Trädgårdsframsteg

Nu är istort sett alla odlingsytor preparerade för årets sådd! Ett par där det växer jordgubbar i väntan på förflyttning är kvar, jag vet bara inte var jag ska plantera dem. Vitlöken har kommit upp riktigt bra - 15 stycken har överlevt och jag hoppas att de växer bättre i år än förra året - då det inte blev mer än ett par/tre små klyftor från varje.
Den som lever får se. Lök ska sättas och morötter och jag hoppas på bra skörd även där. Persiljan växer på bra i växthuset och det gör även chiliplantorna. Tomatplantorna är på G och jag hoppas att jag snart kan flytta ut dem i växthuset. Jag funderar också på att köpa ett plastväxyhus på ÖB som lillan kan odla i - det är betydligt större (och stabilare) än det hon haft tidigare och skulle möjliggöra tidigare start i andra växthuset också.

Nu ska jag sätta potatis på groning i växthuset innan det är dags att sätta ner dem i jorden!


Ytterligare en härlig vårdag!

Som spenderas inomhus - det är ju torsdag och städdag - så vad kan man göra.
Tar en liten paus medan kafetf kokar upp och ska sedan sätta mig ute en stund innan jag faktiskt ska ta och arbeta lite utomhus istället - jag har några blommor som måste i backen och så ska växterna i växthuset tas om hand på bästa sätt.

Jag har iallafall kommit en bit på vägen med städningen och det är ju skönt det. Lite småplock bara så är iallafall de viktigaste rummen klara. Det känns som att jag faktiskt kommer att lyckas ta tag i både ett och annat kommande veckorna och DET gott folk känns bra

Ha en toppentorsdag!

Har äntligen tagit mig tid

att uppdatera tävlingsbloggen lite - för den var väldigt eftersatt. Nu ska jag gå igenom de bed passerat datum och se om någon av dem avslutats.

April har inte varit någon vinstrik månad måste jag säga, dock något bättre är januari. Alla vinter är ju bättre än inga alla iallafall och det är länge kvar av året - så fler vinter ska säkert dyka upp.


På väg

mot att få fint hemma! 
Nja, inte har jag varit så effektiv, men jag har tagit tag i tvätten iallafall och det var nödvändigt.
Det vore kul om det någon gång var tomt i tvättkorgarna, men fast vi har en stor tvättmaskin så finns det alltid tvätt, det kan ju bero lite på att jag aldrig tvättar annat än fulla maskiner, men iallafall. Sedan är det ju ett problem att man inte kan torka hur mycket tvätt som helst heller. Ja, ja - andra maskinen är i full gång iallafall! Maken jobbar på rätt bra iallafall och de två barn som är hemma har iallafall kommit en bit på vägen. Nog för att det blir påsk oavsett om man har städat eller inte, men det är så mycket skönare om det är fint - då slipper iallafall jag irritera mig på sånt.

Nu ska jag ta och göra en kopp kaffe och sätta mig utomhus och verkligen njuta av den innan jag ska ta tag i lite mer här inne.

Då var påsken här!

Idag blir det bara att fixa till här hemma både inne och ute och så åka och storhandla för helgen och kommande vecka!
Jag ska iväg på introduktion ett par timmar ikväll och sedan några timmar imorgon. Jag ska jobba lördag och söndag så det blir min påskhelg det, men det ska bli roligt att komma ut och jobba och framför allt få lön utbetald även nästa månad och det är ju inte helt fel det.

Nu ska jag och lillan förbereda frukost innan det är dags att dra igång operation veckostädning!

Ha en trevlig påsk!

Kanske dags att komma med ett nytt inlägg

I går var det begravning och det gick bra, även om det är ledsamt så känns det helt okej. I torsdags begravdes Linda och även om det känns värre så kan jag fölika mig med det också. Hon slapp lida mer och slapp bli personlighetsförändrad av hjärnmetastaserna.
Tråkigt och ledsamt och två personer som fattas, men som ändå alltid kommer att finnas kvar.

Annars är det ganska dött. Intet nytt på jobbfronten. Väntar på besked på några olika jobb och håller tummarna att det ska bli iallafall något av dem. Den som lever får se.

*Vinster i april


*Presentbox White Tea
och ett paket med 4 sorters the  från Aromia  
*Nagel kit från Depend
*omega-3 från Pharbio
*CD September
*Bambino Stor Skallra, Bambino Spill Proof Cup & Bambino Matningssked (2 st)Jobbar febrilt

med att flytta över alla tävlingar till individuella inlägg här: http://mammamuh.blogg.se/tavla/

Jag försöker ta de som går ut nu först, men det blir lite hit och dit.
Målet är iallafall att hinna flytta över de tävlingar som slutar i veckan idag!

Då var det april då....

Förkylningen har börjat ge med sig och deklarationen är inskickad. Fast det är ju inte så roligt att behöva betala så förjordat mycket i skatt! Det jag betalt i skatt för 2010 är lika mycket som jag haft i årsinkomst bara för ett par år sedan....
Det är väl så det är att vara egenföretagare - enormt höga skatter på det man tjänat.  2010 hade jag ju iallafall en hel del inkomst av tjänst ockeå och inte bara från företaget. Hur det blir i år är osett än så länge. Nått borde ju dyka upp förr eller senare kan man tycka.

Nu ska jag försvinna ner i böckernas värld en stund!

Ha en skön söndag.

RSS 2.0