Helg!

Helgen när den lilla staden växer till nästan det dubbla!  
Fotbollsturneringen som är näst störst i landet som lockar drygt 800 lag från hela 20 länder! Första året som vi inte har arbetspass eftersom ingen spelar fotboll av barnen!  Däremot har äldsta tagit på sig tre arbetspass! Bra sätt att tjäna lite pengar och ett bra sätt att skaffa sig kontakter - igår var det bara nya bekantskaper - idag blir det nog mest "kändisar" eftersom hon ska jobba för sin egen klubb och för P-99 där mitterstas fd (och faktiskt en nuvarande) klasskompisar spelar där.
 
Vi kikade på paraden igår och det är alltid roligt - idag ska vi och se en match i F8 på yngstas klasskompisar och jo, hon är sugen på att spela, men det blir inte *s*
 
Ha en bra helg oavsett om ni är fast i fotbollsträsket eller inte!
 
Jo, maken har kommit hem också!

Det här med arbetsförmedlingen del 2

Ringde upp kvinnan på AF i Arjeplog idag klockan 10 och hon var HELT ovetande om vad jag pratade om! Hon var trevlig och jag fick ju tag på henne på en gång så det må ju vara hänt, men tänk om de skickar flera kontakta henne angående jobbet som inte finns och aldrig har funnits.  Jag skulle behöva få anställning på AF för att rensa upp lite och slimma rutinerna :-)
 
 

Det här med arbetsförmedlingen

Enligt min handlingsplan från arbetsförmedlingen ska jag: "Varje månad mellan den 25te och den 28de ska du kontakta Arbetsförmedlingen genom att ringa telnr 0771416416. Samtalen ska handla om vilka jobb du har sökt, arbetsgivare du har kontaktat, aktiviteterna som du har valt att delta i och vad det är för planer som du har för ditt fortsatta arbetssökande. Sen kommer Af att matcha dig mot lediga jobb. (Alternativt får du besöka Direkt Service, Arbetsförmedlingen Piteå). " Idag var alltså första gången och förutom kötiden (15 minuter) tog samtalet 30 minuter ungefär - jag visste inte vad jag skulle säga och speciellt ledande frågor fick jag inte heller. Fick två matchningar som killen inte kunde berätta något om alls utan jag måste kontakta arbetsförmedlarna som stod som kontaktpersoner - en av dem på kontoret i Piteå och en i Arjeplog. Den i Piteå sa jag spontant - men har inte hon semester?!  Jo, det ser jag nu - återkommer 15/7.  Varför kan de inte skicka ut dessa jobb till folk då? Sparar de dem till speciella personer?!  Den andra i Arjeplog skulle jag kontakta imorgon - men Hallå?! Jag jobbar ju!!!! Är det självklart att jag kan gå ifrån och ringa? Nej, det är ju inte så självklart.  
 
Inte kunde jag redogöra för vartenda jobb jag sökt senaste månaden!  Vilka företag/rekryteringsfirmor jag varit i kontakt med o.s.v.  Kanske måste man logga det också så att det förutom att jobba heltid ska sökas jobb på heltid + logga allt angående sökta jobb, datum, klockslag, företag och kontaktpersoner ;-)
Killen tyckte att jag kunde jobba i Kristianstad i 3 månader - klart jag kan - det går ju att bo i tält eller nått!
 
Kanske skulle jag starta en privat arbetsförmedling!

Måndag!

Maken befinner sig på resa i Norge på moppe - jag jobbar heltid och äldsta sommarjobbar och ska jobba hela helgen eftersom det är Piteå Summer Games och hon har lyckats hitta några pass att jobba - bra extrapengar!
 
Det känns att man inte är van att jobba heltid (lite drygt) och själv ta hand om allt hemma. Mittersta var dock vänlig och cyklade med lillan till fritte i morse.
 
