Dålig fart på Tradera

Jag är rent besviken eftersom det gått väldigt segt på Tradera med auktionerna, visst - det är länge kvar innan de går ut, men det brukar iallafall komma bud på iallafall 10% av auktionerna i början (det är då vad jag upplevt tidigare) kanske är det så att många väntar till sista sekunden med att lägga bud och det må ju vara det också. De saker jag trodde skulle få bud från start har dock till viss del fått bud. Nu ligger inte end bud på 5% av auktionerna och jag har fortfarande inte bud så det täcker fakturen som kommer att bli *s*


Äntligen är alla auktioner klara

och ligger nu så fint uppe på Tradera. Nu hoppas jag bara att det kommer in många bud på dem!

Kanske kommer jag lägga upp annat lite senare också - som t.ex. en massa Tupperware....  sedan har jag mängder av andra prylar, men jag tror att det är enklare att sälja sånt på loppis.

Böcker är egentligen omöjliga att sälja, men jag hoppas att några kan bli sålda i sommar  ialla fall - varför ska man samla på sig så mycket saker egentligen?!

Nu är det dags att ta tag i veckostädningen här hemma - det ser tragiskt ut eftersom så mycket tid gått till kläderna, nu är allt snart undanställt i väntan på att det ska bli sålt - jag brukar göra så att jag plockar över sålda produkter till nya lådor så jag kan hålla koll på vad som är sålt och inte - det underlättar även när man är klar med alla auktioner - då kan man köra det osålda dirrekt till Kupan också.

Traderandet fortsätter

med att fotografera och lägga upp auktioner i Powerlister - har just nu passerat 100 auktioner och det ser ut att bli iallafall 150 auktioner!

Många av auktionerna har utropspris 2:- eller 5:- och det är MYCKET kläder som ska bort. Jag har ärligt talat inte sparat ett enda plagg i storlekarna upp till och med 104 annat än det lillan har i sin garderob. Det finns enbart två lådor kläder kvar i matkällaren som jag inte tänkt sälja iväg - den ena i 122/128 och den andra i 152 -> som stora tjejen ska ha sen.

Det känns faktiskt ganska skönt att göra sig av med allt - för varför ska det stå där och samla damm och ta upp en massa utrymme egentligen. Jag tror Johan är imponerad av att jag verkligen inte sparat en enda pryl! Det enda som kommer att vara kvar är en del babysängkläder som jag haft när jag var liten och som mamma haft. Det är väl det jag inte kan göra mig av med iallafall inte just nu.

Jag skulle tro att det iallafall är 5 flyttkartonger med kläder som försvinner! Det som inte blir sålt kommer jag att skeppa till Röda Korset. När jag är klar med kläderna (förhoppningsvis idag) så ska jag ta itu med att rensa ut i gillestugan så att byggandet kan påbörjas. Jag hade inte en tanke på att det skulle kunna ske innan sommaren *hehe*.

Ny vecka och nya tag!

I går började jag fotografera kläder som ska läggas ut på Tradera - jag har tagit hem Powerlister så jag kan lägga in nått plagg då och då och ändå få samma sluttid på allt och det känns skönt.

Det trista i kråksången är tat jag på min inloggning på denna dator inte har något bildbehandlingsprogram, men jag får fixa det så att jag kan lägga till bilder sedan. Det är trots allt auktionsbeskrivningarna som tar tid att göra.

Jag har börjar så smått med ytterkläder för kommande säsong och några plagg som inte sorterats in i sina storlekskartonger - hela 19 stycken blev det. Jag har kommit så långt att jag fotograferat dessa samt alla kläder i från 74 upp till 92 och det känns iallafall som en bit på vägen.

Målet för dagen är att skriva auktionsbeskrivningar på alla dessa plagg, även om fotografierna kommer senare - eftersom auktionerna inte kommer läggas upp förrän jag är klar med allt så spelar det ju ingen roll så länge jag kan komma ihåg vilken bild som hör till vilken beskrivning.

Veckan kommer således att vara fylld av kläder och ingen skulle bli gladare än jag om jag blev av med mycket av det.

Fortfarande riktigt kallt

-25 grader och strålande sol - har just kommit hem efter en tur till dagis - jo, idag gick vi för bilen mår inte riktigt bra i denna kyla och jag behöver ju röra på mig - så varför inte ta det i en smäll!

Uppdateringarna på bloggen är lite snåla märker jag. Jag tillbringar en del tid på myLot där jag drar in någon krona varje dag på att diskutera saker samtidigt som det är väldigt roligt också.

