Januarivinster

Så här på månadens sista dag så kan jag ju passa på att skriva in månadens enorma vinstskörd.
 
*200:- på Petmade som gav en hel del aktiveringssaker till hunden.
Glasunderlägg med egna bilder.
*Cetaphilpaket

Oj......

Mesta tiden jag inte jobbar spederas med krokodilen
 
Hon börjar kräva mycket aktivering så jag hinner inget annat än att jobba utöver hunderiet. Inget bloggande, knappt något tävlande.
 
Vi var på träff förra helgen och jag måste göra något rätt eftersom hon fick följa med mig hem igen. 
 
Det händer att hon sover också.... 

Det går undan!

Ja, tyvärr inte med hushållsarbetet och försöken att organisera allt för att få ett enklare liv!
 
Jag menar naturligtvis lillkrokodilen
Det händer mycket på väldigt kort tid!
Så hemskt liten och gullig hon var när hon kom till oss - en liten boll som inte ens vägde 5 kg! Nu mindre än 4 veckor senare har hon dubblat sin vikt och blivit så mycket större!
I dag har vi trotsat kylan och spenderat en hel del tid utomhus med att skotta snö - ja, det var jag som fick skotta. Kårry sprang mest omkring och lekte i snön!

Kyla

Spenderat tid på ridklubben i kväll.
 
Till och med ponnyn blev frusen!
 
Tur att jag har bra kläder. 
 

Miljötränar

 
Ytterligare en stalltripp. I dag blev det förutom stallet även trappa. Det gick mycket bra. Många människor att träffa och ett par hästar att hälsa på. Hästarna skötte sig bra de med.

Hjälp! Hur skall detta sluta?!

 
Ska det vara så?
De har fått mig att sticka på jobbet.  Det kommer bli snöstorm och drivis.....

Hundbestyr

Valpen har varit odjurig i dag. Lever verkligen upp till smeknamnet krokodilen :-). 
 
Krokodiltänderna syns....

Bad och manikyr/pedikyr

För lilla krokodilvalpen!
 
Nu sover hon sött.
 

Gardiner

 
I helgen går jag igenom och rensar textiler. I dag blev det gardinerna och jag passade även på att stuva om i mitt överskåp med julgardiner och annat som hör julen till.
Jag har inte rensat bort så mycket denna gång - mest för att jag rensat för inte så länge sedan!
I morgon ska jag nog ta tag i sängkläder!

Ordning och redaNu har skafferiet fått sig en genomgång också - det får det då och då även i vanliga fall då jag kollar vad som behöver fyllas på.
Jag är nämligen en sådan som faktiskt skulle klara att utfodra hela familjen i alla fall i ett par-tre veckor med den mat som finns i skafferi, matkällare och frys. I perioder - långt mycket längre.
Det finns så klart pasta, gryn och ris. Mjöl och annat för att baka med, müsli, frön som kan groddas.

Jag passar på att köpa basvaror när de är billiga så det håller så klart nere matkontot lite här hemma! 
 

Kylslaget

-30 och på jobbet orkade inte systemet att hålla varmt så jag hade täckbyxor och vinterskor...  Vi lyckades få upp temperaturen till 20°C i ett par rum och matsalen kom upp i 17° det är liksom ingen bra arbetstemperatur. Eftersom kylan fortsätter så blir det spännande att se hur kallt vi har i morgon.

Kaffeskåp

Jag köper inte kaffe annat än till jobbet. Så jag önskar mig bönor till jul och när jag fyller år.
 
Nu är den städad och i ordning :-)
 
Ett steg i taget helt enkelt.

Frosta av frysen


Det är kallt ute så då passar jag på att dra igång avfrostningen av frysen. Det är inte så dumt att köra en utrensning då och då heller, nu är det här en frys som det äta rätt mycket från, den andra är frysen som innehåller alla bär och annat i den stilen - så den måste också börja ätas från om vi ska ha plats för nya bär till sommaren *s*
 

Livet fortsätter

även om det känns som om det går på sparlåga.
I dag har det inte blivit mycket gjort på den här fronten, men jag har i alla fall lyckats fixa en skylt till brevlådan som jag ska stoppa dit när det blir lite mildare väder.
Eftersom kylan kommit så kommer jag kunna frosta av frysen i veckan och det är verkligen på tiden. Jg ska ta med de färdiga matlådor jag har till jobbet också för att frigöra utrymme i frysen här hemma. De ska ju ändå dit förr eller senare!
 

Fågeldagbok

Fick en fågeldagbok av min faster - i den ska jag skriva in fåglar jag ser dagligen.  Jag kan säga att boken är rätt tom!

Inte en sketen fågel såg jag under årets första dagar vid fågelbordet!  Blåmes och sidensvans har jag lyckats artbestämma och idag såg jag ett gäng talgoxar när jag var ute på promenad med jobbet!

Några till fåglar har jag sett, men det har varit skymning och de har flugit för långt i från mig för att jag skulle kunna se vad det var för sorter.  Det känns som att det här kommer att bli ett fantastiskt fågelår *s*.
 

Att rensa bort onödiga saker

I dag började jag leta efter ett klistermärke att sätta på brevlådan - ett sådant Nej till reklam!  Tror ni att jag hittade det - för jag veta tt det ska finnas någonstans.
Det bra i kråksången är att jag städat tre stycken lådor där allt som inte riktigt har någon bra plats i vanliga fall hamnar. Även sådant som kanske inte skulle behöva sparas också - som pennor som inte fungerar längre och massa papper som ingen behöver längre - kallelser till tanläkarbesök som varit och annat i den stilen.

Jag har fortsatt lite i den andra garderoben så nu är alla mina kläder rensade för detta år! Jag har kommit fram till att det enda som jag möjligtvis behöver köpa förutom nya skor till våren är kortbyxor! Det känns skönt

Däremot har jag faktsikt inte ens kommit igång med att skriva annat än det där övergripande veckovisa som görs.

Det får bli någon annan dag - jag har i alla fall fått bort en hel del skräp - även om det är sådant som inte syns så är det gjort!
 
Dagens promenad är avklarad även om den blev kortare än vanligt - jag har dock uppnått målet på 10.000 steg och det är ju huvudsaken! Det har börjat snöa och det går inte så bra ihop med isen överallt - så nu är det riktigt halkigt.
 
 
 
 

Nytt år och nya tag

Det här kommer att bli ett toppenår!

Mina nyårslöften blir samma detta år som så många tidigare - jag ska inte röka, snusa eller dricka alkohol!

Detta år kommer innehålla betydligt fler promenader! Min ena garderob är städad och de kläder som inte använts senaste året är utplockade. Nu återstår bara nästa garderob.... 
 
Jag hoppas att detta år blir ett år där jag lyckas rensa bort och göra mig av med saker på ett större plan än tidigare, att jag lyckas bättre med odlandet och att jag hittar bra kantarellställen.
Denna helg ska jag sätta mig ner och planera vad som måste göras här hemma så ska jag nog klara av att ta tag i det när tiden kommer. Jag är en bit på väg, men måste hitta bättre rutiner för hushållsarbete.
 
Jag kommer skriva under Kategorin Ett enklare liv - för att jag hoppas att mitt liv kommer bli enklare på detta sätt!

 
Rutiner, rutiner och åter rutiner - för det behöver jag verkligen för att få vardagen att fungera!
 

RSS 2.0