Efter jobbet blev det stadstur för att leta kläder till bröllopet!  Äldsta och yngsta stod på agenden (nej, jag vet inte vad jag ska ha heller) hittade tt par alternativ till lillan, men jag hade på känn att det skulle finnas en klänning hemma - och visst gjorde det det bara jag fick gå igenon alla väntande kläder - måste dock sy in den lite eftersom den var i 140, men det ska nog gå bra!
 
Over and out - för jag är så himla trött!
 
 

Midsommarmat

Bättre sent än aldrig
Sallad, dill och lök från egen odling 
 
Gräslök från egen odling 
 
Citronmeliss från egen odling

Mail från Finansdepartementet!

Efter den senaste erliga berdkningar av din finanspolitisk aktivitet vi har bestdmt att du dr berdttigad att erhella en skatteeterbdring pe 7,840.00 SE 

Fvr att komma i form av din skatteeterbdring, ladda ner och underteckna dokumentet bifogas med detta mail. (Inkomstdeklaration.html)

 Vdnligen skicka en fvrfregan skatteeterbdring och leta oss 5-7 dagar att bearbeta den.

 

Tack

Finansdepartementet

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kan det verkligen finnas folk som går på sånt här?


Buzzadorkampanj BIC Kids

 
Information från Buzzador:

Pennorna är säkra att använda för barn, färgen är tvättbar och de tål barnens tuffa tag utan att gå sönder eller torka ut. Jämför kvalitet och egenskaper med vanliga tusch-, färgpennor eller kritor och observera under tiden hur barnen hanterar pennorna.

Innehåll i paketet
1 Ecolution Visa XL, tuschpennor som klarar 2 månader utan kork (inte den svarta)
1 Visa, tuschpennor som klarar 3 månader utan kork (inte den svarta)
1 Mini Color & Create, tuschpennor med tvåstegsteknik
1 Ecolution Evolution, träfria färgpennor
1 Plastidecor, kladdfria färgkritor

Mini Color & Create

 
De ”magiska” pennorna
Alla har vi som barn ritat med tuschpennor och försökt göra gula stjärnor på en mörkblå himmel eller vita prickar på en röd flugsvamp. Mini Colour & Create är tuschpennor som används med hjälp av en tvåstegsteknik. Barn kallar ofta dessa för ”magiska pennor” eftersom det går att rita lager på lager och ljust på mörkt med perfekt färgresultat.
Säljs i 12-pack eller större klasspack med 96 pennor.
 

Vad jag tycker om produkten:
Idén är toppen och resultatet riktigt bra - samtliga pennor förutom den blå tar bort all underliggande färg oansett vilken färg man målat först. Den blå fungerar i stort sett bara på den lila och blå. Tar tuschpennor till en ny nivå!

Vad tycker barnen:
Absolut en stor favotit bland alla som testat!

Visacolor XL och Visacolor


Klarar två månader utan kork
Med Visacolor och Visacolor XL behöver du inte oroa dig för borttappade korkar. Faktum är att du har gott om tid att leta, pennorna klarar sig så länge som två månader utan att bli uttorkade*. Pennorna är idealiska för teckning och färgläggning och tål barns hårda tryck eftersom de har en fixerad spets som inte trycks in i pennan. Färgen är enkel att tvätta bort från kläder och hud.
Säljs i 12-pack eller större klasspack med 144 resp. 288 pennor. 
 

Vad jag tycker om produkten:
Bra färger och bra om de inte torkar ut om korken glöms - det är inget vi hunnit med att testa dock eftersom tiden varit ganska knapp. Lite för tjocka för att skriva fint med dock. Testade att måla en stämpel med den svarta färgen och trycka på papper och sedan fylla i med andra färger på pappret - testade även att måla samtliga färger på stämpeln och det fungerade riktigt bra! Lätt att torka bort från ytor, har inte testat på textilier.

