Måndag igen

veckorna bara rusar förbi och jag är trött - så in i Norden trött.

Ungarna är lediga från skolan idag eftersom det är Valborgs - vet inte om vi ska och kika på någon brasa ens.

Inte finns det tid för skolarbete heller när alla tre är hemma - det är nog svårt när bara den minsta är det.  Jag har iallafall fått igång dem att städa :-)  så det kianske blir lite finare i dag än vad det var igår. Källaren ser ut som om en tromb gått igenom rummen, men när ska jag hinna ta tag i det?  Till sommaren?!  Jag tror knappast det hinns med då heller. Egentligen är jag glad att jag lyckas hålla efter så pass som jag ändå gör.

Barnen går i hela och rena kläder, de får mat flera gånger varje dag och jag hinner vara med dem och prata med dem åtskilligt under dagarna.

Samtidigt som jag vet att det straffar sig att göra saker så måste det ju bli gjort!  Johan kan inte både jobba och ta hand om allt här hemma. För om jag nu inte gör saker här hemma så får jag ju dåligt samvete för det....  det är ju dumt, men så är det - för det syns ju inte att jag mår dåligt.

Det skulle sitta fint med att bli "utbränd" inte för att jag tror att man verkligen kan bli det - utmattad - ja, men inte utbränd. Varför lyssnar man inte på kroppens signaler? 

Det är en sak att som jag och många med mig med värkproblematik fortsätter och aktivera sig - för värken försvinner inte för att man lägger sig och slutar röra på sig - aktiviteten i sig kan faktiskt vara positiv också.

Men många jag känner tar bara en värktablett vid värk - utan att ens försöka göra något åt vad som orsakar värken. Varför man har ont måste väl vara bra att veta.

Mer från brevlådan

image29

från Gratis Godis


image30
Ytterligare en testprodukt från Test & Vote - kan någon gissa vad det är?

Vår - även uppe i norr

Tulpanerna blommar och träd och buskar har faktiskt börjat få löv

image27


image28

Djupdykning i brevlådan idag

image23image24

Dessa kom från Del Monte (streckkoder)

image25 

Denna fick man från Kronfågel

image26

Och så vann jag ju en årsprenumeration av Elle (som visade sig vara ELle Interiör) från Nivea

Mammamuhs bravader i Outlands

Mammamuh är en Tauren Warrior som faktiskt kommit upp i lvl 70 för ett bra tag sedan nu.
Hon har skaffat en epic mount - en Kodo förstås, men flygande mounten fick bli en basic för det var lite väl dyrt med skillen för att få flyga en sådan. Det blev dyrt nog som det var.....

Har fått mig ett nytt och bättre vapen och börjat klä upp mig i lite bättre grejer nu, men eftersom jag inte spelar instanser så får jag inte så mycket :-(

Professions
Mining : 375/375
Jewelcrafting: 288/375

Secondary skills
Cooking: 370/375
First Aid: 375/375
Fishing: 199/375

Jag lägger som sagt inte ner speciellt mycket tid på att spela för tillfället, men det är ett trevligt tidsfördriv. Förr eller senare så blir det säkert mer.

Liten blir stor

Idag har jag och lillan rensat ut en massa för små kläder ur hennes garderob och jag tvingades inse att hon numera drar storlek 86.

image19
Vi har deklarerat också och det gick fort - vi är inga som säljer och köper aktier - så det är enkelt att deklarera till skillnad från andra (läs i Tomas blogg)

Igår ringde de från dagis och sa att hon fått plats, men inte på någon avdelning vi sökt plats på :-( det är iallafall ett okej dagis med relativt bra utemiljö och ligger vid tjejernas skola och det underlättar ju en del, men det blir långt och jobbigt för mig att gå och hämta varje dag - det blir ändå 5 km t.o.r. och den orken har jag inte varje dag.

Igår såg Fia en sork i källaren (det är fösta sen vi flyttat hit), men den hade inte fastnat i fällan i natt (Johan fattar inte att man måste agna fällan med äpple - det funkade alltid i Arnemark!) .

Gårdagen spenderade jag och lillan med att plantera om alla blommor och det tog sin lilla tid både för att vi har en hel del blommor och för att lillan inte riktigt förstod tanken på att inte springa iväg hela tiden.
Sen hann jag faktiskt med att göra klart alla skoluppgifter som ska vara inlämnade den här veckan. Nu är det bara ett par uppgifter som inte är helt klara och så B-uppsatsen och en restuppgift från praktikkursen - så det känns inte alltför avlägset heller.

Solen skiner och det är varmt ute idag så vi får väl iallafall gå ut en liten stund - iallafall för att vitja brevlådan - jo, jag väntar på en hel del saker - dock är det dåligt med tävlingsvinster.... detta har dock kommit sen sist

image20  Från amningshjälpen


image21
Från en fototävling


image22

Från Hipp (det var bara att skriva in några EANkoder så fick man burken)

Djupdykning i brevlådefynden

Sen sist jag postade brevlådefynd så har följande kommit
image12
Ytterligare ett badlakan och en handduk!

image13image14

Lite godis

image15

Fias vinst i radiotävlingen

image16
Det här från Buzzador till min kusin

image17
En vinst från en tävling

image18

Min första test från test & vote

Back on track

eller iallafall uppe ur sängen. Har tyvärr legat sjuk hela påsklovet och inte orkat med någon alls :-(

Skoluppgifterna har jag lyckats komma ifas med idag iallafall - tack och lov.

Detta är en eländes vecka!  Aktiviteter fler än vad det är dagar....


Måndag - Fia träning 19-20
Tisdag- Lovisa träning 17-18, Klubbkväll Intersport 18-20 - utprovning av overaller och dyl. för bägge stora
Onsdag - Föräldramöte för Fias skolklass 18.30 + Fia träning 19-20
Torsdag + Fredag tomt!
Lördag - fotbollscup hela dagen för Fia
Söndag. Fia träning 12-13, Lovisa träning 17-18


Uppdatering med senaste postlådefynden kommer i dagarna

Vardagliga sysslor..... varför tar de aldrig slut?!

I dag var det deadline för en av uppgifterna på kursen jag läser nu. Några frågor som skulle formuleras på boken "Praktiskt förnuft" av Pierre Bourdieu.  På torsdag ska vi ha besvarat några av de andras frågor.

Jag har hunnit med att göra både frågorna och besvara de som jag skulle besvara.

Sen har jag kört diskmaskinen och plockat ur den - burit ut alla sängkläder på vädring (och ska bädda rent sen) dammsugar i hallen och tagit ut mattorna och knäskorat golvet.

Nu ska jag sätta mig en stund med nästa bok - Den manliga dominansen.  Gäller att snabba på med uppgifterna så man blir klar någon gång.

Men det är nästa t.o.m. roligare att städa än att ta tag i uppgifterna - då måste det vara illa!

Tävlar med ett litet djur :-)


RSS 2.0