en så där 0,5 dl och så rabarber - inte heller det har vi fått speciellt mycket av iår.

Jag har börjat ta hand om mina äpplen också - det har blivit några sockerkakor med äpple och kanel och igår gjorde jag en äppelpaj som jag funderar på att vi ska ha efter middagen ikväll.

Jag ska koka äppelmos också - jag måste ju ta till vara på våra äpplen.

I år har jag inte sått speciellt mycket - bara lite gul lök och potatis.

Mina stora planer om att plocka bär så vi klarar oss i vinter kan jag väl inte påstå att jag lyckats genomföra. Det har väl blivit totalt 4 dl blåbär, 1 dl hallon och 4 dl jordgubbar.

Tänk om äpplen kunde räknas till bär och var lika lätta att frysa in.  Lingon tror jag att jag har så vi klarar oss i vinter (från förra årets skörd), men jag ska verkligen försöka få ihop en liter eller två iallafall.Fortfarande fredag

Och jag har hunnit plocka undan lite här uppe, sängarna är bäddade, posten är hämtad (paketavi, men det går inte att hämta förrän nästa vecka), diskmaskinen klar och tömd och växterna är vattnade. Jag har tagit ihop den torra tvätten och kört igång en till maskin, men eftersom det är så segt med torkningen så tar det ju flera dagar innan tvätten torkat. Nu håller jag på att fixa lunch. Efter vi käkat  blir det nog en liten promenad trots allt - vädret är bättre nu och det ser ut att kunna bli riktigt fint väder idag.Fredag - igen

vart tar tiden vägen?!

Jag tycker att veckorna bara rusar förbi och inget hinner jag med. Nästa vecka börjar inskolningen och då blir dagarna strukturerade och uppbokade på ett annat sätt än nu och kanske kommer det att underlätta.

Blöjorna jag köpte till lillan är jag mycket nöjd med - de fungerar bra, har lyckats få tag på två till av en annan sort som jag hoppas ska vara lika bra + att det snart kommer hem tyg så att jag kan sy egna!  Det ska bli mycket spännande.

Antalet steg i onsdags blev 15000 och igår lyckades jag stega ihop 13600.


Igår var jag på kulturfestivalen Gränslöst (jobbade så klart) trots det urtrista vädret så var det okej, men blöt blev jag om fötterna om inte annat.  Stora tjejen jobbade hårdast av alla - honb stod och sålde hamburgare från 17-21och det är inte illa - honb fick sig också en t-shirt för besväret (dock inte en så fin som min som är orange och som det står CREW på, men dock en svart. ALla tre tjejerna var med i nästan 4 h (15-19), de två yngre åkte hem vid 19 tidan och då hade lillan somnat i den provisoriska kortsjalen (hittade ett madrassöverdrag i kostymförrådet ute på Gläntan)

Idag ska det bli en bra dag fylld med aktiviteter som tvättning och städning och så ska vi ut en sväng i friska luften också.

Igår hade jag en stund när jag mådde riktigt bra - jag mår bäst när jag får stå vid havet och känna vinden (och regnet) i ansiktet - jag måste nog flytta ut till havet.

Nu ska jag köra igång dagens arbete


Fortfarande varmt

Hur kul var det att upptäcka att märkningen av kläderna tvättades bort i tvätten!  Inte klisterlapparna som jag strukit fast men tygpennan!

Ja, det är väl bara att märka kläderna VARJE gång de har tvättats då..... hu reffektivt är det.

Nej, det är nog meningen att hon inte ska börja på dagis trots alls.


Stegandet går uselt (10300 igår)
Huset ser ut som en soptipp
Jag mår uselt
Jag är en usel förälder som inte orkar med någonting alls för tillfället
Jag är helt enkelt helt slut och utmattad psykiskt - mentalt överhettad och borde få 3 års semester eller nått i den stilen.

