Nystädat

ja, det mesta har nog blivit gjort idag - ja, det finns ju en hel del till som borde göras - förrådet t.ex. och få ut alla urrensade kläder till försäljning. Kanske imorgon om jag orkar - annars har det mest blivit att försöka komma ikapp lite med tävlingarna - ligger hopplöst efter och vinner således inget alls!

Magsjuka!

Natten till onsdag kräktes lillan över mig i sängen, så det var bara att kliva upp och börja tvätta och städa mitt i natten. Årets andra VAB-period alltså och det är bara februari.
 
Så gårdagen gick på sparlåga - blev lite skottande eftersom det rasat från taket annars inget alls. Idag ska jag ta tag i städandet på riktigt!
 
Ha en bra torsdag!

Det är visst sportlov!

I alla fall för de två äldsta barnen i huset. Lillan är på fritte eftersom hon har betydligt trevligare där än hemma med de ljusskygga tonåringarna!
 
Jag ska inte klaga på mittersta som spenderat största tiden av helgen i stallet och ute med hästarna. Den äldsta tog sig en löprunda igår, men idag tror jag inte mycket har hänt!
 
Själv har det blivit jobb i vanlig ordning!
 
Fiskpuddingen var ätbar!
 
 

Middagsförberedelser

Tänkte vara smart och fixa lite av kommande veckas middagar nu idag.
Vädret var inte på min sida - sol och takdropp så jag har spenderat en hel del tid utomhus istället!
 
Kom på att vi skulle äta kebab idag så då fick jag pallra mig i väg till Willys (för att det är närmast) med vandrarsäcken på ryggen. Inköpen gick bra och när jag vägde mig och säcken så vägda vi dryga 20 kg mer än när vi gick hemifrån!
 
Fisk hade jag dock tagit upp redan så nu har jag gjort en fiskgratäng och en fiskpudding - det senare var det premiär för så jag hoppas tat det blir gott!
 
 
 
Nu är det bara hålla tummarna att de är goda också!

Är det skolan det är fel på del 2

Jag är engagerad i vårt skolforum som förälder (lågstadiet) och vi har gemensamma möten med de andra stadierna i vårt område.

Vår högstadieskola har fått mycket skit i media för dåliga resultat som jag tidigare skrivit om HÄR  


Vid senaste mötet tog högstadiets rektor upp att han blivit kallad till skolnämndens ordförade för diskussion angående det dåliga resultatet  - de andra rektorerna var inte inbjudna (men ska gå ändå).

Det finns ingen tilltro till skolan hos politikerna - att man måste titta på hela skoltiden från lågstadiet beaktas inte. Om elever inte kan läsa och skriva när de börjar högstadiet - vad kan då högstadiets lärare göra för att de ska nå höga betyg?

Samtidigt som politikerna misstror skolan så är den

1: Mottagarskola för samtliga nyanlända barn i kommunen (de slussas sedan ut till sina "Hemskolor")

2: Skola för alla hörselelever från åk 1-9 från fyra kommuner

3: Enda skolan som har Aspergersklass 4-9.

Vår skola är även enda skola för de ensamkommande flyktigbarnen (om de är 15 och yngre).

Till vår skola hör även det största hyreshusområdet där många med försörjningsstöd bor.

Eleverna som kommer till högstadiet kommer med några få undantag från låg- och mellanstadieskolorna. 20-30 barn i vardera årskurs 1-3 går på ett annat skolområde (men har samma rektor som de andra lågstadieeleverna), åk går samtliga på samma skolområde. Till årskurs 7 tillkommer några elever (5-10 stycken) från en friskola - så kjedjan borde vara rätt stark om man började i årskurs ett med eventuella åtgärder.

 


Tvätt?