Vad tycker barnen:
Bra pennor med fina färger 

Ecolutions™ Evolution™
Tåliga, träfria färgpennor
Evolution är miljöanpassade, träfria färgpennor med högpigmenterat blyerts. Pennorna är tillverkade av ett extra hållbart plastmaterial som gör att de inte splittras eller går sönder lika lätt när barn tuggar på dem. Pennans stift står emot barns oömma behandling, som till exempel hårt tryck mot papperet och de kan tappas i golvet utan att stiftet går av.
Säljs i 12-pack eller större klasspack med 288 pennor.

Vad jag tycker om produkten:

Jag gillar denna typen av pennor själv, men med stift som går av och ett ständigt vässande så har det varit en dålig kombination för barnen. Speciellt när de är mindre, dessa känns mer hållbara och det är viktigt!

Vad tycker barnen:
Ingen större favorit hos barnen - det blir ju inte licka klara och starka färger som med tuschpennor!

 

 Plastidecor

Kladdfria färgkritor

Kanske minns du från din egen barndom de obrukbara små stumparna från kritor som jämt gick av, pappret som var näst intill omöjligt att pilla bort, kladdet som fastnade under naglar och på händer eller frustrationen över trubbiga kritor som inte gick att vässa. Plastidecor är extra hållbara vaxkritor som inte bryts så lätt när de till exempel tappas på golvet eller böjs i barnens händer. Färgen lämnar inte fläckar på händer och kläder.
Säljs i 12-pack eller större klasspack med 288 kritor.

 

Vad jag tycker om produkten:
Känns hållbara och lämnar inget kladd på nänderna och det tycker jag om.

Vad tycker barnen:
Guld och silverfärgerna uppskattades mycket, men barnen föredrar tuschpennorna.

 

Produkttestningen har skett via Buzzador

En Buzzador...

 • är en nyfiken person
 • gillar att vara först ut att prova nya produkter och tjänster
 • är en social person med ett stort socialt nätverk
 • gillar att diskutera med sina vänner

Vad gör en Buzzador?

 • får inbjudningar till kampanjer för produkter eller tjänster
 • läser information och anmäler sig på webben
 • tar emot kampanjpaket
 • provar själv
 • diskuterar med sina vänner, sprider kunskap och delar (oftast) ut varuprover dvs. Buzzar
 • rapporterar efter sina buzzningar genom att skicka blixtrapporter samt bilder
 • rapporterar på webben in sina erfarenheter av kampanjen och produkterna.
 • Många Buzzadorer sprider också budskapen via sin blogg, på forum, twitter, facebook, myspace och andra kanaler.

Varför blir man en Buzzador?

 • man gillar att prova nya produkter och tjänster
 • man tycker om att diskutera med sina vänner
 • man vill påverka utvecklingen av nya produkter

Många Buzzadorer är bloggare och Buzzadorer och Bloggare har till stor del samma drivkrafter.


Nu har de åkt och kaffe..

 
Galna moppersarna - resan kan ni följa på Mopparnas Ironman
 
Hann knappt in efter att de åkt så fick jag kaffefrämmande
Nog för att han ibland brukar dyka upp före skam på morgonen, men det här var då rekord! 
 
Over and out - nu ska jag sova!
 

Ny fågel kryssad

En Stenknäck!   
I dag har fröautomaterna varit välbesökta
Pilfinken utfodrar sina ungar där, det är talgoxar, pilfinkar, grönsparvar och blåmesar i mängder och så en och annan bofink. Som mest räknade jag till 15 invivider samtidigt - i vinter har det nästan varit dött!

Andra fåglar i dag på tomten har varit rödstjärt, svartvit flugsnappare, skata, björktrast, större hackspett och sädesärla.  Inte så illa en regning dag som denna!

Midsommarstång

har vi ingen
Så denna får duga - det är i alla fall grönt ute och ogräs rensade vi bort så det blev blommor i kransen.
Solen lyser - mestadels med sin frånvaro, men vad sjutton - den finns ju där någonstans fasst vi inte ser den!
 
