Det gäller att passa på

Tog en sväng nere på Strandpromenaden för att leta Pokémon. Egentligen fanns inte orken till det, men eftersom mittersta har haft en riktigt tung vecka så var det bara att bita ihop och följa henne i dag. Blåsigt var det, men vad lyckligt lottade vi är som har så fantastiska omgivningar!
 
 

Så här långt söderut har jag inte varit sedan maj!

Wiho vi har passerat Byske! Blir ändå till Skellefteå!

Tvätt, tvätt och åter tvätt

Det går trögt med att komma ikapp med tvätten. Tycker att det är så mycket bättre när jag kan hänga utomhus. Speciellt när det gäller handdukar och badlakan. De vill inte riktigt torka tillräckligt snabbt och jag tycker inte att de luktar lika gott när de torkat inne.
 
Sedan är det ju det där med torkutrymme! Det tar ju sådan plats att torka tvätten! Nu har vi ju en hyfsat stor maskin så jag behöver inte tvätta lika ofta som annars!
 
Tänk vad lite tvätt det kommer vara när alla barn flyttat, just nu är det alldeles för mycket 😉

Nu är det mesta gjort ute

Pelargonerna har fått flytta in! Studsmattan är nedmonterad.
 
Nu är det bara spindelliljorna som ska vintras och i vinter blir det nog matkällaren för deras del.

Att ha en sjuk hund

Fasta 24h är ingen hit för en galen schäfer! Det verkar ha vänt och börjat bli bättre så nu hoppas vi specialfoder och pro-kolin ska göra susen. 

Sjukhusbesök

Följde morsan till Ortopeden i Sunderbyn i dag. En sväng till ortopedverkstan blev det också och tänk att Nisse fanns kvar! 
 
Blev bjuden på mat också!
Mumsigt!

Det är bra att träna

Tog en sväng på Grisberget här om dagen när vi skulle fylla på en höpåse på stallet.  Eftersom det finns ett utegym med en del bra stationer så passade vi på att öva lite på dem!
 
Inga problem med denna eller stubbarna! Inte med motionärerna heller. Det var bara en Lapphund som hon inte riktigt tyckte skulle vara där som hon skällde till när hon såg. Han gav ett skall tillbaka och inget mer med det.

Sängläge

Efter en morgon med att försöka få tag på läkaren utan resultat, upptaget konstant trots att jag ringde varje minut under telefontiden, har jag hängt tvätten och nu har vi lagt oss för att sova middag en stund för jag är helt slut, jag trodde det skulle bli bättre, men jag blir bara tröttare och tröttare. För en månad sedan skulle denna bild varit omöjlig, lillhunden mognar trots allt.

Att sova bort halva dygnet

Dags att sova! Åtta är i senaste laget just nu om jag ska vara hyfsat okej i hjärnan första timmarna på dagen.
 
Vaknar vid sju för att jag måste. Sedan fixar jag ett par timmar innan jag vilar igen. Inget avancerat förstås, men jag känner mig nästan som vanligt dessa timmar.
 
Sedan blir det inte mycket gjort fram till 16- tiden då det är dags för middag. Orkar med familjen fram till 18-19 tiden kanske - sedan är hjärnan tom på energi.
 
Det jobbiga nu är att huvudvärken blivit så mycket värre. Mycket beror naturligtvis på spänningar i kroppen, men de verkar sitta rätt djupt så mina vanliga knep fungerar inte och med spänningarna kommer låsningarna och med dem nervpåverkan.
 
Kompis i sängen har jag dock! Hon är inte riktigt kry och då får man sova i sängen när det är dag och kväll! I natt blir det vanliga sovstället! 
 

Ops, så de kan bli.

En hund i sängen. Det är i och för sig rätt trevligt att kunna ha henne i sängen utan att hon river ut den!

