Hemma igen!

Efter ytterligare en dag i Hemmingsmark. ÖIF F96/97 spelade bra - båda lagen tog sig till kvarten genom att vinna sina gruppspel utan problem (2 vinster & 1 oavgjord resp. 3 vinster) bara detta var bra nog.

Mer fotbollsinput kommer på fotbollsbloggen, men det blir inte idag - nu ska vi äta pizza och ungarna ska springa i vattenspridaren....

Det är varmt idag!

Jag hoppas att alla haft en fina dag idag!

Fotbollshelg!

Idag har hela dagen spenderats i Hemmingsmark på examenscupen!

ÖIF F99 förlorade ingen match i gruppspelet
ÖIF-SAIK 2-1
ÖIF - Gammelstan 0-0
ÖIF Arvidsjaur 3-1

I kvarten fick de möta PIF och där kom första förlusten med ett par mål.

Med tanke på att det var första riktiga matcherna på 7-manna så är det  riktigt lovande!

Johan harkrängt saker på Loppis men inte sålt så bra enligt mig - inga barnkläder åkte (trots billiga overaller och vinterjackor ochsuperfina kläder i 74/80 för 5:- styck.

Det  som gått bäst var fotbollsskorna och småsaker som tomtar....  resten  åker till Kupan på måndag eller jag kanske sparar några barnkläder trots allt!

Ha en trevlig kväll!

Blåsten verkar inte ge med sig!

Jag ska ta mittersta och åka och handla inför helgen, en massa frukt, yohurt och annat i den stilen blir det eftersom hela helgen kommer att innefatta fotboll!

Jag hoppas att det går mycket bra på loppisen imorgon för Johan - det skulle inte vara fel att bli av med lite.

Jag är så nöjd med mig själv eftersom det bara är några få kartonger i gången som inte är borttagna! Det kunde jag inte ha anat för en månad sedan.

Det bästa med denna månad är att så mångat av mina 101 saker att göra på 1001 dagar blivit gjorda!
En uppdatering av listan kommer på måndag!

Nu ska jag leta reda på mittersta och åka för att handla! Sedan ska vi ha myskväll jag och hon eftersom de andra är på fotboll!

Det har kommit!

Växthuset anländer till vårt hus efter 12 idag (inte länge kvar), tvätten snurrar i maskinen, den torra tvätten är vikt och inlagd på sina platser, några kartonger har gåtts igenom och räkningarna är betalda.

Nu ska jag och lillan ta och gå ut en stund!


Soliga fredag!

Det blåser fortfarande, men nu har solen återvänt och det är härligt!

Idag ska målarfärg köpas in eftersom det är en del saker som ska målas, badrumsskåp, en liten annan skåp, en soffa (som jag hämtade hos mamma igår), gungstolen och den gamla vaggan.

Jag har fortfarande inte hört något om växthuset, jag har redan ett par tomatplantor och en gurkplanta som jag fick i födelsedagspresent, men de bor just nu i lillans växthus!

Sedan ska det förberedas matsäckar för loppisarbetarna imorgon (Johan och den äldsta) och för fotbollscupdeltagaren(mittersta) och de som ska vara fotbollsåskådare (jag och lillan) sedan måste det finnas hemma för att kunna förbereda matsäck inför söndagens fotbollscup också då den äldsta ska spela - hon får tack och lov mat där, men alla vi andra!

Nu ska jag köra igång en maskin med tvätt och ta och gå igenom en kartong eller två nere i källaren - för det tar sig verkligen - det har försvunnit en hel del!

Ha en underbar dag!

Vinnaren är koradVinnaren i tävlingen blev Erika  !

Påminner om tävlingen


Jag är med och tävlar om ett presentkort på BR-leksaker hos Mammamuh
Tävlingen hittar du HÄR
Tävlingen pågår till 28/5 21.00

Födelsedagar förändras med åren...

Tänk nar man var liten - då  var födelsedagen bara rolig (ja, nästan iallafall), nu när  man är vuxen är  det  mer jobb.

Det ska fixas fika(men det är kul) och ordnas och donas.

