Fortfarande huvudvärk!

Dagen har rullat på - har lyckats köpa lite mat som ska med på resan och fixat lite småsaker inför nästa års julkalenderswap iallafall.  Imorgon nyårsafton! Jag tycker inte ens att det hunnit bli jul än !

Påbörjat packningen - det är ju liksom inte så att det är kläder vi behöver just nu ;-)  Mitt och lillans är klart och det mesta av maten som ska med - kaviartub och ett par förpackningar varma koppen ska också med. Shampo, balsam och sånt är också nerpackat och det mesta av mitterstas kläder. Bara äldsta och makens kvar i stort, sjukförsäkringskorten har kommit, en tur till Apoteket inplanerat för att köpa värktabletter och hämta ut medicin - håller tummarna att jag får utskrivet betnovat igen eftersom eksemet är väldigt besvärligt just nu.

Nu en kopp te och hopp i säng - eller först få ungarna i säng!


Cliniderm del 2 ACTIVE PROTECTION DAY CREAMACTIVE PROTECTION DAY CREAM
Ger ett aktivt skydd med antioxidanter som skyddar mot skadliga fria radikaler och motverkar hudens ålderstecken såsom fina linjer samt minskad spänst och lyster. Stärker hudens fuktbarriär för att bättre stå emot yttre påfrestningar. För alla hudtyper. Med parfym. Innehåller antioxidanterna Q10 och vitamin C.

Luktar riktigt gott, känns inte kladdig på huden eller gör huden fet. Vinterkylans vanliga biverkningar med stramhet och narighet märks dock inte av. Måste testa längre tid för att se om det har effekt på fina linjer och ålderstecken dock. Det får framtiden utvisa.

Rekommenderar varmt denna till alla som kan med parfym.

Cliniderm del 1: LIP REPAIRDetta Lipbalm har jag haft turen att få tidigare och det är faktiskt det enda jag använder numera. Roligt att det har lite färg också!

LIP REPAIR

Intensivt fuktgivande och mjukgörande för torra läppar. Verkar reparerande och ger ett aktivt skydd med antioxidanter mot skadliga fria radikaler. Ger mjuka läppar med fin lyster och färg. Med parfym. Innehåller vitamin E, Q10 och skimmerpigment.

Jag som har problem med torra läppar använder det dagligen i perioder, känns inte kladdigt och effekten håller i sig i några timmar.

Det finns två negativa saker med det - det är svårt att få tag på i vår stad - enbart ett Apotek som har det (Kronans Droghandel) och priset som ligger runt 80:-


Hysteria


Jag är ju med i Tampons for Free och fick detta paket för en (lång) tid sedan - upptäckte att jag inte publicerat inlägget - så nu är det ju på tiden!
Innehållet som synes var förutom tampongerna
Orgasmboken, tuggummi, en vibrator samt en bodylotion!


steps_3-4-.jpg
Vill även du ha tamponger hem till dig - helt gratis?
1. Gå in på www.tamponsforfree.se och registrera dig
2. Tampongerna skickas hem till dig
3. Samtidigt som du får hem tampongerna får du även ett nyhetsbrev som länkar dig vidare till Kampanjutvärderingen som består av max 10 frågor. Svarar du på dessa frågor garanteras du även nästa utskick av tamponger - helt gratis.

Det är viktigt för oss och våra samarbetspartners att reklamen du får är relevant och intressant för dig. Det är av den anledningen som vill vi lära känna dig och veta vad du tycker om reklamen och erbjudandena du får.


Huvudvärken från helvetet!

Maken kör skoter! Tvåtaktsmotorer ger mig huvudvärk så min snälla man kör på en annan olja som visst luktar illa, men jag slipper få ont i huvudet och det är ju en fördel - även om oljan är dyrare än vanligt!

Idag körde han med en som kör på vanlig olja och visst som ett brev på posten kom huvudvärken och eftersom jag är inne i nått skov just nu så slog den till hårdare än vanligt. Har tagit mer tabletter än jag brukar (jag har nästan inte ätit några tabletter senaste halvåret :-) ) har det lättat lite, jag hoppas att det är borta till imorgon bara.