Hemma går det framåt med huset iallafall. 

Ett av datorskåpen är nerflyttade till äldstas rum, och hennes rum är nu klart för denna omgång - det var inte mycket som skulle göras där, men nu är det iallafall gjort.

Tvättstugan är snart klar, bara lite städning och bortforslande av några saker så är det också gjort.

Eftersom kylan biter sig fast har det inte blivit någon tur för att köpa färg, men det kommer att ske vilken dag som helst och med max en dags jobb så kommer lilltoan att vara klar och det skulle kännas enormt mycket trevligare.

Nu gäller det bara att ta tag i rensningen där nere så att vi blir av med lite saker och kan påbörja byggandet av rummet där nere. Det ena leder ju vidare till det andra och när det väl blivit ett rum där nere - då kommer ju både lillans flytt och gästrummet bli klara i ett nafs - nerflyttningen av vardagsrummet går ju också snabbt bara rummet är klart.

Nu ska jag ta och koka mig lite kaffe och njuta av tystnaden innan jag ska köra igång att fotografera kläder till Tradera

Mycket jobb blir det!

Efter moget övervägande så har vi beslutat oss för lite ombyggnationer i vårt hem - pengar har vi inga, men det löser sig säkert efter vägen.

Mittersta ska flytta ner i källaren (och ett rum ska fixas), det är bara ett par väggar som måste upp så det är inte så faligt egentligen. Lillan ska flytta tillbaka till sitt gamla rum och hennes nuvarande rum ska göras om till gästrum - inget av detta kommer att kräva annat än en del bärande av saker, kostnadsmässigt blir det marginellt.

Vardagsrummet ska flyttas ner i gillestugan igen (och ny soffa ska införskaffas)  och uppe ska det bli rum för min symaskin och alla pysselsaker och böcker naturligtvis! Kanske kommer jag äntligen att få in gungstolen då!

Lilltoan ska målas om och golvlister ska sättas dit + lite annat smått och gott.

Tvättstugan ska också fixas lite med hylla istället för det eländiga skåpet som stått där sedan vi flyttade hit.

Badrummet måste vi ta tag i också, men det blir lite senare - ytterväggen måste fixas till våren iallafall.

Lägenheten hoppas vi bli klara med i sommar och utrensningen av kläder och prylar lika så.

Förådet som egentligen är en matkällare ska få bli matkällare igen så att vi kan förvara potatis och rotfrukter där i stället för i svalen där de inte alls trivs. Det blir plats för sylt också så att jag slipper ha frysen full med bär.

En ny frysbox ska inskaffas och placeras i matkällaren.

Jag funderar allvarligt på att fixa en lokal och ha storloppis bara jag själv - för vi har saker så det räcker och eftersom vi tappar förvaringsutrymme iom lägenhetsbygget och matkällaren.

Jag skulle vara billig på grejer. 1:-/ bok , 5:-/klädesplagg o.s.v. massor med saker måste bort

Fortfarande kyligt

men strålande sol. Tyvärr känner man inte för att vara ute trots det vackra vädret.

Vi får se om vi går ut en sväng senare jag och lillan iallafall, det behöver ju inte bli flera timmar, men lite frisk luft och solsken skulle vi naturligtvis bara må gott av!

Sedan ska väl stortjejerna hämtas också - vi måste nog ta en sväng och handla också idag - för nu börjar det gapa tomt i kyl och skafferi igen. Frukt har vi inte haft hemma på många dagar.

Jag måste sätta mig och kolla vad som är billigt just nu så jag kan köpa in basvaror som saknas.

Ha det gott

Onsdag!

Solen skiner även idag och det är -20 grader.

Lillan fick vara hemma från dagis idag eftersom hon var så slut efter dagis i går och hon säkert inte skulle orka med en dag till + att vara ute i kylan utan att bli gnällig.

Dagens aktiviteter är inte planerade, men kanske bakar vi lite när vi ändå är hemma. Jag fick undan rätt mycket i går så det är inte så illa här hemma heller, även om det kunde vara bättre, men så är det väl alltid.

Dagens Att göra lista

Bädda
Ta ihop tvätten (oj vad jag älskar min nya tvättmaskin)

Vattna blommorna
Ta ihop i vardagsrummet
Bära ner babysängkläder
Dammtorka i vardagsrummet
Dammsuga övervåningen
Ta i hop i tvättstugan
Ta en promenad


Snöbilder

Just nu skiner solen och snöandet har avtagit - nästan iallafall - några små flingor singlar ner, men det är så lite att det knappt märks.

