En arg liten katt

Mittersta skulle släppa in vår katt, men då blev det livat där utanför eftersom det fanns en annan katt som vägrade låta vår katt komma in!
Arg och morrande var den. Morrade hela vägen hem gjorde den också. Han bor ett par hus ner på gatan och är vanligtvis fast i lina - på något sätt hade han kommit lös, matte var glad att få hem honom. Vår katt var glad att gick hem med honom också.
 
Nu dags att göra kväll! Jobb även imorgon!

Höstigt!

Har inte gjort många knop idag!  Börjar så smått att planera inför julen - vad som ska bakas och så - det gäller att vara ute i god tid!
Annars har jag tagit hand om tvätten och hållit mig inomhus - nu ska jag göra mig klar för att gå i säng!
 
Ha det gott!

Körslaget

Kikar på körslaget med de två yngre döttrarna.  Vissa körer är bättre än andra.

Fredagsmys

 
Cola som Cola eller?
Bara jag och lillan hemma ikväll. 

Vilken lycka

Att få lägga sig i en renbäddad säng är inte fel.
Sova snart eftersom jag ska upp tidigt imorgon.  Frukostmöte med bästa jobbet!
 
 
 

Höstmys

 
En kopp te och några ljus innan det är dags att sova.
 

Julbloggen har öppnat

för säsongen! Trots avsaknad av julpynt i butikerna och trots att jag fortfarande har 3/4-byxor! 3 månader kvar till julafton!

Inte mycket

Har bakat ett par äppelsockerkakor idag och de blev riktigt bra. Två av mina fastrar har varit på besök och så Vickan så det har rullat på hela dagen. Pappa tittade också förbi efter jobbet.
 
Ett par tävlingar har jag lyckats hinna med, men det är inte så mycket att tävla i just nu - kanske några fler bloggtävlingar kommit upp - det har jag inte kollat än!

Tidig morgon

Klockan 2 åkte maken och lillan till Tärnaby för att plocka upp äldsta dottern.  Hon är på läger med kyrkan, men har audition till en kör idag så hon måste åka hem tidigare. Tur att hon har en snäll far - jag hade inte åkt. De börjar vara på väg hem nu. 

*Septembervinster

 
*Pite-te och mugg
*Tjuganlott
*Survival kit från Tampons for free
*Weekend på PiteHavsbad
*Dagbok
*Ironman 3

Det där med homoäktenskap och Bibeln!

Ibland måste man tänka efter före man uttalar sig!

Bokhyllerensning!

Nu ska det bort en massa böcker - jag har redan rensat en gång tidigare, men jag kan inte spara alla böcker - det är ohållbart!
 
Jag har en massa böcker från när jag var liten, jag har böcker från syrran (som inte har några barn) jag har tre barn som också fått en hel del böcker och jag gillar själv att läsa även om jag inte köpt en endaste bok på flera år - eller jo, några pocketböcker som jag har till stugan.
 
Det är i alla fall 200 böcker som måste flytta, en del ska gå till Familjens Hus - så de kan ge viade till behövande familjer! Annars hoppas jag att några blir sålda också.
 
Mittersta ska sälja bort alla sina porslinsdockor (de är närmare 20) Funderar på att ställa iordning en loppis här hemma och låta folk komma och handla ;-)  

Regnfredag

har inte gjort mycket idag, försökt komma ikapp med tävlandet och så för att se om det är dags att lägga ner för all framtid, eller ta en LÅNG paus. Har bestämt mig för att köra fullt månaden ut och se om det ger resultat!

Städa, städa varje

Fredag   Torsdag. Jag har i alla fall påbörjat veckostädningen och det är alltid något ;-)
 
Har ringt ett telefonsamtal på morgonen (Yay för mig!) fixat alla papper till A-kassan (Yay för mig igen) och är klar med sovrummet, badrummet och toaletten. 
 
Har hunnit med att äta frukost och mala ett halvt kilo kaffebönor - så nu finns det kaffe igen i ett par-tre veckor!
 
Nu ska jag köra igång tvättmaskinen så att den får arbeta och fortsätta med städandet!

Imorgon är en annan dag.

Städdag och en del andra viktiga saker som ska göras. Bäst att sova nu så jag orkar med morgondagen. 

Dags att göra sig klar

Dagens agenda innhåller en del leverans av några saker, upphämtande av andra och så en del inköp!
Tar cykeln förstås!