Sedan  måste  man fortfarande städa och diska och  tvätta.
Eftersom torsdagar är städdag i vår familj så är det ju på torsdagen det ser värst ut hemma hos oss så det är till att ligga i och städa  lite eftersom  det ska komma besök idag.

Mamma och  pappa har ju vant sig hur det ser ut  så de bryr sig inte *hehe*

Men det  märks att vi har tre barn, det dras in massor (vet ni hur mycket sand och jord och gräs det kan fastna under fotbollsskor?!) att sedan det lilla eländet har för vana att springa ut i sockar gör ju sitt till!

Fika finns det iallafall och tårta, sängen  är bäddad, diskmaskinen  tömd och  lite plockat här och där.

Dammsugaren måste få gå ett till varv och så skulle det behöva vaskas,  men  nu ska jag hoppa i duschen och köra igång en maskin med tvätt. Resterande får Johan göra när han  kommer hem

Matlådor fixade

Fixade en  lasange  idag och vips såhar jag 5 matlådor till att  stoppa i frysen. Det känns perfekt,  för då kommer det ju att finnas ifall jag ska iväg.

Har hunnit med att baka äppel&kanelmuffins också, min garderob är städad och nu ska jag  ta tag i sovrummet och  fixa bort byrån vi har där. Det rullar på helt enkelt!

Det går sakta framåt

Några  kartonger till är rensade - en del går till soptippen, en  del går till Loppislådorna. Vi skulle kunna ha  en egen loppis här hemma - det skulle vara enklare egentligen.... men det skulle vara svårt  att få folk att hitta hit för att  köpa.

Nu blir det iallafall en loppissväng i sommar och det som  vi blir av med blir vi av med -  resten får gå till  kupan  (om  jag inte sparar några  plagg  till barnen att ha kvar tills de får barn(om de får barn), men jag vet inte.

Det måste iallafall ha  blivit färre kartonger nere och det är ju det som  är det viktiga!

Nu åker Johan en sväng till soptippen igen  för att lämna av  lite mer skräp! Det måste ju bli mindre....

Nu ska  jag ta  och städa i min garderob också!

Ha  det gott

Tråkväder!

Det välbehövliga regnet har kommit så nu ska väl växtligheten ta  fart på allvar.

Eftersom vädretär trist  så finns ju möjligheten att ta krafttag inomhus istället - så det är väl bara att sätta igång.

Ha en bra dag!

Blev ingen kartonggenomgång...

Istället blev det att jag började flytta pallkragar, en är flyttad och klar för  sådd, de andra ska följa efter senare. Jag har sått lite dill och isbergssallad också.

Rönnen är rensad på rotskott (en del var många år) och de som dög till något är uppkapat och ska läggas på torkning - det blir kanske iallafall till en uppvärmning i vinter. Mest har det alltså blivit småpyssel utomhus idag.

Nu på kvälskvisten har jag gjort negerbollar och snickersrutor, en sockerkaka står i ugnen och sedan ska jag grädda en pannkaka.

När jag väl börjar husera i köket kan jag vara ruskigt effektiv.

Pannkakan ska bli till matlådor till jobbet - det övriga ska jag bjuda på om jag får besök.

Det är ett måste  att ha matlådor klara i frysen ifall jag ska i väg och jobba  eftersom jag kan få veta det på morgonen. Sedan kommer jag ju att jobba 12-timmarspass på mitt sommarjobb och då behöver jag jubåde lunch och middag de dagar  jag jobbar.

Äntligen funkar det att skriva!

Ytterligare en solig dag.

Jag fixade alla kläder inför loppisen på lördag. Det mesta på galge! Sedan är  böckerna  fixade  i kartonger så att alla syns (och  går att bära).

Jag och  Johan hann gå igenom  några kartonger till också och en hel del kommer  att fraktas till loppmarknaden. Det är inte klokt vad  mycket man sparar på sig genom åren. Nu  ryker mycket av det iallafall.

Jag  ska försöka gå igenom  ett par kartonger  till idag - ju fler som jag hinner gå igenom innan loppisen desto bättre. Frågan är bara  vilka bord som ska användas.... Kläderna och böckerna går ju att  ha i kartongerna (ja, de flesta kläderna hänger  ju på galge iallafall), men alla småsaker måste ju få stå/ligga på bord. Eller om man använder kartonger som bord också.... det skulle  ju  fungera medflyttkartonger, även om det inte är det stadigaste.....

