Ny vecka och nya tag!

Jo, jag har nog kommit ifrån bloggandet måste jag erkänna, men jag hoppas att jag snart är på banan igen!

Tävlingbiten ligger helt på is just nu, och ärligt talat så borde jag ta tag i den biten också så att det blir någon ordning!

Orsaken till allt är väl att jag jobbat en hel del den senaste tiden.

Idag har jag och lillan sett på barnkanalen på morgonen och pysslat på lite här hemma - sedan tog vi en tur till ÖB och Dollarstore där vi inhandlade diverse småsaker som är bra att ha.

Hela kalaset slutade på 250:- och då köpte jag ändå 4 pikétröjor, 4 par sockar, ridspö, 8 tandborstar, 2 tuber tandkräm, 3 förpackningar flytande tvål (500ml) 2 kg ris,  ett par grytvantar, schampo & balsam från Herbal Essenses och en förpackning servetter och några andra småsaker. Det känns ganska bra faktiskt.

Alla räkningar är betalda och jag har kvar pengar ändå - även om jag skulle räkna bort den lön jag fått och barnbidragen!  Det känns skönt!


Vilken lycka!

Torsdag och dags att städa!

Och eftersom jag jobbar även ikväll så borde jag verkligen köra igång i en fart av 100km/h, blrv dock väldigt besviken att det inte sänds från Skid-SM idag eftersom de stora tjejerna är på plats som publik.

Traxxas ligger och sover i knät och det känns rätt elakt att ställa sig upp *hihi* fast är det städdag så är det.

Lillan pysslar på i sitt rum och jag hoppas att jag kan lura henne att städa undan lite iallafall.

Dags att ta krafttag i köket iallafall - sedan kan jag passa på att ta en kaffekopp eller så som belöning innan jag kör vidare med resterande utrymmen på övervåningen - källaren får de andra ta tag i i kväll!

Ha det gott!

Är det verkligen bara onsdag?!

Det måste bero på att jag jobbade kväll måndag och dag tidsag som gjort det så konstigt!  Idag är det kvällspass som gäller och detsamma imorgon. Jag har inte hunnit med speciellt mycket idag, men jag har iallafall hunnit med att handla för veckoslutet.

Jag har kolat upp så att jag verkligen får samma lön nu med nya företaget och det är grönt, fick nämligen höra att vikarierna (även hon som fick långvikariatet som jag hoppades på) ligger betydligt lägre, och eftersom även jag är vikarie så blev det lite oroligt att även jag skulle ligga lägre, men det visade sig att de fått den lägre lönen redan på förra företaget. Det måste ju bero på min enorma arbetslivserfarenhet och mina många högskolepoäng ;-)  jag hoppas verkligen att det är det som lönat sig.

Däremot funderar jag på vad det är för man jag gift mig med?!
När jag kommer hem från affären och har handlat frågar han om lillan somnat i bilen på vägen hem.... Nej, hon är ju hemma med DIG! 

Haha - jo, hon låg och sov så fint i sin säng. 

TJejerna fick sin andra vaccinationsspruta igår och det gick bra - äldsta tog den denna gång utan problem, tack och lov!  De andra var lite mer kinkiga, men det gick bra och hittills inga större biverkningar. Den mittersta har ont i armen (hade inte alls ont förra gången), men det är väl det enda.

Imorgon ska de stora på Skid-SM och jag hoppas att de ska tycka att det är roligt.

Ha en trevlig onsdag!


Och så var det måndag!

Jag fattar inte vart dagarna tar vägen!

Jobbar nästan hela veckan. Kväll må, on & to, dag imorgon och så det vamliga under helgen d.v.s. 5h lö och 5h söndag.

Imorgon när jag ändå jobbar dag så ska jag ta tjejerna på vårdcentralen så att de får andra vaccinationssprutan. Det kan ju vara läga för att göra bort det!

Johan kommer snart hem från jobbet eftersom han blivit sjuk - nej, ingen vinterkräksjuka, han är hemskarns förkyld.... tänk om det är svininfluensan?!

Nu ska jag fixa lite här hemma innan det är dags att cykla till jobbet!

Ha en bra vecka!

Städdag igen då!

Jag är fortfarande väldigt trött och det börjar märkas på humöret också tycker jag.

Idag har jag iallafall hunnit med att köra igång diskmaskinen innan jag körde lillan till dagis, åkte direkt på affären och veckohandlade, hem och packa undan alla varor och plocka ur diskmaskinen. Eftersom det är städdag och jag jobbar ikväll så har jag motionerat dammsugaren lite iallafall.

Ungarna får ta över när de kommer hem i eftermiddag och göra vardagsrummet och sina rum.