Det här med fåglar

Förra vintern hade jag knappt några fåglar alls som besökte fågelmatningen. Nu i höst har jag haft massor! Det är inte ovanligt med 20-30 stycken av stannfåglarna. 
Från och med i år har jag utökat matningen till ytterligare en station. Det är trevligt med liv och rörelse i trädgården.

Ny besökare vid fågelmatningen

Äntligen några Bergfinkar på besök. Däremot kan jag inte artbestämma sångarna jag har. Lutar mot gransångare eftersom benen är svarta. Har inte lyckats kolla vingpennor - de har en himla fart och sitter sällan stilla.

Spenderat ytterligare lite tid i stallet.

Hästar är bra :-) har jag hört. 

Att inte klara ett vanligt liv.

Ringmärkningen i helgen gav mycket, men det tog på också och resten av helgen spenderades mestadels i sängen.
Det kändes som att jag var på väg uppåt och tanken var att gå tillbaka till jobbet på halvtid. Sedan tillkom en hel del strul med skolan och jag har de två senaste dagarna spenderat all energi jag trots allt lyckats hitta på mail och skrivelser och kontakter med både den ena och den andra. Ja, inte att förglömma alla försök att komma i kontakt med läkaren.
 
För en person som är van att ha många järn i elden och vara ute i god tid med saker är jag just nu inte ens en skugga av den jag varit.
Koncentrationen kan jag inte bibehålla någon längre stund och ett mail som i vanliga fall tagit 10 minuter att författa tar över en timme, jag stavar sämre och meningsbyggnaden är inte helt korrekt.
 
Jag orkar bädda sängen - varje dag! Det är ungefär där jag befinner mig just nu. 
 
 
Jag fyller på fågelfrö också - det är det mest spännande som händer om dagarna 😀.
 

Nu är växthuset tömt

Det blev en del chili och paprika trots allt. Nu senaste veckan har bondbönorna helt plötsligt kommit i gång, men tyvärr har årets skörd inte gett mer än en portion...
 
Nu är det bara pelargonerna som är kvar där ute och de ska planteras om och tas in i helgen.

Att misslyckas

Äppeldrickan har börjat jäsa så just nu har jag en massa cider i matkällaren i stället för äppeldricka :-( verkligen ledsamt eftersom det blev så bra förra året.
Bara hälla ut allt!
 
 
Det såg bra ut i matkällaren dock!

Att vara produktiv.

 
Eftersom jag är hemma med mittersta igen och inte sjukskriven så tog jag tag i syltkokningen.
 
Tog upp 3kg lingon i går och nu har den blivit sylt.
Har fortfarande kvar 3kg lingon i frysen, men de får jag ta hand om någon annan gång.
 
Kokade två olika inläggningar med päron och av de som blev över kokade jag päronmos.

Mossigt helt enkelt!

Vi har inte samma tänk jag och skolan vad som är bäst för dottern i nuläget. Det tar på krafterna att försöka förklara för dem varför mina metoder är att föredra. Att tvingas strida för att livet för barnet ska fungera så bra som möjligt i skolmiljön tar så mycket energi, energi som jag egentligen inte har. 
 
Mossigt helt enkelt - eller för att vara korrekt - det är mest lavar på bilden.

Morgonpromenad

Disigt och småregnigt ungefär som jag känner mig i dag.
Men en och annan färgklick i allt det gråa finns naturligtvis om en letar.
 
 
Fortfarande blommar rosorna!

Slutskördat tomater

Det blev en hel hink med tomater i varierande mognadsgrad. I dag blir det att köra bort alla tomatplantor och rengöra krukorna.  Chilifrukterna och paprikorna ska skördas så då är växthuset klart för vintern.

Höststädning påbörjad

I dag har jag och Kårry fixat lite i trädgården. Några grenar som var i vägen rykte så Kårry tog hand om dem och jag klippte lite gräs under tiden. Det går framåt, men allt för långsamt. 
 
 

Att passa på när vädret är toppen

En sväng i skogen med lilla hunden. Just nu känns det inte så säkert att springa runt när älgjakten pågår, så det blev Lomtjärn i dag. Så nu ligger hon och vilar inomhus. Bara det är ju fantastiskt.