Lingonsylten klar

Nu är lingonsylt kokad för vinterns behov! Det frigjordes lite plats i frysen också eftersom 4 liter lingon försvann. Känns bra att ha sylt och en hel del bär och kryddor i frysen - för att inte tala om äppelpajer och blåbärskakor :-) det är nu jag känner mig rik!

Röstat

Nu är det röstat och så tog jag en sväng förbi återvinningen också.
Cyklade så det var ännu bättre.
Tog en "buff" som passade sammanhanget - även om vi inte tillhör Hortlax församling!
 

Äppelmos på g

Nu står alla Rödluvanäpplen på spisen för att bli mos. Kokar med skal eftersom moset blir lätt rosa då.

Nu är det slut

Idag har jag plockat ner alla äpplen! 
Det blev en del. 
Det blev lika mycket till. Nu återstår bara att ta hand om det.

Nej, det vill inte ge med sig!

Huvudvärken är fortfarande kvar :-(.
Nu ska jag ta tag i dagen och göra lite arbete utomhus! Vädret är vackert och det finns massor att göra!
 
Ha en trevlig lördag!

Fortfarande huvudvärk!

Ja, inte har jag städat idag!  Får ta det imorgon helt enkelt!

Huvudvärk

Migrän IGEN fattar inte varför det kommer så ofta nu. Det är på bättringsvägen och jag är tacksam att det inte håller i sig speciellt länge. Önskar att det fanns någon medicin som funkade bra, men än har jag inte hittat någon!
 
Snart dags att åka med lillan till barnkören!

Ha en bra kväll!

Stallet

Idag var jag på stallet med två av döttrarna!   

8 år!

För åtta år sedan åkte vi till Sunderbyn vid denna tiden.  Tre timmar senare var lillan född.  Känns som igår samtidigt som det känns som att hon alltid har funnits! 
 

Äppeldag del 2

Äppelpajer x 12 och lite mer äppelmos.  Fortfarande har jag inte plockat några andra äpplen än de som ramlat ner..... Det är mycket äpplen i år.

Äppeldag

Idag får jag se till att hitta pajformar så att jag kan baka äppelpajer innan det är för sent. Blir att koka äppelmos också.  Det blev en hel del äpplen i år och de är riktigt stora. 
Ha en fin lördag!

På gång!

Vi har ett litet rum i källaren som inte är till så stor nytta, det är väldigt litet och vi har använt det som förråd. Får nått år sedan målade maken golv och väggar och sedan har det i stort sett stått tomt. Idag har jag städat där inne och börjat ställa in kartonger med saker som ska sparas. Det är kartonger med saker som barnen ska ha när de flyttar t.ex. en kartong med sparade barnkläder o.s.v. 
Utrymmet ska således åter användas som förråd! Rummet utanför vet jag inte riktigt vad vi ska göra med i nuläget - förutom att få bort allt som finns där då och det är en del. Det finns en hel del fotografier och de ska naturligtvis gås igenom. Kanska skulle vi flytta musikrummet dit och göra nuvarande musikrum till ett sovrum igen. Det är långsiktiga planer. Målet är dock att få undan i det rummet för att kunna få undan i pysselrummet. När det är klart så är snart hela huset helt i ordning! Det ser jag fram emot!

Städtorsdag!

Igen, men det har blivit en snabbstädning eftersom jag ska ut och jobba idag. Har hunnit med sovrummet och toaletterna och hade hoppats hinna med att hänga tvätt också, men det verkar skita sig!  
 
En bit på vägen är jag - även om det är mycket kvar,
 
H en toppentorsdag för det ska jag ha!
 

Snabba ryck!

Nu ska äldsta dottern flytta in, stugan ska bli övernattningsstuga för en bekant ett tag - och det från imorgon! Så nu måste vi ställa iordning ett sovrum inne till henne från inatt. En gymnasist har ganska många saker! Tur att vi slipper bära in alla möbler också!

Jaha

Ingen migrän i morse däremot näsblod.
Håller nog på att bli förkyld.
Nu lite TV och fruktsoppa.

Migrän - jippie!

Vaknade med migrän och det känns ju inte helt roligt med tanke på att jag för ovanlighetens skull ska jobba....

Städning

Matkällaren är höststädad och nu går jag vidare med hallen utanför. Kanske bli det till slut ordning på torpet.  Man får passa på när vädret inte är det bästa. 

RSS 2.0