Då var det visst måndag igen!

Jobb i fredags på midsommar, i lördags var det premiär för ridtur på unghästen. Det gick mycket bra! Mittersta övade linföring med honom också. Sedan ridtur på Pärlan med många övningar.

I går åkte vi och kollade till Pärlan och pysslade på med henne en stund + fyllde vatten i badkaret för där var det nästan tomt. Vi var till kyrkan och sedan for vi en sväng till Luleå på diverse butiker.

Snart är det dags att dra på jobbet igen - en riktigt tung vecka blir det!

Jobbar eftermiddag må-to (d.v.s. 15-22)
Imorgon blir det hästarna redan 9
Onsdag ska vi till Fällfors
Torsdag blir det väl hästarna igen
Fredag är jag ledig!!!!!
Lördag jobb 7-15 + jobb på PSG 15-23
Söndag jobb 7-15

Det blir nog inga hästar i helgen *s* om inte Ann tar med mittersta själv.

Ha det gott!

Massa blommor

Idag kom pappa förbi med en stor del av farmors krukväxter. Så i helgen har jag tänkt sätta om dem och sedan ställa in dem här hemma. Jag har lite dåligt med krukväxter för tillfället och några av dem kommer att göra sig riktigt bra här hemma.

Eftersom det är städdag så är det mest en massa småpyssel här hemma innan det är jobbdags.

Ha en bra dag!

Farmor

Igår under förmiddagen dog min älskade farmor. Hon hade legat inne ett tag för problem med hjärtat och igår åkte hon till Sunderbyn för att ballongspränga ett kranskärl. Väl där och vid första vidgningen säger hon _oj, vad skönt, nu lättar det och så var hon borta. Bättre död kan man inte få.

Naturligtvis saknas hon mig, men för henns skull var det här ett bra slut på ett långt och innehållsrikt liv.

I nära 87år har hon vandrat här i bygden, hon levde som nybyggarbarn i en stor familj, hon fick en stor familj med 4 barn, 6 barnbarn och har hunnit med att lära känna 5 barnbarnsbarn.

Trost den höga åldern så var hon vid god vigör, även om kärlkrampen plågade henne enorm sista tiden och synen inte på långa vägar var som den borde, men hon kämpade på.

Nu sitter jag och kollar på sånger till begravningen eftersom jag antar att äldsta vill sjunga och mittersta spela blockflöjt. Jag kikar också på prästalternativ....HästbestyrIgår mötte jag och mittersta upp med Ann redan vid 9 för att fixa till i en lada vid betet och för ridpass. Passet gick bra, men det kommer att bli en lång kamp mellan den yngre damen och den äldre om vem som är mest envis! Den yngre damens uppgift denna sommar är nämligen att skritta långsamt (Pärlan vill inte skritta als på vägen hem om hon får bestämma) att hålla henne samlad och växla ofta mellan trav och skritt och göra många halter, rida slalom mellan träd och göra volter och så. Perfekta övningar för både ryttare och häst.

Trots den äldre damens storlek (vi skattade vikten på henne igår till ca 515kg) så ser den yngre damen inte allt för liten ut på hästryggen (hennes vikt är väl 27 kg)Sedan bar det av till Anns andra häst...

En unghäst fullblodsarab till på köpet.


Först ut med att sitta på honom - först satte vi henne i sadel och han har aldrig haft någon i sadeln förr och testade gå, han blev lite orolig och jag skulle slita ner henne, men hon höll fast *s* sedan upp igen och då gick det riktigt bra. Sedan kom vi på att vi inte fotat så då åkte hon upp utan sadel också för att föreviga dagen när den lille börjat sin bana mot ridhäst - det tråkiga är ju att denna häst (blivande häst) verkar bli en toppenhäst och storleksmässigt skulle vara en dröm för dottern.

Det är så man nästan skäms...

uppdateringarna är obefintliga!

Efter en hel med hästar på längden och tvären - tur till Pärlan på fredagen. Hopptävlingar på PRK på lördag och söndag så är jag ganska slut. Främst av allt så är jag less på regnet!

Idag strålar solen från en inte helt klarblå himmel, men det verkar inte vara långt borta att det blir molnfritt!
Eftersom jag jobbar eftermiddag i veckan (och nästa) så blir det en del pyssel hemmavid under dagen kan jag tro. SÅnt roligt som tvättning och städning ;-)

Jag hoppas att ni får en trevlig måndag(kanske lika bra jag skriver vecka *s*)

Söndag....

Som jag tidigare skrivit så är det mycket nu!

Jobbveckan förflöt bra, igår hann jag med att fotografera lite ute och pyssla med smått och gott samtidigt som jag slogs med myggen.

Jag bakade bullar också eftersom syrran fyller år till veckan.

Idag har jag bakat drömmar och rågkakor och nu är det snart dags att dra upp familjen och äta frukost innan vi tr oss an även denna soliga dag.

Igelkottarna spatserar runt och igår fick jag se årets första. Djurlivet är rikt här på tomten.

Jag har ingen aning om hur många av holkarna som är bebodda, men jag vet iallafall säkert att två av de fem nya holkarna är bebodda.

Det är iallafall inte ont om mat till de små eftersom det är fullkomlig mygginvasion!

Här kommer lite bilder på mina fruktträd iallafall!


Det äldre körsbärsträdet blommar massor!


Det yngre äppelträdet - planterad 2003


Det yngre körsbärsträdet planterat 2008


Det äldre äppelträdet som snart blommat ut


Mitt plommonträd från 2009


Sedan komer en bonus på Traxxas - the one and only!Hu vad tiden rusar!

Eftersom det är en hel del jobb så hinner jag inte skriva så mycket här på blogen.

Det är strax dags att ta cykeln till jobbet igen. Jobbar dag denna vecka. Det är ju så mycket som ska hinnas med  hemma även om man jobbar.

Igår var jag och lillan till Luleå för att hämta ett presentkort 5000:- på Colorama som jag vunnit hos HusmanHagberg. Det är inte så tokigt att få det tillskottet även om jag i dagsläget inte vet vad jag ska använda det till.

Lillans rum ska tapetseras om och så funderar jag på att måla lite möbler.

Sista veckan i skolan för de stora. Lillan har två veckor kvar på dagis. Det ska bli både skönt och lite jobbigt att ha dem hemma *lol*

Ha en bra dag - här skiner solen och jag har mina glasögon i Blåsmark hos min faster Ewa....


Städtorsdag

men eftersom vi hunnit med det mesta redan tidigare i veckan så är städmolnet inte så överhängande!

EFtersom det trots allt regnar idag så finns tiden att städa iallafall och då blir det naturliga arbetet att ta itu med gästrummet som blivit rejält åsidosatt senaste tiden. Det börjar också bli läge att ställa iordning ett kontor för min egen del och det kanske ska bli i gästrummet så det är prio1 idag.

Det är en del som ska rensas, men mest är det faktiskt bara att plocka bort lite.  Det står en del kartonger där i väntan på att ställas bort o.s.v.

När jag hämtar lillan ska jag åka förbi på återvinningen med en massa papper och annat som ska dit. Bara det kommer att göra stor skillnad!

Ha en toppendag!

RSS 2.0