Julen är utdansad och som vanligt finns det inga lampor som fungerar *s* jag hoppas Johan fixar lampor idag innan han åker hem från jobbet.

Kylan lugnade ju ner sig, men nu är det ner mot -20 igen och det blir inte roligt att cykla till och från jobbet idag, men det går.  Fick en stegräknare i julklapp och försöker verkligen röra på mig, men jag är lite skeptisk på att den fungerar i alla lägen (jag vet att den inte räknar stegen om man inte tar 5 stycken på raken) .
Jag har tänkt redovisa veckans steg efterföljande måndag, men iallafall i måndags gick det bra och jag passerade 10.000 steg, i tisdags blev det bara 6.000 trots att jag gick en lång promenad på jobbet (cyklade till jobbet också, men det räknar den ju inte) - igår blev det 5000 steg och det stämmer kanske eftersom det inte blev några långa turer, men jag var ialllafall och simmade med lillan på badhuset också.

Idag när jag kom hem från dagislämning och handlande (där jag gått en hel del) stod stegen bara på 500.... och det kan bara inte stämma eftersom jag var uppe på 300 när jag åkte *s*  vi får väl se vad resultatet blir idag - jag hoppas att det blir lite mildare så att vi kan ta en promenad på jobbet ikväll också.


Nu ska jag ta och dricka en kaffekopp innan det är dags att hämta lillan på dagis. Imorgon ska hon få vara hemma!

Ha det gott!

Trött

är bara förnamnet! Jobb till 22 igår och en unge som vaknar 3 - det funkar inte. Iväg till dagis 7.45 och så hem och sedan hämta 10.45 och fixa lunch  - sedan ska den lilla underhållas också....

Lunchen är över och nu ska det plockas lite och jag ska försöka få en timmes somn iallafall - för jag är död! 

14.45 tar jag cykeln till jobbet iallafall och det ska bli skynt att cykla igen måste jag erkänna.

Imorgon bär det av till dagis 7.45 och efter jag hämtat hade jag tänkt att vi skulle gå och bada.

Jag hoppas att jag får sova bättre kommande natt iallafall.

Ha en bra dag!

Tillbaka till vardagen!

Idag drog skolan igång igen för de två större och lillan är på dagis - hur hennes dagistider kommer att se ut framöver är svårt att säga, men om jag går efter det schema jag har så skulle det handla om en heldag (7.30-16.00) och en eftermiddag (14.30-17.30) på fyra veckor. De andra eftermiddagarna - jag jobbar bara em på schema förutom en som är dag är de stora hemma så då får de ta hand om lillan den tid det handlar om. Det funkar ju denna termin iallafall.

Nu ska jag ta och äta frukost och passa på att vila lite innan det är dags att hämta lillan på dagis igen...  10.45 ska hon hämtas - känns lite meningslöst.

Fredag?!

Hur kan det komma sig att det redan är fredag!  Att redan en hel vecka av det nya året passerat!

Till viss del beror det naturligtvis på att jag jobbat lite och på att barnen fortfarande är lediga från skola och dagis.

De senaste dagarna har det varit riktigt kallt - termometern har krupit ner under -30-strecket så det är inte riktigt läge för utomhusaktiviteter precis.

Just nu skiner solen så det blir en kort sväng ut för att ta lite kort på den kalla, men ack så vackra vintern.

Igår stökade jag undan det mesta av julen här hemma - idag åkte gardinerna i köket och kanske åker även julgranen och resterande gardiner.

Ljusstakarna får dock stanna kvar till nästa vecka.

Nu ska jag plocka bort lite här hemma och piska på barnen att klä på sig för att vi måste bära in ved också - för det går en hel del ved när det är så här kyligt! Nu hoppas jag bara att nästa leverans kommer snart så att vi inte står utan ved helt plötsligt - fortsätter kylan så räcker inte veden speciellt länge :-(

Ha en bra dag!

Redan söndag!

Det har blivit några timmars jobb denna vecka och här hemma har det fixats och donats den övriga tiden.
I tisdags var alla tvättkorgar tomma.... nu är de fulla igen trots att jag hunnit med att tvätta två omgångar.

2009s sista dag förflöt med jobb och middag och kika på raketer. 2010's första dag var det jobb 8-21.15 som stod på schemat och det gick väl bra det med även om det är tröttsamt att jobba på långa pass!

Jag har haft bra med jobb i december - och det verkar som att det blir helt okej även i januari, jag hoppas att det fortsätter på samma spår resten av året, för det går inte att förneka att pengarna behövs!

Nu ska jag snart ta och väcka resten av familjen och äta frukost.

Jag hoppas ni får en trevlig dag!

RSS 2.0