Måste  fundera lite på den biten.

Nu ska jag ta och gå  igenom ett par  kartonger till iallafall!

Ha det gott!


Ytterligare en solig måndag

Jag och lillan har ätitfrukost ute på altanen, dagen kommer mest att innehålla måsten.
Handla mat, plocka och fixa.

Jag ska väl hinna med att läsa lite också som en del av mina 101 saker - det känns viktigt att försöka klara av så mycket som möjligt redan nu - annars finns ju risken att det blir som förra gången då så mycket inte blev  avklarat.

Jag måste börja prismärka kläder til Loppisen på lördag också! Lika bra att köra igång på en gång!

Ha en toppendag!

På språng!

Igår  åkte vi en sväng till Fällfors  -  på vägen  hem körde vi   över Byske och på en sträcka  hade  det haglat enormt mycket - haglet låg i  drivor!

De var runt 5mm i diameter och  då hade de ju legat på marken ett tag för vi såg  inget haglande.

Nu ska vi snart iväg på fotboll och inköpstripp!

Ha det gott!

Grodyngel och annat dammrelaterat


Här är bevis på att vi har grodyngel i dammen! (Grodrommen är importerad från Blåsmark - så det är små blåsmarkare....)


Det är VÄLDIGT många grodyngel...

Sedan ett kort på kabbelekor i vår damm - dessa är importerade från Trundön

En massa gamla/antika möbler

Blocketannonsen

 
 
Klicka för att se nästa bild
 

  
  
 
  
  
 

  
  
 
  
  
 

1. Klaffbord som stått på Norrfjärdenssemesterhem (Bör vara från 1900-talets första hälft) 500:-
2. Litet bord 250:-
3. Köksbord + 5 stolar (har limmad "matta" på bordsytan(inte på klaffarna - men det går nog att ta bort utan att skada ytan) kommer från Bogrens snickeri Lakafors. Senast 1950-tal 750:-
4. Soffbord 100:-
5. Hörnvitrin betsad i mörkt grönt 250:-
6. Bäddsoffa (med underbädd) 350:-
7. 2 gamla stolar 200:-/st
8. Pigtittare (Troligen tidigt 1900-tal) 100:-
9. Smörkärnare 250:-
10. 2 stolar 150:-/st
11. Klaffskåp (tungt) 500:-

Det finns även 4 pinnstolar i samma färg som vitrinskåp 50:-/st

Fredag och blocketannons

Jag har äntligen suttit och fixat bild till annonsen på blocket!
Jag kommer att lägga ut länk här så snart den är godkänd.

Trött efter att ha jobbat kväll igår, men det går över!

Ha en toppendag!

Solig torsdag!

Dags för frukost - sedan två fotbollsmatcher och sedan i väg för att jobba.

Jag måste hinna springa in på affären och köpa ett paket kaffe också eftersom jag har fika till en av matcherna. Middag har jag iallafall förberett så jag har på jobbet. Här hemma är det städdag - tänk vad synd att jag missar den....


Ha en toppendag!

Onsdag!

Jag fattar inte var dagarna tar vägen - nu är det iallafall onsdag och idag ska vi åka och hämta möbler ute på stugan tillsammans med pappa.

Det är roligt att se i äggen hur de små grodynglen utvecklas - nu rör de sig inne i sina ägg och man ser hur de ändrat form. Egentligen är det ju fantastiskt att man kan se hur de utvecklas - det är ju inte så många ägg som är genomskinliga precis.

Kanske kommer det upp några foton under dagen på hur det växer i trädgården, kabbelekorna blommar för fullt och en massa andra växter också.

Ha en trevlig dag!

När är den eländiga bänken rensad på rötter!

Potatisen är satt också av bara farten!

Jobbar v.25-34 i sommar 90 - 93% + eventuella vikariattimmar.
Första veckan blir det torsdag och fredagen(midsommarafton), veckan efter tisdag och onsdag - passar utmärkt eftersom det är PSGveckan! Det blir inte många dagar på dagis för lillan heller iallafall inte i juni och det känns ju rätt bra det.