Om meterologerna håller vad de lovat så kommer det mer snö redan i morgon och det kunde jag faktiskt vara utan. Det börjar nämligen bli ont om plats att stoppa snön nu!

Hon är iallafall 1 meter lång - så ni får en uppfattning om hur mycket snö det är!En sista sopning av bron innan vi går in!

Trots allt - det är vackert med vinter och snö - speciellt när solen skiner!
Snön den bara vräker ner!

Det verkar inte vara nått slut på den heller för det bara forstätter att falla centimeter efter centimeter. Trots att vi skottat många gånger de senaste dagarna så syns det naturligtvis inte.

Plogningen är eftersatt också och tjejerna beklagade sig väldigt i morse när de skulle gå till skolan. För trots att snön är lätt så blir det ändå besvärligt att pulsa till skolan.

Jonsch tog bilen idag - jag kan inte förstå varför det inte dög med mopeden - jag vet att det saknar vinterdäck, men ändå *s* det kan ju kanske även bero på att det inte är så mysigt att köra när det är kallare än -10.

Det är det andra som förvånat - förutom det i hållande snöandet. Att det snöat så mycket trots att det varit rätt kallt. Det brukar inte vara så....

Temperaturen har hållit sig mellan -15 till -20 de seanste dagarna, även om det blivit lite mildare nu så håller det sig trots allt under -10.

Ha det gott nu ska jag och lillan ut och skotta lite!

Orangebiz - mer info

Annonser uppdateras dagligen (och missa inte att klicka på next page - för det brukar vara väldigt många sidor)

Tier 1&2 Cash PTC ger 0.00025 C / klick
Cash paid to click ger 0.0002 C / klickLycka till!

OrangeBizs

Tjäna pengar på nätet - del 3

Gillar du att skirva och diskutera? Då finns sidan för dig!Där du genom att delta i diskussioner och eller starta egna belönas med pengar.

Du kan välja utbetalningsnivå (från $10 utt till $100) och pengarna betalas ut via PayPal en gång i månaden så länge du uppnått utbetalningsgränsen du valt.

Jag tycker att sidan fungerar riktigt bra och har väl lyckats okej med att få pengar (jag ligger just nu på ca 20-30 cent per dag)

Fotoutmanad!

Jag fick denna av Pernilla

* Gå in i mappen mina bilder (ev. Bilder för dem med OS X eller din egen personliga bildmapp)
* Gå till den sjätte mappen (ev. den sjätte mappen igen)
* Välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
* Visa bilden på bloggen och skriv något om den .
* Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
* Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanadeNu har jag ett annat system men detta är väl det närmaste sjätte mappens sjätte bild det kan bli.Detta är en bild från runt jul -08 på lillan som somnat i soffan antar jag!


Jag utmanar

Alla som har lust att anta utmaningen :DNu verkar kommentarerna ha kommit i kapp rätt bra iallafall

Knepigt det där *s*

Ha en trevlig dag

Vad har hänt med kommentarerna?

Jag kan inte se kommentarerna på min översikt längre - eller under kommnetarer - bara kommentarer fram till i början av december finns där!


Hmm - mystiskt!


Tjäna pengar på nätet - del 2

OrangeBizs

Jag hittade just denna sida och det finns stora möjligheter att få lite extrapengar. Det bästa är utan tvekan att de inte har någon gräns för när de betalar ut pengar!  Många sidor har gränser på $10 eller hela $50 och då hinner man tappa intresset väldigt fort. Om man nu inte gillar denna sida så kan man begära en utbetalning redan efter ett par dagar efter man startat kontot. De betalar ut pengar varje vecka - så det är inte flera månaders väntetid heller!

Jag brukar göra så att jag använder mitt PayPal konto så att jag t.x. betalar när jag handrar på e-bay - då slipper jag växlingsavgifter och så :-)

Solen skiner från en klarblå himmel

och det är ett riktigt vara ute väder. Eftersom vi beslutat oss (d.v.s. jag och maken) att det inte blir några slalomskidor till tjejerna denna säsong så känns det lite ruttet en dag som denna så en tripp till backen hade varit trevlig.  Tyvärr är det ju så att tiden inte riktigt räcker till för allt och i år blev det slalomen som fick stå åt sidan. Att vi slipper skidhyra och liftkort är inte heller fel.

Mittersta vill byta rum (och det vill lillan också). Lägenheten måste färdigställas och vi måste köpa ny soffa - för befintlig soffa har gjort sitt redan för ett par år sedan.

Men just nu känner jaga bara för att strunta i allt och bara gå ut i det fina vädret!

RSS 2.0