HästbestyrIgår mötte jag och mittersta upp med Ann redan vid 9 för att fixa till i en lada vid betet och för ridpass. Passet gick bra, men det kommer att bli en lång kamp mellan den yngre damen och den äldre om vem som är mest envis! Den yngre damens uppgift denna sommar är nämligen att skritta långsamt (Pärlan vill inte skritta als på vägen hem om hon får bestämma) att hålla henne samlad och växla ofta mellan trav och skritt och göra många halter, rida slalom mellan träd och göra volter och så. Perfekta övningar för både ryttare och häst.

Trots den äldre damens storlek (vi skattade vikten på henne igår till ca 515kg) så ser den yngre damen inte allt för liten ut på hästryggen (hennes vikt är väl 27 kg)Sedan bar det av till Anns andra häst...

En unghäst fullblodsarab till på köpet.


Först ut med att sitta på honom - först satte vi henne i sadel och han har aldrig haft någon i sadeln förr och testade gå, han blev lite orolig och jag skulle slita ner henne, men hon höll fast *s* sedan upp igen och då gick det riktigt bra. Sedan kom vi på att vi inte fotat så då åkte hon upp utan sadel också för att föreviga dagen när den lille börjat sin bana mot ridhäst - det tråkiga är ju att denna häst (blivande häst) verkar bli en toppenhäst och storleksmässigt skulle vara en dröm för dottern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0