Jag får schemat snart och då vet jag ju bättre hur det ser ut, men samtidigt så är det ju inte illla att jobba 12h pass heller - det blir fler lediga dagar!

Ha det gott - jag ska jobba på lite innan det är dags för utveckligssamtal med den mittersta.

Soliga tisdag

Underbart med härligt väder. Nu ska jag rusa ut och kämpa på med den där bänken!

Ha det gott!

Soliga måndag

Solen fortsätter att skina och det är härligt ute.

Har hunnit med att tvätta och diska och till och med baka inför fotbollen på torsdag!

Nu ska jag engageramig lite i den där eländiga bänken  som jag ska odla potatis i - det är inte klokt  att det ska ta så lång tid!

Ha en toppendag!

17 Maj

Idag firas det stort i vårt grannland Norge!

Varför? Jo, idag är dagen när Norges dåvarande kung Christian Frederik skrev under landets grundlag år 1814.

Så alla norrmän i själ och hjärta ha en toppendag!

Här i stan vandras det 26 juni i år - d.v.s.det är invigningsparad för Piteå Summer Games - ochdet sker naturligtvis med flaggor och norska skolekorps.
Dessa flaggor kommer  alla att få se eftersom det är de nationer som är anmälda till årets turnering


Idag blir det fotbollsmatch för den äldsta  så detblir en tur till Luleå.

Ha  en toppendag!

Äntligen lördag!

Lungt och stilla här hemma på morgonkvisten!

Nu har våren slagit till med  full kraft. Träden är gröna och vi  ser snart inte ut på stora vägen längre - en annan effekt av det  är  att  ljudnivån minskar enormt.

I går åkte jagtill stan  en  sväng  igen - fick  lov att   byta koftan  jag köpt till lillan eftersom  det var ett  hål i den - naturligtvis  hade jag  ju  köpt den enda lila som fanns kvar  så  det fick bli en brun istället. Egentligen hade jag tänkt köpa den bruna också, men nu blev det en  kofta från Åhlens också istället.

Jag   köpte till och med något till mig  själv! Det händer inte varje dag nämligen.....
Blev att  par kortare  byxor ochtvå linnen från H&M - egentligen  är jag i desperat behov av byxor, men det får bli fler  senare när  lönerna börjat rulla in.

Dagen  kommer  väl  att spenderas utomhus  i  trädgården med småjobb som  vanligt. Den  där eländiga bänken som jag  ska odla potatis i är fortfarande inte rensad på rötter, även om  jag faktiskt spenderar tid där varje dag - det är minst halva kvar att  rensa.

Nu ska  jag  fixa lite här inne innan odjuren  vaknar

Ha en underbar  lördag!

Förresten -  vad kul  att så många är med i   tävlingen!

Tävling!

Jag skulle ju ha en tävling när jag nått 1000 besökare :-) och  det var ju ett tag sedan!

Jag är glad att jag passerade 1000 besökare bara dagen efterjag haft besöksräknaren en månad.

Nu till tävlingen:

Du kan vinna ett  presentkort på 70:- på BR-leksaker (det  är jag själv som sponsrat priset)


"Jag är med och tävlar om ett presentkort på BR-leksaker hos Mammamuh
Tävlingen hittar du HÄR
Tävlingen pågår till 28/5 21.00"


1. För att delta i tävlingen lämnar du bara en kommentar under detta inlägg
2. För en extra vinstchans länkar du till tävlingen i din blogg med bild och text (kolla så att länkarna funkar!)  - glöm  inte att skriva det i kommentaren
3. Vill du ha ytterligare vinstchanser kan du gå med på någon av dessa sidor(du får en vinstchans/sida du gått med på) - skriv även dessa i kommentaren.


Gratis Makeup   
Gratis Kläder
Gratis refillkort
Gratis TV-spel
Gratis Godis
Gratis Bio
Gratis Mode
Super Gratis
Gratis Dator  
Gratis Skor
Få presentkort på MAT - enkelt!
Gratis kläder en annan sida
Gratis skraplotter          
Gratis Presentkort!                     
Gratis biobiljetter/presentkort på Ticnet eller Mc Donalds


Tävlingen avslutas 28/5 21.00 och vinnaren meddelas via sin blogg eller e-post  + på bloggen senast 31/5

Gillar du bloggtävlingar? Kika in HÄR så hittar du många - de är ordnade i datumordning så du ser vilka tävlingar som går ut närmast på en gång!