10 böcker ingår i den obligatoriska kurslittaraturen för de första 15p ingen studiehandledning och inget schema har vi fått  - men det är ju drygt 2 veckor kvar innan kursstart (och trots att sånt ska finnas tillgängligt 1 månad i förväg så händer det i stort sett aldrig)

Nu tjatar ungarna om lunch - så det är väl bäst att ge dem det då (inte för att det skulle skada om de gjorde den själva...)

Tryckande väder

även om det inte är alltför varmt så känns det verkligen att luftfuktigheten är riktigt hög.

88% ligger den på just nu och det är högt - kläderna jag tvättat torkar inte - inte ens i solen!

Antalet steg slutade på 8000 igår - men just nu är det inte så positivt med den gamla damen i hushållet.

Jag hade ju hoppats att jag bara inbillat mig att jag inte mår bra, men tyvärr - trots att jag fick MVG på besiktningen så är nått galet.

Jag lyckades trots allt att märka nästan alla lillans kläder igår inför dagisstarten och det känns bra.

Men jag får ont i magen när jag tänker på att inskolningen börjar på måndag och hur jobbigt det var att skola in den mittersta när det begav sig för 6 år sedan. Det känns inte rätt, förra gången var jag övertygad om att dagiset var bra och att barnen skulle trivas och att personalen var bra o.s.v. jag vill så gärna ha en plats på det dagiset, men det är inte det minsta praktiskt i dagsläget. Att vi sen inte blev erbjudna plats på något av alternativen vi önskat känns ju trist (speciellt för att jag valde bort avdelningen vi fått plats på av en anledning)

Just idag känns det som om jag helst skulle strunta i allt och bara vara, men samtidigt så känner jag att jag måste gå klart den här utbildningen.

Nya friska tag

efter en riktigt usel helg när det gäller att promenera så måste jag kämpa på betydigt mer denna vecka.

Måndag: 11400
Tisdag: 12800
Onsdag: 11000
Torsdag: 9100
Fredag: 16100
Lördag: 8600
Söndag: 7400
Totalt: 76400


Idag blir det en hammadag med en del småsaker som jag ska pyssla på med. Det är mulet och inte så roligt väder. En vecka kvar till skolstart och dagisinskolning och jag är inte alls peppad för det.

Snart är fredagen slut och

det blev en riktigt bra dag.

Trots att jag varit trött så har jag faktiskt varit relativt positiv och hunnit med allt som skulle göras idag. Även att gå de där 15000 stegen (det blir iallafall dryga 16000 totalt idag) till skillnad mot gårdagens blygsamma 9100.

Blöjorna jag köpt var över förväntan och funkar toppen, kläderna jag köpt från Tradera kom redan idag och så kläderna från Adidas som verkligen överraskade med att dyka upp idag.

Nu ska jag ta en tur i huset för att se om utrotandet av bananflugorna också fungerar dagen till ära.

Over and out!

På min mammas begäran.....

image81

lillan iklädd mormors klänning och ulltofflor (mormors farmor har vävt tyget och sytt klänningen samt gjort tofflorna)

Full postlåda

var det idag - dock inga vinster - men posten kom lite senare med ett stort paket till Fia!

Har köpt en del (nya) kläder på Tradera :

image69 image70
2 såna här set 2 resp 4 år  (t-shirten hör till)                     2 halterneck linnen en till varje stor tjej

      image75                   image73

        2 knytblusar  4 resp 8 år                         2 tanktoppar 8 år & 11 år (men de var stora)

image71 
T-shirt storlek 152 till den stora

att till summan 313:- inklusive frakt!Och så kom våra första pocketblöjor - nu ska jag försöka sy egna också

image74

Här kommer dock de (få) vinster som kommit sedan senaste uppdateringen för nästan en månad sen

image76

CD - singel från V2Music

image77

DVD-från Piraja

image78

Smink från Veckorevyn

image79

Vinst x 2 från Vo5:s tävling i våras

Och så sist men inte minst vinsten från Adidas/MTV 

image80

+ en badrock som visst inte fastande på bilden

Fredag och nya friska tag

Verkar bli varmt även idag, men det kan inte stoppa min (brist på) energi.

