Apelsinchokladkakor
100 gram rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 gram Marabou apelsinchoklad
Gör så här: 2,5 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 gram Marabou apelsinchoklad
- Rör ihop smöret med strösocker och vaniljsocker.
- Tillsätt ägget under kraftig omrörning.
- Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat samt saltet och blanda ner det i smeten.
- Hacka chokladen grovt och blanda ner den i smeten, se till att allt blir ordentligt blandat.
- Rulla bollar (ca enkronastorlek) och lägg på plåtar med bakplåtspapper, ca 20 på varje plåt.
- Grädda i 175 grader i c:a 10-12 minuter. Låt kallna på plåten
Kommentarer
Postat av: ADARAS.se - din bloggtidning på nätet!
mums :D
Trackback