Hemma från stugan

och det blev inte allt för mycket som följde med hem...
Först en hög med kökshanddukar, några med monogram, men de flesta utan.


Påslakan i grönt och två bruna örngott


Denna söta nåldyna med plats för sytråd (kolla den gamla rullen...)


Ett syskrin och två fingerborgar

Tog hem två omgångar strumpstickor också, men det är ju liksom inget att visa upp!

Jag ska i väg och hämta två gamla skåp någon annan dag - det råkade bli ett extra ....
Jag har en stor gammal skottkärra i trä också som ska hämtas - det kommer att bli så bra så ute i trädgården i sommar!

Härliga, soliga torsdag

Johan är och besiktar bilen (håll tummarna för att den går igenom!), lillan sover - hon har varit vaken mellan 4 och 6 i morse så jag är riktigt seg.

Idag ska jag ut en sväng till stugan för att fotografera möbler som ska ut på Blocket - jag ska även hämta hem en ny kökslampa och en skåp och kanske lite annat smått och gott också.
Kanske tar jag en tur och fixar några vattenväster också - vore kul att få mer kabbeleka till dammen!

Det blir ett fantastiskt väder idag och de närmsta dagarna verkar det som = helt underbart!

Ha en underbar dag!

Omron Waling Style II
Just nu pågår en tävling på Ett dussin pannor, du kan vinna en vit Omron Walking style II.
Kan bäras runt halsen eller i fickan, sportbh:n eller tillochmed i ryggsäck och handväska.
Har sju dagars minne och funktioner som inte bara räknar antal steg utan antal snabba steg (rask taskt dvs pulsförhöjande).
Den räknar distans, kaloriförbrukning och gram fett som det motsvarar.
Är lätt och har också en klocka.
Var med och tävla du med på http://www.ettdussinpannor.blogpspot.com/

Hälsa på min mammas blogg!

HÄR hittar du henne - hon tycker att det är så trist när ingen skriver kommentarer till henne *s*

Redan onsdag!

Dagarna rusar förbi .... och igår blev det iallafall klart att jag går på en schemarad i sommar - datum och så vet jag inte än, men det kommer väl snart kan jag tro.

Idag blir det mest att pyssla på här hemma.

Härliga måndag!

Solen skiner och fåglarna kvittrar :-)

Jag ska ta och ta tag i den där bänken för att förhoppningsvis bli klar med den idag. I veckan ska alla pallkragar vara klara för plantering (+ den där bänken). Jag ska plantera hjärtbergenia runt resten av dammen och ansa alla rosor. Hinner jag ska jag rensa ur träd och buskar också, men det får vi se om jag hinner med.

Det är så härligt med vår!

Bankbesök med mormor står på agendan eftersom hon sålt stugan ifjol (hon har fått uppskov med deklarationen), sedan är det ridning idag och den stora har fotbollsträning borta på Heden.... dit är det långt, men det ska väl lösa sig iallafall.

Ha en trevlig dag!

Redan söndag!

Och jag har just fixat med både
tävlingsbloggen (över 100 pågående tävlingar kvar att tävla i nu i maj!) och
ÖIF F96/97's blogg med både annonser och inlägg och fått till det ganska bra.

Nu ska jag ta tag i hemmet som förfallit *s* nej, men lite jobb här hemma blir det idag iallafall. Om det inte regnar mer idag kanske jag hinner med att gräva ur den där eländiga bänken där jag ska sätta potatis

Ha en skön dag!

Dags att väcka flocken

eftersom det börjar vara dags att äta frukost och göra sig i ordning för en heldag ute vid fotbollsplanen. Det regnar inte just nu iallafall och jag hoppas verkligen att det är uppehåll idag annars blir det väldigt kallt!