Eftersom ungarna fortfarande ligger och sussar och sover så sött så hinner jag börja med kakdegen iallafall innan de behagar kliva upp. Idag ska det bli en bra dag med en glad och positiv mor.

Idag blir det att
baka chokladkakor
bädda rent i alla sängar
ta ihop torr ren tvätt
tvätta en omgång sängkläder

hänga tvätten
städa badrum
städa WC
byta handdukar och badlakan

dammtorka i sovrummet
dammsuga och torka golvet i sovrummet
fara till Mia med kakor
handla från glassbilen
fotografera vinster och lägga ut i bloggen

promenixa 15000/15000 steg


Mulet, men inte kulet

men visst skulle jag vilja lägga mig och sova!  Jag kan inte förstå varför jag är så dödstrött.

Stegräknaren stannade på 11000 steg igår = inte så bra, men överkomligt.


Eftersom nästa vecka är barnen sista lediga vecka hoppas jag att vi kan hitta på nått roligt.

Idag blir det en tur till affären (när Jonsson kommit hem) eftersom jag måste baka till fotbollen på söndag och har lovat Mia att röra ihop lite kakor till henne också.

Så idag ska jag
Bädda
Posta rebozon

Plocka bort i köket
Diska

Köra igång diskmaskinen
Plocka bort i hallen
Vika ihop osålda kläder och lägga i kartongen
Fylla i tidrapporten
Lämna in tidrapporten

Vika torr tvätt
Tvätta
Hänga tvätt
Tvätta
Hänga tvätt

Skriva inköpslista
Handla

Plocka in jordgubbar
Plocka in vinbär
Plocka in körsbär

Plocka ur diskmaskinen
Vattna blommorna inne

Vattna blommorna ute
Skriva inlägg i fotbollsbloggen
Gå 9000/15000 steg

Redan onsdag......

Att göra
Bädda
Ta ihop i sovrummet

Vattna inne
Vattna ute
Posta vikblöjor
Sätta in pengar för AIO
Diska
Köra igång diskmaskinen
Ta ihop i köket

Ta ihop torr tvätt
Slå in paket till mormor
Plocka ur diskmaskinen
Gå 6000/15000 steg

Jag vill verkligen inte att tiden ska rusa iväg så här, det är inte roligt alls.


Stegandet går bättre i veckan än förra. Blev 11400 steg på måndagen och 12800 igår.

Solen skiner fortfarande och det är riktigt varmt ute.

Planer för dagen - inte mycket alls - men det är fotbollsmatcher ikväll så det blir tidig middag och cykling till Gotis.

Ny vecka och nya tag

Solen skiner och det är sagt att den ska göra det iallafall några dagar!

Uppdatering 18.00
Att göra idag:
Bädda
Packa resterande auktioner

Posta betalda auktioner
Plocka ur diskmaskinen
Ta ihop ren tvätt

Tvätta vitt
Hänga tvätt
Tvätta rött

Hänga tvätt
Tvätta svart
Hänga tvätt
Fotografera de gulröda aklejorna
Ta bort utblommade lupiner i diket

Promenixa 8000/15000 steg

Trots uselt resultat med stegräknaren tre av dagarna förra veckan kan jag redovisa ett okej resultat trots allt.

Måndag 12000
Tisdag 8600

Onsdag 6700

Torsdag 7200

Fredag 15100

Lördag 21800

Söndag 22000
Totalt 93400 

Det är allafall 13300 steg om dagen.


Målet för veckan blir 102400.