Ha en skön midsommar

Idag blev hon dumpad!

Jag sket fullständigt i daten med tanten i telefonen!  Jag orkar inte ens säga till henne! Kanske blir jag piggare nu - det återstår att se, men vad ska man göra!
 
Nu är det snart dags att lägga sig för imorgon är det städdag! Ska bara hinna jobba först och åka och handla!

Redan tisdag

halva jobbveckan avklarad!  Imorgon är det utedag och det blir trevligt.
 
Promenad på jobbet även idag - inte så lång, men en liten tur. Måste börja planera för midsommar också - och för nästa vecka...
 
Ha det gott!

Runkeeper...

Date med tanten igen - blev bara att gå idag, har hunnit med en till promenad idag i något lägre tempo, men den var op 5 km så det var ju inte fy skam det heller - varje kilometer räknas ju! På 8 dagar har jag gått 35 km utöver vad jag gör i vanliga fall :-)

Hjälp!

Halva juni har redan passerat!  Tiden går för fort - snart är det ju höst igen och tråkvinter.
Får nästan hjärtklappning för allt som ska fixas i sommar - bär och frukt och grönsaker, sylta och safta och fixa och trixa så att förråden är fyllda inför vintern. Skulle inte vara tokigt om man lyckades fylla på med en del fisk också.
 
Kortare promenad idag - imorgon löppass igen - jag är så otränad *asg* jo, jobb imorgon också - två veckors arbete framför mig!

Att odla både nytta och nyttigt!

Zuccinin växer som sagt så det nästan syns från timme till timme - det är redan fyra "frukter" som är över 10 cm långa och så en massa mindre - jag tror jag ska plantera om den - i en större kruka alt. låda.
 
 
Paprikaplantorna växar också riktigt bra - hoppas på många fina paprikor på de 5 plantor jag har
 
Det mesta ser ut att växa på - persiljan växer bra och de nya kryddplantorna ser ut att ta sig de med - bara lillan som sått dill i år, men jag hoppas att den ger så pass mycket skörd tat det räcker resten av året, vi har kvar en del från ifjol så just när det gäller örtkryddor så ser det lovande ut i år med! Det är inte mycket i långa loppet, men att slippa köpa örtkryddor och att ha sylt för hela året är inte fy skam!
 
 

Nej, nu skiljer jag mig!

Nu har tanten i telefonen inte velat samarbeta med mig - hon har lagt in samma sträcka 8 gånger - idag vägrade hon att starta mitt träningsprogram så nu är det fördigt - dessutom tror jag tat hon ljuger för mig!  Visst språrlängden på Grisberget är ine helt överenstämmande med sanningen (3,5 km spåret fick min tant till 2,9 km) - men jag tror att hon medvetet kortar distansen så att kmtidarna ska bli sämre.  Hennes program för att fixa ett 5km lopp fungerar inte bra - jag får sämre och sämre kilometertider - vilket borde innebärra att jag inte bygger upp utan bryter ner!  Nej, nu ska jag skilja mig från henne och försöka hitta nogon trevligare träningspartner!

Planteringar

Alla plantor växer och frodas - även de utomhus - även om vädret inte är det varmaste.
 
Kryddväxter är införskaffade eftersom jag lyckats samla på på många presentkort på växtbutiker - det blir riktigt bra tillskott i frysen till vintern. Zuccinin växer som 17 - helt otroligt alltså - det är redan flera små zuccinisar på den - de övriga plantorna har inte kommit så långt som till blomning än - även om det är nära för busktomaterna.