Har kollat resväskor och har bara en hemma - alla andra måste vara hos pappa alltså :-)  Det är en hel del som man ska ha med när man åker iallafall - speciellt när man är fem personer!

Dags att gå och sova?!

Har blivit ätt sena kvällar (läs nätter) - det är i och för sig rätt annorlunda för min del som i orginal är morgonmänniska och skulle kunna lägga mig klockan 20.00. Det gör jag inte nu - jag kliver helst inte upp på morgonen heller ;-)

Torsdag imorgon alltså - kan inte fatta var veckorna tar vägen! lite småstädning imorgon och planera inför helgen sedan tar jag helg! Nästa vecka blir det lite fix med småsaker och förbereda makens födelsedag.

Ha en trevlig kväll!

Julswappen till ända :-(


I paket 23 fanns denna skålI julaftonens paket fanns mysiga sockar!

Jag har haft en toppentomte (även detta år)  jag hoppas att det blir en fortsättning nästa jul på spektaklet!


25/12

Ja, så var det juldagen då!  Gubben har dragit på skotertur med några kompisar. Jag har bara tänkt slaska omkring här hemma. Eller nej.... jag ska ta tag i lite tvätt och så inför resan. Är så glad att jag plockade undan igår. Plockade till och med ur diskmaskinen! 

Mina julklappar blev ungefär vad jag förväntat mig :-) några pepparkaksformar, bakformar, kaffe, tvål - sådant som jag kommer att använda alltså!

Mittersta ska på bio, äldsta ska dela ut reklam med min pappa och lillan är och våldgästar grannen!

Ha en skön söndag

God Jul

Julafton och solen försöker krypa upp över horisonten!

Ha en trevlig julafton!

Julförberedelser och jobb

Eftersom jag inte räknat med att jobba nått innan jul så har jag ju lagt upp dagarna efter det. Nu har jag jobbat idag och ska jobba imorgon, så dt blir lite stressigare än väntat!  Ja, knäcken är kokad och så - det fixade jag igår, idag har vi röjt en del här hemma så imorgon får det bli stadstur (för att hämta ut en del vinster bland annat) efter jobbet, leverans av paket till en väns barn och skura golven! Maken får hinna med en sväng till soptippen också!

Ha en trevlig natt!

Paket 22


I dagens paket fanns dessa söta ljus!

Paket nummer 21


Inte kul att det snart är slut paket!I dagens paket fanns dessa fina virkade vantar!

Nog har vi snö!


Tungt för träden är det om inte annat

Paket nummer 20


En snygg kökshandduk!  Nu vet jag vem som är min tomte också :-)

Tack snälla Lolla!

Julblommor eller är det julblommor?!

Mina orkidéer tror nog att de är julblommor! Av 9 stycken blommar 5 och en har knoppar som spricker vilken dag som helst!

Den nedre - den spretigare alltså har jag aldrig sett blomma innan eftersom jag köpte den i en "fyndpåse" med överblommade orkidéer!


Denna är nog från samma påse - den är lite mer limegrön än andra jag sett


Den här fick maken av min mamma när han fyllde 38 år - den har blommat konstant sedan dess - det bör tilläggas att samme make fyller 40 den 9 januari!
Min ENDA riktiga julblomma som verkligen blommar (den är ny för i år) mina andra amaryllisar vill inte blomma i år - inte mina hyacinter heller :-(

Julswappen 18 & 19


I paket 18 fanns detta söta hjärta som fått plats på vitrinskåpet!


I dagens lucka fanns en mössa!


Jag har en mycket snäll tomte, men jag har inte den blekaste aning om vem det kan vara!

Julswappen 17


I dagens paket fanns en julig smörkniv! Jag har inte en susning om vem som kan vara min tomte!

Rörmokeri på hög nivå!


Vår ena toalettstol har småspolat hela tiden ett tag och imorse 7.30 dök rörmokaren upp (läs pappa) med reservdelar - det är ju fint att det går att få tag i till en mer än 40 år gammal stol!  Han fick god hjälp i arbetet av Traxxas som är mycket behjälplig speciellt när min far ska göra nått! Tyvärr hjälpte ingreppet föga, men det må vara hänt!