Att göra idag:
Bädda
Packa resterande auktioner
Posta betalda auktioner
Plocka ur diskmaskinen
Ta ihop ren tvätt
Tvätta vitt
Hänga tvätt
Tvätta rött
Hänga tvätt
Tvätta svart
Hänga tvätt
Fotografera de gulröda aklejorna
Ta bort utblommade lupiner i diket
Promenixa 15000 steg


Det är så man blir mörkrädd

jag läser många bloggar - vissa återkommer jag till just för att de är så förfärliga.

En del bloggar jag läser regelbundet är skrivna av lärare/blivande lärare.
Vissa av dem som Magisters är fenomenala andra som jag inte ska nämna här gör mig orolig.

Oron bottnar sig främst i att människorna inte kan skriva. De särskriver det mesta, kan inte skilja på när det ska vara de eller dem. Det finns enorma brister i stavningen o.s.v. i all oändlighet. Dessa männsikor skulle jag inte vilja ha som underviusande lärare till mina barn. Min mittersta skriver betydligt bättre än dessa vuxna människor som snart kommer att undervisa dem?!

Ska alla människor ha rätt till barn? Är det underligt att barn har det svårt i skolan med att läsa och skriva när föräldrarna skriver som krattor. Jag menar inte att jag är perfekt - det är jag verkligen inte.

Stavfel och slarvfel kan alla göra, men att genomgående skriva så det nästan inte går att förstå vad det står - då blir jag orolig. Orolig för att personernas barn ska få det svårt i skolan, att hjälpen inte finns hemma när det gäller skolarbetet.

En annan fundering jag har kommer från en av dessa bloggande blivande lärare. Personen utreds nu för olika neuropsykologiska problem. Personens barn har även de diagnostiserats i mycket ung ålder.
Det personen skriver om hur barnen beter sig låter i mina öron fullkomligt normalt i många fall, men allt beror naturligtvis på diagnosen och har ingenting att göra med hur de lever i familjen (alltså med föräldrar som inte orkar med) och det finns ingen familj med barn utan diagnoser som har det jobbigt - där är det så enkelt och hade barnen inte haft dessa diagnoser så skulle familjelivet flyta på utan något problem.... 

Det där med diagnoser är jag skeptisk till i mångt och mycket. Visst det finns personer som lider av DAMP - men nu känns det som om så fort ett barn inte följer normen så ska det ha en diagnos - då slipper man ta tag i problemet.

Min äldsta dotter blev nerknuffad från en stol när hon var 1,5 år av en pojke i 5årsåldern. Föräldrarna brydde sig inte alls - så jag sa till pojken (mycket lugnt) att man inte får knuffa av människor från stolar eftersom de kan göra illa sig. Den förklaringen godtog han utan problem, men jag fick en stor utskällning av föräldrarna som skrek till mig att han hade ADHD och att jag skulle ge fan i att säga till deras barn - han fattar ändå ingenting.

Hade då barnet diagnosen eller var det egentligen konsekvens av föräldrarnas handlande?!Så förbannat onödigt

fick negativt omdöme på Tradera igår (eller inatt) av en köpare som påstår att varan hon fått är en mammatröja och inte en amningströja.  Tröjan är naturligtvis en amningströja, men den ser inte ut som den nyaste modellen av amningströjor ser ut på HM där den är köpt för 2 år sedan. Det syns på bilden att den inte har det extra lagret tyg som de nya har, men nej, köparen kunde inte ens kontakta mig INNAN negativt omdöme sattes.

Jag blir så irriterad på folk som gör så!  Förstör är vad de göhåller på med.

Nu blir det inget Traderande på väldigt länge för min del - sånt här tar bort lusten totalt!


Gick iallafall 15100 steg igår, men inte kommer jag upp i några 101300 steg i veckan inte.