Intervjun gick väl bra

och nu står allt till möjligheten att få jobba där i sommar eftersom jag inte fick ett semestervikariat där jag redan går in vid behov. Teamansvariga där ville dock ha mitt schema så  snart jag  får nått (om jag nu får  jobbet) så att de kan ringa in mig vid behov.  Det verkade som om de inte  fått  vara med och bestämma så  mycket angående vem som ska  jobba.
Fördelen om jag nu får detta andra är att jag har två ställen att vikariera på och det skulle  ju  inte vara dumt. Då  kanske jag iallafall kommer upp i 75% totalt varje  månad. I  sommar blir det väl minst 125% *s*

En stor fördel med detta jobb är fler lediga dagar, nackdelarna är nattjobb, 12-timmarspass och jobb varannan helg.
Lönen är sämre, men  man kan ju inte välja....


Anställningsintervju

Eftersom  intervjun på telefon gick bra igår så ska jag och träffa brukaren om en stund.

Denna gång  har jag betydligt fler  frågor eftersom jag  vill  veta hur schemat ser ut, arbetstiderna vet jag redan och de är  inte så lockande,  men man får ju se hur jobbet lagts upp också.

Känner mig inte så  laddad för intervjun,  men ett jobb i sommar är ju  något som inte skulle sitte helt  fel. Pengarna har vi ju nytta av!

Grodägg!

Japp,  nu  finns en mängd med grodrom i dammen!

Pappa har åkt och  hämtat i Blåsmark och jag hoppas att de ska klara förflyttningen bra.

Det är ju inte alla små grodembryon som  åkt motorcykel...


Bildbevis!

101 saker att göra på 1001 dagar omgång 2!

Start 1 maj 2009 - slutar 27 januari 2012
Saker kvar att göra: 93 st
Slutfört: 8 st

  1. Göra en lista på 101 saker Gjort maj -09

  2. Rensa ur rönnar och andra träd på tomten

  3. Skaffa ett växthus
  4. Anlägga en köksträdgård/djupsäng

  5. Rensa ur vita byggnaden

  6. Flytta vita byggnaden

  7. Olja altanen

  8. Göra en stenträdgård

  9. Skaffa en sandlåda

10. Anlägga en grillplats

11. Måla utemöbeln som morfar gjort

12. Fixa fler plantor till dammen
13. Skaffa ytterligare ett fruktträd/buske
14. Skaffa ved för vintern 2009/2010
15. Skaffa vad för vintern 2010/2011
16. Skaffa ved för vintern 2001/2012