Julswappen 14, 15 & 16

Känns som om jag tagit paus från bloggandet...


14 december


15 December


16 december

Eftersom jag laddar upp dem på julswappen dagligen så känns det redan som att det är bloggat klart :-)

Har inte den blekaste aning om vem min tomte är


Barn som dödar barn

Det är tragiskt det som hänt, men eftersom jag inte var där kan jag inte säga varför. Många drar upp att barn som gör sådant måste komma från miljöer där de inte mår bra och är trygga.

Jag tror att barn som gör sådant visst kan vara älskade och bo i fantastiska familjer, jag tror inte att uppväxtmiljön är den enda enskilda faktorn som formar en människa. 
Jag har aldrig blivit slagen hemma! Inte fått en örfil eller så - mina föräldrar trodde inte på sådant - de bestraffades inte fysiskt hemma heller. Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin blivit bestraffad för nått dumt jag gjort, fast nått msåte jag ju gjort någon gång.... Jag har växt upp i en bra familj, men nog 17 slogs jag när jag var liten - trots att jag var tjej! Nog har jag nått näsblod på mitt samvete, när jag tänker på det nu som vuxen - så förstår jag ju att den jag slog kunde ha gjort illa sig betydligt mer. Vi pratar om en rak höger (nej, jag sprang inte också slogs ofta, hände väl ett par gången när det var nog - säkert för att killen varit riktigt elak med någon annan som var mindre), men likaväl kan det hända att den man slagit kunde ha tappat balansen och slagit huvudet i en sten och kolat! Nu hände inte det någon gång, men jag tror nog att de flesta varit i slagsmål när de var 5-8 år - iallafall pojkarna på 80-talet - och så sådana som jag - flickorna som inte var som flickor var mest.

Problemet är att man i den åldern inte kan se alla konsekvenser av det man gör. Till viss del kan de flesta barn det - men man kan inte förutse saker som kanske skulle kunna hända. Jag tror på fullt allvar att en del händelser när barn dödar andra barn - är situtioner när det gått för långt, meningen har aldrig varit att döda den andra, ibland kanske det börjar med ett vanligt bråk - nån får en smäll och faller olyckligt - kanske är det så att man då i sin skräck för vad man gjort fortsätter eller gömmer och inte berättar. Vuxna som dödat kan ju bete sig likadant. Vuxna som kört på någon kan ju köra vidare ibland. Det är svårt att veta varför människor beter sig som de gör....

Hur hemskt det än är så handlar det ändå om barn - barn som är dömda till ett liv i utanförskap tillsammans med sina familjer. Hur mår dessa föräldrar? Hur kan de hjälpa sina barn att förstå vad de gjort? Hur kan de hjälpa barnen vidare?

Jag har under många år följt föräldraforum och jag har så många gånger läst om förtvivlade föräldrar vars barn bitit något barn på dagis. Skammen över att ha ett barn som bits och rop på hjälp hur man kan lösa det. I andra trådar ser man föräldrar vars barn blivit bitet där de förbannar personalens agerade att inte berätta vilket barn som bitit. För den ungen borde inte få finnas kvar på dagis, de vill ta ett snack med barnet och skälla ut föräldrarna. Då handlar det om barn som kanske är 2 år! Det är inte lätt att vara förälder, men de flesta gör nog sitt bästa - och ändå finns inga garantier för att man lyckas!

Det blev inte sammanhängande det här, men lite av mina funderingar på saken.

Det är lite mycket nu

med luciatåg, julkonserter och annat. För att inte glömma alla julkalendrar som ska tävlas i ;-)

Imorgon städdag och konsert i kyrkan på fm, sånglektion på em och kalas för äldsta som fyller år - blir nog inte mycket till uppdatering då heller kan jag tro!

Regnar gör det iallafall - så snart är kanske snön försvunnen!

