Uppdrag Barn!

Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger de dig möjlighet att kommentera alla inlägg isin blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se.

World Childhood Foundation jobbar för de mest utsatta barnen, de som ofta ignoreras och glöms bort. Childhood fokuserar särskilt på flickor och våra målgrupper är gatubarn, barn på institutioner, unga mammor och sexuellt utnyttjade barn.
Childhood grundades 1999 av H.M. Drottning Silvia.
 
Flickor är den mest utsatta gruppen av de som Childhood arbetar med. De utsätts oftare för sexuella övergrepp, exploatering och trafficking. Tonårsgraviditeter är vanligt och de flesta av flickorna blir ensamstående unga mammor. De har då mycket svårt att fortsätta sin utbildning eller få ett arbete.

Brazil_girls200pxI Östeuropa hamnar unga mammor, som själva vuxit upp på barnhem, ofta i en ond cirkel av institutionalisering. Cirka 75 procent av barnen till denna grupp unga mammor blir själva omhändertagna och placerade på barnhem - en ond cirkel som måste brytas.

Vad gör Childhood för flickor i riskzonen?

Childhood arbetar tillsammans med både svenska och lokala organisationer i våra samarbetsländer för att fånga upp och stödja unga flickor i riskgrupper. Att medverka till att unga flickor får självkänsla, framtidstro och yrkesmöjligheter är nödvändigt för att motarbeta den oroväckande utveckling vi ser med trafficking, barnprostitution och barnpornografi över internet.


I Litauen har Childhood i flera år finansierat projekt som ger flickor i riskzonen strukturerade eftermiddagsaktiviteter och socialt och psykologiskt stöd. Erfarenheterna från dessa projekt presenterades vid ett seminarium i litauiska parlamentet i närvaro av litauisk barnexpertis. Ett av projekten, som drivit av Rädda Barnen, har nu spritts över hela Litauen och de lokala myndigheterna har tagit över ansvaret för verksamheten.


Ett intressant och nytänkande projekt är Stockholms Stadsmissions "Enter", som vänder sig till unga flickor som förlorat tron på sig själva och livet och blivit självdestruktiva. Flickor som inte längre fungerar i normal vardag med familj och skola. Enter erbjuder dessa flickor en miljö där de kan få nytt livsmod och kraft att gå vidare. Modellen har visat sig så framgångsrik att ett Enter skall öppnas i Malmö. Childhood finansierar kunskapsöverföringen från Stockholm och igångsättandet i Malmö. Det är ett exempel på hur vi arbetar nära våra projekt och deltar i utvecklingen av arbetet för att sedan kunna medverka till att dokumentera och sprida kunskapen.


Läs mer om ENTER


(Från Childhoods hemsida)

Det är tråkigt att det måste finnas organisationer som tillvaratar barns och ungas rätt till ett liv som just barn och unga. Childhood är en i raden som gör ett stort arbete med att förbättra villkoren för barn och unga i hela världen och har i rask takt växt till vad det är idag.

Kommentarer
Postat av: Marias Kakburk

Kul att du vill vara med i tävlingen, lycka till:)!

2008-09-28 @ 09:43:39
URL: http://mariaskakburk.blogg.se/
Postat av: HannahSthlm

Viktigt det där du skriver om ovan,onekligen!Kul btw att du vill vara med i min essie-tävling! Lycka till:)!.

2008-09-29 @ 00:13:27
URL: http://hannahsthlm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0