17. Flytta pionerna Gjort maj -09
18. Flytta plommonträdet Gjort maj -09

19. Klippa rosorna 2009

20. Klippa rosorna 2010
21. Klippa rosorna 2011
22. Ställa iordning kompost #2

23. Skaffa en duschkabin

24. Köpa nya soffa till vardagsrummet Gjort maj -09

25. Flytta ner vardagsrummet

26. Skaffa golvlist till WC

27. Måla alt. tapetsera WC
28. Måla badrumsskåp WC

29. Måla lilla byrån till WC

30. Köpa soffkuddar

31. Fixa gungstolen & måla den

32. Fixa vaggan

33. Fixa gula barnstolen

34. Sätta in nytt fönster  i badrummet

35. Sätta upp ny panel utanför badrummet och måla den

36. Fixa innerväggen i badrummet

37. Göra om golv och väggar i badrummet

38. Fixa till kökssoffan

39. Fixa skrivbord/klaffbord till mitterstas rum

40. Fixa rullgardin till mitterstas rum

41. Fixa golvlist till lillans rum

42. Stå på loppis 2009

43. Kolla igenom allt Tupperware och sälja det jag inte vill ha kvar

44. Städa i garaget

45. Skaffa nya glasögon

46. Ha minst 20 presenter/julklappar i överraskningslådan som jag inte köpt.

47. Rensa bort böcker

48. Gå igenom köksskåpar och rensa bort det jag inte behöver

49. Läsa 100 böcker jag har (4/100)

50. Sy gympapåsar till flickorna

51. Rama in litografin

52. Skaffa grodyngel till dammen
53. Gräva ur blombänken vid äppelträdet
54. Rengöra markisen
55. Få igång GFK-scannern

56. Ha 50.000 på sparkontot (21 523,93)

57. Framkalla en omgång foton

58. Rama in 10 foton

59. Göra ett par förstoringar

60. Skaffa en liten digitalkamera

61. Driva upp sommarblommor 2010

62. Driva upp sommarblommor 2011

63. Tjäna $50 på Mylot ($7)

64. Få presentkort på600:- på Gratis Makeup

65. Få presentkort på 500:- på Gratis Kläder 

66. Få presentkort på 700:- från  Gratis Bio

67. Få presentkort på 300:- från Gratis Mode

68. Tjäna 300:- på Double.net  (Fått utbetalt: 108,41)

69. Sätta om alla orkidéer

70. Åka  till IKEA

71. Städa ur kökssoffan Gjort maj -09

72. Flytta alla spel till gästrummet Gjort maj -09

73. Städa ur matkällaren
74. Flytta frysskåpen  tillmatkällaren
75. Ordna potatislåda till matkällaren

76. Städa ur inre rummet  i blivande lägenheten

77. Städa ur andra rummet i blivande lägenheten

78. Städa ur gången utanför matkällaren

79. Kasta/skänka till Kupan sådant som inte säljs på Loppis 2009

80. Ställa iordning flyttkartonger  med sådant  som ska sparas i gången

81. Påbörja byggandet av lägenhet

82. Fixa dörr till lägenheten

83. Ordna till  trappan ner till lägenheten
84. Köpa ny grill
85. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2009

86. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2010

87. Plocka bär och göra sylt & saft sommaren/hösten 2011

88. Ta bort syrenen Gjort maj -09

89. Ta bort granen Gjort maj -09

90. Köpa ny frysbox

91. Göra tepåstavlor

92. Rama in  marina"vykort" till WC

93. Rensa dukar & gardiner

94. Rensa julsaker

95. Rensa leksaker

96. Rensa kläder

97. Campa (tält) minst två gånger 

98. Åka och fiska minst två ganger  

99. Besöka Santa's World i Rovaniemi

100. Besöka en nationalpark

101. Slutföra alla saker på denna lista


Hmm - hur gör jag nu då?!

Har just avklarat en telefonintervju angående ett semestervikariat hos en annan arbetsgivare och ska dit och träffa brukaren, den teamansvariga assistenten samt två ur personalen redan imorgon. Jag vet ännu inte om jag får en tjänst i sommar på stället jag redan vikarierar på, så jag ska försöka få tag på teamansvariga där i helgen.

Det är kul att det rör på sig och det var ju som jag trodde - skulle jag ha nått på gång så skulle fler chanser dyka upp.

Jag  undrar varför det ska vara så? Detvore ju trevligare om erbjudanden och jobb kom lite utspritt istället.

Mitt första ställe vet iallafall om att jag haft intervju.

Godmorgon härliga torsdag!

Inget regn och solen kikade fram för en stund sedan, det blir förhoppningsvis en solig och skön dag idag iställer för gårdagens regn och rusk.

Idag ska det rensas färdigt vid dammen och den andra pumpen ska nog i.

Annars blir det väl mest att pula på ute när vädret tillåter.

Ha en trevlig dag!

Segt att uppdatera

Idag väntade jag samtal 10 för telefonintervju... 11.05 ringde de och bokade om till imorgon  10.00.

Tjejerna slutade 12, så 12.20 åkte jag och morsan + den äldsta och yngsta till lassa för att hälsa på morfar. Han mår bättre, men  nått är fortfarande knas....

Efter det  en tur på Intersport för att  kika  på  nya skor till äldsta, men de hade inte fått in  de vi skulle  ha.   Hon hittade  2  jeans  på H&M på rea iallafall   (och nu hade jag  med presentkort också) tyvärr fanns inga traktortröjor kvar  i lillans storlek :(

Morsan bjöd på fika på kvarters -  regn   och   rusk  hela dagen. Lagom till tjejernas fotbollavtog regnet så  träning &  träningsmatch genomfördes medan  det var uppehåll. Efter  ett kort  föräldramöte regnade det när jag skulle cykla hem - turligt  nog hade jag ju regnkläder  på mig.

Det har väl  varit runt +3 eller nått sådant i kväll...... kyligt alltså.