Julswappen 13


Ansiktsmask :-)

Julswappen 12


Julswappen 11


I dagens paket fanns denna bricka :-) hur fin som helst!

Julswappen 9-10


Servetter i paket nummer 9


Ljuslyktan i krukan i paket nummer 10

Julswappen 6-8


I paket nummer 6 fanns skumtomtar! Dumma hemilga tomte som ger godis på en tisdag - det är ju långt till lördag.


I paket nummer 7 fanns en ljusslinga med snöstjärnor OCH batterier till den!


I dagens paket fanns en slickepott modell mindre - helt perfekt!

Jag har en snäll tomte iallafall!

Dålig uppdatering kallas det visst!

Har tillräckligt att göra med kalendertävlingar och julswappinlägg för att hinna med bloggen fullt ut!
Det blir så ibland!

Idag har jag städat och skottat snö!


Det har kommit lite snö nu och jag har skottat - de har till och med plogat vägen!

Nu behöver det inte komma mer snö!

I veckan har jag jobbat må-ti och igår var jag en sväng till Tvärån och sedan på ABF's kulturcafé

Idag torsdag och städdag - ska åka och handla också inför helgen!

Paket 5 i julswappen


Dessa fanns i dagens paket :-)

Jag tror denna tomte handlat på samma butik som fjolårets ;)


Titta  till höger - detta fick jag 7/12 ifjol......

Snö och jobb

De ringde från dagcentret i morse och ville att jag ska jobba imorgon. Två timmar senare ringer de igen och vill att jag ska komma idag också :-)  Det är kanon.  Jag trivs så himla bra där.

I morse när vi vaknade hade det även kommit snö!Inte mycket, men lite ljusare blev det iallafall!


Andra advent


Två ljus brinner och vädret ute.....


Regn och absolut ingen snö eller ens is i dammen!

Idag har jag bakat och bakat lite till och ytterligare lite!

Julswappen paket 4Muffinsformar i kartong :-)

Julswappen paket 3


Julswappen paket 2


Dag 2 i december

Har inte ens börjat beta av kalendrarna idag :-O, men salamikorvar och jultidningar är levererade till i stort sett alla (en till som ska ha korvar och en till som ska ha jultidningar).

Solen skiner och det är plusgrader - ingen som helst julstämning ute, men jag överlever!Helghandlingan är gjord och jag känner mig så rik när fruktkorgen är överfull!  Idag är en bra dag och jag mår så bra!

Ha en trevlig fredag - nu ska jag börja tävla lite!

Julswappen paket 1Ett kalenderljus fanns i dagens paket!

*Decembervinster


*Trisslott
*Julkryddor
*Disney ficklampa
*Produktcheckar i Blienvinnareforumets egen julkalender
*Mössa från Element
*Presentkort Blomsterfrämjandet
*MAM Perfect Teeth 6m+ och en MAM Original 6m+ med julmotiv!
*De fyra böckerna om Rosa-Emma Julklappsjakten 2 Barnsemester
*Nude Sterling Brasco Chrono från  TRIWA
*Locobase repair
*MAM First Bottle/Anti Colic 160 ml och en MAM Original 6m+ med julmotiv
*Pappersfåglar
*Harry Potter DVD + Produktcheck på chips
*Tyson DVD
*Elfrid och Milas riktiga jul
*Resekit från KEB Skincare
*Pinos jul
*Deo från Eilas
*Valfritt smycke från I´m Busy.se
*3 Tianlotter
*24 flaskor Vitamin Well
*Bagagevåg
*Kroppsvårdskit från NIVEA
*Nånting änglalikt
*Bilar 2
*USB-fläkt
*Niveakit
*Fazerpaket
*Kläder från JNY Design
*Smink från Lumene
*Clinidermpaket
*Massageolja
*4 Iittala tallrikar Teema
*Vassimössa från Gneis

Hjälp - det är december!

Jag är överväldigad, drunknar i mängden julkalendrar som finns att tävla i! Överlever jag denna december då överlever jag nog allt!
Nu gäller det bara att hänga i och hålla tummarna för att man vinner så det är värt allt slit!RSS 2.0