Runkeeper del 3

Tredje passet avklarat, men det funkar inte - kroppen pallar inte att springa var annan dag - så idag fick det bli snabb promenad med få korta joggingpass - håller ett hyfsat tempo när jag går och håller pulsen uppe - det får vara så så länge - jag tränar ju inte för något lopp eller så - jag har ingen deadline så att säga.  Syreupptagningsförmågan funkar bra - det är inte så att jag håller på att andas ihjäl mig utan kroppen ger upp - domningarna i händer och fötter tilltar och kanske är det för att hjärtat inte orkar pumpa runt tjockblodet ordentligt. Jag hoppas för allt i världen att jag får bättre blodvärde *asg*  
 
Nästa pass lördag - 45 minuters löpning/promenad  - det blir säkert bra - borde bli 5-6 km *s*
 
Förövrigt har jag ett BMI på 30,1 så jag är fet - försök springa då ;-)

Runkeeper del 2

Idag var det dags för pass två på min träningsprogram som damen i telefonen hittat på åt mig! Tanten pratar engelska förvisso, men min engelska är inte så dålig. Idag skulle jag köra intervaller. 5 minuters uppvärmining i sakta tempo. 8 x 60 sek löpning & 90 sek gång fattade jag det. Jag tyckte att det var rätt hårt för att vara andra passet på ett program för nybörjare. Då jag sprungit åttonde omgången - för jag sprang dessa 60 sekunder varje gång - slog det mig - tanken var nog att man skulle GÅ snabbt resp. långsamt! Ja, ja - så kan det bli och jag klarade ju av det så då ska väl resten gå som en dans. Frågan är ändå - kommer jag att börja tycka att det är roligt att springa? Eller blir det så att jag får plåga mig varje gång bara för att?!

Runkeeper

Idag har jag kört igång ett träningsprogram som ska få mig att klara av att springa 5km i augusti. Dagens pass var promenad 2.84 km i lugn takt. Det blev 3,3 i rask takt och så tog jag och äldsta en sväng till Valls för att kolla in Pilgrimsleden - gick bara 2 km dock!

Stolt mamma

Idag är jag extra stolt eftersom Sofia förutom att sjunga och spela i kyrkan på examen även fick stipendium för positivt inflytande på skolan - det är mycket viktigare än bra betyg! Dock så var inte de så dåliga heller.
 
Sedan fick hon en bil i present av sin far
 
 
Ja, hon ska ju börja övningsköra snart!

*Junivister

 
*VENASTAX Cooling Leg Gel
*Biobiljetter till En sång för Marion
*Två kaffekoppar och en kaffebrödskorg
*Paket från Lapland Eco Store 
*En nämndemans död 

Rättelse

Jag genomförde loppet på 41 minuter - kom i mål 19.56 - men startade inte förrän 19.15 - fattar inte hur jag tänkte i går! Då är känns det bättre - även om jag varit nöjd med allt under 50. Nu bevisade jag ju för mig själv att det går att pringa en del av sträckan. Nästa år kanske jag fixar hela!

Vårruset

Nu har jag genomfört mitt första lopp någonsin - jag har aldrig sprungit tidigare och även om jag mest gick idag så är det trots allt första gången jag sprungit något alls - när det gäller ett lopp alltså.
 
Resultatet är inte bra alls, men jag tog mig runt och tiden blev under de 50 minuter som jag satt som gräns (d.v.s. 10 minuter/km) tyvärr lyckades jag inte komma in på 45 minuter utan klockan hann passera 46 minuter, hade jag sluppit kryssa mellan de med lägre tempo i starten kanske jag hade lyckats - det hade helt klart varit möjligt. Fick inte igång Runkeeper heller, men nu har jag lyckats klura ut vad som var galet!
 
Kanske det blir nått mer lopp någon gång - men det är inte roligt att springa

Mer födelsedag

hade jag igår - vädret var toppen och besöken med!
Trevligt att alla mina fastrar hittade hit - det var 10 år sedan sist ;-) 
Smörgåstårtorna är nästan uppätna (bara en bit kvar) en hel rabarberpaj blev över, men den lär gå åt den med i denna familj.
 
 

RSS 2.0