Rågkakor


(gammal bild)

Idag kändes det läge att baka rågkakor när det inte är så varmt ute längre, sedan är det ju alltid trevligt att ha bröd i frysen.

50g jäst
1/2 tsk salt
0,5 dl sirap
0,5 dl olja
5 dl ljummet vatten
2 msk brödkrydda jag använder anis, kummin & fänkål
ca 13 dl mjöl

Rör i hop noga - låt jäsa till dubbel storlek.
Baka ut 4 kakor, nagga och låt jäsa ytterligare 30 minuter

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 10minuter

Kommentarer
Postat av: Nathalié - Tävlingar i bloggen!

Åååh, vad goa de rågkakorna såg ut! Hembakat bröd är det absolut bästa :).



Roligt att du är med i tävlingen, lycka till :)

2011-08-07 @ 10:53:18
URL: http://yarp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0