49600/101300   bläääää

Fredag - och helg

Uppdatering vid 18

Att göra idag:
Bädda

Plocka bort i sovrummet

Tömma diskmaskinen

Diska

Packa alla auktioner

Frankera brev

Posta brev

Hämta paket på Konsum

Ta ihop torr tvätt

Tvätta

Hänga tvätt

Dammsuga övervåningen

Fixa till i köket

Ta ihop i v-rum

Städa badrum

Byta handdukar

Byta badlakan

Rensa bort "sunkiga" handdukar från linneskåpet

Rensa bort "sunkiga" lakan

Rensa bort trasiga påslakan och örngott

Promenixa 11000/15000 steg  

Och dessutom har jag klippt gamla handdukar till tvättlappar och lite annat småpyssel :-)Jahapp, då var det fredag igen och inget har hunnits med i veckan.

En del betalda auktioner är postade och två sjalar är sålda och borta ur huset och visst det känns bra att det försvinner saker från huset. Det måste ju rensas och behovet är aktut.

Blev 7200 registrerade steg igår - hoppas verkligen att den registrerar alla jag går idag så att veckans totala antal iallafall överstiger 70000.

Började ge ungarna omega3 igår - hoppas det hjälper (men det kanske är jag som behöver det?!)


Att göra idag:
Bädda

Plocka bort i sovrummet

Tömma diskmaskinen

Diska

Packa alla auktioner

Frankera brev

Posta brev

Hämta paket på Konsum

Ta ihop torr tvätt

Tvätta

Hänga tvätt

Dammsuga övervåningen

Fixa till i köket

Ta ihop i v-rum

Städa badrum

Byta handdukar

Byta badlakan

Rensa bort "sunkiga" handdukar från linneskåpet

Rensa bort "sunkiga" lakan

Rensa bort trasiga påslakan och örngott

Promenixa 15000 steg


Sjalträff

var trevligt!

Men stegräknaren ville inte idag heller. Väl på Coop (då hade vi varit på ICA Maxi före) stod stegräknaren på samma som när jag kollade innan jag for hemifrån.

Nu blir det få steg även idag. För jag kan inte springa ihop 13000 steg på det lilla som är kvar av dagen :-(

Återigen - snart helg& 1161:- på frimärken!

Nu är alla auktioner över :-) allt är dock inte packat (allt som är betalt är packat) och jag har hunnit med att skicka iallafall en del av breven.

Två av sjalarna är det intressenter på.

Idag är det tänkt att vi ska på sjalträff i Luleå, men jag vet inte om bilen vill åka. Det vore verkligen bra om jag kom iväg eftersom det finns intresse där både för begagnade barnkläder och sjalar. Sen hade jag tänkt svänga förbi på Storheden och handla lite också när jag ändå var i krokarna, men nu vet jag inte hur det blir med den saken. Trots att bilen varit på lagning i nästan en vecka - så läker det fortfarande från någon slang. Jonsson är iväg på Volvo för att se om de hittar felet - om inte - ja, då blir det ingen Luleåtrip för min del :-(


Det verkar dock bli okej väder så kanske kan man gå ut i skogen istället och plocka några blåbär om så blir fallet + en tur till Konsum och brevlådorna med de paket som inte går in i vår gula låda här uppe vid oss. Det handlar väl om en 5-6 brev iallafall.

Var iväg till Konsum igår och inhandlade frimärken  för 1161:- !!!!!!!!!!
Det är ju inte klokt egentligen.

Just nu letar jag blöjor till lillan, men det verkar inte finnas några billiga - får väl sätta mig och sy på egen hand. Går det vägen kan man ju sy och sälja om inte annat.

Nu ska jag stega vidare - har massor att ta igen eftersom byxorna jag haft på mig senaste dagarna verkar ha hindrat stegräknaren att fungera.

Blev 8600 steg på tisdagen och endast 6700 steg igår......    det betyder att jag måste snitta 18,5k steg per dag resten av veckan!  Hmmm - man skulle kanske åka på Nolia eller till IKEA *s*

Hihi - det BLIR Luleå!   (och stegräknaren är på över 3000 steg) redan (10.20)

RSS 2.0