Då var det måndag igen då!

Förra veckan firade jag med jobb och så hann jag med att fylla år också.

Jag fick toppenpresenter! Nya kuddar, hörlurar till telefonen och lite annat smått och gott. Bland annat en hel del pelargoner.

I veckan blir det bankbesök, tandläkarbesök med mittersta, inlämning av lönepapperoch lite annat. Jo, en de ljobb förstås, för nu börjar jag jobba på allvar.

Solen skiner och det är massor att göra ute så jag hinner liksom inte med datoranvändandet så mycket!

Ha en toppendag!


Urbandagen

och enligt bondepraktikan dagen som ska spegla vädret i juni.  Det ser illa ut eftersom regnet öst ner idag. Så jag hoppas verkligen att det ska ha fel eftersom väderprognosen visar fortsatt regn och kallt de kommande dagarna.

Det ser iallafall ut som att det inte blir regn i kväll eller de kommande kvällarna hellar och det är absolut trevligt eftersom det är skönare tat vara ute på promenad om det inte regnar så förjordat.

Annars rullar det på. Mycket jobb här hemma, många arbetstimmar på jobbet och så en del arbete med företaget också.

Strax ska jag dra igång med lunchen och sedan planera veckans storhandling. Imorgon blir det bakning av matbröd, inköp av matvaror och kanske om jag hinner även bakning av kladdkakemuffins och någon kaksort.
Utvecklingssamtal för äldsta står också på schemat innan det är dags för kvällspasset.

Torsdag blir naturligtvis städdag och så har jag tänkt försöka hinna med att baka något då också - även det innan det är dags för kvällspass.

Ha en bra dag och hoppas att det inte regnar lika mycket där ni befinner er.

Värsta bloggtorkan

verkar det vara för min del. I ärlighetens namn beror det nog främst på det toppenfina vädret och alla saker som görs utomhus.

Plantorna i växthuset börjar ta sig - även paprikaplantorna och tomatplantorna har kommit upp, däremot är tagetesarna väldigt sega.

Idag är det lite småpyssel här hemma innan det är dags att cykla till jobbet. Jag ska jobba 11.30-15.30 idag och börjar inne i stan och slutar i Öjebyn. Kanske blir det så att jag tar bilen istället för att cykla eftersom det blir mycket enklare på det viset. Då är det lättare att hämta lillan också eftersom hon inte ville cykla idag.

Det ger mig också lite mer tid här hemma om jag ska vara ärlig.

Nu ska jag hänga tvätt och planera resten av veckan (inkluderar inköpslista bland annat) jag har redan lagt upp arbetet med gårdskarl'n för kommade dagar *s*

Hoppas att ni har en skön onsdag!

Så var det fredag igen då!

Har lyckats fixa duschslangen och tagit ner väggskåpen från väggen i badrummet och är just nu i full färd med tat plocka bort allt som huserade i nämnda skåp.

Sedan blir det det vanliga - plocka undan, dammsuga, torka golv o.s.v. för det är inte klokt vad det blir skitigt fort.

Nej, hinner inte skriva mer - plikterna kallar.

Ha det gott!

Onsdagsbestyr

Eftersom hela familjen är ledig imorgon så hade jag tänkt städa idag istället.
Inte har det blivit mycket av det, men jag försöker iallafall. Har lyckats hänga upp gardiner i köket iallafall :-)

Sedan har jag pysslat i växthuset och broccolin har kommit jättebra.

Har hunnit handla också så nu har vi mat så i klarar oss ett bra tag.

Åter till städningen!

/

Uppdatering

I fredags åkte jag och lillan till mormor och hälsade på.

Mormor var hundvakt till denna söta Molly som lillan så gärna hade tagit med hem.De kom oförskämt bra överens måste jag säga!  Till och med mormors katt Ida hälsade på lilan - vilket inte hör till vanligheterna.

Vi tittade in hos tant Henny också - jag och Johan bodde granne med henne när vi bodde i gamla prästgården i Norrfjärden för en massa herran år sedan.

Jag är ombedd att sälja mormors vävstol


En Glimåkra är det iallafall!

Kanske skulle man ta och behålla den och börja väva löpare....

I lördags var jag och äldsta på cykeltur och sedan så gjorde jag vår - d.v.s. jag körde igång dammpumpen!Annars så blommar en av tulpansorterna och påskliljorna har också slagit ut tillsammans med Scilla och en annan blå lökväxt.


Jag har planterat tagetes, broccoli, tomat och gul paprika och jag hoppas att det tar sig där ute i växthuset.

Igår cyklade jag och tjejerna till Grans och kikade på djuren. Kalvarna var en favorit!


Mittersta som absolut vill gå på Grans när hon ska börja gymnasiet (fast det är ju några år kvar)


Minsta som trivdes som fisken i vattnet tillsammans med djuren.Äldsta klarade av Grans utan problem, hon var iofs inte in i stallet, men det var iallafall skönt att det funkade.

Sedan fixade jag iordning odlingsbänkarna så nu är det bara att vänta på lite varmare väder och sedan så.  Ja, löken är nerpetad i jorden och vitlöken planterade jag ju i höstas och den har redan kommit upp. Det var en mycket god vitlök, men eftersom jag ville ha större skörd så blev det bara att äta upp en av vitlökarna i fjol. Jag fick en vitlök från Skåne året innan som jag planterade och det blev ju inte så många vitlökar av det - så nu i år hoppas jag på iallafall 30 stycken då kanske jag till och med äter upp 4 av dem.Ytterligare en torsdag

och jag har faktiskt kommit igång med städningen - tro det eller ej.

Idag har jag faktiskt börjat med köket som omväxling ;-) även fast jag vet at jag alltid orkar med ett visst antal rum så är det så lätt att göra allt i samma ordning. Även om jag alltid orkar köket (jag är ju inte så osmart att jag tar en massa annat först, men jag tror att köket kommer att bi mer nogrannt städat på det här sättet. Det var dags att rensa i kyl, sval och skafferi också - jag förstår inte hur det kan bli rörigt där?!  Kanske beror det på att det finns andra än jag i husehållet :-)


Nu är det dags att städa vidare!

Cinco del mayo

Så vi har ätit mexikanskt till middag idag ;-)

Annars har jag pulat på lite ute i trädgården, en blombänk är helt rensad, jag har krattat bort en del löv från en annan o.s.v.  Planterat stockrosor, akleja, margeriter och några liljor också - fröer har jag dock inte satt än, men det får bli imorgon.

Nu kasta lillan i säng och så kaffe och TV

Ha det gott

Dags att uppdatera kanske?!

Jobb torsdagkväll och fredag på dagen sedan helg - ingen majbrasa, ingen första maj demonstration. Gudstjänst på söndag.

Igår kom pappa och skruvade ihop hyllor till växthuset, vi åkte och frostade av frysen hos farmor och så åkte pappa och den äldsta till Luleå och köpte cyklar.

Idag har pappa hunnit förbi med leverans från Bakker (tomatplantor och jordgubbsplantor), jag har hämtat min leverans från Bakker (tomatplantor och spindelliljelökar). Tomatplantorna ser jättefina och kraftiga ut måste jag säga.

Pappa väntar visst på två sändningar till - det blir spännande att se vad han beställt för det kommer han inte ihåg.

Ha det gott!

RSS 2.0