Ibland funderar jag på var all vår tvätt kommer ifrån. Det verkar nästan som att den förökar sig i tvättkorgarna. Så är det i alla fall i vårt hus!
Nu har jag det ändå så bra att jag har en tvättmaskin som slukar en del tvätt varje gång - så jag behöver inte tvätta riktigt lika ofta som tidigare.
Trots allt så har jag fått köra fem maskiner denna vecka! I vanliga fall brukar det vara tre - någon enstaka vecka två, men fem?!
Vår familj består av fem personer och en katt, katten kan inte hållas skyldig för någon tvätt, för den minimala mängd textilier han använder årligen sträcker sig till max 3 tvättar av fleecefiltar och några använda badlakan - summa summarum inte ens en enda maskin med tvätt.
Vem är då boven i dramat? Det är inte maken - hans klädanvändande är minimalt. Mitt klädanvändande är väl rätt normalt tror jag - jag skulle nog kunna påstå att jag, maken samt sänkkläder, badlakan och handdukar står för en maskin i veckan! Det betyder alltså att de tre barnen använder mest kläder. Vad ska man göra åt det - låta dem tvätta kanske?

Löjliga Familjen goes Tolktävling

 
 
Söndagen innebar en tur till tolktävling på Stall Älvbacka i Lakafors. Tolktävlingen anordnades av Norrfjärdens 4H
 
Familjens enda deltagande i spektaklet (som mamman ofta bevittnade som betydligt yngre) knep en 4:e plats bakom bästponnyn!

Löjliga familjen goes Melodifestivalen

Fotograf: Yvonne Rönngren
Bild från Norran
 
Ja, vi åkte ju till metropolen Piteå södra för att gå på melodifestival!  
 
 
Vi satt vid green room så vi hade okej platser.  
 
De största två innan allt dragit igång!
 
Gamla gubbar - mycket bra låt tycker jag - så typiskt schlager!
 
Bästa Caroline innan framträdandet - gillade årets låt betydligt bättre än Snälla, snälla, snälla!
 
Gubbarna i green room :-)
 

Oj.... eller att välja vad som är viktigt

det är torsdag och jag har inte börjat städa - åkte och hälsade på mormor och morfar istället tillsammans med mamma.
 
Jag borde hälsa på oftare (även om jag är dit en gång i månaden ungefär), men det är säkert 2 år sedan jag hälsade på hos pappa, jag hälsar aldig på hos mamma heller. Samtidigt träffar jag pappa flera gånger i veckan eftersom han är en flitig besökare :-)  mamma något mer sällan, men det beror mest på att vi jobbar olika tider.
Det är lätt att välja bort städningen för en sådan sak :-)  man vet inte hur länge man har sina nära och kära kvar!

*Februarivinster

 * 2 st dagskort till valfri dag under skidsäsongen vinter/våren 2013 i Storklinta
*Goodiebag Rapsodine
*Kattkit med schampo, balsam och nanomist från K9 competition
*Biobiljett & Piteåtröja

Dags att avsluta veckan

Bones är avklarat och innan dess Ponnyakuten.
Funderar en del på hur folk tänker när de köper en ponny till sina barn. Föräldrarna är ofta helt okunniga och barnen är inte speciellt duktiga på att rida. Jag skulle inte få för mig att köpa häst till min dotter! Hon är inte på långa vägar tillräckligt kunnig och jag är totalt novis!
Jag åkte förresten häst i fredags - skrittade av lilla eländet!  Lillan red också och den lilla tjuriga ponnyn la sig ner och rullade sig.....
 

Mello och QX-gala

bättre kan det inte bli.
 
Gillar att Kronprinsessan agerade prisutdelare på den senare. Trots allt är Sverige ett land som kommit en bit på vägen när det gäller acceptans!
Soran var en värdig vinnare :-) 

Det ljusnar!

 
Mer snö kommer det dagligen, men i dag släcktes gatlamporna redan 7.25 så visst går det fort mot ljusare tider!

Lite hästbilder


Söndagkväll

och snart dags för Ponnyakuten.
 
Lovisa fixade middagen (typ) och det var gott - bilder kommer senare
 
 

If you give a little love

 
you can get a little love of your own
 
Du skall älska din nästa såsom dig själv
Matteus 22:39

RSS 2.0