Ett oväntat möte

På väg hem från ringmärkningen såg jag att det satt en fågel jag inte sett tidigare på badbryggan vid Hamnviken. En storskarv! Fyra nya arter i dag! 
 

Att vidga sina vyer

Åkte i väg för att vara med på ringmärkning av fåglar i morse. Mest var det järnsparv som fastnat i fångstnäten. Några sävsparvar och talltitor blev det också + en talgoxe, en rödhake, gransångare (på bilden) och en lövsångare.
 
Spännande och jag har lärt mig massor och känner mig hyfsat säker på åldersbestämning på järnsparv och könsbestämning på sävsparv. 
 

Att göra ett helt dagsverke

Satte ju igång äppeldricka för några dagar sedan. Så i dag är det silat och fyllt på flaska. Blev ca 12l och det är ju helt okej.

Att palla päron

Hittade ett fantastiskt päronträd på en tomt inne i stan så jag gjorde en fuling och gick dit och plockade på mig ett par kilo! Har inte smakat på dem än men fina päron fanns det!
Och nej, jag har inte knallat in på en tomt och snott päron! Jag hade faktiskt lov att plocka!

Att närma sig klimakteriet

När en börjar tycka att det är varmt under natten.
Det måste ha gått långt när en måste dra upp pyjamasbyxorna och sticka ut benet 😉
En får väl vara glad för det lilla att det är så lätt avhjälpt och jag hoppas att det inte blir värre än så här!.

Att lägga sig i en renbäddad säng

Även om jag bäddar rent en gång i veckan då känns det ändå lyxigt att lägga mig. Naturligtvis pyjamas och tjocka sockar annars fryser jag ju!

Stallet som vanligt

Torsdag och ridlektion. Blev häst i dag för ovanlighetens skull. Nye Elvis och det gick över förväntan. Denne herre passade dottern perfekt. De skulle kunna bli ett bra team!

Att gå i skogen

Fantastiskt väder så det är enkelt att ta sig ut.
 
Lillponnyn är så klart också med!

Äntligen har jag besökt hälsocentralen

Några blodrör togs och det såg då inte blåsigt ut så blodvärdet bör ligga bra.
 
Läkarundersökningen visade på ett okej blodtryck 140/80 så det är godkänt. Ingen depression - det vet jag väl! 
Däremot tog läkaren upp att jag haft dåliga levervärden tidigare (ja, 19 år sedan i slutet av graviditeten) och att jag skulle vara försiktig med alkohol och mediciner som t.ex. Alvedon. Rätt kul med tanke på att jag inte äter mediciner(aldrig Alvedon) och inte dricker alkohol. 
Nu är det bara vänta på provsvaren då! 

Leta vidare

Vi går vidare och letar annan stuga eftersom den vi tittat på nu drog i väg för mycket i pris. Tomten var fantastisk med tanke på läget, men byggnaderna krävde mycket arbete så vi ger upp och önskar de som köper stugan all lycka.

Äpplen

Har skördat mina äpplen i dag. Det blev inte ens två hinkar. Absolut det sämsta äppelåret någonsin.
Det blev en burk äppelmos och så har jag satt två hinkar äppeldricka på tillagning. 

Svampodling i ridhuset

Det kan väl inte vara så nyttigt.....

Stugvisning

Var på visningen av stugan i dag tillsammans med ytterligare ett antal människor. Inga större överraskningar, men rätt synd att det inte var gjort mer på sovstugan. Mest negativt var plåttaket där de gamla spikhålen inte var tätade.
 
Så det är ju svårt att veta om det tagit skada av att vatten läkt in.
 
Inget golv heller.

Fågelmatning

Nu är det tid att köra igång fågelmatningen igen
 

Födelsedagsfika

Alla som känner mig lite så där vet att jag bakar rätt mycket. Det är i vanliga fall alltså! Nu när minsta fyller år blir det inte ens hemmagjorda chokladbollar 😭 tråkigt, men sant. Orkar jag inte, så orkar jag inte.

