Rabarbermarmelad
Rabarbermarmelad
Tid: 1 timme och 20 minuter
Ingredienser:
2 l rabarber i småbitar (drygt 1 kilo)
1-2 citroner
5-6 cm färsk ingefära6 dl socker
6 dl syltsocker
(Ger 2 burkar à 1/2 l)
Härligt sötsyrlig marmelad där ingefäran ger fin smakbrytning.
1. Tvätta citronerna noga, halvera dem och skär i tunna skivor.
2. Skala ingefärsroten, skär den i små tärningar.
3. Varva rabarber, citroner, ingefära och vanliga sockret i en gryta, låt stå över natten att safta sig.
4. Hetta upp långsamt och låt småkoka 15-20 minuter tills rabarbern mosar sig.
5. Koka på något högre värme ytterligare 20 min. Rör om så att det inte bränner fast.
6. Rör ner syltsockret och koka ytterligare några minuter
7. Häll marmeladen på rena varma burkar, sätt på lock genast.
god morgon, vad ska du göra i dag?