Nu ska jag göra en kopp kaffe och mysa i soffan -  resterande familjemedlemmar  sover...

Middagsdags

Jag ska snart köra igång med dagens middag - pannkaka blir det idag.

Vaknade strax efter 6 och tänkte - inget morgonjobb idag, men 6.30 ringde det och visst  7 skulle jag vara på jobbet.

Jag hann trots att jag cyklade. Mobilen ringde under förmiddagen också och  jag fick en telefonintervju på ett annat jobb i sommar, så vi får se hur det går, jag vet ju inte om jag får gå på schema i  sommar, även om det lutar åt det.

Nej, dags för middagslagande

Ha en trevlig kväll!

Måndag!

Dagarna rullar på - nått annat kan man inte säga.

Jag ska  fixa lite med tvätt och så innan  jag tar tag i arbetet utomhus igen. Jag ska  försöka bli klar med  stället där jag ska sätta potatis i år, de andra planteringsplatserna är  iordningställda och väntar  på sådd.

I  år blir det lök, potatis,  morötte och sallad som det ser ut nu. Kanske  rödisor och rödbetor också, men  det får  jag  se.

Sockerärt också naturligtvis. Det är ju  inte så  tokigt att smaska på under sommaren.

Ha en skön måndag  alla läsare!

Våren är här (bilder)

Här kommer bilder från hur långt våren kommit  hos oss!Vår lilla "bäckfåra" som rinner ut i dammen.


Påskliljor och tulpaner i full blom!

 

Scilla forbesii


Scilla sibirica


Sköna söndag!

Solen skiner och fåglarna kvittrar!
Dagen igår utvecklades till det bättre! Jag hann med en massa saker och tillbringade stor del av tiden utomhus. Jag fick igång ena dammpumpen så nu rinner det vatten i fåran - jag rensade fåran från löv också - just nu pågår en del fixning runt dammen - det måste ju utvecklas lite!
Dagen kommer att innehålla trädgårdsarbete - nu är det dags för frukost!

Jag återkommer säkert under dagen.

Ha en trevlig söndag!

Det är trevligt att så många tittar in på min blogg!

Vid 1000 besökare sedan 7/4 kommer jag att ha en liten tävling!

Vilken eländig början på dagen...

Stora tjejen skulle ha träningsmatch idag - upp vid 7 och kollade deras lagsida - det behövdes fika till dagens match - så jag gjorde en omgång muffins - så långt var allt bra.

Johan och den stora for iväg (utan muffins) och jag och lillan tänkte komma lite senare med fikat. Jag plockar lite och ber lillan gå och sätta sig i bilen - hon kommer in och säger att den är låst....

Nyckeln hittade vi naturligtvis inte och visst - det går ju att cykla så jag baxar ut cykel och cykelkärra ur vinterförvaringen. Vad upptäcker jag då? Jo, det är punktering på cykeln! Då hade jag ledsnat på eländet och gick in och började städa toaletterna istället.... mittersta plockar lite i hallen - då blir ju nått gjort iallafall. Johan kom hem och hitta bilnyckeln (jag tror han gömt den *s*) men jag har ingen lust att fara på fotboll, jag är ju redan på så dåligt humör....
Han tar de andra tjejerna med sig och jag river ut sängkläder, plockar bort jackor som hänger framme, går ner för att köra igång en maskin med tvätt (vi har inga stora lakan som är rena...) Ser att jag inte plockat bort alla vinterkläder jag tvättat och påbörjar det - lägger ner min vinterjacka i en kartong för vinterförvaring och upptäcker något tjockt i innerfickan - då kommer jag på att det är ju DÄR jag hade lagt presentkorten från i julas - som jag har letat efter dem!

In med tvätten i maskinen upp och dammsuga lite och köra igång diskmaskinen. Nu är kaffet på kokning och jag tar en paus och skriver under tiden. Kaffet ska avnjutas ute på altanen tillsammans med en bok!

Ha en trevlig dag! Nu känns det lite mindre eländigt iallafall!

Sköna Maj välkommen!

Jag sitter och lägger in bloggtävlingar.... och ska snart klä mig och ta ut lillan för att titta på första maj rundan på MC som åker förbi här!

RSS 2.0