En olycka kommer sällan ensam

Det är väl så det sägs!
I går rasade dammsugaren, så det blir ytterligare en sak att åtgärda. Det borde väl vända snart tycker jag.
 
Och växthuset har blåst sönder igen :-( 

Hur roligt på en skala?

 
Jag hämtade ju Citroënen igår efter att ha fixat växellådan (garanti) men när vi skulle iväg igen så såg det ut så här. Någon olja har läkt ut.... Hittade felet och det var en släng som inte var fäst som låg mot skrivningen 😖 och hade nötts sönder. Utan bilen ytterligare tid ałltså - tur att vi har fler bilar!

Att önska

Att leta och leta och hitta ett och annat intressant objekt, men snubbla på mållinjen eftersom det är galet höga priser på bostäder. Vill och behöver vatten i min närhet och här skulle vara så perfekt även om det är en del arbete innan det blir som jag vill ha det. Drömma kan en alltid göra.

Att vara tacksam

I dag gick jag och hämtade bilen som bytt växellåda. Det är en promenad på en kilometer och visst det var jobbigt men för en gångs skull så blåste det inte motvind!
Så jag är tacksam för medvinden annars tror jag inte att jag orkat.

Höstmys

Den enda fördelen med att det blir mörkare och kyligare är att det känns helt okej att tända ljus och dricka te!
Det är dock det enda positiva. 

Ibland finns solen på oväntade platser

På toppen av gödselstacken stoltserar en stor solros - inte helt väntat, men väldigt trevligt.

Det här med att få en läkartid

Behöver ett läkarintyg eftersom jag helt enkelt inte har någon kraft kvar i kroppen. Det enda kroppen vill är att sova, hjärnan vill också det och det går långsamt när jag tänker. Jag sjukskrev mig själv förra måndagen och tyckte jag var ute i god tid när jag kontaktade hälsocentralen redan i onsdag. Fortfarande vet jag inget. Prover ska tas, men de var inte ens beställda och snart har det gått en vecka. Jag hoppas de hör av sig i morgon. 

Tomatlycka

Plockar in ett gäng varje dag nu tillsammans med några chilifrukter. Det är mest de små som mognat och de ska jag torka och göra chilipulver av! 

Våffellunch

Idétorka när det gäller mat! Så i dag fick det bli våfflor till lunch eftersom det fanns grädde hemma som snart går ut.

Att gå på skogstur

Tur att FM Kårry hjälper till i skogen.
 
Det blev några liter till.

En dag då jag inte

fick följa till Umeå med äldsta dottern.
var på plats i Stockholm för att springa Tjejmilen
plockat lingon.
lagat middag.
städat.
diskat.
gjort någon som helst nytta.
sparat en enda munk.
 
 

Det här med att älska munkar

I går kom en vinstbok och i den fanns det ett recept på munkar och eftersom vi hade alla ingredienser så tänkte jag i alla fall testa.
 
En del blev helt okejutseendemässigt och de var ätbara.
Kommer absolut att göra dem igen.

Det ökar i frysen

Ytterligare en liter lingon bärgade och i frysen.
Funderar på att ta en sväng idag också bara för att det är bra väder. 

Stallfredag

Lilla  Bralle - i dag var han inte alls rolig under ridpasset.
 
Men han är ju gullig ändå!

Att lyckas förstå sina begränsningar

Det är dags att lyssna på kroppen och ge sig tid att återhämta sig. Det har varit en tuff sommar och än är det mycket kvar. 

Att få skörda

Många tomater :-) en liten, men dock mogen snackpaprika och ett gäng små chilifrukter.

Ett äpple om dagen

Inte riktigt, men hittar hon ett äpple på marken är hon fruktansvärt snabb på att ta det. Hon biter fina små bitar och slukar det inte.

RSS 2.0